Mamici de martie - aprilie 2007 (32)
Raspunsuri - Pagina 11
lauramar spune:
MIHAELA
JANNA
Sper sa aveti nasteri cat mai usoare!!!
Multumim mamicilor care ne impartasesc din experientele lor zilnice pt. noi e bine ca avem multe de invatat,va multumim.
laura37+5arianna
tzuna spune:
Buna dragi mamici si gravidute!
Am avut o noapte super. Pacat ca Maria nu papa la san ca ar fi fost chiar bine. S-a trezit doar sa pape la 3.5 ore in medie. Eu am mai pierdut vremea si cu mulsul, sterilizat pompa....Dar ea s-a trezit doar sa pape. Asta dupa ce ieri (ca tot a implinit o luna) a ras de mine. Am numit-o maimuta urlatoare. A mancat cate putin 40-50 ml dar din ora in ora. Bine, recunosc a fost si vina mea ca imi propusesem sa-i dau numai la san. Am vazut dupa 3 mese ca nu merge si am reluat cu biberonul dar ea facea la fel. Bine ca dupa baita de seara a reintrat in normal ca nu stiu ce faceam.
Mai fetelor pana la urma laptele de mama se incalzeste la microunde sau nu? Chestia cu incalzitul neuniform o stiu si nu-i o problema dar isi schimba sau nu compozitia? Ca eu cand sunt singura nu-l pot incalzi altfel. Ar dura prea mult si asa Maria plange de cand se trezeste si pana primeste lapticul.
ROXANICI- laptele se pastreaza 24-48 h la frigider si vreo 3 luni la congelator iar la temperatura camerei eu stiam de la medicul neonatolog ca 1-2 ore cel mult. Acum dc plec de acasa si vreau sa iau lapte cu mine cum fac?
KMI- biberon cu gaura f mica, enervant de mica(Maria trage si 30 min pt 90 ml) sunt cele de la primii pasi pentru 0-3 luni. Au tetina de silicon si 125 ml, au desenate animalute pe ele si capacele colorate in galben, portocaliu sau verde. Sotul le-a procurat di Auchan. nu au fost scumpe. Si rezista bine la fierbere. Mie mi se par prea mici gaurele acum. Iar de inecat cu alea greu.... Doar sa nu adoarma mult cu el in gurita. Ca asa se inneaca si la san.
REBIANA27- Maria manca f putin dupa cum stii. Si acum mai are mese asa dar nu ma ingrijorez ca vad ca ia in greutate. In prima luna a luat fix 750g.
Acum nu stiu de ce bebele tau nu papa.Maria de ex nu manca pentru ca adormea (mai ales la san)sau pentru ca in timpul mesei fiind aproape adormita se inneca sau scapa tetina si gata puteam sa fac eu orice ca nu mai vroia chiar daca mancase numai 20-30 ml. Si cu multa rabdare... o puneam in patut. Nu mai era ca in brate si uneori se trezea.Atunci profitam si imediat ii dadeam biberonul si uneori functiona si mai papa.Apoi fac orice sa nu adoarma cu sticluta in gurita. o trag de picioare, de maini, ii vorbesc... Nu-mi reuseste mereu. ideea e sa nu o las sa scape tetina sau sa se innece. Ea si acum tot sclifosita e chiar daca papa si 100-110 ml la o masa. Trebuie sa ma lupt cam la fel. Daca nu se trezeste sa manance din ora in ora si nu pot sa nu-i dau ca tipa ca atunci cand o doare burtica. Ideea e sa ai rabdare , sa fii tu calma si sa-l tot indemni pe bebe sa pape. De cele mai multe ori nu vei reusi dar si cand reusesti esti cu un pas in fata si totul devine mai usor. Multa bafta. Dar daca bebe ia in greutate nu te mai stresa. Copiii nu papa toti la fel . Pe mine ma innebunisera medicii ca tb sa manance 90-100 ml la o masa cand ea manca numai 50-60. eram disperata si uite ca a luat bine in greuate. Ce daca are 9 mese pe zi? Asta este.zVa fi si mai bine.
Va pup pe toate.
a, pt GABI 78- si eu o punb pe Maria in scaunul masina. Nu ca ar tacea dar o pot lua cu mine prin casa cand tb sa aduc lapticul etc.Dar nu otin prea mult in el.
Parca nu-i o pozitie prea buna pt varsta asta. Eu mai am un balansoar special si cu vibratii dar maimutica nu vrea in el.Adica ea plange oricum dc are de plans.
haideti fetelor aduceti bebeii la Odisee sa vedem ce smecherui se mai nasc. Ca au niste pretentii bebeii astia din ziua de azi.....
bebe Maria - 1 luna si 1 zi.
roxanici spune:
fetele, ce inseamna cand bb cauta sa suga orice???
am terminat de alaptat am pus bb pe burtica mea la scos aerul. devine activ desi la san adormea, si ridica caputul si cauta orice sa bage in gura, pielea mea, manutele lui, orice si e activ, adica misca intr-una. daca pun iar la san adoarmr cica, daca ridic face oki cat cepele.
