Copii din 1996 (10)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Imi fac si eu przentza dupa o scurta pauza,dar voi intzelegetzi ca am fost tare ocupata cu munca si musafirul!

In primul si in primul rind,la multzi ani lui mQQm!Draga mea,multa sanatate si tot binele din lume!(hai mey da chiar asa "blatul" sa nu ne spui tu ca-i ziua ta).Imi place de fiul tau,baiat practic,daca a vazut ca-i la reducere,de ce nu!Si apoi nu-i asa ca a fost bun!

SANCA,fratele si pestele ,au ajuns bine,unul sanatos iar celalt comestibil!Asa ca va datzi seama ca noi simbata am mincat crap de Dunare prajit,cu mamaligutza si usturoi!A fost o minunatzie!Mi-a trimis tati meu 2 crapusteni aurii,nici prea grasi,nici prea slabi,numai buni de mincat,fara riscul de a tzi se apleca!
Si cozonac,da`cozonac de ala bun si pufos de tzi se topea in gura,nu ca si caricatura aia de am facut-o eu si care "zace" si acum prin camara!Parca zicei ceva de o retzeta in care pot "refolosi"esecul"
Si eu ca zic sa aplici un pic ceea ce te-a sfatuit ANA,sa vezi poate da rezultate!

Eu ce sa zic ,chiar nu am probleme din punctul asta de vedere,adica plec linistita la servici,si stiu ca Andrei maninca singur,eventual daca are stiu eu ce pofte,gen omleta sau chiar supa de aia la plic,sau hawaytost,isi face singur!Cu temele la fel,nu am nici un fel de probleme,nu mi s-a intimplat niciodata sa ajung seara in jurul orei 8(cam asa ajung cind muncesc dupa-amiaza) si sa nu aiba temele facute!

ANA,frumoasa excursie,frumoase poze,mai "innebunit" cu micii!oameni buni,mai ginditzi-va si la noi astia oropsitzii de soarta cind punetzi asa poze!.Oricum am sa i-o arat si sotzului,care e mare amator de mici romanesti,chiar stie sa si spuna!

ANDRA,ma bucur sa te revad,rabdare si tutun!

Noi am inceput scoala,saptamina viitoare sper sa reusesc sa ajung la scoala,ca iar i-a schimbat din banci,si copilul sta pe linga"inamicul public nr.1",desi i-am mai spus odata invatzatoarei ca nu sunt de acord !

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Mey MqqM, tare faza cu 7up-ul. Avem niste copii sensibili.. . Poate economiseste bani pentru ziua mamei
La noi in casa e . A inceput de ieri de cand cu mersul la fotograful scolii. Aseara vroia sa verifice scorul de la meciul de baseball. Un NU hotarat. A zis ca tot o sa afle la scoala... Astazi ma suna de la scoala, am inteles cam 30 la suta din ce spunea, ca era emotionat si stie ca e groasa. . . In bolboreaseala lui am inteles ca de 3 zile tot uita sa aduca carte despre Zachary Taylor - al 12 presedinte al Americii. L-am rugat sa o puna pe secretara sa vorbeasca cu mine, ca nu intelegeam mai de nici un fel.
Cand ma suna de la scoala, incep prin proces de eliminare - accident - a cazut si s-a lovit. Nu e asta. S-a imbolnavit subit. Nici asta. A, injurat pe vreunul si ma cheama la scoala de urgenta. .. .Nici asta. Nu-si face temele si uita acasa din carti.. Bingo.
Ana, sa sti ca ieri m-am gandit si la varianta ta - prima. O bataie parintesca, si sa-i faca poze cu ochii umflati. Dar am optat pentru o doza parinteasca de NU. Cu sotul meu, stam si discutam, ca parinti ce obligatii avem sa dam copilului. Mancare, loc de dormit, si haine. Orice ce e in plus in camera lui o sa inceapa sa dispara. In week end-ul asta o sa fie calculatorul, pe care o sa-l mutam in dormitorul lui Matei. Dupa aia sa vedem - ipod-ul... si tot asa. E buna si sugestia sa-si ia singur de mancare. . .
Ieri am primit notele de la scoala. Sa fiu sincera, nu e asa de tragic, pe cat ma asteptam. Nu are decat o materie la care a luat 72 %, iar la restul are peste 80 %. Eu i-am aratat ca daca vrea sa mearga la Cathedral High School trebuie sa aibe la toate peste 85 %. Sa vedem. Si la aia a luat 72 % ca nu a studiat la istorie.
MqqM, ai dreptate. Elliot cand e vorba de o adunare banala, da chix. Cand ii dau o problema de logica, orice conceptie - mi-o face una, doua si corect. Dar adunarile le greseste ca scrie cu picioarele. Aseara, din 8 adunari de 6 numere, numa 2 i-au iesit corect. I-am bagat pe Excel 8 adunari, ca sa am rezultatele la indemana. Astazi are alte 8 de facut plus cele 6 care le-a gresit ieri. Nu vreau sa-l fac calculator, vreau numa sa-l vad ca scrie corect, frumos si fiecare numar in patratica lui (daca va puteti imagina - clasa V)...
Mai sant 40 de zile de scoala. Ca daca erau mai multe va scriam in vara de la spitalul 9, daca te lasa sa intrii pe internet de acolo

