plecare vacanta in State
Am nevoie de mai multe sfaturi.
vrem sa plecam in vizita la cineva in State si lasam copilul acasa.
Am aflat cate ceva despre mersul pregatirilor dar as fi vrut sa imi spuneti ce sa facem si ce nu trebuie, ca sa nu avem probleme.
Ma refer in primul rand la ambasada, la interviu dar si dupa.
Nu am fost niciodata cu avionul si mi se pare o adevarata "aventura" pana vom ajunge acolo.
Am inteles ca e o adevarata loterie ca sa primesti viza.
Ce stiti sa-mi spuneti despre asta ?
Ana
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."
Raspunsuri
corinadana spune:
Adevarata aventura e la Ambasada nu cu avionul. Pentru ca acolo regula dupa care se acorda vizele este ca NU e nici o regula. Cum iti e norocul si cat de bine dispus e ofiterul consular. Din pacate...
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corinadana mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
mihaela_s spune:
Faptul ca lasati copilul acasa s-ar putea sa cantareasca mult in favoarea vizei, la noi asa a fost. Dar sa nu spuneti voi nimic despre asta. Copilul e in pasaportul unuia dintre voi? Atunci consulul va descoperi ca aveti un copil si ca nu merge cu voi, deci va veti intoarce. Cand am fost noi la interviu, eram cu fetita cea mare care a venit cu noi, iar pe cea mica o lasam acasa...eram siguri ca nu vom primi viza auzind intrebarile ce nu le punea, apoi moaca ei acra, dar cand a dat de poza fetitei(e trecuta in pasaportul sotului) i s-a luminat fata, a aparut un zambet, ne-a intrebat daca mai avem o fetita si ca nu merge cu noi, apoi a inchis pasapoartele si ne-a spus sa revenim, asta insemnand ca primim viza.
E o loterie intr-adevar, trebuie sa fii sincer in raspunsuri, desi conteaza foarte mult ce spui, trebuie sa nu te incurci si in primul rand sa nu aiba nici o banuiala ca mergi in SUA ca sa muncesti.
Cu avionul transatlantic e super, e comod, spatios, obositor intr-adevar dar si din cauza schimbarii fusului orar. Insa cand te vezi acolo, nu mai conteaza nimic!
Va doresc multa bafta la ambasada si apoi concediu placut!
Mihaela si fetele mele
annablue spune:
Mihaela_s, pustiul meu nu e in pasaport (poate ar trebui sa-l pun in al meu ?).De fapt, eu nu am inca pasaport
Dar ma gandesc ca o sa ne intrebe (sau sa le zic eu ca il lasam acasa ?)
Oricum, noi chiar mergem sa ne plimbam si mergem doar 3 saptamani, deci n-ar trebui sa fie o problema.
Am inteles ca daca te respinge nu poti sa mai aplici decat dupa 6 luni ?
Ana
mihaela_s spune:
Nu stiu ce sa spun, daca nu ai pasaport atunci ar fi o idee buna sa-l treci in pasaport, asa e sigur ca vor vedea ca aveti un copil, nu stiu daca te intreaba asa ceva...
Si noi am fost chiar pentru vacanta, ne-a intrebat de ce vrem sa mergem, dar nu stiu daca a contat raspunsul nostru, pentru ca apoi l-a intrebat pe sotul meu daca are de gand sa-si dea in perioada cat stam in SUA examenele ca sa poata profesa acolo(este medic). Eu sunt convinsa ca daca nu era fetita cea mica in pasaport nu primeam viza.
Aaaaa si aveam deja viza de Canada, tot turistica, primita cu o zi inainte, nici n-a bagat-o in seama. Ne-a intrebat doar in ce tari am mai calatorit.
Mihaela si fetele mele
Siminaf spune:
Ce.... nu stiu cum sa zic... sint cei de la ambasada US! Pai cum ar fi putut sa-si dea toate examenele (stepurile) in decursul a 1-2 luni (presupun ca nu puteti sta mai mult in concediu), cind examenele astea au si ele anumite date exacte, trebuie sa te inscrii, etc? Dar asta asa, sa shicaneze omu'!!!
Ana, succes si voua la interviu!
mihaela_s spune:
Simina, aveau ei dreptate, pentru ca am primit viza pe un an, iar la intrare in SUA am primit drept de sedere pe 6 luni, asa ca putea sotul meu foarte bine sa-si dea examenele...acu' ca noi am stat doar 3 saptamani, asta nu avea consului de unde sa stie, la interviu spui ce vrei :)). Puteam primi la intrare in SUA drept de sedere doar pe 1 sau 3 luni si atunci chiar ca nu avea ce face sotul meu, insa consulul nu stie asta, cat drept de sedere primesti la intarare in SUA, asta iar depinde de cel care te "verifica" acolo...acuma nu stiu, daca s-a schimbat ceva de cand am intrat in UE...
Dar de shicanat, ai dreptate, ne-au mai pus si alte intrebari stanjenitoare...e chiar o loterie primirea vizei.
Mihaela si fetele mele
Siminaf spune:
Ooooo, bravo Mihaela! Credeam ca v-a dat viza pe vreo 3 luni. Dar sa stii ca stepurile nu se pot da toate intr-un an, pentru ca.... chiar nu se poate. Poate sa dai primele 2 intr-un an, dar mai e si partea clinica. Si nu poti devansa.
Felicitari pentru viza si enjoy the stay in US!
mihaela_s spune:
quote:
Originally posted by Siminaf
Ooooo, bravo Mihaela! Credeam ca v-a dat viza pe vreo 3 luni. Dar sa stii ca stepurile nu se pot da toate intr-un an, pentru ca.... chiar nu se poate. Poate sa dai primele 2 intr-un an, dar mai e si partea clinica. Si nu poti devansa.
Felicitari pentru viza si enjoy the stay in US!
Aaaa, inteleg Simina, oricum sotul meu nu avea de gand sa-si dea examenele, cred ca nu e chiar asa usor cum credea consulul...precis ca sotul meu stie ce si cum, eu sunt mai in afara subiectului.
Vacanta noastra in SUA a fost acum 2 ani, viza a expirat demult, insa amintirile au ramas, a fost minunat!
De aceea vreau sa-i urez inca o data Anei bafta multa! Si o vacanta cel putin la fel de minunata cum am avut noi.
Mihaela si fetele mele
annablue spune:
Dragele mele, poate mai puteti sa-mi dati ceva detalii cu ce companie sa mergem pana acolo, ce fel de chestii sa pregatim pentru drum (n-am zburat niciodata).
Chiar avem mare nevoie de sfaturi...
In plus, spuneti-mi cum fac sa-l trec pe cel mic in pasaport.
Ma gandesc ca sunt anumite "chichite" pe care cineva care a aplicat le stie si ma puteti ajuta sa nu ne mai lovim si noi de ele...
Puteti eventual sa-mi scrieti pe privat.
Multumesc mult si va raman recunoscatoare.
Ana