Mamici de iulie-august 2007 (35)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns samadhi spune:

Hallo fetelor !!!!

Am intrat sa va salut si am citit cateva pagini din urma dar nu tot, pentru ca nu pot sa ma concentrez la citit din cauza ochiului drept.Azi dimineata cand doream sa imi fac un machiaj am constatat cu stupoare ca intre radacina nasului si coltul ochiului este mai umflat si doare la atingere..... asa ca maine fuga la medic, mi-am mai pus comprese cu musetel dar ma ustura si la clipire..... sper sa nu fie ceva nasol, care sa-l afecteze pe bebe.
In plus, ca sa fie toate si mai si, azi noapte m-am zvarcolit in pat cu dureri de burta pe care nu le puteam localiza, cred ca bebe si-a schimbat pozitia si a dat sa se intoarca...... asa ca dupa o naopte aproape nedormita mai aparuse si problema cu ochiul, de aceea imi pare rau ca nu pot sta la PC sa va scriu si sa va citesc. Sper sa intelegeti.
SIMO - va doresc si eu un zbor usor si placut si un concediu plin de soare si de bucurii.....

Va pup,
19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Amameda si simo uite un link care explica de ce se administreaza in UK. Din pacate e in engleza deci daca nu va ajuta imi cer scuze.

Daca apasati pe download in josul pagini veti vedea exact de ce se administreaza vit K.

www.dh.gov.uk/en/PublicationsAndStatistics/LettersAndCirculars/ProfessionalLetters/ChiefMedicalOfficerLetters/DH_4004993" target="_blank">vit K

Luna 20 sapt+ Cosmin 30 iulie 2001

www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">uite cum cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Lia brrr, urata istorie cu refolosirea manusilor Daca spui ca nu poti schimba spitalul, eu zic sa-ti cumperi tu manusi sterile macar si ce mai trebuie. Ca in baza sistemului sanitar rom...

Lavinia-nasica de moflea
burticaLorina Maria 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

quote:
Originally posted by oaana

FETELELOR,DA CE LA FETITZEFELICITARI.
ANTO ,FELICITARI PENTRU CODITE.
BRAZUCA SI TIE LA FEL,MA BUCUR MULT PENTRU VOI,POATE SI LA MINE E FETITA PANA LA URMA ,O SA VEDEM LA ECHO DE LA 7 LUNI.
Am vazut ca mai inainte discutati de bubite be burtica si pete rosii,chiar voiam sa va intreb ca am multe pete mici rosii pe burta si parca se descuameaza pielea,desi ma dau cu ulei,m-am gandit sa nu fie alergie la dero,dar am vazut ca si voi aveti.Cu ce va dati?
ANYA multam pt. informatii,mai voiam sa te intreb -am renuntat sa-i dau ceai si acum ii dau numai apa,de ce nu e necesar ceaiul la copii,cand auzi ca f.multe mame dau,si am facut si eu ce am auzit,deci daca bea apa si laptic e ok?
si mai era ceva am citit ca tu i-ai dat suc de fructe mai rar,de ce?ca o doctora!!!! a intrebat pe o prietena cand avea fetita doua luni,daca nu ii da deja suc de fructe...pot sa stiu de ce nu e indicat,vreau sa invat cat mai multe,ca la primul bebe nu prea am stiut...
FETELOR,voiam sa va intreb daca aveti probleme cu hemoroizii?si cu ce va dati?daca aveti ...
SIMOvacanta frumoasa,sa ne aduci si noua soare si civilizatie

oana
mami lui Iosua(5 oct. 2005) bb2 23+
["url=http://new.photos.yahoo.com/oanavpopa/albums"][/url]

"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"

am mai explicat pe aici, dar am sa repet...

ceaiul este practic o apa fiarta cu ceva in ea (plante ar fi ideal, dar ceaiurile pentru copii gen baby drind mai au si oaresce indulcitori care pot stimula apetitul bebelusilor pentru dulce). daca tu imi aduci vreun argument ca ar avea vreun beneficiu in plus fata de apa plata care este vitala, atunci poti sa-i dai in continuare ceai .
cand alaptezi exclusiv sau in primele luni de alimentatie artficiala ceaiul si orice alt adaos sunt interzise pentru ca umfla burta inutil cu zero calorii si , mai rau, determina scaderea secretiei de lapte (bb nu mai suge la fel de mult si in consecinta scade productia...). laptele de mama este diluat, apos, la inceputul suptului, tocmai pentru a satisface senzatia de sete a bebelusului. el nu se va deshidrata astfel indiferent de vreme si de temparatura (poate doar va suge mai mult, ceea ce e f bine).

