Sezatoarea canadiana (60)
Raspunsuri - Pagina 5
Ira spune:
Hello, tuturor !
Copii, vine primavara, sunt asa de fericita ! O sa incep sa ma duc in fusta la serviciuQED, sau invers, ma duc in fusta si de aceea va veni primavara.
Cand sunt la ore tot timpul arunc priviri la geam, doar-doar oi vedea mugurii de flori si razele de soare mai puternice. Deja nu mai am rabdare.
Voi ce veti face in vara asta, unde va duceti in vacanta ? Eu am auzit ca exista aici in Saguenay-Lac St Jean un camping cu padure si diverse jocuri amenajate, cu corzi pt. alpinism prin copaci.
Particularités : nouveau parcours pour enfants (11 ans ou moins) « Kid aventure », unique au Québec. Parcours de 10 grandes tyroliennes.
Horaire : de mai à juin et de septembre à octobre, tous les jours de 9h à 15h; du 24 juin au 6 septembre, tous les jours de 9h à 18h. Réservation suggérée en basse saison.
Entrée : selon forfait.
Durée moyenne de l’activité : 3h30.
D'ARBRE EN ARBRE SAINT-FULGENCE
Chemin de la pointe-des-pins
G0V 1S0
Téléphone : 418 674-9114
Télécopieur : 418 674-1625
Sans frais : 1 888 674-9114
Saint-Fulgence
Accrédité AEQ (www.aventure-ecotourisme.qc.ca)
Particularités : parcours de défis de hauteurs variées entre les arbres, adaptés aux capacités de chacun, et tout au long duquel le participant assure sa sécurité au moyen d’un équipement anti-chute. Les enfants moins de 16 ans doivent être accompagnés d’un adulte.
Horaire : du 20 mai au 23 juin et du 5 septembre au 9 octobre, tous les jours à horaire variable; du 24 juin au 4 septembre, tous les jours de 8h à 20h.
Entrée : adulte : 28,96$, enfant (12-17) : 22,96$, enfant (taille minimale requise) : 16,96$. Tarif familial disponible.
Durée moyenne de l’activité : 3h.
Ce ziceti, va tenteaza ? Organizam o vacanta in grup ?
http://www.saguenaylacsaintjean.net/1136_fr.html
Ktrinel spune:
fetele..ce liniste aici.inca nu v-ati inghitit galusca (vezi oul de Paste) ?
si eu m-am urnit cam greu, nu ca as fi facut cine-stie-ce...dar parca am asteptat Pastile ca pe un deadline: first, vine primavara ...NU,second, fata mea incepe sa doarma mai mult noaptea...NU...deci o iau de la capat si imi propun alt reper...Craciunul?
ira, eu am fost la Saguenay Lac St Jean asta vara...dar purtatoare de burtica de 4 luni fiind, nu puteam sa ma dau cu corzile prin copaci...nici macar baie in lac nu am facut....ca mie mi se parea rece, dar localnicilor nu pareau ca le pasa...deh, neam calit, nu trait la betoane ca mine...am fost intr=o astfel de rezervatie cum zici tu, cu plaja ca la mare - nisip fin - , lacul parea nesfrasit, jurai ca e mare, nu lac...camping se facea pe malul lacului, gen Vama Veche, bicicleta era la rang de limuzina ...frumos ce sa zic...am zis si noi ca ne mai intoarcem pe acolo. unde am fost noi se numea Point-Taillon, stiu ca St Fulgence era un pic mai incolo ...
Foarte buna idee pt cei indragostiti de natura, sporturi si drumetii...
Faceti gasca ca poate ne alaturam si noi...dar cred ca ma visez cu copil asa mic, nu?
Ana, cum e la job? ai inceput?
Dana Podeanu, si eu am auzit numai lucuri bune despre popa de pe Rive-Sud (el ne-a casatorit si ne=a botezat fetita). E tanar nu are decat 29 de ani, stiai?
uite poze cu bubulina de Paste:http://community.webshots.com/user/crisdor
Ira spune:
Ce frumusete de fetita, mai ales cea cu oul de paste in gurita e bestiala ! Imi place imbracata in rochita, ca o adevarata printesa !
