Mamici de iulie-august 2007 (35)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amameda spune:

4,5- cam acid si favorizeaza aparitia candidozei. Clateste zona dupa spalare cu apa cu bicarbonat de sodiu si nu se va intampla nimic rau .

IR- sunt rezistente la trecerea sangelui prin artera ombilicala si prin arterele uterine dreapta si stanga. daca valorile sunt crescute pot aparea probleme in dezvoltarea fetala si hipertensiune la mama. Nu stiu de la ce varsta de sarcina sunt semnificative fiindca Herghelegiu mi-a spus in sapt 19 ca inca nu au nici o semnificatie. din ce am citit nici un tratament nu garanteaza scaderea lor (Tutunaru am inteles ca da Magne B6 si Pregnyl ,altii Aspenter). Discutand si cu un cardiolog (in specialitatea lor intand si vasele), imi spunea ca doar o prostaglandina ar putea da o relaxare eficienta a peretelui arterial ca rezistenta sa scada, aspirina actionand doar la nivelul trombocitelor din sange.
Eu aveam rezistenta crescuta pe o uterina si am hotarat sa o las moale fiindca o vad ca pe un bau-bau in plus= sress garantat fara nici o rezolvare medicala.Voi monitoriza din cand in cand chestia asta ca pe un fapt divers si ma voi ruga la Dumnezeu sa fie bine. (E cam acelasi lucru ca atunci cand ai Ac anti-Rh si nu ai ce face).

MEDA si 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

un banc cu gandaci (poate va place): un om nu stia cum sa scape de gandaci. se duce la vecinul de dedesubt in speranta ca acesta ii va impartasi secretul eradicarii gandacilor. "mai vecine, cum ai scapat de gandaci?". "simplu, m-am dus la capetenia gandacilor si i-am ordonat sa atace bucataria vecinului de deasupra". fericit ca a gasit solutia salvatoare, se intoarce omul in bucataria sa si cauta juma de zi capetenia gandacilor. intr-un tarziu il gaseste si ii ordona: "gandacule, iti ordon sa invadezi bucataria vecinului de deasupra!". trece o zi, trec 2 zile, nici urma de gandaci. fericit, omul se culca si el in sfarsit linistit, cand, peste noapte il trezeste tocmai capetenia gandacilor si ii spune: " sa traiti dom' general! am atacat bucataria vecinului de deasupra si am adus 1.000.000 de prizonieri!"

lia imi pare rau de experientza....

alina 23+ cu bb Elisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns estecri spune:

buna fetelor!
din ce am citit ziceati ca hemorzonul pentru hemoroizi nu etse indicat in sarcina. Eu am folosit unguent hemorzon de 2 ori. E chiar atat de grav?

sorina 22+
poze1
poza2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

quote:
Originally posted by amameda

4,5- cam acid si favorizeaza aparitia candidozei. Clateste zona dupa spalare cu apa cu bicarbonat de sodiu si nu se va intampla nimic rau .

IR- sunt rezistente la trecerea sangelui prin artera ombilicala si prin arterele uterine dreapta si stanga. daca valorile sunt crescute pot aparea probleme in dezvoltarea fetala si hipertensiune la mama. Nu stiu de la ce varsta de sarcina sunt semnificative fiindca Herghelegiu mi-a spus in sapt 19 ca inca nu au nici o semnificatie. din ce am citit nici un tratament nu garanteaza scaderea lor (Tutunaru am inteles ca da Magne B6 si Pregnyl ,altii Aspenter). Discutand si cu un cardiolog (in specialitatea lor intand si vasele), imi spunea ca doar o prostaglandina ar putea da o relaxare eficienta a peretelui arterial ca rezistenta sa scada, aspirina actionand doar la nivelul trombocitelor din sange.
Eu aveam rezistenta crescuta pe o uterina si am hotarat sa o las moale fiindca o vad ca pe un bau-bau in plus= sress garantat fara nici o rezolvare medicala.Voi monitoriza din cand in cand chestia asta ca pe un fapt divers si ma voi ruga la Dumnezeu sa fie bine. (E cam acelasi lucru ca atunci cand ai Ac anti-Rh si nu ai ce face).

MEDA si 23+

de acord. ma bucur ca ai spus si tu asta, ca probabil ai vazut si in capitolele trecute ca problema IR-urilor a fost foarte dezbatuta si pare sa devina un stres in plus pentru fetele care au astfel de probleme.

Alina Arina Ilinca si Anya Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Amameda, Anya, Simo Cristins multumesc.

Amameda exista o alternativa la vitamina K? Si o intrebare putin prosteasca: in ce se gaseste vit K? Adica in concluzie am sa o fac daca toata lumea zice ca e ok, insa ca orice parinte ma gandesc e ok sa ma joc cu focul (leucemie, cancer)? Am o alta alternativa sau ma impac cu ideea si fac vit K?

Luna 20 sapt+ Cosmin 30 iulie 2001

www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">uite cum cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Intru sa va salut, ca am de recuperat 9 pagini din urma.

Am mai scris pe aici ce as vrea eu de la un doctor si cineva (nu spun cine) mi-a urat ironic sa imi gasesc doctorul exact asa cum il doresc, aveam "pretentii" mari pentru tara asta.

