Mamici de martie - aprilie 2007 (33)
Raspunsuri - Pagina 10
roxanici spune:
Hai fetele!!!! Gore78, Carmen94, Cris
Mirachi, bine ai venit printre noi, brasovencele tale suntem io si Cria_bv. Ziceam ca nu manca bine copilu ca sugea 5 min san si apoi adormea de-a binelea. Acu m-am mai calmat, chiar de manca 5 min il las asa si astept sa i se faca foame, dar nu s-a mai intamplat sa mai adoarma dupa 5 min. Sper sa fie bine.
Buricul tot nu a cazut la noi, se incapataneaza sa se mai tina intr-un punct. Avem rabdare si cu el....
Diana_jors, te asteptam si pe tine, nu fugim de la odisee pana nu suntem toate gata, si punem majorete multe. [floare]
Eu am inscris copilasul la dr mea de familie. A venit si ne-a vizitat acasa si e super cu copiii desi nu e pediatra. Sper sa fie bine in continuare.
roxana, mamica de nazdravan Rares Teodor
elyanne spune:
quote:la medicul de familie, care, de preferat, sa fie pediatru. La noi asa este... si ne-am inscris si astia "mari", io si al meu sot, tot la el.
Originally posted by diana_jors
O intrebare: copilul trebuie inscris si la un pediatru si la un medic de familie? sau doar la unul din ei (care)?
Azi, baietii mei au facut o luna
madybulancea spune:
Felicitari elyanne!sa iti traiasca baietii....nu stiu dak ai observat dat tu esti membru din 3 03 2004 si ai nascut gemenii pe 3 03 2007...
karra80 spune:
Am si eu o intrebare pt mamicile mai cu experienta.....
Elyanne si Paxela cand trebuie sa ne ingrijoreze temperatura lui bebe...adica peste cat sa fie valuarea luata rectal?eu i-am luat acuma cand am schimbat-o ce-i drept ca plangea de numa si era agitata si a avut 37.9....pediatra parca zicea ceva de 38.5 dar oricum i-am pus preventiv un supozitor de eferagan.....astept sa mai treaca putzin si ii iau iar sa vedem daca e mai linistita cat e valoarea.....
Carmina de MARIA CRISTINA 8 martie 2007
http://pg.photos.yahoo.com/ph/carminutzaa/my_photos
Val_ spune:
Karla, Diana, Mady si Radcarmen ma bucur sa vad ca nu voi fi singura care naste pe la sfarsitul lui aprilie. Si oricum si restul mamicilor ne vor sustine sunt absolut convinsa. Mamicile de martie-aprilie sunt unite, acesta este si motivul pentru care am ales sa scriu aici desi DPN-ul meu initial era 7 iunie.
Karla ma bucur ca totul este OK cu bebe al tau. Si fetita mea are momente in care imi apasa zdravan pe diverse organe dar are si zile (putine) in care misca asa de putin ca ma sperie. Asa ca pefer sa isi intinda piciorusele si manutele peste tot dacat sa nu o simt. Daca este asa de activ inseamna ca bebe al tau este bine.
Fetele ajutati-ma si pe mine cu niste informatii. Saptamana aceasta vreau sa cumpar diverse pentru bebe si nu stiu cum sa proicedez cu electronicele.
Nu stiu exact de ce am nevoie: incalzitor, sterilizator, pompa de muls, cantar etc. si nu vreau sa cumpar chestii care se vor dovedi inutile, ca la cat sunt de scumpe...
Voi ce ati cumparat, ce fel si de unde?
Apropo de streilizator pentru cate biberoane trebuie sa fie? Am vazut unul cu resterilizare de la Avent la care biberoanele pot fi folosite in 24 ore. O fi mai bune?
Incalzitorul trebuie cumparat oricum sau numai daca nu ai lapte? Si pompa?
Majorete pentru Gore, Carmen si Cris
Valentina 35+ cu bebe Mariuca
elpower spune:
Absoluta, noua in maternitate ne-au spus ca lapticul de mama isi pastreaza proprietatile nutritive la temperatura camerei o ora jumatate.