Ktrinelul, deadline-urile mele nu tin mai mult de 48 de ore, ca daca le pun asa, pe termen lung, astept prea mult si dupa aia ma apuca cu dezamagiri. Traiesc dup-o zi pe alta si ma bucur de orice raza de soare sau sandwici de familie cu Sofie la mijloc, restul conteaza f putin.
Fata mea a crescut cat o capra, e cea mai inalta si bine facuta din gradi, nu-mi revin...de unde-o pusesem io la cura de slabire...ea cresteeeeee in toate directiile vazand cu ochii, mi se pare ca in fiecare dimineata e si mai inalta. Are deja 1m si 15cm, la 4 ani, incredibil.
Azi mi-a comunicat ca educatorul, da educatorul (barbat) cel nou de la gradi "e cam tampitel". Da' de ce mami ? "Pentru ca se maimutareste". Abia atunci am realizat ca copiii mei indura cam acelasi regim din partea mea, si eu fac glume si ma maimutaresc tot timpul. Doamne ce penibil m-am simtit. Ce seriosi sunt copiii din ziua de azi!
Ktrinel, daca o sa avem bani, noi o sa mergem la Saguenay, Sibin va avea concediu in iulie si eu toata vara hihi. Ce-o sa mai boierim!
Fetelor, voi ce modalitate de mutat imi recomandati - mai ieftina ? Voi cum v-ati mutat ? Exista solutii si pentru bugete mai reduse, sau tre' sa-mi deschid credit la banca si ca sa ma mut?
Doamne ce stress m-asteapta, mais je m'en fou pas mal pana atunci. Ce-o fi o fi cu dumnezeu inainte.
Denisam spune:
Salutare si de la noi,
Liniste rau pe aici, noroc cu Ira si ideile ei de vacantza:))
Noi am petrecut binisor dar important e ca ne-am odihnit un pic si am reusit sa pun ordine in acte si sa pregatesc hartiiel de taxe, ca noi el facem cam la sfarsit ca de 2 ani nu mai luam bani de la stat, din contra, poate anul asta eu scap ca am fost in mat.leave:))
Ktrinel- faine pozele, dar am o intrebare, nu e cam devreme sa o pui pe Julai in tzopaitorul ala, eu am pus-o la 6 luni cand ea mergea d co tzineai de maini, altfel am inteles ca nu ebine pt coloana si la 7 luni jumate am pus-o in rpemergatro de romania cu care atars niste ture adevarate asa incat la 10 luni merge singura.Pupicie la grasunica dulce!
Ira- as mai vrea si eu in camping-uri si parcuri( is si aiciu nele cu lacuri si plaje si liniste de ai sta cate 1 luna) dar noi anul asta nu vom reusi decat avcanta de sapt viitaore din jamaica, vreo 6 sapt la cottage-ul nostru( care oricum are un lac superb, mai ramne sa ii facem o plaja, poate reuseste sotzul sa se mobilizeze anul asta) si om vedea la sf. lui septembrie in ce formatzie mai bagam vreo 10 zile undeva, depinde cat sta mama sa ma ajute, avind in vedere ca pe 5 iulie mai apare un MEMBRU:))
A si cu mutatul, ia si tu un truck din ala mare-UHAUL de ex. e o firma buna, in car eincape tot si care e 19 cad plus nu stiu catzi centzi pe km, in fctie de distantza, dar eu nu am auzit sa coste asa de mult, niste prieteni au platit pt o distantza de vreo 40km ceva de genul 200 dar au terminat in ziua respectiva si am senzatzia ca au avut doar camionul si un minivan si nu au fauct mai mult de 2 drumuri..
O saptamina buna si numai bine!
Denisa
Denisa 27+ w si'de Emma Andreea (17 Ian.2006)
Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!
Ira spune:
Merci, Denisa, doamne ce stress mai traiesc cu mutarea asta !
O sa luam in final un Uhaul, Sibin ar avea voie sa-l conduca ca are nu-s cati ani de exp., i-au considerat-o si pe cea din Bulgaria. Vedem. Poate mai exista si alte solutii, chiar mai ieftine, vazusem eu ceva e qc.ro, dar nu am avut timo sa aprofundez, o sa fac un research.
