Mamici de martie - aprilie 2007 (32)
Raspunsuri - Pagina 12
Claudi@ spune:
Buna fetelor.
Am intrat sa mai dau si eu un semn de viata si sa intreb de Miha. Stie cineva ceva de ea, ca am sunat acasa si nu rasp nimeni si mobilul dupa ce a sunat de cateva ori l-a inchis.
oare o fi nascut sau o fi pe masa.
Astept un semn de la ea, pana atunci pun si eu majoretele la treaba.
Hai Miha, curaj si nastere usoara.
De mine ce sa zic, nimic nou, bebe ne trage in teapa pe toti, nu vrea sa vina inainte de termen cum tot zice doc.
In rest tot micutz a ramas cica, acum o sapt avea 46 cm si in jur de 3 kg, de ce or zice astia ca e mic, nu stiu.
Vreau si eu sa nasc odata ca nu mai pot si nu vreau sa fiu de pasti in spital, eu am DPN chiar in duminica pastelui.
acu va pup si merg sa termin papica.
38+4 cu bebe Tony Leon
karla32 spune:
paxela,Laina,suzy78,gaby78,diana-jors, Val, va multumesc mult pentru incurajari. Parca mi-am mai revenit un pic...Sunt o fire care ma panichez foarte tare, recunosc!
Cel mai mult ma deranjeaza ca pana la 32 de saptamani totul a fost ok, in limite normale! Prima eco 4D am facut-o la 21 saptamani la Herghelegiu - bebe era bine! Apoi inca una la o dr. Popescu, parca, tot la Sanador- bebe bine! La 32 de saptamani la Pop, bine dar un pic mai micut ptr ca placenta era cam imbatranita! Bine, pe langa toate astea au fost si eco 2d facute de dr meu si de fiecare data a fost in regula! Si uite ca de 2 saptamani la masuratorile BPD-ului tot ramane in urma si nu mai inainteaza decat foarte putin! Aaaaa, si ieri dr mi-a mai zis ca e posibil sa fii avut o ovulatie mai tarzie si sa fii ramas insarcinata mai tarziu! Ei da! Asta mi se pare putin aiurea ptr ca la toate ecografiile reieseau DPN-uri cuprinse intre 10 si 15 aprilie! Deci nu prea cred ca e reala chestia! Si ma-ntrebat si daca misca! Ei na! Zic, da, misca si inca cum! si chiar in urmatorul moment a si zvacnit ca-l cam apasa cred cu tampenia aia de la eco, nu stiu cum s-o numesc! Bineinteles ca acu' ma intreb: dar de ce m-a intrebat daca misca???????? Asta ce mai e? Sa vada daca nu cumva sufera din cauza placentei imbatranite? Habar n-am dar un lucru e clar, trebuie sa ma potolesc ca imi fac mai mult rau! Mi-ar prinde bine o plimbare dar sunt prea racita sa ies din casa!
Intre timp am vorbit la Diagnosis, le-am spus ce si cum si au zis ca ma suna ei ca dr imi face programarea! Daca mi-o va face vreodata! Poate dupa ce nasc ca mi s-a cam scurtat si colul, cica! Sunt cam sceptica! ba mai rau, pesimista!
Dar daca nu ma suna azi, maine ma imbrac frumusel si ma duc acolo si nu plec pana nu ma primeste!
Inca o data va multumesc fetelor, pup burticile, pup mamicile, pup mai ales bebeii , , !!!!!!!!!!!!
pentru Mihaelaa! Nu se stie...
Raluca 37+5 cu Luca
karla32 spune:
ionelac, multumesc!
BPD-ul meu ieri a iesit de 87 mm, si parca el a zis ceva de 36 saptamani si 1 zi si trebuia ptr 37 si 4 zile! Si a masurat cam de trei ori!
Vedem! Oricum n-am ce face decat sa am rabdare! Poate ma suna astia de la Diagnosis!
Raluca cu Luca
mada_rozz spune:
Buna fetelor,
Va citesc aproape in fiecare zi si nu pierd nici o noutate,dar imi este foarte greu sa si scriu.
Vad ca mai sunt bebei care au icter prelungit.Noi am fost ieri la un alt dr. pediatru(la insistentele soacrei) si ne-a dat sa luam fenobarbital...Se pare ca bebe la 5 saptamani inca mai are putin icter.El nu e galben nici la ochi,nici la piele...dar cine stie...Oricum am citit ce a-ti scris si ce m-a sfatuit si pediatra lui bebe si mai asteptam putin...nu vreau sa indop copilul cu pastile aiurea.
Eu inca ii mai dau lui bebe si san si completare cu Humana si vad ca a luat in greutate super...la 5 saptamani are 5,800...de la 4,100 cat a avut la nastere.Mananca in jur de 100,150 ml la o masa,cam din 3 in 3 ore.Cateodata intre mese ii mai dau san.
Ccred ca are colici,ca se chirceste si se inroseste tot la fatza,dar nu plange rau,decat cand ii e foame.
As mai scrie 2 pagini,dar sunt cam zombi asa ca revin.
Va pup pe toate.
HAI MIHAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!
Mada si bebe Mark Alexandru(22.02.2007)
http://b1.lilypie.com/dmDIp2.png
stefaniya spune:
Jaana - tu sigur vii cu bebe de la medic,nu au cum sa te mai trimita innapoi,asa ca pt tine
Mihaela - probabil ca in curand vedem si pozele cu bebelul tau asa ca si pt tine
Eu una mai am de stat ca bebe nu da semne ca vrea sa iasa,Fac curat,gatesc,ma plimb,am o viata normala si el sta bine mersi,probabil ca nu-i asa rau in burtica
Oricum va veni sa sarbatori,daca nu de Pastele lor aici vine de Pastele nostru...
Si asta pt surprize
Stefania39s cu Carl
*****BEBE*****
Selene spune:
Am si eu o intrebare la mamici ...
Cum se calculeaza greutatea la o luna, in functie de greutatea de la nastere? Ce vreau sa spun - Alexandra s-a nascut cu 2690, a scazut la 2500, din spital am iesit cu 2600 si acum - ieri a facut o luna - are 3300. Asistenta a spus ca a luat cam putin - e putin in functie de greutatea care a avut-o la nastere, dar ok in functie de cat a scazut ... Puteti cumva sa ma lamuriti? Asta daca am reusit sa ma fac inteleasa
HAI MIHAAAAA!!!!
de MARIA ALEXANDRA - 28 februarie 2007
Poze
Krissy spune:
quote:
Originally posted by tzuna
Mai fetelor pana la urma laptele de mama se incalzeste la microunde sau nu? Chestia cu incalzitul neuniform o stiu si nu-i o problema dar isi schimba sau nu compozitia? Ca eu cand sunt singura nu-l pot incalzi altfel. Ar dura prea mult si asa Maria plange de cand se trezeste si pana primeste lapticul.
Uite de exemplu ce se spune aici (de pe http://www.ecolife.ro/content/view/18/27/):
"Profesor Doctor John Kerner si Pr. Dr. Richard Quin de la Universitatea Stanford, au testat efectele microundelor asupra laptelui de mama. Concluzia este ca "tratarea cu microunde a laptelui, chiar la valori scazute, poate distruge unele dintre componentele acestuia folosite īn lupta īmpotriva īmbolnavirilor (componenta imunitara)". Dupa mai multe cercetari, Kerner a publicat īn Aprilie 1992 concluziile conform carora "tratarea cu microunde prin ea īnsasi poate cauza laptelui anumite procese distructive dincolo de procesul obisnuit de īncalzire".
Īn plus, la o emisiune de radio a Universitii din Minnesota, s-a aratat ca "microundele nu sunt recomandate pentru īncalzirea sticlelor cu lapte pentru copii. Īncalzind laptele la microunde, apar anumite schimbari ale acestuia. Astfel se constata pierderea unor vitamine sau distrugerea unor proprietati protectoare".
Un alt studiu la Viena avertizeaza ca īncalzirea la microunde a laptelui poate duce la "modificari structurale, functionale si imunologice", si ca microundele transforma aminoacidul L-prolina īn D-prolina, o toxina recunoscuta care afecteaza sistemul nervos, ficatul si copiii."
