Romanii din Marea Britanie (13)
Raspunsuri - Pagina 13

Luna1 spune:
Eu cred ca sunt cea mai inconstienta de aici, nici nu stiu ce acte imi trebuie, de ce ,cum...
Nu stiu ce astept. Am trims mail la HO si mi-au raspuns sa aplic pt ILR in noiembrie. ATAt, mai mult nu stiu. Pfiu, ce inconstienta sunt.
Luna 28 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin

motanik spune:
La tine nu e mare filozofie, stai linistita. Dar nu strica sa trimiti un mail la HO sa intrebi ce acte iti sunt necesare, sa stii din timp sa le strangi ca apoi dupa ce vine si a mica s-ar putea sa te vedem tare rar pe langa computer...
--------------------
Andra

ella_64 spune:
Fetelor, am gasit site-ul asta pentru examenul de cetatenie:
http://www.lifeintheuk.org/. Este gratuit si are si cartea de care avem nevoie. De fapt numai capitolele importante.
Succes !

cristina1974 spune:
Luna, iti spun eu ce acte iti trebuie. Astea sunt: certificatul de casatorie, pasaportul valabil, doua poze pt tine (de pasaport),doua pt fiul tau si una de-a sotului,pentru ca el este deja cetatean sau are deja ILR,nu?
Dupa aia,trebuie sa le dai cat mai multe dovezi cum ca locuiesti impreuna cu sotul tau: bank statements,facturi de utilitati, carduri medicale NHS,council tax bills...... Toate trebuie sa fie atat pe num ele tau cat si pe numele sotului.Ideea este ca ei sa vada ca voi locuiti impreuna.Cred ca pana aplici tu o sa ai si bebita deja. Fa-i certificatul de nastere in cele 2 moduri (unul este gratuit, prin care se dovedeste ca s-a nascut, pe care nu este trecut numele parintilor,si cel de-al doilea presupune o taxa modica, iar in el scrie numele ambilor parinti. Asta se da pe loc, impreuna cu primul.) si arata-le si certificatlu de nastere al fetitei,ambele variante. Taxa ,pe vremea mea ,era 500 de lire,insa nu de persoana, ci de caz. In cazul tau, pentru tin e si pentru baietel o sa te coste impreuna 500 de lire, pentru ca el este minor si automat intra in aceeasi procedura cu tine.
Succes mult tuturor care aplica si care dau si examenul ala. Luna, poate imi trimiti un nr de tel., sa ne putem auzi si sa ne si vedem.
Pupici
Cristina, Iasm,ina si Georgia
cristina

motanik spune:
quote:
Originally posted by ella_64
Fetelor, am gasit site-ul asta pentru examenul de cetatenie:
http://www.lifeintheuk.org/. Este gratuit si are si cartea de care avem nevoie. De fapt numai capitolele importante.
Succes!
Get busy living or get busy dying.
2, 3, 4, 5 si 6 ne trebuie noua, dar cum adica are si cartea?
E super site-ul pt practica dar cartea tb sa o cumperi separat.
p.s. Ce activitate pe subiectul nostru, super!

--------------------
Andra

ella_64 spune:
Motanik, am vrut sa spun ca pe site se gasesc capitolele de care avem noi nevoie, le putem citi de acolo. Imi cer scuze pentru exprimarea confuza. Bineinteles ca este altfel cand ai cartea in mana si o poti citi mult mai comod decat in fata computerului.
Si mie imi place ca am vorbit asa mult cu voi azi, desi sunt destul de departe de voi, din punct de vedere geografic .
Cristina, multumim pentru gandul cel bun .
_

cristina1974 spune:
Da,da, ar fi bestial!
Pupicei la toate,deocamdata virtuali!
Cristina,Iasmina si Georgia
cristina

Luna1 spune:
Cristina mersi frumos de info. Iti trimit PM de acasa (sunt la sv) cu nr te tel.
Fetelor daca vreti sa ne intalnim haideti mai repede ca nasc!
Cristina, sau cine stie: e adevarat ca daca merg la Croydon si platesc cei 500 lire imi da pe loc ILR-ul? Da sotul e englez.
Luna 28 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin