Durerea unei pierderi de sarcina (21)
Raspunsuri - Pagina 24
Teo2rina spune:
pupici multi, dragele mele, si scuze ca nu am mai intrat, dar am fost cateva zile la casa de la munte.acum ca am intrat iar alaturi de voi intai am citit ce ati mai postat voi. stiti ca mi-a fost dor de voi?
in primul rand vreau sa le urez La multi ani, bucurii, bebici frumosi si sanatosi celor doua sarbatorite de ieri, cred.
michelle, iti tin pumnii daca vrei sa te apuci de treaba si ma rog sa fie bine pentru toate fetele. este foarte bine sa mai mergi din cand in cand la cate un control de rutina, dar, dupa cum ti-am mai spus, parerea mea este sa incerci sa faci bb. te pupik si iti tinem pumnii (noi adica eu si sotul, ca si el este la curent cu tot si se bucura si sufera alaturi de voi ca si mine. i-am transmis pupicii:)
pepsi, cum o mai fi si cu zapada asta!noi, in Romania, abia ca am zarit putina si cat ne-am dorit...dar si la voi sa fie atat de multa! iti doresc sarcina usoara in continuare si speram sa te simti mai bine.
catty, dupa parerea mea ar trebui sa fie II!sper sa fie asa ca sa nu iti faci iluzii si sperante ca e tare greu atunci. iti tin pumnii si-ti trimit !
fetelor, va rog, lamuriti-ma si pe mine: ce test de ovulatie sa iau, care e mai bun,cum se foloseste, in sfarsit toate detaliile, ca nu stiu deloc, iar eu vreau sa determin exact momentul pentru ca inainte cu 12 ore si maxim dupa cu 12 ore sa incerc un bebe (incerc sa fie baiat. nu tin neaparat, dar daca iese...).am vazut ca voi stiti foarte multe si poate ma ajutati si pe mine. aah, si altceva: toxoplasmoza unde ati facut-o? eu m-as duce la synevo. cat a durat pana v-a dat rezultatul? va multumesc anticipat pentru ajutor si
mcrissa spune:
alyx ma bucur mult pentru tine ca totul a fost ok la control.este normal sa ai sentimente contradictorii cu privire la o noua sarcina.eu am asteptat 5 luni dupa ce am pierdut sarcina si acum cand am voie mi-e teama si ma gandeam ca daca nu raman luna asta nu-i nimic pentru ca mi-e tare frica de o noua sarcina.
intr-adevar medicii trateaza altfel pierderea unei sarcinii, dar este de inteles.daca s-ar implica prea tare pentru fiecare pacienta ar ajunge la nebuni.mie dr meu mi-a dat sa fac doar analizele de coagulare, dar eu am facut mai multe asa de capul meu si acum imi dau seama ca am facut degeaba.
teo2rina stiu ca pe testele de sarcina scrie foarte detaliat cum se folosesc.cele de la Dr. Sigur mi se par cele mai accesibile.eu am facut toxo la synevo, dar nu mai stiu in cat timp am primit rezulatatele, dar stiu ca au laborator bun.
catty tin pumnii sa fie IIhai cu testul mai repede
eu am visat ca aveam o fetita.tocmai venisem cu ea de la maternitate si eram atat de fericita.oare o fi un semn?
Mcrissa in asteptarea mormolocului
irinabobe spune:
alyx legat de treaba asta cu investigatiile dupa o pierdere de sarcina, am intrebat 4 ginecologi si toti mi-au spus ca dupa primul esec nu e nevoie de alte investigatii. asa ca o sa trec la treaba fara alte analize desi initial vroiam sa le fac. am vazut ca sunt multe fete care au facut investigatii si cu toate astea tot nu au aflat nimic. asa ca de data asta merg pe mana medicului meu si nu fac investigatii. cum o vrea D-zeu!
in ceea ce priveste perioada de asteptare dr mi-a spus ca dupa primul ciclu pot incerca din nou (desi nici eu nu ma asteptam sa imi dea unda verde asa de repede avand in vedere ca la mine a fost cazul de 2 chiuretaje). el a zis ca organismul isi revine dupa primul ciclu (de altfel asa recomanda si tutunaru pe site-ul lui, zicea ca asta cu asteptarea de 3, 6 sau 12 luni e un mit). deci pt mine asta a fost singura veste buna pe care am primit-o de la ginecolog in ultimele 2 luni.
deci eu astept si ma rog la D-zeu sa imi vina ciclul si sa nu fi aparut vreo sinechie, si cum vine ma apuc de treaba. asta e singurul gand care ma face sa merg inainte.