m-am intins la vorba, dar sant foarte pornita . ..

Dana, poate daca te opresti la scoala si ii aduci aminte de colegul de banca, poate il muta iara. . .



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Dana, uitasem de retetza pentru Bread Pudding:

INGREDIENTE
6 felii de cozonac vechi sau paine.
2 linguri de unt topit
1/2 cana de stafide (optional, dar mie imi place)
4 oua batute
2 cani de lapte
3/4 cana de zahar
1 lingurita de scortisoara
1 lingurita de extract de vanilie sau un plic de zahar vanilat
DIRECTII
Cuptorul incalzit la 175 degrees C.
Farama cozonacul in bucati mici - punele intr-o tava de copt. Se toarna pe deasupra untul topit (peste cozonac), si se pun stafidele.
Intr-un castron, comibini ouale, laptele, zaharul, scortisoara si vanilia. Se amesteca toate si se toarna peste cozonac / paine. Usor impingi cu furculitza pana ce cozonacul se imbiba cu amestecul din ou.
Se coace in cuptor cam 45 de minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Ooooohhooooo....Anca,pai se pare ca v-ati hotarat sa luati taurul de coane cu neica Elliot...bun si asa,cu disparutul calculatorului si a lucrurilor nefolositoare...Noi am aplicat asta de demult cu Alex,au disparut caietele consumate,foile fara rost si cu diverse notite si desene aiurea,cartile Pokemon si altele de genul asta,robotii Bionicle si alte matrapazlacuri la fel,carnetelele,abtibildurile si brelocurile,cartile de joc,jocurile de grup,pixurile colorate,radierele multicolore...etc,etc,etc.Au ramas cartile si caietele de scoala,creioane,un pix normal,stilou,cerneala,creioane si carioci colorate,liniar,penar si dictionare.....eventual,cand e cazul,atlasul geografic...In rest tot ce e extrascolar se confisca si daca e cazul aterizeaza la gunoi.Chiar aseara a facut Alex o noua curatenie in dulap,de fata cu Marius si cu mine,spre incantarea Luanei care le aduna...
Oooooo,cu scrisul frumos....nu stiu zau daca mai sunt sanse sa isi revina....Si Alex scria frumos in clasele 1,2...insa acum si porcii de ar dansa pe temele lui si tot ar arata mai bine.Degeaba si el isi primeste portiile de amenintari si pedepse,tot asa scrie....Daca pana acum Marius il lasa afara dupa scoala,aseara a intors iar foaia si Alex e pedepsit,nu mai iese afara,gata!
Succes,Anca draga....si bafta baietilor !
Dana....asa-i ca-i haioasa Luana cu micu in gura?!Si mie imi place poza aia si mai ales imi aminteste cat a putut sa manance ea atunci...Se pare ca tu ai primit cadouri frumoase de Paste,de la tatal tau...Am sa incerc si eu reteta Ancai....dar cred ca cu paine,ca noi cozonac nu mai avem de mult...
Apropos de mici,voi nu puteti sa faceti mici la gratar pe acolo?!Ma gandesc undeva,la iarba verde>?Sau nu-i voie?

