Nu ma mai inteleg cu fiica mea!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirrella spune:

quote:
Originally posted by nelia

De 6 ani de cind o am, preocuparea majora pe care o am in cresterea si educatia ei este mincarea!
..............................
Apoi stie exact ce ingrasa, are cintar si se urca pe el si spune: mami, nu mai vreau nimic ce ingrasa, ca iar am 23.8 in loc de 23.5.

Nu cred ca e bine sa ii bagi copilului in cap sa isi controleze greutatea de la varsta asta..Cred ca ar trebui sa te ocupi de meniul ei zilnic fara sa bage de seama ca face vreun efort in acest sens..
De acord cu tine ca o inveti sa manance sanatos,dar in felul asta cred ca ii creezi o obsesie a kilogramelor in plus..cine stie unde ajunge..
Si eu sunt mamica de fetita si sper sa reusesc si eu sa ii formez un mod de viata sanatos,pentru ca si eu am fost plinuta in copilarie si am fost foarte complexata din cauza asta,chiar daca erau probabil foarte putine kilograme in plus..

La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Sint de acord cu tine, Mirella, cind nu ai un copil pofticios si mincacios! Dar cind toate gindurile ei frumoase se indreapta spre ceva bun de papa... Si apoi sa nu crezi ca toata ziua numai pe cintar sta, am zis ca eu am fost preocupata, nu ea, eu am grija ce ii pun in fata si ce am in frigider, stiind-o atit de pofticioasa. Dar ea singura simte cind se misca mai greu (mai ales pe gheata si in piscina) si tot ea singura se urca pe cintar si tot ea hotaraste ce scoate din alimentatie pina se simte din nou usoara.

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirrella spune:

Asa e nelia,trebuie sa avem mai ales grija ce avem in frigider.. eu am si un baietel de aproape 6 ani ,si cand vrea"bun",cum zice el,ii fac repede o salata de fructe,pe care ma bucur ca o mananca cu placere,in locul altor dulciuri care fac numai rau...
Scuze dana d pentru off topic,citesc si eu cu interes despre problemele care pot aparea cu copiii cand mai cresc,ma pregatesc sufleteste sa aplic sfaturile fetelor...

La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

si io'st cu okiul aici....un subiect exceptional inclusiv pentru mamele cu fetite/baeti mai mici, ca e mai bine sa nu ajungi in situatia danei decat sa incerci sa o remediezi in faza asta.
Dana din punctul meu de vedere daca o ajuti sa-si depaseasca complexul provoca partial de fetele rautacioase o sa deschizi usa pe care o doresti catre sufletul ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

Constat pe zi ce trece prapastia creata intre generiile mame/copii actuae..ma rog, nici pe vremuri nu era parfum, dar dupa mine, acum este dezastru..si noi trebuie sa-l indreptam...eu ma consider destul de destupata la minte incat sa reactionez bine cand fie-mea mare imi mai spuen cate una..de exemplu, vine intr-o zi si-mi spune ca un cop\leg de gradi s-a indragostit de ea..dar asa, trosc..mi-a trantit-o, nu ma asteptam...sunt mandar cum am reactionat..i-am spus pe un ton absolut neutruc : da, mami? ..da..ce inseamna a fi indragostit? poti sa-mi spui...si ea mi-a spus ca nu stie, dar ca acel coleg i-a facut aceasta declaratie si o alearga peste tot prin gradi, si o urmareste prin gradi...dar ca ea, cu gasca de fete, le-a facut-o gastii de baieti.....sau cand m-a intrebat de ce-mi pun tampoane...sau cand ma intreaba cum apar bebelusii, sau cand maintreaba cu candoare daca o mai iubesc chiar daca am tipat la ea sau am pedepsit-o...eu i-am explicat ca indiferent ce s-ar intampla, eu o iubesc...m-a intrebat odata daca ea se poate casatorii cu un negru ..iar eu , spre stupefactia tatei(eram pae la ei) i-am spus ca da, ca se poate casatorii cu oricine vrea ea, daca iubeste aceasta persoana...eu nu sunt rasista, adica chiar deloc si sincer, si daca vine cu un negru, treaba ei...tata, dupa discutia avuta, verde era...cum adica sa-i spun copilului ca se poate casatorii cu un negru ...sau cand le-a trantit-o parintilor mei...ca fetele au vulva si baietii penis..ca asa ii spusesem eu ...si exemplele pot continua...acum..dezastrul la dana cred eu ca vine din faptul ca fata se simte neinteleasa si neacceptata de ceilalti ptr ca este mai plinuta(ce o fi insemnand plinuta, acum...) si ca are nevoie sa stie ca primordial este altceva in viata, nu fizicul.nu ca acela nu este important..insa...sa nu cada in ideea ca anorexia este buna..cum au patit atatia adolescenti...mie mi se pare destul de periculos acest aspect..am vazut adolescenti cazuti in aceatsa boala cumplita..si am vazut cat inseamna ptr unii suportul parintilor...cred ca nu ar trebui ignorat ceea ce simte ea..ba din contra..ar trebui sa ne stapanim mai bine nervii si sa incercam sa aflam ce se afla in spatele acestor accese de furie si obraznicie...copii nostrii nu ne sunt dusmani, chiar daca simti nevoia cate-odata sa dai cu ei de pamant ...te abtii, si cauti, si scotocesti pana gasesti problema..ar fi pacat dupa ani intregi in care ne-am format copii intr-un anumit fel, sa se piarda tot, incluzand copilul.....doar ptr ca suntwem comozi, in sufletele noastre..
Dana, Alexa striga dupa ajutor, nu lua de buna ce auzi..cauta..si vei gasii problerma adevarata..si cand o sa ajungi s-o cunosti pe noua Alexa, poate-ti va placea..si poate prietenia dintre voi o sa ajunga acolo unde nici n-ai banuii...stiu ca de zis este usor si de facut este greu..insa tb sa-i dai mai multa atentie..parerea mea cu ce se afla in camera ei..las-o asa, celputin deocamdata..fa cateva agrrement-uri cu ea..Maria mea nu vroia in ruptul capului sa-si faca curatenie in camera...si ne-am certat, am urlat..ne-am suparat, etc..pana cand i-am spus ca las la latitudinea ei cum isi pastreaza camera...dupa un timp, in care evitam sa intru la ea in camera ca imi venea sa ...am vazut ca incet, incet a inceput sa faca singura, sa-i placa sa-si petreaca mai mult timp in camera ei, singura...acum, este taman pe dos..nimeni sa nu-i faca mizerie in camera ei ca jar mananca...ne cearta si pe noi daca nu-i punem lucrurile in ordine...i-am dat posibilitatea sa stea singura la ea in camera, dreptul de a inchide usa cand doreste si deci sa nu intre nimeni acolo daca ea nu doreste...i-am oferit intotdeauna dreptul de a alege, normal, unde se poate..chiar daca multi nu sutn de acord cu asta..i-am cerut parerea inclusiv asupra bonei si chiar am ascultat ce avea sa-mi spuna cu privire la o anumita persoana....am lasat-o sa fie si ea un om, cu "acte" in regula...si ii place..ii place si se simte importanta ptr noi..si s-a schimbat mult...acum..adolescenta este prin excelenta o problema..si nimic nu se mai compara cu ceea ce am trait noi acum 20 ani..trebuie sa ne adaptam si sa incercam sa ne intelegem copii...le datoram asta, cred eu..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Mey, eu nu cred ca e asa o idee buna sa duca fata la nutritionist daca nu este obeza. Daca este doar supraponderala eu mai bine as implica-o in activitati sportive decat sa ii dau alte motive de frustrare (dieta). Dietele sunt exercitii extrem de frustrante, daca nu ar fi asa greu de tinut o dieta toate am fi modele . Eu as prefera sa acord mai multa libertate copilului in ceea ce mananca si sa ii dau posibilitatea sa consume excesul de calorii decat sa adaug inca o incorsetare in viata ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

