Dr. Tutunaru (19)
Raspunsuri - Pagina 16
cristinamh spune:
Androix, vezi, cand ti-am zis eu ca se teleporteaza nu m-ai crezut!!! am ras tinandu-ma de burta... incep sa cred ca la asa doctor, nici pacientele nu-s prea intregi la neuron
si idem madau... ce facusi cu asistentele de la neonato?
Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
madau spune:
Bai ieri am fost la verisoara-mea s-o mai vad si eu pe aia mica, si nu te mai lasa sa intri deloc in saloane, nu poti vedea copii...sunt nebuni zau asa. Si cica au pus pe usa program ptr alaptat...la 3 ore
Aaa, sa nu uit...cica asistentele sunt la fel de tute
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
votati mica dansatoare
Androix spune:
Au scapat asistentele. Majoritatea dintre ele au fost chiar OK. Am avut si bafta ca nu a mai fost weekend si atmosfera de sarbatoare. Multe schimbari am remarcat, c-o fi fost asa si inainte dar eu am prins sambata si duminica, nu stiu. Dar am ramas uimita: vizita la copii in fiecare zi. Pai am ramas masca! Pe Filip mi l-a vazut cand am nascut si cand m-am intors luni sa-mi iau foaia de externare.
Au pus program de alaptat, dar asta n-ar fi cea mai nasoala chestie, ca pana la urma pentru o mamica la primul copil e bine sa aiba niste repere cat de cat. Dar ce era naspa era faptul ca daca stateai prea mult cu copilul la san venea si te intreba: hai ce faceti? ca daca stam asa... se duce programul de alaptat pe apa sambetei. Adik nu prea le convenea daca nu stateai fix 10 minute la un san si 10 la celalalt.
Aceaasi tuta care de 2 ani incoace speram sa fi dat destul cu mucii in fasole incat s-o fi dat-o afara pana acum, am intalnit-o din pacate si acum. Nu stiu cum o cheama dar e o durdulie pe la 1.60 asa, satena si cu ochelari. Noroc ca nu prea m-am intersectat cu ea, dar am prins-o rastindu-se la o mamica ce intreba de ce ii plange copilul si nu fce nimeni nimic: pai daca am terapia intensiva plina, de copiii de pe sectie se ocupa infirmierele, si oricum am rugat mamicile sa-i tina la salon ziua tocmai pentru ca nu mai putem avea grija de toti. Dar spus asa pe un ton de-ti venea s-o bati.
In rest, mi-am tinut copilul cu mine de la 6 dimineata pana seara cand veneau ele sa ma cheme sa duc copilul si nu prea m-am bagat cu ele in seama. La alaptatul de 12 si de 3 indemnau pe toata lumea s anu mai mearga, dar in noaptea cu furia laptelui m-am prezentat ca imi plezneau sanii si cu pompa nu facusem nimic.
Am avut noroc de o pediatra SUPER!!! Un om si un medic extraordinar: dr. Iordan. O dulcica. Madau, daca verisoara ta apuca la ea o sa fie multumita. Mi-a explicat de-a fir a par totul cu bebe, mi-a improspatat memoria despre cum s-o ingrijesc, mi-a pus-o la lampa pentru a-i diminua icterul, pentru ca m-am plans ca din cauza ca nu stiu grupa de sange a sotului probabil avem o incompatibilitate si Filip a avut icter 6 saptamani. Atunci ca sa ma linisteasca a cerut sa-i faca grupa de sange si rh-ul lui bb ca sa stim sigur. Ce mai, mi-a lasat o impresie foarte buna, un medic constiincios care nu lasa nimic neterminat sau in incertitudine.