Abia astept sa scap, sper sa fie ultima mea mutare, cand il aud deja pe Sibin ca el vrea sa vanda peste vreo 3 ani sa-si ia mai mare si mai nou, imi vine sa ma arunc de la fereastra.
Cu impozitele am avut si noi suparare, ne-au taiat din alocatii, bani la stat, etc. De parca am fi milionari frate, eu am crezut ca se returneaza bani la stat cand ai peste 100K, nu asa, la venit mic. Pai cand om munci full time si n-om mai fi studenti ce pana mea facem, muncim ca sa cotizam mii de$ anual taxe ?
zenon spune:
quote:
uite poze cu bubulina de Paste:http://community.webshots.com/user/crisdor
Doamne ce copil frumos. Ce copii frumosi se fac in Canada! :)))
A fost myrrha cu minunea de Agatha, acum bubulina asta mica. I le-am pus partenerului meu sub nas (ne gindim si noi sa avem copii) si desi ii plac copiii, ii vrea, nu e genul sa se extazieze cind vede bebelushi, dar astea mici l-au topit. Sint de reclama.
Retzete, pozitzii..? sa stim si noi muritorii?
Sa va traiasca si felicitari!
laurajr spune:
Eu anul asta cu taxele am iesit si batuta , s cu banii luati.
In primul rand ca mi-au micsorat indemnizatia de maternitate cu 220 cad din cauza cecului aluia de 100 cad si acum la impozite tre sa returnez 370 cad...ce mai afacere...
Denisam, sa stii ca si noi i-am luat lui David jumperoo ca swingerul nu l-a agreat deloc iar de bouncer s-a cam saturat .
Jumperoo ii place dar mai mult de 10 minute nu-l lasam. Cand vin de acasa o sa-mi aduc un premergator .
Iti doresc distractie placuta in Jamaica, vrem si noi in Grecia la vara dar fara David, doar cu Ioana, sa vedem daca ne iese pasienta!
Podeanu spune:
Ktrinel,ai o papusa de fetita , sa va traiasca.
Cu ce a-ti vopsit oualele alea, ca ale mele au iesit palide toate.
Sa inteleg ca v-ati casatorit aici,nu?
N-am stiut ca e asa tinar parintele, sa-l tina D-zeu asa si mai incolo.
Denisa,vacanta placuta si sa ne dai de veste cind te-ai intors (cu poze bineinteles).Unde in Jamaica a-ti ales pina la urma?
Irina, tare interesanta ideea cu St Jean, aici mi-as aduce copiii ca sigur le place catzaratul. Doar daca am reusi sa ne mobilizam cu toatele, si sa si fim disponibile...Ai mei vor deocamdata la paintball.
Ce ziceai de primavara aia? Nu mai vine, a fost deja, acum doua saptamini intr-o joi..ninge iar azi
Dana si gemenii
Ira spune:
Dana, pai eu credeam ca noi, adultii vom fi aceia care vom juca rolul de Tarzan prin copaci. Oricum, nivelele de dificultate sunt diferite, prietenul meu a fost si a zis ca daca tot a ajuns pana acolo sa faca cel mai greu nivel. Pe la mijlocul traseului n-a mai putut si a ramas agatat de-o sfoara vreo 2 ore si ceva, pana au venit pompierii sa-l dea jos. Fara gluma.
Moama, tre' sa ma car, cu autobuzul, pe ploaie. Cine mama masii o mai fi inventat si serviciile pe lumea asta ? Noroc ca atunci cand imi vad colegii si elevii imi revin, data trecuta Joëlle m-a vazut deprimata si mi-a oferit o jumatate de guma din aia mica de mestecat - ca sa-mi revin. Credeti c-am putut sa refuz?
pitilache spune:
Ce ziceti fetelor de ninsoarea asta, primavara asta nu mai vrea sa vine o data si pe la noi deloc!
Cand mai ies si eu cu copilul la plimbare si azi trebuie sa-i mai fac si vaccinul de 2 luni...
Va pup si va doresc soare mult in suflete macar daca afara se tot lasa asteptat!
Roxana