nu stiu daca e vorba numai de kilograme cit de schimbarile prin care trece organismul: eu, de exemplu, imi amintesc perfect cit de nefericita am fost cind m-am trezit cu sani si fund. Tocmai eu, care jucam fotbal si ma cataram pe toate gardurile, sa patzesc una ca asta....

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Elise mai rau e cand te uiti in jur si toate fetele au sani si fund si tu nu ai. Eu fiind cea mai mica de varsta din clasa am suferit schimbarea mai tarziu putin si nu intelegeam de ce fetele cu care pana mai ieri jucam elasticul si alergam de nebune s-au potolit brusc si susoteau despre baieti, haine etc.

Eu zic sa aveti grija la orice varsta ce le bagati in cap copiilor referitor la greutate, decat sa la spuneti ca sunt plinuti si ar trebui sa aiba grija mai bine aveti voi grija din umbra ce le dati sa manance, schimbati-le meniul intr-unul bazat pe fructe si legume etc. Va spun de ce: aici una din problemele cele mai des intalnite la adolescente este anorexia. Exista cazuri de anorexie de la varste fragete cum ar fi 5-6 ani. Cand ii spui unui copil ca e grasut la varsta aceea si ar trebui sa aiba grija ce mananca ii intra in cap ca e gras, si asa va creste cu ideea vesnic deformata ca e gras.

Luna 21 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelyse Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Nu toate dietele presupun infometarea. De aceea am zis ca poate e o idee buna sa mearga la un nutritionist. Eu am o dieta din care lipsesc doar grasimile flagrante si dulciurile industriale. O tin din noiembrie si e ok, dar nu despre dieta mea e vorba aici ci mai ales despre ce inseamna pt o adolescenta sa aiba acest complex al greutatii. Sigur nu trebuie sa dea in extrema cealalta dar nici sa ne prefacem ca trece de la sine nu tzine. Sportul e o idee grozava insa asta presupune un efort de vointa, presupune disciplina si perseverenta. A fost doar o idee, dana va face ce crede mai bine de cuviinta.

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Am buba!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myrrha spune:

I-am povestit in treacat sotului meu despre problema Danei si asa am descoperit ca el citeste o carte pe tema asta, din care mi-a spicuit multe si pe care v-o recomand cu caldura (daca s-ar gasi cineva s-o traduca in ro ar fi formidabil!): JoAnn Deak, Girls will be Girls. Raising Confident and Courageous Daughters.

In mare, e discutat cam tot ce pomeneste Dana aici, refuzul preadolescentei de a discuta deschis, transformarile creierului la aceasta virsta, nevoia de "camuflare" in grup (chiar daca grupul, societatea impun modelul de fata "sexi",in pofida inclinatiilor personale), si retinerea "vocii" proprii in incercarea de integrare sociala etc. Din pacate nu am timp ca as face un rezumat aici...

In orice caz, e o etapa care trece cu adolescenta, dar care e esentiala: din haosul acestei virste rasare femeia individualizata de mai tirziu. E cit se poate de normala si trebuie sa pastram atitudinea calma a adultului (e ca la bebei, daca te simt agitata, dramatizeaza si mai tare momentul dificil prin care trec...)

mami de Agatha (21.08.06)

Mergi la inceput