Romanii din Marea Britanie (13)
Raspunsuri - Pagina 12
lau10 spune:
Multumesc mult Cristina! M-am mai linistit. Speram sa nu avem nici o problema.
Iti doresc drum bun acasa!
ella_64 spune:
Motanik, multumim. Noi nu avem inca ILR si vom aplica pentru el in toamna. Sper sa mearga totul bine. Daca nu am fi avut ghinion sa apara noua lege anul trecut, aplicam anul trecut, dar...asta a fost. Am prins toate modificarile posibile pana acum .
Luna, succes si tie la examen .
cristina1974 spune:
salutare, fetelor!
Azi sunt mai optimista decat ieri,vorba aia, mai am o zi si-mi vad sotul drag si inca trei pana plec acasa.
Luna, noi suntem in Mill Hill, insa avem o proprietate mare, mare in Wimbledon. In viitor o sa ne ducem acolo, insa deocamdata e bine asa cum suntem. Poate ne vedem intr-o zi, dupa ce vin acasa.
Oana, tu esti o draguta,ca intotdeauna. O sa rezist, ca altceva nu am ce face.Pupicei si pt tine si pentru gogoshica ta.
fetele care vreti sa dati examenul! pe vremea cand l-am dat eu,adica acum ceva anisori ,se dadea numai inainte de obtinerea cetateniei,adica in faza in care trebuia sa iti obtii certificatul de naturalizare, dupa care puteai aplica pentru cetatenie. Oricum, a fost o floare la ureche, usor, usor.....Sa nu va faceti probleme. Dar de cand s-au schimbat lucrurile?
In rest, va urez o zi buna la toata lumea si va transmit mii de pupicei.
Cristina, Iasmina si Georgia
Se vede optimismul, nu? Imi vine sa zbor cand ma gandesc la ziua de maine.
cristina
motanik spune:
De anul asta, din 2 aprilie, testul se da si celor care aplica pt ILR.
Ella, noi aplicam in august pt ILR.
Documente pt cati ani trimiteti? Mie intr-un mail mi-au spus ca pt toti cei 5 ani!! Asta in conditiile in care anul trecut trimisesem pt ultimii 3 si mi-au dat viza pe 1 an (FLR).
Am de gand insa sa nu ma las usor, vreau sa trimit o scrisoare in care sa imi confirme cati ani de documente trebuie, de acum 5 ani nu le mai am...si nu vad necesitatea din moment ce oricum le-au trecut prin mana toate, cu exceptia anului asta.
--------------------
Andra
Luna1 spune:
Mota ce veste mi-ai dat. Nu stiam ca se da si pt ILR. Eu aplic pt ILR in noiembrie (si eu si fiu-miu) si pt cetatenie anul viitor in nov.
Unde gasesc detalii cum ca se da si pt ILR? Nu ca nu te cred dar as vrea sa citesc ca se aplica si in cazul meu.
Noi o sa mergem la Croydon sa aplic si sa iau pe loc, asa am fost sfatuita, altfel cu Home office-ul... Ma costa 500 lire de persoana.
Cristina nu esti departe in Mill Hill, da se citeste optimismul in randurile tale.
Luna 28 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin
ella_64 spune:
Motanik, trebuie sa trimitem documente pentru 5 ani. Cred ca daca le spui ca ai trimis documentele anul trecut va fi in regula. Nu ti-au dat un numar sau ceva la care sa faci referire cand ai intrebari privind ILR anul trecut dupa ce ai trimis documentele? Tu ai trimis documentele in original sau in fotocopii?
Get busy living or get busy dying.
motanik spune:
Haha Luna, crede-ma ca asa e. Din 2 aprilie 2007 s-a schimbat regula, dar oricum il dadeai mai tarziu, asa ca de ce nu mai devreme?
Am pus site-ul mai sus, il repet:
http://www.lifeintheuktest.gov.uk/
La Background to the test gasesti:
Who has to take the test?
You should take the test if you are applying for naturalisation as a British citizen or indefinite leave to remain (settlement) and your level of English is ESOL Entry 3 or above.
Ella, si voi nu ati trimis anul trecut pt FLR documentele? Pt ce le mai trimitem pe alea din urma, daca oricum le-au trecut prin mana?
Acum 5 ani sotul meu a trimis accounts si tax return originale, cred ca as putea sa fac rost de ele dar de ce sa ma agit atat cand ei deja au vazut si chiar pastrat aceste documente?
--------------------
Andra
Luna1 spune:
Bun, inca o grija acum, am ce face de cand stau acasa in iunie. Ca tot mi-era frica poate ma plictisesc pana nasc.
Luna 28 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin
ella_64 spune:
Motanik,am trimis documentele pentru FLR, dar am pastrat originalele.
Cred ca daca ai originalele la ei poti sa faci referire la ele. Ai vazut si tu pana acum cum este birocratia in UK. Nu foarte diferita de cea din Ro. Poate doar prin faptul ca vorbesti la telefon si nu il vezi pe cel cu care vorbesti. In rest aceleasi invarteli in jurul hartiilor de ti se face lehamite. Noi de exemplu am avut nevoie de o groaza de referinte doar pentru a putea incheia un contract de inchiriere a casei, ce sa mai vorbim...
Trebuie sa ne inarmam cu rabdare si sa nu pierdem din ochi obiectivul.
Get busy living or get busy dying.
motanik spune:
Nu-ti mai lua cartea, ti-o imprumut eu dupa ce dam noi testul.
--------------------
Andra