Clubul moldovencelor de peste Prut (43)
Raspunsuri - Pagina 18
oxy spune:
Salutare
..ce urat a fost azi afara,poate daca era intr-o zi obisnuita,nu de weekend
.Am tras o tzeapa azi,am mers la un gratar la marginea Bucurestiului,la natura frumos,dar ploaia ne-a alungat acasa inainte de vreme
,ei dar lasa ca mai e timp ..sa vina caldurile alea mari.
Lilia bine ca pana la urma ti-ai dat seama de care Tania era vorba,
,Ti-am citit povestea,m-a impresionat tare mult,dar stii ca este o vorba greutatile te intaresc,si acum sigur esti mult mai puternica alaturi de copilul tau.Cat despre cresa foarte bine faci,o sa fie un pas inainte si o sa o ajute sa se acomodeze mai usor pt.perioada de gradinita,si din cate mi-aM dar seama Amelia e si un copil sociabil,asa ca ii va fi usor
Dar cum ai gasit acum un loc la cresa? ca stii si tu ca aici e mare bataie pe locuri de cresa sau gradi
,si unde anume ati gasit?
Nataly,am facut ceva poze,putine,nici nu ma atrage sa fac poze mai multe cand stiu ce aparat "performant" am![]()
Cu pozele voastre inca nu m-am delectat,sper mai spre seara sa imi fac timp ca din ce povestiti aici tare frumoase tre sa fie.
v-am lasat,bye
Marianca spune:
Buna,
Nati,poti folosi si smintina cu condimente dar sa aiba putin sare ori tu o adaugi,e foarte gustoasa gustarica asta,eu acum o fac mai rarut ca am slabit 4kg si vreau inca putin dar cind ma pun la cartofi cel mai mult eu maninc.Pofta buna!!!
La noi e ora 12:00 deameaza,afara e un vint rau de tot,si noi cu Alice deabea ne-am sculat.
Eu eri am facut o zeama de pui cu verdeata si cu posmagi,si am mai facut rulada de ciocolata cu biscuiti si cu nuca de arahide,asta cam tot a fost ca eu am fost racita si plus sotul avea gripa
si am umblat dupa el ca dupa un copil,astazi deja e mai bine.
Mamica a trei pui. Anca(15.02.1998) Vladut(12.05.1999) Alice(21.11.2006)
poze
Marianca spune:
Pofta buna!!! Nati,pina am scris eu la tine totul e la cuptor.
poze
LiliaToma spune:
Tania, Amelia va merge la cresa Tohani din Tineretului. Din fericire, la cresa nu e asa greu de gasit loc ca la gradi. Asta pentru ca la cresa copiii vin si pleaca tot anul. Copiii sunt mai mici, unii incearca, daca nu se adapteaza, mai stau acasa, sau daca se imbolnavesc parintii renunta. Asa se mai fac locuri. Si inscrieri se fac oricand daca sunt locuri.
Noi demult mergem la Tohani si cercetam terenul. Amelia inca nici nu mergea singura, doar de mana.
La gradi e mai complicat. Inscrierile se fac o data pe an, si pe urma Amin. Si de obicei de la 3 ani nu prea mai renunta vre-un copil. Dupa ce incepe cresa si se adapteaza putin, ne apucam de cautat gradi ca nu e de gluma ![]()
Natalia, ia harnica mai esti azi. Si cum nu m-am gandit sa vin azi la tine in vizita?![]()
Mariana, multa sanatate voua.
Lilia si Amelia(26.09.2004)
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)
Balbina spune:
Mariana, pina la urma am folosit un sos care se numeste tartar, e un fel de maioneza cu verdeata si castraveti murati tocati. Mirosul e fain de tot.
Cred ca sint aproape gata.
Sanatate sotului si tie!
Lilia, ce idee buna, mai ales daca stiam ce vreme urita avea sa fie..
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Balbina spune:
Gata, s-au facut, si am si mincat, sint o nebunie cartofii astia!
Sotul meu torcea ca un motan de placere.
I-au placut f.f. mult. Numai ca data viitoare am sa ung cartofii cu smintina sau chiar iaurt, pentru ca baconul e si asa gras, si sosul continind si maioneza, s-a cam lasat grasime in tava. Mariana si Alina, merci mult de reteta, cu siguranta am sa o mai fac! 
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Davina spune:
Alincic multumesc de receta ,am s-o incerc neaparat dupa ce-mi termin borsul cu fasole si varza.
Nati da nu se gaseste bacon din curcan ?are mai putine grasimi.Am vazut pe net o multime de recete cum se face sosul ranch in casa .Eu mai vreau sa incerc felii din piept de pui in bacon la cuptor cica ar fi tare bune .
Lilia de la citi ani se merge la gradinita in Ro ?adaptare usoara Ameliei.Aici pina la 4 ani e cresa privata si dupa se incepe scoala.
Tania imi pare rau ca vremea v-a stricat picnicul.Lasa ca vine vremea frumoasa .
Mariana e departe de voi Carolina de Sud ?sa aveti vreme frumoasa cu mult soare.Si la noi e vint dar fara ploaie .
pa pa si sanatate
Balbina spune:
Alina, eu n-am auzit aici decit de bacon de porc, atit. Nici nu stiam ca exista din alte feluri de carne. Nu ma deranjeaza grasimea de pe bacon, ca nu e mare, doar o fisie, si-apoi mai are si o bucatica de shoric pe margine
. Dar pe post de sos ranch data viitoare am sa pun iaurt sau smintina.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Marianca spune:
Stiam eu Natica o sa se primeasca la tine,esti o gospodina mare ca nu mai am cuvinte,se vede ca iti place bucataria,si mie tot numai sa am timp ca sa nu ma incurce nimeni si mai ales daca sta fata la vesela.![]()
Da,de tartar am auzit si eu,adica si aici este,poate sa primit oloios ca ai pus ulei in tava,nu tre sa pui.
Lilia,multumesc ne straduim noi sa fim cit mai sanatosi.
Davina,cu bacon din curcan nu e asa gustos,ca grasimea intra in cartofi si e mai picant daca fara grasime cartofii sint uscati,incearca daca se primeste imi spui si mie.
South Carolina e 6 ceasuri de la noi,vom pleca cu SUV-ul,poate micuta va rezista,sper.
poze
Marianca spune:
La noi asa un vint ca imi pare ca pina dimineata ramin fara casa,un vint cu asa vuet am auzit numai cind a fost cutremur in Moldova,probabil undeva e tornado,la inceputul saptaminii a fost in Carolina,sarmanii oameni au ramas si fara case si fara rude.
Ma duc sa vad daca am bacon in frigider ca mi-ati facut un gust ca am inceput sa salivez.
poze