Hai ca va pup dragelor si va doresc numai bine!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

La noi, Saga continua.
Astazi am facut iara spume in masina, cand am vorbit cu copilul asta. Eu nu stiu pe ce planeta traieste .... Are o carte de citit la istorie, o carte de 175 de pagini, tema data inainte de vacanta de primavara, de care eu am aflat deabea ieri. El si-a ales pe Zachary Taylor, si din pacate singura carte gasita, despre acest presedinte are numa 125 de pagini... Cand l-am luat la descusut am aflat ca sant mai multe de ales. I-am propus sa-si aleaga ceva despre Abraham Lincoln, ca sigur s-au scris carti si de 500 de pagini... Acu, sa vedem, ca nu are decat 2 saptamani sa citeasca cartea. Asa ii place lui sa le faca pe toate, in ultima suta de metrii.

Si noi am iesit la un picnic week end-ul trecut si am mancat mititei. Cand am ajuns acasa Elliot isi facea sandwich, ca el nu a putut servi la masa.

Ana, eu nu am pretentia de la el sa scrie caligrafic, dar macar, sa-si poata citii ce scrie. Mie imi vine sa plang de cate ori vad ceva scris de el. Frati'su in clasa a 2 a si scrie mult mai frumos si ordonat.

Dana, mititeii ii poti face si pe gratar personal. Trebuie sa gasesti ceva la Walmart, si ii poti face chiar pe balcon. Dar e mai sanatos pestele......

MqqM, s-a incalzit vremea si nu prea mai stai pe acasa....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Ana, pai ce crezi tu? Noi suntem dotati: avem magazin cu mici, ciucalata poiana, napolitane danutz, cornulete, caltabosh, etc. Tot ce vrem gasim, nu-i problema!

Sanca, repede, repede, ca mi-am consumat timpul pe subiectul celalalt cu d-na de piano. Daaaaaa, sunt 13 grade azi, cica vin 20 maine, va spun eu, a doua zi dupa ce opresc caldura va trebui sa pornesc aerul conditionat. Nu e prima data! De ce repede? Azi suntem invitati la scoala noua a lui Dedi, la o seara de orientare si cunoastere a altor parinti si incepe la 6:30. Acu' daca mai trebuie sa ma pregatesc si sa ajung acolo, m-apuca stresul deja.

Dana, mi-ai facut o pofta cu pestele tau, dup-aia a mai pus si Sanca reteta aia... Ce faceti mai, ca mai nou ma pocneste foamea dupa ce intru aici.

Mai viu maine sa va spun ce % din parinti erau chinezi


www.webshots.com/user/_mQQm_" target="_blank">mm & DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Of,Anca,imi pare rau ca esti suparata...Nu stiu cum sa mai zic si sa te incurajez.Si Alex abia isi intelege scrisul cateodata...de o ia peste ceafa...Mult succes in continuare!
Mqqm,pai e bine ca aveti de toate si de unde alege....macar asa,cu napolitane Danut si mici,nu mai simtiti tare dorul de acasa...Am mai auzit eu,de la niste prieteni de ai parintilor mei,ca acolo in orasul unde stateau ei in Canada gasisera un magazin cu specific romanesc,ca gaseau acolo chiar si bors de vanzare,nu mai vorbesc de carne de mici sau mici gata preparati...

Pai eu va doresc un weekend minunat tuturor si sa ne auzim cu bine luni!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Am visat azi noapte chinezi... Un vis politist, dar mai bun decat cu o noapte inainte cand am visat pui cruzi, cu o piele groasa gen soric, zeci si zeci de pui pe care trebuia sa-i transez.

MqqM cum a fost la open house?

Eu mi-am gasit chiuveta de bae, si ma simt mai linistita. Contractorii nu au miscat nici un fir de praf, si eu am speranta ca pana la sfarsitul lui Mai sa se termine tot balamucul...

Elliot continua sa strige dupa atentie si ma scoate din sarite dimineata la pranz si seara.... Cartea de istorie nu a inceput sa o citeasca ca a uitat-o la scoala... Maine intru in camera lui . . ..

