Romanii din Marea Britanie (13)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Ella, la noi a fost pe fuga, trebuia sa plecam mai devreme de acasa sa ne plimbam mai mult, dar am plecat pe la 11 si vreo 3h am facut pe drum, pe la 2pm eram la pod. Avonul era asa mocirla..dar peisajul f frumos, nu am mai vazut pana acum in Anglia stanca si o vale atat de faina, am facut cel putin o suta de fotografii acolo.

In oras am mers la Bristol Cathedral dar era slujba in progres si nu am putut intra, apoi pe jos prin centru, dragut, cochet, au un shopping centre maricel dar nu am apucat decat putin pt ca la 5 au inchis toti.

In cautarea unui anume restaurant apoi am mai ratacit prin oras si am mai surprins niste locuri dragute, eram insa in masina asa ca nu am nume, decat catedrala St Mary stiu caci am vazut-o pe net inainte de calatorie.

In concluzie, e un oras dragut, curat, aerisit...ne-am simtit ca la munte in .ro.

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Buna fetelor si bine v-am gasit

Am si eu o nelamurire... poate ma puteti ajuta voi. Mie imi expira in iunie pasaportul romanesc (am si pasaport britanic). Am inteles ca ambasada poate sa elibereze pasapoarte noi, dar cum certificatul de casatorie nu a fost transcris in Romania, primul lucru care trebuie facut e transcrierea casatoriei... care dureaza circa 2 luni si implica trimiterea la ambasada a unui maldar intreg de documente... inclusiv pasapoartele si certificatele de nastere ale mele si ale sotului in original. Intrebarea mea este: actele trebuie lasate la ambasada in toata aceasta perioada, sau ar fi OK sa merg personal cu ele la Londra (eu sunt in Glasgow) sa le vada cei de acolo, sa le fotocopieze si sa mi le dea inapoi. A, si inca o treaba. Pe site scrie ca pentru reinnoirea pasaportului/eliberare de pasaport nou trebuie depuse la ambasada pasaportul vechi (ok) iar in cazul pesoanelor cu dubla cetatenie si pasaportul celalalt (de ce oare, eu nu prea am priceput...ce treaba are ambasada romaneasca cu pasaportul meu britanic)... iar tot showul dureaza 4 (!!!) luni. Deci ideea e ca trebuie sa stai 4 luni fara nici un act (romanesc ori britanic) sau am inteles eu gresit???? A mai trecut cineva prin asemenea situatie? Poate ma lamureste careva... ca mie mi se pare procedura incurcata de tot. Va multumesc foarte frumos,

Dark Bendis

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Draga Bendis noi nu am fost in situatia ta, dar m-am uitat pe site-ul ambasadei si acolo spuneau la taxe ca fac legalizarea fotocopiilor. Uite:
Taxa consulara (numai cash sau postal order payable to the Embassy of Romania) pentru obtinerea unui pasaport romanesc de catre cetatenii romani cu domiciliul in Marea Britanie este de 54 £ + 24 £ legalizare fotocopii (pasaport, certificat de nastere si casatorie romanesc). La aceasta se adauga cāte 52 £ reprezentand taxa pentru eliberarea de catre Ambasada a certificatului de nastere si/sau casatorie, daca este cazul.

Nu pot sa cred ca sunt atat de absurzi incat sa iti ceara sa lasi ambele pasapoarte acolo pe un termen de 4 luni. Cred ca o solutie ar fi sa te duci cu actele acolo si sa faci fotocopiile, legalizarile dupa care sa iti iei actele inapoi. Esti insa cam departe de Londra si te va costa destul de mult.

Sotul meu a fost nevoit sa isi faca un nou pasaport acum doi ani pentru ca cel vechi expira. A fost mai simplu sa il faca in tara. In trei saptamani a fost gata si a costat mult mai putin decat aici.

Crezi ca ai putea sa iti transcrii actul de casatorie in tara? Poate ar fi mai simplu asa si pana cand poti face acest lucru sa folosesti pasaportul englez. Pasaportul nostru nu iti ofera atat de multe avanataje incat sa fie vreo problema daca il faci mai tarziu.

Get busy living or get busy dying.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Draga Bendis, in primul rind de ce iti mai trebuie pasaport romanesc daca il ai pe cel britanic? Cind o sa vezi ce coada e la ambasada Romaniei in Londra nu-ti mai trebuie. Si eu am pasaport britanic si nici prin cap nu-mi trece sa-l mai reinnoiesc pe cel romanesc, mai ales ca la ultima reinnoire am pierdut 2 saptamini pe la cozi in Romanica si asta avind pile. Eu nu as lasa nici moarta din miina pasaportul britanic. Si unde, la incompetentii de la ambasada Romaniei, unde totdeauna am fost tratati cu un sictir care tot timpul ne amintea de patria muma si de ce am plecat definitiv de acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Buna, fetelor!!!