Una peste alta a fost mult mai bine decat prima data dar fara lipsa de modestie va spun ca si experienta si-a spus cuvantul. Am vazut multe mamici la primul bebe care erau bulversate de ce li se intampla si asistentele mai rau le incurcau decat sa le ajute. Mult prea usor ofereau completarea de lapte praf. Pai veneau si nici nu puneau copiii la piept ca-si cereau sticlutza, iar asistentele in loc sa le incurajeze sa incerce mai intai sanul, asa fara sa aiba biberonul in mana, nu ele sareau imediat si le dadeau. Pai normal ca era mai simplu sa le dea bibe decat sa transpire incercand sa invete alaptatul. Ca e greu, nene. Eu am invatat de la zero iar acum.
Un lucru foarte misto este ca e o doamna care vine in saloane si invata mamicile despre alaptat. E super tare o cheama Georgeta Musat si este presedinta unei asociatii care se numeste totul pentru tine si copilul tau, www.attct.ro i-am cautat numele pe google si asa am aflat, care asociatie ofera sprijin pentru mamicile care alapteaza, un fel de LLL. Nu este "a spitalului" ci are un program cumva separat nu am inteles foarte bine. Pacat ca sectia de pediatrie nu-i impartaseste stradaniile. M-a ajutat foarte mult aceasta doamna.
Dr. T. venea zilnic sa-si vada pacientele, le chema pe toate la "pansamente" si venea cu rezidentii dupa el. Unul din ei facea toaleta locala, iar T. arunca un oki si dadea verdictul. Schimba doua trei vorbe cu fiecare din noi, ne intreba cum ne simtim, daca avem vreo problema. Asa ca nu este adevarat ca nu vine sa-si vada pacientele.
Per total a fost bine, nu am avut parte de acrituri in afara de moasa si bilantul financiar a iesit pe ZERO, if iu nau uat ai min
madau spune:
[b]Androix[/b[ din pacate verisoara-mea a prins-o tot pe madama Constantinescu, care bineinteles ca azi dimineata cica a venit s-a schimbat in binecunoscutul si mult prea scurtul halatzel, apoi a disparut ca magarul in ceatza..noroc ca a prins o asistenta mai draguta pe acolo si i-a recoltat sange copilului sa-l duca la instit de hematologie, ca ea are Rh negativ...si inca n-a facut icter..dar n-a avut cine s-o puna la lampa..poate maine
Nici T n-a ajuns la ea, insa am fost eu acum la el, era terminat de oboseala, am inteles ca era plecat de dimineata, a avut o cezariana si apoi urgent niste cursuri...acum a plecat la alta nastere. Insa probabil ca maine va veni s-o vada si poate ii face si externarea..nu de alta dar mor de curiozitate s-o vad pe piticanie
Pana la urma e bine ca s-a terminat cu bine ptr toata lumea...
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
votati mica dansatoare
MihMih spune:
Nu v-am scris de mult si iata ca acum va caut cu interesu'!
Dar inainte de toate...
Androix, felicitari pt o nastere de eroina! Ti-am cautat povestea si m-a binedispus. E genul de poveste care o s-o mai citesc din cand in cand, ca sa-mi dea curaj.
Madau, filmuletzele cu pitica ta sunt incantatoare! La eco de 14 s si mie mi-a zis Iosup ca-i fetitza si sunt foarte incantata. Dar stiti si voi... paote sa fie orice, numai sanatos/sanatoasa sa fie.
Si acum cu interesul...Ma macina rau ca nu sunt sigura daca ceea ce simt prin burtica sunt miscarile lui bebe. Mi-e teama sa nu fie imaginatia mea. Acum sunt in sapt 18. Si simt asa, ca niste bulbuci din cand in cand, ba pe la stomac, ba pe langa buric, ba mai intr-o parte...
Voi cele cu experienta: cand ati simtit miscarile si cum ati recunoscut clar ca-i bebe?