de altfel prima data am respectat toate regulile, nu tu fumat, nu alcool, nici macar ciocolata, etc si degeaba asa ca acum incerc doar sa fiu optimista si cum o vrea D-zeu daca e dat sa am un bebelas acum atunci asa va fi.
teo2orina eu am facut toxo de 2 ori odata la policlinica simona si odata la ecoparadiagnostic. rezultatele le-am primit cam in 5 zile.
alyx spune:
Irina cred ca foarte bine faci ca te apuci de treaba. ca si tine si eu am facut totul asa cum scrie la carte cand am ramas gravida: de la 10 tigari pe zi m-am rezumat la o singura tigara dimineata, cand beam si o cafea mica mica. Initial am renuntat la cafea dar ma durea capul ingrozitor pentru ca eu am avut tot timpul tensiunea un pic mai mica. Nu am mai mancat multe chestii despre care stiam ca sunt nesanatoase, ma alimentam bine si sanatos, nu am mai facut sex, nu am mai facut efort si la bun toate astea? Nu mi-au ajutat la nimic. Acuma chiar nu stiu ce o sa fac in continuare. Nu stiu nici daca o sa mai incerc nici daca o sa respect termenul de trei luni dat de doctorita. Cred ca si eu o sa las lucrurile la voia intamplarii si fie cum o fi. Oricum un lucru stiu sigur: nu mai vreau sa fiu ca inainte cand facusem din ideea de a avea un copil o obsesie care ma chinuia si ma macina in fiecare luna, cand boceam zile intregi cand imi venea ciclul. casnicia mea a avut mult desuferit in acea perioada si chiar nu mai vreau sa trec din nou prin asta. Cred ca de asta si incerc sa ma obisnuiesc cu ideea ca poate nu voi avea copii niciodata. Nu stiu ce sa spun. Deocamdata invat in fiecare zi sa traiesc cu durerea care e la fel de puternica si sa nu o mai arat si celorlalti, mai ales sotului meu care sufera si el tare mult, mai ales cand ma vede pe mine deprimata si trista. In rest planuri de viitor nu-mi mai fac. Incerc sa-mi continui viata cu bune si rele.
alyx spune:
Teo, legat de testele de ovulatie, eu nu am folosit. de fapt am incercat dar m-am plictisit pentru ca de nerabdare cred ca le incepeam prea devreme si ma enervam cand vedeam ca nici macar alea nu ieseau pozitive si am renuntat. Dar stiu ca am cumparat de la DR. Sigur si prospectul era intr-adevar detaliat. Spunea si cand ar trebui sa incepi sa le faci in functie de lungimea ciclului. Si trebuie facute mai multe zile la rand, de preferat cam la aceeasi ora in fiecare zi. Si nu trebuie facute cu urina de dimineata, perioada cea mai potrivita fiind intre orele 10-22 parca. Se considera pozitiv testul la care a doua liniuta este la fel de intensa sau mai intensa ca prima. Din momentul pozitivarii testului, in urmatoarele 24-48 de ore cica ar urma sa aiba loc ovulatia.
Acuma, eu imi amintesc ca am citit un articol pe net unde spunea ca, defapt, testele de ovulatie ar detecta nivelul maxim de LH dar nu inseamna neaparat si ca ovulatia se va produce. Acuma nu stiu ce spun. Cred ca exista si pe forum un subiect referitor la ovulatie, si metode de detectare a ei.
Oricum multa bafta. Fie sa ti se intample minuea cat mai repede.
elaa spune:
Buna dragele mele, am fost si la HSG, na ca am facut-o si pe asta...a fost un pic dureros, acum se pare ca e mai mult....dar ce nu facem noi ptr. bebe , vesti prea proste nu am se pare ca trompele sunt permiabile,cu aspect normal putin ingrosate langa ovare, cel putin asa mmi-a explicat radiologul, aia ar fi anexita, iar uterul pare normal, cu usoare sinechii marginale , oricum mi-a spus sa fiu optimista (asta mi-a spus radiologul), vineri merg la medicul gineco cu rezultatul si fiind in z9 am sa incep si monitorizarea ovulatiei.
sper sa fie bine pana la urma
pupici
http://tt.lilypie.com/TnCpp3.png-decembrie 2006
Ela
Irda spune:
Salutare fetele!
Va multumesc de raspunsuri!
Sunt curioasa daca organismul meu ma "inseala" sau daca chiar simt ceea ce trebuie.......
