Mamici de martie - aprilie 2007 (32)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

Scriu cu gupilu la sin
Biciuiesc si eu niste
Si acum, raspunsuri la scrisori:

Sherbi si toate fetele care se pregatesc sa nasca, atentie! Indometacinul, diclofenacul, fenobarbitalul si alte balarii pe care vi le introbaga asistentele trec in laptele matern si vai de bebe! Eu am avut niste dureri atroce de spate dupa cezariana si mama mama ce bine mi-a fost dupa ce ma dopau alea cu supozitoare. Noroc ca mama mea n-a facut copii chiar prosti si mi-am pus intrebarea cheie - oare bebe nu e afectat de medicamentele astea? Valabil si pentru unguente.

Gabi78, bine ca ai scapat! Numai nebuni in spitalele patriei! Pe pitic e bine cum il speli, lasa-i caciulita in cap citeva ore, dupa ce il stergi cit poti cu prosopul. Nu tine copilul in scoica, e curbata si ii curbezi si spinarea. Iar scaunele de masina sunt pt bebeii care stau deja in fund

Aurasa,

Kmi78, stai linistita, o sa vezi ce repede cresc si slabutzii nostri! A mea are niste falcutzeee... Iar biberon folosesc de la baby nova, are gaura aproape virgina :))

Camitu, ai dreptate, totul va fi bine! Nastere usoara, cu sau fara ea

Karra80, a mea dormea si 5-6 ore intre mese (noaptea) in primele saptamini. Si incearca s-o antrenezi totusi cu sinul tau.

Crina_mio, nu stiu cit de naturale sunt produsele Amway, dar cu siguranta sunt scumpe. FOARTE scumpe . Eu folosesc Sanosan si Maya arata bine Programul e cam asa - doua baitze pe saptamina, cu spalat pe cap, in rest dushuletz cu apa chioara. Si cind o skimb nu folosesc intotdeauna servetelele, ci o bag la chiuveta. Pina acum ii plaaaace, nu plinge, e o broscutza Cit despre haine, le-am spalat la masina, cu Ariel, si nu le-am separat intodeauna de ale noastre si nu le calc (Amma23).

Tot pentru Amma, prima piele se skimba, o sa tot cada cojitele, o sa apara si diverse bubite, nu e nimic anormal. Dati cu ser fiziologic si atit. Si kk la fiecare masa e normal. Vorba ta, "astia zic de toate ca-i normal"

Revenind la baitza, parerile sunt exact 50-50%. Parerea mea umila este ca niciun copil n-o sa ramina cu buricul in atze daca face baie din prima zi

Displazia de sold - a mers cineva la Catalin Radulescu de la Grigore Alexandrescu?

Val_, si eu respiram foaaaarte greu in ultimul trimestru. Adaugind polipii mei initiali, iti dai seama ce senzatie de prospetime...

Diana_jors, nu zici nimic de cartea de alegator. Daca te intreaba cineva, nu stii, n-ai primit, n-ai vazut eu am vrei trei carti de alegator pe la mama in biblioteca

Suzy78, cu cit te mulgi mai mult, cu atit o sa produci mai mult! Mai rareste mulsul si asa o sa intri in normal.

Roxanici, si la noi baitza a fost cu probleme la inceput, cu kk in apa, exact cum ai descris. Acum e o broscutzaaaa! ii place la nebunie asa ca nu dispera. Alaptatul e ok de la 2 ore in sus, deci nu te mai kinui s-o lungesti 3 ore, ca gupilu se infometeaza tare si dupe asheia ti rupi la sfircuri Si o sa treaca si plinsul

Mai am si alte raspunsuri, vin imediat!