Nu-mi spune si mie nimeni cati ml ar trebui sa pape bebe de 1 saptamana la o masasi la cate ore. Si noaptea e ok daca ea nu vrea sub nicio forma sa se trezeasca decat dupa 5-6 ore sa pape? Eu ma chinui sa o trezesc pana inchide si strange cu toata forta gurita si face botic de nu ii mai intra nimic acolo.
Si mai avem o problema cu constipatia, dar cred ca asta mai e si de la mine.
Va pup.
Si cine stie sa-mi corecteze si mie inaltimea la nastere a fetitei a fost 51 cm nu 53. Multumesc!
Ela, mamica de Theodora Ioana
tzuna spune:
BUna dragi mamici si gravidute. NU am mai intrat pe forum ca Maria a avut niste zile mai proaste. Cea mai cea a fost duminica. Culmea e ca incepuse bine. A mancat, a mai marait ea, .. apoi dupa masa de la 12 (a varsat in jet pt prima data) am iesit toti in plimbare(prima data cu carutul). I-a placut f mult. A dormit tot timpul. Am stat o ora afara. Cand ne-am intors a mai stat ea linistita apoi a mancat la ora 15 si dupa masa a inceput nebunia. NU s-a linistit deloc. A tinut-o intr-un tipat aparent fara motiv. Mancase bine, era curata, nu se strangea ca ar durea-o burta. Si pana seara la 12 asa a fost. Am tinut-o in brate cu randul (nu ca ar fi tacut in brate) ca se mai linistea cateva minute. Nu a dormit deloc in timpul asta. S-a linistit numai vreo 1/2 de ora cat i-am facut baie. Chiar credeam ca va dormi dupa dar de unde ca mancat si iar.... Tipa si in timp ce manca. La ora 12 a macat iar(i-am dat numai la san data asta ca la nebunia care a fost nici nu mai aveam lapte scos)si a adormit. Pana dimineata a dormit f bine. S-a mai trezit la 4 sa pape (si i-am dat tot san).
Ieri si-a reluat obiceiurile cu mancatul f prost. A mancat doar o data bine la biberon (100 ml) si a varsat in jet. Apoi la restul meselor manca 50-60 ml si dupa o ora vroia iar vreo 40 apoi statea linistita 2 ore. Asa ca m-am hotarat daca tot mananca prost la biberon ii dau la san ca tot aia este. Si culmea e ca azi noapte a mancat la san si a dormit cate 3 ore fix intre mese. Asa ca nu-i mai dau la sticluta decat daca ma apuca iar frica. Dar am cantarit-o dimineata si acum la aproape 5 sapt are 4.120 , la externare avea 3.150 deci nu ma ingrijorez inca.
Maine sper sa ajung la IOMC sa o consulte conf Iagaru. Stie cineva daca are si cabinet particular? Vreau a doua opinie legata de gatutul ei si apoi ne confruntam din nou cu o infectie la ochi din maternitate.
S-a trezit sa pape si apoi iesim afara.
Incerc sa raspund fetelor dupa.
MARIA 1 LUNA SI 6 ZILE.
elyanne spune:
quote:37 cu 9 rectal e ok. Nu nici macar nu febra.
Originally posted by karra80
Am si eu o intrebare pt mamicile mai cu experienta.....
Elyanne si Paxela cand trebuie sa ne ingrijoreze temperatura lui bebe...adica peste cat sa fie valuarea luata rectal?eu i-am luat acuma cand am schimbat-o ce-i drept ca plangea de numa si era agitata si a avut 37.9....pediatra parca zicea ceva de 38.5 dar oricum i-am pus preventiv un supozitor de eferagan.....astept sa mai treaca putzin si ii iau iar sa vedem daca e mai linistita cat e valoarea.....
Carmina de MARIA CRISTINA 8 martie 2007
http://pg.photos.yahoo.com/ph/carminutzaa/my_photos
Se considera febra masurata rectal tot ce depaseste 38 de grade C.