Rebiana, hai curaj, nu te lasa.Acu stiu cat e de greu si ce rpd poti ajunge la disperare si epuizare. Sa luptam impreuna ptr bb nostri cre in cateva luni ne vor incanta de-a dreptul si ne vor arata ca a meritat tot efortul.
roxana 39+5 cu Rares Teodor
Rebiana27 spune:
Fetelor nu stiu ce m-as face fara voi! Ma simt incurajata de fiecare sfat dat de voi! Cred ca as lua-o razna daca nu as mai citi ce mai scrieti despre problemele pe care le intampinati si oferiti sugestii. Roxana ai dreptate, pt bebeii nostri trebuie sa luptam si pentru cele mai frumoase zambete pe care le pot oferi. Si Luca procedeaza la fel dupa ce papa si-l pun la scos aerul... cauta sanul din nou. O fi vorba de instinct.
Tzuna aceleasi lucruri le aplic si eu la bebelul meu: ii vorbesc usor, calm, chiar daca imi vine sa fug unde vad cu ochii, il gadil pe nasuc, pe obrajor, ii misc sanul in gurita doar-doar va manca mai mult, il las pe pat cand nu mai suge pt ca stiu ca nefiind satul se trezeste repede... dar ma asteptam sa se obisnuiasca cu mine, cu sanul, cu un oarecare program. Dar el nu si nu, mananca de cate ori se trezeste. Si asta inseamna la aproximativ o ora si jumatate. Si mananca destul de putin, zic eu. Zilele trecute manca un sfert de ora sau douazeci de minute la un san si adormea. Probabil ca manca bine pt ca dormea si doua ore. Insa noaptea trecuta si astazi a supt trei minute sau patru si se culca. Se trezea peste putin timp si cerea din nou. Acum l-am scos putin la geam, la aer, si vad ca doarme mai bine, nu e agitat. Ideea e ca la noi in familie (a sotului mai bine zis) se tine cont de faptul ca lehuza si nou-nascutul nu ies din casa pana la botez, si va inchipuiti ce bine ma simt intre peretii apartamentului... macar de stateam la casa ca mai ieseam prin curte. Asa il scot pe balcon sau pur si simplu la geam cateva minute (si a venit popa sa ne faca molifta la amandoi). Ideea e ca iesind m-as fi simtit eu mai in largul meu si i-as fi transmis o stare mult mai buna. Dar lasa ca trece totul. In seara asta o astept pe asistenta care vine sa ma ajute seara la baita sa-l cantareasca. Sper sa nu uite. Daca a luat in greutate nu ma mai stresez. A plecat din spital cu 2900g si la o saptamana avea 3150g. Am fost super multumita mai ales ca manca la fel ca si acum.
Va pup pentru incurajari!
Rebiana, mami fericita de Luca Andrei
Rebiana27 spune:
Alexa am incercat si cu schimbatul pampersului dar dupa ce se trezeste asa mananca foarte putin. Cred ca sunt paranoica dar de cate ori il pun la san sunt cu ochii pe ceas sa vad cat mananca. Uff, ce greu ne facem mari!
Rebiana, mami fericita de Luca Andrei
Val_ spune:
Karla m-am uitat pe ecografiile mele si pe cele facute de dr. Herghelegiue erau trecute si intervalele. Unele masuratori corespund unei varste mai mari iar altele unei varste mai mici decat cea cronologica.
Spre exemplu la AC si FL potrivit masuratorilor fetita mea avea 28 si 2 zile la o varsta cronologica de 29 si 4 zile (deci cu 1 saptamana si 2 zile in urma) dar intervalul de valori normale era intre 26 saptamani si 30 saptamani si 2 zile.
Oricum, ideea este ca masuratorile trebuie sa fie in grafic (la mine unele au fost pe langa medie, altele sub medie destul de mult, dar in intervalul normal corespunzator. Asa incat sunt in grafic nu ai de ce sa iti faci griji. Mie asa mi-a zis Herghelegiu si nu am motive sa nu il cred.