Azi mi-am gasit doctorul ! E femeie, e tanara, a nascut acum un an si jumatate si, cel mai important pentru mine, merge cat de mult posibil pe nasterea naturala. O sa incercam fara epidurala, medicamente si mai ales fara epiziotomie Evident ca daca trebuie neaparat face de toate, inclusiv cezariana, dar poate nu e cazul.

Am inceput masajul perineal, sunt perfect in grafic cu greutatea, am voie sa conduc pana la sfarsit, interdictii nu sunt... a zis ca am facut foarte bine ce am facut pana acum. In plus, se poate naste si in alta pozitie decat cea intinsa pe spate si cu picioarele agatate, pozitie in care mie mi se pare cel mai greu de controlat muschii. Exista o masa speciala care se face ca un fotoliu si se poate naste "pe vine" si cu genunchii flectati. Mie asta mi-a sunat foarte bine. Am cautat mult un doctor si toata lumea se uita ciudat ca n-am pe cineva pana acum, dar a meritat.

Va mai povestesc dupa ce recuperez cititul. Puteti sa ma treceti si pe mine cu dr. Corina Echim, spital CFR2.

Carla, 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Of, ce inseamna nestiinta. Am dat o groaza de bani pe un gel intim de la Nivea convinsa fiind ca 4.5, fiind valoare scazuta, e bun. OF! NU am nevoie de candidoza, si asa ma confrunt cu o uscaciune a zonei si niste mancarimi dubioase, in seara asta spal cu ceai de galbenele.

AndraSapt22 cu Horia Andrei siDragos Alexandru

Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amameda spune:

Luna ai doar posibilitatea sa alegi forma administrarii
-oral 2 doze de 2mg in prima saptamana la bb alimentat cu lapte praf
2 doze de 2mg in prima sapt+ 1doza 2mg la 1 luna la bb
alimentat la san
-intramuscular -1doza de 1mg la nastere.
Vitamina K este produsa de ficat, de aceea cei care au afectiuni hepatice au deficit de aceasta vitamina si sunt predispusi la sagerari mari.
In articolul tau spun ca nu au date suficiente sa se pronunte in legatura cu cresterea riscului de leucemie,pana acum parandu-se o chestie nesemnificativa. Merita studiata problema , mai cautam articole. Ca sa te oripilez iti spun ca un studiu recent a demonstrat ca racelile la copilul mic cat mai frecvente in primii trei ani de viata scad riscul de leucemie. Te intreb in situatia asta ce vom face, vom chinui copii pana se vor imbolnavi ca sa le scada riscul? Eu cred ca e ca la ruleta ruseasca.
Riscul de cancer spun ei printre randuri ca nu ar creste. Daca mai gasesti ceva trage-ma si pe mine de atentie si mai vedem. Caut si eu.

Anya , cunosti sau ai auzit pe cineva care sa aiba probleme cu bb din cauza IR ca eu nu stiu. Toate mamicile cu rezistente crescute despre carea am citit pe DC au nascut bb fara probleme.
Stie cineva altceva?

MEDA si 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

quote:
Originally posted by andutzy

Of, ce inseamna nestiinta. Am dat o groaza de bani pe un gel intim de la Nivea convinsa fiind ca 4.5, fiind valoare scazuta, e bun. OF! NU am nevoie de candidoza, si asa ma confrunt cu o uscaciune a zonei si niste mancarimi dubioase, in seara asta spal cu ceai de galbenele.

AndraSapt22 cu Horia Andrei siDragos Alexandru

Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Nu spun 100% dar cred ca ceaiul de galbenele usuca si el (eu stiu ca are proprietati cicatrizante). Mai bine un ceai de musetel.

maine..........

Simona 21+ Matei Hisham

Nunta_2005 Dubai_2006 Burtica_2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Buna seara fetelor,

v-am pacalit! azi am crezut ca o sa am mai mult timp de stat pe forum, dar iote-ma tot la ora de culcare! mi-au atras atentia cateva mesaje... din capitolul trecut... si raspund aici... in plus, raspund si fac iar pauza pt.ca sunt la pagina 2 din 7 din actualul capitol... asa ca sincer imi trebuie co-pilot prin atatea pagini daca e sa si citesc sa si scriu! ...

so...

quote:
Originally posted by monjum06

Si ca sa vedeti cat de rea sunt, i-am spus si soacrei de 3 ori pana acum sa nu isi faca iluzii ca va sta cu mine macar o ora "sa ma ajute". Sa isi caute servici, sa se duca la tara sa faca ce vrea ea. Vine sa isi vada nepotii si atat. ca ma innebuneste daca sta 5 minute cu mine.

BYe

esti tare de tot! ; misto atitudinea ta fata de soacra! bravo! nu vreau sa par si eu rea, dar soacra mea nu e nici rea, dar nici asa cum mi-am inchipuit-o si dorit-o! asa incat si eu voi fi mai fericita fara sfaturile ei pretioasa, caci prefer sa pun mana pe telefon si sa o sun pe mama! fericite cele cu soacre dulci!

arhdy felicitari pentru printesica! la ce cabinet ai facut tu morfo-fetala si ai primit 6 poze pe un CD in loc de filmulet? Bucuresti? Romania? offfffff... ar trebui sa mergi sa le dai cu CD-ul in cap! si la cati bani vei fi dat, cred ca iti pare rau! dar poate ca nu e rau sa le faci o critica chit ca e post-action!

karligutza, sapt.26 si printesa din burtica

Mergi la inceput