Din Mama si copilul: "Temperatura normala se situeaza intre 36,5 dimineata si 37, 2 dupa-amiaza. Cand temp. este cuprinsa intre 37,4 si 38 se considera subfebrilitate. Valorile subfebrilitatii si febrei sunt deobicei mai ridicate dupa amiaza si seara, decat dimineata. De asemenea, temp. este mai ridicata la copii dupa alimentatie, plans si agitatie"
Deci avea motive sa fie ridicata temp., daca era agitata
Nu cred ca era nevoie de supozitor... dar nu-i nimic daca i-ai pus.
phili spune:
buna fetelor!!!
revin si eu dupa o noapte cu ochii pe pereti pana la 3,nu am somn poate fiindca nu am activitate,ziua stau mai mult in pat,ma ustura ochii de televizor si citit,am o stare tare idioata,astept sa treaca zilele sa vina ziua de 11.04.cand sunt programata la cezariana...pana atunci numai vise tampite si nopti rasuflate,si astept sa treaca zilele mai repede.LAURAMAR noi cam avem aceeasi varsta de sarcina...
Fetelor pe ultima suta de metrii...voi mai faceti ceva in casa???mancare ,curatenie,spalat?
eu mancare mai fac pentru ca sotul e antitalent,dar restul nimic...pentru ca obosesc foarte repede si noaptea am contractii daca ma fortez peste zi.
Eliana foarte frumoasa mandra ta si bebelusii au cu cine semana!!
va pup pe toate!!!
38+3 bogdan(AMR 8 ZILE)
elyanne spune:
Elpower regula ar fi 180 ml inmultit cu greutatea bb-lui. Si rezulta cantitatea de lapte pe zi.
180 x 3,5 = 630/zi
In functie de cate mese are pe zi (6-7-8), imparti si afli o medie cam cat ar trebui sa pape la o masa.
Daca mananca de 7 ori, atunci ar fi o medie de 90 de ml.
Dar nu te stresa daca mananca mai putin. O sa aiba mese cand papa mai mult si mese cand papa mai putin... Intervalul ar fi de 3-4 ore... Dar se poate sa-si rareasca deja mesele peste noapte si sa manance la 5 ore. Daca doarme, las-o sa doarma.
Val eu am luat pompa si sterilizator, pentru ca le dau sa pape din biberon lapte de la mine. Pompa ai nevoie mai ales in primele zile dupa nastere pt. ca apare furia laptelui si trebuie sa scoti tot ce ramane in sani dupa ce papa bb.
Sterilizator o sa ai nevoie mai incolo, daca la inceput o sa manance numai de la san, cand o sa ii dai completare sau numai lapte praf.
Eu am avut cantar la mandra si nu l-am folosit... l-am dat atunci si acum n-am mai luat altul. Era un sters in plus, pt. ca nu reuseam s-o cantaresc cum trebuie. Doar daca ei unul electronic... Dar nici asa nu as mai lua... eu o sa-i cantaresc odata pe luna, la pediatru... si gata cu stresul. Pt. ca bb-ii pot avea saptamani cand nu iau nimic in greutate si apoi recupereaza... Una peste alta, conteaza cat au dupa o luna.
Iar incalzitor de biberoane... eu n-am luat. Ar fi bun cand incepi sa-i dai sa pape si de la biberon.
Eu am pompa de la Avent si sunt f. multumita de ea. Sterilizatorul de la alta firma (nu retin acum)... si e din ala cu aburi, electric. Intrea 5 biberoane in el. Pt. mine e suficient, pt. ca eu le sterilizez dupa fiecare masa, pt. ca trebuie sterlizata pompa... si atunci bag si biberoanele... Daca n-am mai multe pompe
Tzuna si sa ne spui ce ati facut la doctor. Daca stiam ca iesiti si voi acum... noi o sa mergem in parcul de langa policlinica. Poate ne vedem zilele astea.