Hai ca v-am "lamurit bustean"....ideea era ca eu simt ca "am comis-o" luna asta!!!
Am aceleasi simptome ca la sarcina din noiembrie, ca de la aia cu Dari nu-mi mai aduc aminte, eram si la munca si stresu' pe mine cat casa cu niste deadlineuri, ca nu am luat in seama, dar acuuuum.....
- usoare stari de greatza(iau duphaston si s-ar putea sa fie de la asta?)
- Tb peste 37 bine (dar ar mai fi vreo saptamana pana cand ar trebui sa-mi vina uratii.....Mirelushu zise ca scade cu 1-2 zile inainte, asa ca poate nu-i chiar relevanta)
- sani "pufosi" si o idee sensibili (tot duphastonul?)
- mi se pune pata pe diverse combinatii culinare de care luna trecuta nici nu m-as fi gandit sa ma ating.....si mananc de parca's scapata de la foamete (asa am patit cu in noiembrie...de nu stiam ce am)
- si cel mai important simptom ....zic eu....uter tensionat si senzatie de "greutate" in zona respectiva dupa ce fac ceva efort!(mers mult pe jos sau alergat Dari cate 2 ore la locul de joaca)
-hi, hi, hi, ...mai sa uit de mersul la buda des pentru No. 1!
O sa fac un test mai pe la sfarsitul saptamanii si va anunt care-i treaba.....
Ce bine ar fi sa deschidem o Odisee noua cu cat mai multe fete de-aici!
Sa aveti grija de voi, dragele mele!
Va pupicesc pe toate!
Irda
si Daria 13 iulie 2005
Poze Daria
L5845 spune:
Laura, din pacate inca nu mi-a venit prapaditul de CM....Dupa cum am zis si in mesajul trecut, nici nu mai stiu ce sa iau ca sa-mi vina, Utrogestan sau Duphaston , asa ca....astept. Stai linistita, ca se alege singur momentul optim ca sa-ti faci test.
alyx, nu trebuie sa te lasi influentata prea tare de ceea ce spun medicii, ca e normal ca fiecare sa aiba pareri comune sau diferite, depinde de fiecare in parte, iar pentru eu, la fel cum spusese cineva mai inainte, e doar un act medical pierderea unei sarcini.Ei nu o percep asa cum o percepem noi... Tu fa ceea ce stii ca sa fie bine si alege medicul care crezi ca e mai pe sufletul tau.In rest bafta si spor la
irina, bafta si tie la "muncile" pentru BB si rezultate cat mai rapide .
Va doresc si voua ce-mi doresc mie: sanatate si mult doritul BEBE!
Pana vine BB,mi-am inscris papagalutzu la concurs:/www.concurspapagali.lx.ro/detaliifoto.php?id_poza=502
Lau-Meli si
L5845 spune:
Irda sa intelegem deci ca te asteptam la sfarsitul saptamanii cu II? tinem pumnii!!!
Va doresc si voua ce-mi doresc mie: sanatate si mult doritul BEBE!
Pana vine BB,mi-am inscris papagalutzu la concurs:/www.concurspapagali.lx.ro/detaliifoto.php?id_poza=502
Lau-Meli si
blueeyes2003 spune:
Ela ma bucur ca totul este bine,ai scapat de o grija!Dar cum adica usoare sinechii marginale? Oare de la asta nu ti-a venit cm fara tratament atunci,dupa chiuretaj?Mie mi-a intarziat cam mult dupa chiuretaj si ma tot gandesc sa nu fie vreo problema.Acum astept sa vad cum vine luna asta!
La treaba acum,nu pierde vremea!
Irda semnele arata ca ai fi insarcinata!Asteptam confirmarea!
Pentru ce ziceai tu ca iei tatamentul ala?Pentru pregatirea uterului pt o noua sarcina?Si cum ti l-a dat?Il iei pana ramai gravi?
A zis ca si mie imi va da un tratament si cred ca despre asta e vorba!
Laura ai dreptate ca nu sunt sanse sa raman din prima incercare,ultima data am ramas dupa 4 luni! Vreau sa vad cand imi vine urmatorul cm si apoi ne apucam de treaba!
Tu pentru ce iei utrogestan?Iti tin pumnii stransi sa fie bebe luna aceasta mai ales ca ai si unele vise care trebuie sa insemne ceva!
Va pe toate!
Mirela
"Ai curaj pentru marile suparari din viata si rabdare pentru cele mici;dupa ce ti-ai terminat cu bine treburile zilnice dormi linistit.Dumnezeu este treaz!" Victor Hugo