Acum, fiecare face cum considera, dar pentru mine explicatiile de mai sus au destul sens ca sa evit metoda asta de incalzire...
Roxana, cand Sophia cauta sanul cu gurita sau isi suge manutele, e semn clar ca nu s-a saturat.
Cristina, fericita mamica de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia- Azi implinim o luna!
"Babies are such a nice way to start people." ~Don Herrold
Amma23 spune:
Intru repede sa le incurajez pe Mihaela, Jaana.
Bafta multa fetelor!!! Tinem pumnii stransi.
N-am reusit sa citesc tot, da' revin la al treilea somn de azi( ca la al doilea suntem la plimbare si asta e pe terminate, tre sa se trezeasca)
Roxana si al meu face asa, dupa ce scoate aerul, imi da cu capsorul si guritza facuta cioc in piept de zici ca-i berbec.El care-i peste ...Cred ca i se face loc in stomac si i se face foame. Maninca repriza a doua si abia dupa aia se culca.tai sa vezi cind incepe sa vomita, sau tu scapi de astea. io-s stresata de asta acum, sunt tot in fundul lui sa nu cumva sa vomite.
Suzy, io zic ca nu ar mai trebui sa te mulgi. Cu cit te mulgi, cu atat ai mai mult lapte. In mod normal nu e nevoie de muls si se regleaza productia dupa 2-3 saptamani.Incearca o zi, doua sa nu mai mulgi. Oricum te doare, rezisti doua zile numai cu ce suge el. Tin pumnii.
si Lucas se trezeste tot la 2 ore si sta la titi si o ora noaptea.Si ai vostri la fel sau am reusit sa-l fac rasfatzat. Dati-mi antidotul, daca da.
Icter avem si noi, astept sa faca trei saptamani ca cica nu-i bine sa dureze mai mult de 3 sapt. Marti il duc la dr daca nu-i trece.
Pupe
Scuzati greselile, scriu cu copilu' in brate.
Laina spune:
fetele, sa nu radeti de mine, dar tocmai mi-a venit in cap alta intrebare... care mai sunt pana la urma "tarifele" pentru dr., pentru moasa? auzisem ca tre dat la moasa si prosop si sapun. Sunt diferente intre tariful pentru nastere normala si cezariana, mai intelesesem. Eu as vrea sa nasc normal, dar va rog frumos sa-mi spuneti si mie cat se mai practica acum...
http://bd.lilypie.com/Q79Zp2.png
gabi78 spune:
Tzuna vad ca tot timpul pomenesti de pierdut timpul cu sterilizatul. Cum sterilizezi? Prin fierbere? Mie mi-a recomandat pediatra solutia de dezinfectat/sterilizat la rece si asa procedez. Se gaseste cred si in Carrfour, cora, dar sotul a cumparat de la Sensiblu, a dat 23,7 Ron. Se face solutie pt 24 de ore, se pun toatecele (biberoane, tetine chiar si jucarii) si dupa 30 min se scot si se clatesc bine cu apa. Insist in a da amanunte pentru ca nu stiu daca si tu folosesti sau nu. Mie mi-e foarte comod asa si oricum pt noapte folosesc mai multe biberoane. Avanatajul care de fapt este cel mai mare dezavantaj este ca nemaiavind laptic eu nu ma mai mulg peste noapte si nu e nevoie sa mai sterilizez pompa. Eu mai scot max 20 ml dimineata si seara daca ies 10 e mare lucru. Se pare cu nu a dat rezultate nici Galactogil-ul.
Icter a avut si Tudor si chiar in maternitate mi-au zis asistentele ca este un copil icteric, motiv in plus sa stam si mai mult. Noi am stat 8 zile in spital si cind ne-am externat tot mi-au dat fenobarbital sa-i mai dau 5 zile.
Sa stiti ca eu i l-am dat si dupa sfatul pediatrei il dadeam seara pentru ca provoaca somnolenta si mai bine doarme noaptea decit ziua.
Despre Tudor vreau sa va spun ca are o zi in care vrea numai in brate si una in care nici nu stiu ca am copil. Acum e treaz de mai bine de o ora si sta in patut si "vorbeste" pe limba lui.
va pup pe toate
Gabi mama lui Tudor (1.03.07)