Va citesc de ceva vreme si tare drag mi-e sa fiu cu voi, intrucat imi aduceti aminte de o perioada frumoasa si grea totodata din viata mea!

Am locuit si noi in Londra, insa am decis sa ne intoarcem in Ro exact acum 2 ani...Va spun sincer ca ne-am acomodat destul de greu inapoi, desi abia asteptasem sa venim sa ne stabilim definitiv aici...in fine, nu are rost sa va amintesc de toate lucrurile urate din tara ca sunt sigura ca le stiti si voi!...

Intre timp ni s-a intamplat un lucru minunat, cand aproape ne pierdusem speranta: pe 19 decembrie 2006 a venit pe lume iubirea noastra Denis-Cristian!!!! Un baietel minunat care ne-a umplut vietile de bucurie!

In septembrie vrem sa o luam iar la picior, tot in Londra bineinteles, asa ca sper ca ma primiti printre voi si poate-o facem si de-o-ntalneala-n viitor!!!

Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis

A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit.

Mergi la inceput

Motanik, super utile informatiile postate de tine la inceputul capitolului! ...

Ella, in ce orasel stai tu???...m-a cam infiorat povestea ta, dar asta e viata!!! Pe vremea cand locuiam in Londra si eu am auzit intr-o noapte, stand in pat, focuri de arma, politie si un elicopter care mi-a sunat mai toata noaptea-n cap...
Letitia, ai dreptate in legatura cu "sictirul" cu care trateaza Ambasada Romaniei cetatenii proprii. Am experimentat pe propria-mi piele! Rusine!

www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Oana, sa va traiasca baietelul si sa fie sanatos!
Daca nu te deranjeaza, imi povestesti mai multe despre cum a fost cand v-ati intors si ce va face sa emigrati din nou? Pe privat daca nu vrei public.
As vrea amanunte pt ca si noi avem intoarcerea in .ro in plan dar nu imediat ci in 2-3 ani cand, speram noi, va fi mai bine.

Sigur ca te primim, cand veniti aici? Unde veti locui? Unde ati locuit?

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Oana, sa iti traiasca baietelul.
Noi stam acum in Darlington. Este un orasel cu vreo 100.000 de locuitori, cam cat jumatate din cartierul Berceni situat la vreo ora de mers cu masina in sudul orasului Newcastle. A avut perioada lui de glorie in secolul 19 cand Stevenson a inventat locomotiva. Prima locomotiva de aici a plecat. Este genul de targusor in care timpul pare ca a stat in loc. Sunt unele strazi atat de vechi incat te astepti in orice moment sa vezi trasuri si persoane imbracate ca pe vremea reginei Victoria. Are un centru comercial si o strada mare. In rest case, unele vechi de 200 de ani. Relativ pasnic de obicei. Nimic nu ar fi anuntat intamplarea aceea.
De auzit auzim si noi uneori noaptea elicoptere care parca stau deasupra anumitor strazi, dar focuri de arma nu am auzit decat atunci.
Stiu cum v-ati simtit venind in tara. Am trecut si eu prin acelasi lucru. Dar trebuie sa recunosti ca uneori familia si prietenii pretuiesc foarte mult.Eu inca nu am reusit sa ma simt bine aici in Anglia, desi populatia din zona in care suntem acum este mai prietenoasa decat cea din Cambridge, unde am locuit pana anul trecut. Probabil ca timpul ma va ajuta sa ma acomodez.
Va urez succes la revenirea in UK si va doresc sa va traiasca feciorul, sa se faca mare, sa fie sanatos si sa aiba o viata imbelsugata in tot ceea ce il face fericit pe un om.

Get busy living or get busy dying.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Multumesc foarte mult pentru sfaturi, fetelor ! Cred ca am sa-mi fac pasaport romanesc nou la primavara, cand mai merg in Romania. Nu-i cea mai comoda situatie... dar ce sa-i faci? Timp sa ma plimb cu zilele pe la ambasada nu prea am, actele originale nu vreau sa le las la Londra (mai ales pasaportul britanic)... o sa incerc sa rezolv problema la anul. Inca o data, va multumesc foarte mult
.

pupici si numa' bine,

Dark Bendis

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Motanik, am stat in Stratford, deoarece era relativ aproape de locul meu de munca (1/2 h cu bus-ul), dar cand ne vom intoarce acolo nu stiu inca unde vom locui...trebuie sa cautam un studio flat...ceva...ca nu mai putem sta cu "n" persoane in casa, acum cand avem si bb...Trimit PM!
Ella, ce frumos ai descris tu Darlington-ul!!!!! Dar cum de ai ajuns acolo? Intreb asta, intrucat emigrantii traiesc de regula in orase mari!...Da, ai dreptate in legatura cu familia si prietenii. De fapt, asta e partea dureroasa cand hotarasti sa pleci, insa noi avem prieteni tare buni si-n Londra!

Fetelor, multumesc mult pentru primire!

Mergi la inceput