Un week end bun la toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

E asa de slow serverul DC astazi ca de 2 ori am renuntat deja sa postez. Pana la urma, uite ca nu ma las!

Nu de alta da' trebuie sa te rog, draga Sanca, sa nu ma omori cu zile! Vaaaaai de capul meu ce m-am distrat iara. Chinezi in filme politiste si pui cu sorici ... Zau, tu te-ai gandit vreodata ca poate muri de ras careva pe-aci asa, fara avertisment? As pune un emoticon, dar nu este unul propice: un cap de oama care explodeaza de ras. Pana una alta:

Si taman am terminat cu rasul tau c-a aparut Dedi cu o plasa (de-aia de net de lubenitza) in cap sa ma-ntrebe de ce se foloseste chiloti la plural . Si mai e si vineri ! Ziceti si voi, geniala lu' mama!

Cum a fost ieri? A fost f bine, ne-au dat info despre cursuri, pachete cu tot felul de carti si cartulii, inca n-am ajuns sa le studiez pe toate, ne-au lasat sa ne cunoastem un picutz intre noi, sa schimbam idei de car-pooling sau transport in comun, sa ne gasim "vecini". Surpinzator, doar vreo 75% erau chinezi. Si mai surprinzator, am depistat 2 mamici romance, ambele stau relativ aproape de zona mea, din pacate pt Dedi, ambele au baieti. Norocul lor, insa! Bine-nteles ca Dedi s-a entuziasmat iar din cale-afara, abia asteapta sa inceapa clasa a 7-a. Bogdaproste!

Eu, pe cuvant de pionier, cand iti citesc frustrarile, imi derulez viata cu ceva ani in urma si le mai traiesc odata! Chiar ma vad sezand cu sotzanul si decizand ca trebuie luat TOTUL de la el. Si asa am facut. Crezi ca i-a pasat? Nah! A stat asa, mult si bine, in lenea lui. Am ajuns acolo ca n-am mai avut cu ce sa-l pedepsim!

Ana, este aici orice, inclusiv bors si slanina, varza murata si am uitat sa mentionez "Eugenia".

Un weekend superb! La noi sunt 21 de grade, yaaaay! Fiu-meu a plecat in centru in pantaloni bermuda...




www.webshots.com/user/_mQQm_" target="_blank">mm & DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Buna dimineatza si un weekend minunat tuturor!

Da draga mQQm,si la mine e la fel cu forumul,merge greu tare de tot!Vorba cuiva de la generale,cred ca e sabotat pe motive politice!

SANCA,of...imi pare rau pentru tine ca esti asa tensionata!Sa stii ca la mine a tzinut faza cu "itzi luam televizorul si X-Box-ul din camera,daca nu citesti si "conspectezi" ce ai citit".Oricum "tanti" asta cu care face pregatire la germana,a ris de metoda noastrasi bineintzeles ca a zis ca nici prea multa presiune asupra lui cu cititul nu trebuie sa facem!Chestia asta cu "presiunea" asupra copiilor in Germania,ma calca efectiv pe nervi!
Pai daca lectura lui se rezuma la cititul textelor problemelor de matematica(pe care uneori nici nu-s sigura ca le citeste)ce alta metoda sa aplic?

Daca vreodata copilul meu va citi din placere,de buna voie si nesilit de nimeni,o carte am sa-i ridic o statuie!Parol!

ANA,chestia cu gratarele aici e un pic diferita de Ro!Pot sa fac gratar in gradina proprie,dar nu-l pot lua dupa mine sa ma duc in padure sau pe malul unui piriias!(intzelegi tu ce vreau sa zic!)
Gratar facem bineintzeles,dar mici ca in Ro nu pot minca!.Chiar am vazut pe la "bucatarie" un subiect cu micii in SUA,am sa vad cum fac,poate "Impletesc" si eu citziva cindva!(asta numai daca pot inlocui carnea de oaie).

La mine se anuntza o saptamina ingrozitoare,asa ca voi incerca sa beneficiez din plin de duminica asta!(weekend nu pot sa spun ca ieri am fost la munca)

Dana

Mergi la inceput