Va pup cu drag!
madau spune:
Eu am simtit-o pe "donsoara zapacita" la 15 saptam. Stateam intinsa in pat si am simtit cum bulbuceste pe acolo prin burta, jos. Miscari care s-au repetat deci nu erau in mos sigur gaze. Cred ca si ceea ce simti tu sunt miscarile bebelinei
votati mica dansatoare
riloasa spune:
Buna fetelor! Am nascut pe 31 martie cu dr.Tutunaru si vreau sa va spun ca am avut o nastere foarte frumoasa. Nu am simtit nimic, mi-a montat cateterul si imi injecta atunci cand ma durea. Sa stiti ca este un om extraordinar, am stat pana sa nasc da la 10 dimineata pana seara la 22 cand am nascut. Am vazut tot ce misca pe acolo si stiu sigur ca Tutunaru face tot ce poate pentru paciente. In seara care am nascut eu, cu el a nascut alte 14 fete. Si au fost foarte multe urgente, pe care si eu le-am vazut. Am fost mirata de cata rezistenta are, cu toate astea el la 7 ne facea vizita. Imi doresc foarte mult bebe 2. Spuneti-mi si mie daca raman insarcinata acum, laptele meu va mai fi bun? Am inteles ca se strica si ca bebe nu mai papa. Imi este frica pentru ca vreau sa suga cat mai mult.
monalac spune:
madau,am 2 rugaminti mari la tine/prima este sa mi trimiti si mie pe pm informatia aceea ingrijoratoare despre dr tutunaru.asta pt ca m am hotarat sa mai fac un copil,problemele mele sunt destul de grave si am fost sfatuita sa merg la dr tutunaru.a doua rugaminte este sa imi spui la ce laborator recomanda dr sa ti faci analizele, pt ca vreau sa ma duc deja cu analizele facute si nu stiu in ce laborator are incredere.multumesc mult.
Graviduta spune:
Androix, felicitari pt bebita si sa fie sanatoasa! Super-informatii in mesajul tau!!! Poate o sa am si eu parte de dr. Iordan, ca eu sunt la prima sarcina si parca vad ca nu o sa ma inteleg cu asistentele si ma iau cu ele in gura.
Am vazut ca si tu, si Madalina ziceati ceva de icter. Eu am Rh negativ si am facut in fiecare luna analize pt anticorpi D la Instit de Hematologie. Pana acum, se pare ca nu am dezvoltat anticorpi. Banuiesc ca si bebita mea va avea tot negativ. E posibil sa faca icter? Cu cine trebuie sa vorbesc si cand despre treaba asta (dr. T, neonatologul)?
Alta intrebare: cum arata saloanele de nou-nascuti? Sunt ok, e curat? PArdon - alte intrebari: saloanele pentru mamici cu cate paturi sunt? Se poate opta pt rezerva (are si Elias-ul sau doar cele de la CMU)? Daca fac cezariana si iau bebita cu mine in camera ziua, cine ma ajuta sa o alaptez (banuiesc ca o sa-mi fie greu sa o iau in brate, cel putin in primele zile, si ar trebui sa mi-o dea cineva)? Ufff, cate dileme...
34+
anasia spune:
androix, ce peripetii! sa fiti sanatoase! cu d-na Musat am fost si eu, f de treaba ;
monalac, vestile nu mai sunt de actualitate, stai linistita; la IDS Dorobanti, in spate la policlinica de copii sa-ti faci analizale;
graviduta, salonul de copii e super, cu termopan, curat, n-ai grija; saloanele de mamici au 4-2 paturi; daca faci cezariana poti lasa bebita in salonul lor si vii la alaptat doar; macar prima zi dupa cezariana, cand este mai greu, pe urma o iei la tine si poti dormi daca vrei cu bb in camera;se poate opta pt rezerva, dar sunt scumpe vb cu dr;din pacate iei singura bb in brate in camera, vii cu patutul ei 9sunt pe rotite), dar sunt infirmiere dragute care te pot ajuta;ai sa te descurci, ai sa vezi; vezi ce a zis androix despre d-na Musat, va invata multe lucruri legat de alaptat si masaj, s-o cauti, oricum vine si prin salon;
anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
varsta bb
8-9 luni - cum ne distram la bunici