Ella de Iulia Maya 16 februarie 2007

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Crina_mio

In legatura cu ceaiul pe care il dati lui bebe. Il faceti indulcit sau neindulcit? Pe la inceputul odiseei cineva povestea despre o emisiune la B1 daca nu ma insel, in care un nutritionist spunea ca trebuie sa dam ceai bebelusilor pentru hidratare si ca acesta trebuie indulcit. Iar una din fete (scuze, nu-mi mai amintesc cine) a spus ca e o mare aberatie. Ca in America (sau in general in tarile dezvoltate) bebelusilor nu li se da ceai si nici apa, ca are laptele suficienta apa pentru a-i hidrata. De la nepotii mei stiu ca mama le dadea ceai si-l indulcea cu zahar, doar ca fierbea putin apa cu zaharul si apoi punea ceaiul la infuzat. Voi tot asa faceti?

Laptele de mama tine si de foame si de sete! Ceaiul il folosesti eventual daca cere bebele vrea sin mai devreme de doua ore. Zahar? Cu atit mai putin. Zaharul pe care il mincam noi trece si catre ei. Nu stiu daca a remarcat cineva, dar cind copilul incepe sa suga la un sin laptele e mai subtire - asta tine de sete, iar spre sfirsit e din ce in ce mai gros - asta tine de foame.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Fetelor a nascut Diana (RaisaFudulu)!!! Azi de dimineata a nascut prin cezariana o fetita frumoasa de 3370 si 51 de cm. M-a anuntat taticul fericit prin messanger. Amandoua sunt bine! Chiar remarcasem absenta Dianei azi de pe forum...
FELICITARI DIANA PENTRU PRINTESICA! REFACERE RAPIDA SI MULTA SANATATE ATAT TIE CAT SI RAISEI! SA AIBA PARTE DE MULT NOROC SI DE VIATA LUNGA! SA VA BUCURATI SI VOI DE EA SI EA DE VOI!

Rebiana, mami fericita de Luca Andrei

Mergi la inceput

PENTRU ICTER - intrebau si Paxela, Mada_rozz si Amma23

quote:
Originally posted by ghibuadina

PAXELA, tu de ce iti faci pbl de icter dupa numai 15 zile?? Noi avem 5 sapt si nu ne-a trecut inca.Dc a zis ca in general copiii mai micuti se curata mai greu si sa asteptam pana la o lunna si jumatate.Dc nu, fenobarbital.I-a facut bilirubina in spital si nu mi-a zis nimic ca n-ar fi k.Altminteri si pedriata a vazut-o pe talpi si zicea ca dc ar fi ceva ar fi si acolo galbena.

ASTA S-A SCRIS LA STELUTE DE IANUARIE FEBRUARIE. Eu m-am plins, IoanaN mi-a raspuns.

quote:
Originally posted by mirandolina

aelita, inainte sa citesc mesajul tau cu exagerarile de icter ma hotarisem deja sa merg cu gupilu la analize, k m-a sfatuit si pediatra (macar a mea nu-mi da fenobarbital ). Si azi am luat-o pe biata Maya si hai la analize si i-au luat singe, ma facusem verde-albastra, al meu barbat se uita cind la Maya cum urla, cind la culoarea mea vinat-pamintie. In fine, acum a trecut, gupilu are ditamai plasturoiul pe minutza, s-a si invinetit saraca de cind o stringea asistenta (una din ele, ca erau toate calare pe ea, de nici nu puteam s-o vad. Si acum astept rosiile, dati cu putere, ca am avut atita creier de gaina sa duc copil de nici 6 saptamini prin spitale

Originally posted by IoanaN
Mira, acum am vazut postarea ta!!!! pai cum sa-i ia pt bilirubina sange venos la un copil de 6 saptamini????? si matei a facut icter si au venit asistentele acasa 4 zile si i-au luat sange capilar din calcai...ca e puternic vasculalizat la ei...pac cu un mini-pistol automat cat varful unui ac si atat, fara durere fara plans!!! si stiu ca si eu cand lucram analizele pe hepatic si chiar pe renal + colesterol si colestreol total faceam pe aparatul meu si lucram cu sange capilar din degete...

