O INTREBARE PENTRU MEDICI

O INTREBARE PENTRU MEDICI | Autor: Criss75

Link direct la acest mesaj

Familia mea trece prin momente cumplite acum. Varul meu de 27 ani se aflta in moarte cerebrala, e conectat la aparate insa medicii nu-i dau nici o speranta. Creierul e facut praf, insa parintii sunt disperati si se agata de orice urma de speranta.
Vreau sa va intreb daca starea aceasta este reversibila sau nu? Exista vreo sansa pentru cineva aflat in moarte cerebrala sa-si revina?
Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Din pacate, nu, nu am auzit nici un caz.

Dumnezeu sa dea putere familiei. Eu pt. mine am lasat in scris cu act notarial la parinti ca daca mi se intampla asa ceva sa se deconecteze aparatele si cu organele mele sa se salveze alte vieti.

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin

Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena http://www.rhp.ro/Andreasn/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Multumesc mult pentru raspuns. E totusi foarte greu de acceptat cand se intampla asa ceva. O persoana care n-a fost niciodata bolnava, un tanar de 27 ani, pleaca sanatos de acasa, si este batut atat de rau, ii este zdrobit capul, si acum e in moarte cerebrala.
Suntem socati cu totii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Dumnezeule, este ingrozitor, familia este sigur inmarmurita, si incapabila sa ia acum decizii, stiu ca suna ca un cliseu, dar timpul le va rezolva, si cu timpul familia se va gandi ce ar fi vrut el, daca ar fi vrut sa vegeteze legat la aparate, sau nu. In orice caz va trebui clarificat daca diagnosticul de moarte cerebrala este clar, sau exista cel mai mic dubiu.

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin

Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena http://www.rhp.ro/Andreasn/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

Criss,e ingrozitor ,imi pare asa de rau.din pacate nu prea sunt sanse.in Tg.Mures stiu ca sunt medici tare buni,pe un RMN s-ar putea pune un diagnostic f exact.asta mai mult pt linistea parintilor.ar fi fost poate o indoiala in cazul unei tumori ce ar putea fi operat dar in cazul agresiunii...socul este cu atat mai mare cu cat a plecat bine de acasa si sa ajunga asa.cum spunea Yasmine ar putea dona organele si asa ar simti ca copilul lor traieste prin altii.stiu ca este greu sa propui asa ceva si sa acepte parintii ,insa ar fi un lucru mare pe care l-ar face.ar fi ca nu a traitin van..Domnul sa ajute parintii sa treaca prin asta.

Poze:http://new.photos.yahoo.com/grgsc_laura

Mergi la inceput

Parintii au vorbit cu cel mai renumit neurochirurg de aici dar el le-a spus cu parere de rau ca nu mai e nimic de facut, creierul este lezat in asa masura incat el nu vede nici o scapare. A ramas sa i se mai faca maine niste investigatii dupa care habar nu am, cred ca in final va fi deconectat de la aparate.
A fost prins si agresorul, care la inceput nu a vrut sa recunoasca, dar apoi a povestit senin ca i-a dat doar un pumn in fata, varul meu a cazut pe spate si s-a lovit cu capul de bordura, si creierul a fost inundat de sange.
Parintii sunt distrusi si nu vor sa accepte ca isi pierd copilul in acest fel . Atat de stupid...
Si eu sunt inca socata, am crescut impreuna, si acum raman doar amintirile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Daca i s-a pus diagnosticul de moarte cerebrala ,din pacate sperante sa-si revina nu sunt .
Exista anumite criterii dupa care se pune acest diagnostic ,daca i se mai fac teste ,inseamna ca nu s-au terminat toate investigatiile necesare ,unele trebuie refacute dupa o anumita perioada de timp si probabil dupa aceea veti sti sigur care e situatia .

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

cumplit!putere familiei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana29s spune:

Am vazut la televizor un caz cu un tinar de culoare care fusese impuscat in cap si avea jumatate din cap lipsa. A ramas cu ceva sechele fizice (statea intr-un carucior) dar era constient si fericit ca e in viata.
Cum poti sa vezi un astfel de caz si sa nu-ti pui increderea ca poate scapa si unul care doar a fost lovit ??

Liliana si Dani cel viteaz (killer de balauri).
Dan Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

quote:
Originally posted by liliana29s

Am vazut la televizor un caz cu un tinar de culoare care fusese impuscat in cap si avea jumatate din cap lipsa. A ramas cu ceva sechele fizice (statea intr-un carucior) dar era constient si fericit ca e in viata.
Cum poti sa vezi un astfel de caz si sa nu-ti pui increderea ca poate scapa si unul care doar a fost lovit ??

Liliana si Dani cel viteaz (killer de balauri).
Dan Mihai

Pentru ca totdeauna fiecare caz este diferit, este altfel. Depinde ce centrii au fost atinsi, vitali sau nu, si in ce grad au fost afectati acestia.

Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Din pacate nu cred ca in cazul varului meu se mai poate face ceva. Azi se decide daca va fi deconectat sau nu, insa profesorul neurochirurg care l-a vazut, a spus ca din nefericire, creierul este afectat in asa masura incat el nu vede nici o solutie.

Mergi la inceput