Majorete pentru fetele care se pregatesc zilele acestea pentru nastere
Pupici
Valentina 34+ cu bebe Mariuca
ionelac spune:
buna,da karla asa e sunt cam obsedata dar asta e.azi si eu am de calcat dar eu calc in picioare si e foarte comod cand obo,ma asez in pat si uite asa reusesc.
ieri am fost la control si bebe este bine dar n-are de gand sa-si faca aparitia,drepr urmare miercurea viitoare ,gata ma duc la spital.m-a convins dr ca e mai bine asa.dar eu tot sper sa vina el asa de buna voie.oricum sambata am program de plimbat iar sotul in fiecare seara presteaza poate poate.asa de mult ma busur ca pana acum am avut resctrictii ,caci eram predispusa sa nasc inainte de termen iar acum....nu mai vrea sa iasa.
va tin la curent.
ionela 38sapt
ghibuadina spune:
REBIANA, KMI, folositi tetita ortodontica din silicon pentru 0-3 luni.Curge ff putin, mult mai putin decat la tzitzica si nici nu riscati sa se invete bebe cu biberonul.
ROXANICI si Alexia cauta mereu cu gurita, de multe ori nu ca i-ar fi foame, doar sa-si satisfaca nevoia de supt.Dar, in mare parte inseamna ca nu s-a saturat.
PAXELA, eu ziceam de ALEXIA, mea car a avut la nastere 2,300 ca e mica, nu de copilul tau.Si la copiii care se nasc mari este icterul prelungit, insa in special la ei mici!!!
adina, proaspata mamica si printesa ALEXIA
karra80 spune:
quote:....eu ni-am luat ceai granule de la Humanna si de la Milupa se gaseste in supermarketuri....si e putin dulce din fabricatie.....si am vaz ca asta ii place cel mai mult ca i-am facut separat de chimion...si nu l-am indulcit si nu vrea sa-l bea.....
Originally posted by Crina_mio
Bun a dimineata burtici, bebici si mamici,
am venit si eu astazi la serv. dupa 2 zile de stat in pat din cauza unei raceli. M-am ferit atata toata iarna si m-am inecat vorba Criei pe ultima suta. Asta este, sper sa scap cu totul de ea. Astazi m-am simtit ceva mai bine (cred ca paragrip mi-a facut bine, in combinatie bineinteles cu miere si f. multa lamaie si sucuri de portocale).
Multumesc pentru raspunsurile legate de spalatul lui bebe si ale hainutelor lui.
Felicitari proaspetelor mamici, sa va bucurati de bebelusi si sa va aduca numai bucurii. Pana la urma, asa cum spunea o proaspata mamica, indiferent de ce probleme ar aparea totul trece cand ii vezi pe ei crescand bine si fericiti.
Acum mai am o intrebare. In legatura cu ceaiul pe care il dati lui bebe. Il faceti indulcit sau neindulcit? Pe la inceputul odiseei cineva povestea despre o emisiune la B1 daca nu ma insel, in care un nutritionist spunea ca trebuie sa dam ceai bebelusilor pentru hidratare si ca acesta trebuie indulcit. Iar una din fete (scuze, nu-mi mai amintesc cine) a spus ca e o mare aberatie. Ca in America (sau in general in tarile dezvoltate) bebelusilor nu li se da ceai si nici apa, ca are laptele suficienta apa pentru ai hidrata. De la nepotii mei stiu ca mama le dadea ceai si-l indulcea cu zahar, doar ca fierbea putin apa cu zaharul si apoi punea ceaiul la infuzat. Voi tot asa faceti?
Crina 36+ Maria Stefania
Karra de MARIA CRISTINA 8 martie 2007
http://pg.photos.yahoo.com/ph/carminutzaa/my_photos
ionelac spune:
karla acum am vazut ca esti ingrijorata.
stai linistita ca si eu am patit si cred ca toate gravidutele.sa-ti spun cum e la mine:
acum o sapt.mai precis pe 20 martie aveam urmatoarele masuratori:
DBP=90,9
HC=322
AC=290
LF=72,6
G=2500
concluzia=36sapt,2 zole,desi eu stiam de 37 dupa alte ecografii.
dar am o verisoara asistenta la maternitate si am sunat-o si m-a lamurit.
masuratorile din ultimele sapt nu mai sun t asa precise din cauza pozitiei bebelului.el acum este mare si nu se mai poate masura asa bine.mi-a spus chiar ca daca ma duc in aceeasi zi si-mi fac ecograf se poate sa nu-mi dea aceleasi masuratori.
si cel mai bine a zis sa ma iau dupa primele ecografii,cel mai presis la 10-14 sapt,este cea mai precisa ecografie.
la mine pana acum 2 luni toate imi ieseau ca am dpn=11 aprilie deci acum am 38 sapt,ca daca ma iau dupa UMar fi sa am 40
sapt acum.daca e sa ma iau dupa ultima ecografie ar mai fi o sapatamana de pus deci acum asa avea 37 sapt.deci cel mai bine uitate pe ecografiile din primele sapt.
sper ca te-am ajutat si nu te-am bagat in ceata.am incercat sa-ti dau cat mai multe detalii.
te pup si ai grija de tine
ionela 38sapt.