baaaai nu mai intepati copii venos ca-i doareeee :(((( sa nu le faca punctie venoasa, intrebati inainte sa-i ia sange si daca nu au markeri pentru sange capilar nu mai stati. Cautati un laborator particular si veniti apoi cu analizele la medic...sau spunet-mi mie si vrb cu colega mea sa va faca pe aparatul de la fundeni

ooof imi pare rau ca nu ai stiut inainte.... dar bilirubina, uree, creatinina, LDH, LDL colesterol transaminazele plus restul de uzuale, toate se pot calcula din sange capilar, evitati cat se poate punctia venoasa e adevarat ca uneori e necesara dar numai atunci.

te pup mult

Ioana, mamica lui Matei Nicholas

Mergi la inceput

FELICITARI DIANAAAAAAAA!!!!!!!
Sa-ti traiasca printesa!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

quote:
Originally posted by Laina

fetele, sa nu radeti de mine, dar tocmai mi-a venit in cap alta intrebare... care mai sunt pana la urma "tarifele" pentru dr., pentru moasa? auzisem ca tre dat la moasa si prosop si sapun. Sunt diferente intre tariful pentru nastere normala si cezariana, mai intelesesem. Eu as vrea sa nasc normal, dar va rog frumos sa-mi spuneti si mie cat se mai practica acum...

http://bd.lilypie.com/Q79Zp2.png

Laina, la maternitatea din bv se practica preturi cam asa: moasa intre 50-100 ron, cat te lasa inima si cat consideri, e ok orice suma intre. La dr. intre 100-200 euro, la fel cat te lasa inima si buzunarul. Cam asta e la noi, stiu ca la buc e un pic mai mult, de aia am dat si io preturile de provincie.

roxana 39+5 cu Rares Teodor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghibuadina spune:

FETELOR, nu mai stiu ce sa fac

Alexia are colici, plange, se agita si tot vrea sa suga.I-am dat la intervale ff scurte si tztzica o calmeaza.Dar cum o lasi jos, iar plange ca vrea.Nu pot sa-i tot dau sa manance ca o doare burta si mai tarew.nu stiu ce sa fac, mai dati-mi si mie idei!!!!

adina, proaspata mamica si printesa ALEXIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Felicitari DIANA (RAISAFUDULU),
sa va dea DD multi ani fericiti impreuna!!!

Diana 35+, mami de Julie , 14.11.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Fetele vin cu noutati despre Miha.
A nascut la 12:10 o minune de baiat, David care cantareste 3100g si masoara 49 cm. Nastere normala fara Pda, la 10 a ajuns la spital si 2 ore mai tarziu tinea bebe in brate.
Doar ce am vb cu ea la telefon se auzea f bine.

Felicitari Miha si bun venit micutului David.

Felicitari si Dianei pt fetita, sa-ti traiasca si sa-ti aduca numai bucurii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Pana la urma i-am mai dat sa suga atunci cand tot cauta....a mai mancat, dar pe urma tot activ o fost....cu putina rabdare a adormit intr-un final.

Fetele, daca m-ati vedea, arat ca un zombi. Am mii de vase de sange sparte pe la ochi si se duc toate spre iris.....deci am ochii rosii, la care se aduna si ochi umflati de la somnul haotic/nesomn si oboseala. Nu stiu cum iesim din toate astea da taaare greu e.
Pup toate mamicile ca sunt niste curajoase.

Icter...ca se tot vb, si al meu are icter...cica se retrage in timp, pana la 6 sapt....mai greu asa, dar sa am rabdare pana atunci. Nici nu ma gandesc sa bag fenobarbital pana atunci.

Mulsul sanilor....as vrea si io sa nu ma mai mulg dar e mult laptic si daca nu ma mulg odata, urm data am tzatzele tari si dor si mi-e frica sa nu fac noduli sau alte chestii, voi ce ziceti?

Oare ce face Miha saracutza, sigur naste, cand ma gandesc prin ce treci......stiu ca ai nevoie de incurajari asa ca HAI MIHAAAAAAA.

Felicitari Diana!!!! un bebe sanatos si refacere grabnica, te asteptam acasa in randul mamicilor

roxana 39+5 cu Rares Teodor

Mergi la inceput