sucul de fructe contine vitamine si saruri minerale, dar este f dulce si poate da si el preferinte pentru gustul dulce. este mult mai util fructul cu tot cu pulpa, pt ca aici se gasesc fibrele atat de necesare pentru un tranzit intestinal normal! nu sucul de fructe in sine este laxativ, ci fructul cu totul. consumul unei mari cantitati de suc de fructe pe zi, nu face decat sa stimuleze senzatia de sete (pentru ca e dulce) , iar copilul poate refuza in timp sa mai bea altceva decat lichide indulcite. academia de pediatrie recomanda maxim 250 ml de suc de fructe pe zi, tocmai din aceste considerente.

despre suc de fructe dat la varsta de 2 luni...este una dintre cele mai mari ineptii si o mare greseala in alimentatia sugarului.nicaieri in lume n-ai sa mai auzi asa ceva. este adevarat ca inainte (acum muuulti ani), asa se proceda cu diversificarea...precoce, cu mar si biscuite de la 3-4 luni, cu alaptat la ore fixe si nu la cerere, ceai din primele zile. intre timp ne-am mai desteptat si noi si au aparut alte norme privitoare la alimentatia sugarului. si asa e plina lumea de alergii, tulburari digestive de tot felul, cancere...macar sa respectam niste reguli care ne sunt la indemana.

brazuca, felicitari pentru fetita!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

quote:
Originally posted by amameda

Chiar daca nu spun nimic va urmaresc din umbra. Astazi insa din cauza voastra mi s-au luat la bataie cei doi neuroni de blonda. Nu am inteles nicicum explicatiile legate de administrarea de vit. K la bebe.Am sucit problema pe toatete partile si neuronii mi-au lesinat.Vit.K ,dupa ceea ce stiu eu, face din contra ca sangele sa se coaguleze si nu previne formarea cheagurilor(trombozelor) iar prematurii au risc crescut de hemoragii cerebrale (cu cat nasterea e mai prematura cu atat riscul e mai mare)si nu invers. Acum dati-mi o explicatie plauzibila fiindca mi-ati starnit curiozitatea si as vrea sa ma lamuresc.

MEDA si 23+

hahaha, asa este, meda. m-a luat valul cu tromboza de mai sus si am scris in mare graba, ca anya ma tragea de mana sa iesim afara. sigur, vit K este procoagulanta. defapt, ideea in sine era sa raspund ca se administreaza si la noi si ca e ok. intr-adevar, riscul mare la prematuri este de hemoragie.multumesc

Alina Arina Ilinca si Anya Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

Luna in articol scrie ca se administreaza contra hemoragiilor (sangerari)...asa DA.

Anya se pare ca am cazut in aceeasi capcana amandoua...Culmea este ca era sa pic exam de bioorganica din cauza asta, ca m-a luat gura pe dinainte si am zis ca Vit K e ANTIcoagulant...Sa pice ala jos! ....Acum s-ar da cu capul de pereti ca nu m-a picat ...hehehe!

o zi...

Simona 20+ Matei Hisham

Nunta_2005 Dubai_2006 Burtica_2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina26 spune:

Vitamina K este foarte importanta sa fie administrata la noi nascuti din punctul meu de vedere.

What we have once enjoyed we can never lose... all that we love deeply becomes a part of us" - Helen Keller
Cristina mama ingerasului Paul

Va rog aprindeti o lumanare in amintirea bebelusului meu Paul

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=b2d4d0366fd97a7fe09e3&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet

23+ poze cu fetita si cu mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amameda spune:

Multumesc Luna. M-am lamurit in legatura cu vitamina K. Intradevar se admninistreaza penru a preveni hemoragiile (in special cele cerebrale) in cazul unui deficit de vitamina K. Am inteles si de ce iti faceai probleme. Mie mi se pare ca merita sa faci copilului preventia fiindca nu cred ca de la 1 doza de 1mg intramuscular va creste semnificativ riscul de leucemie (iar cel de cancer nici atat)si cred ca trebuie facuta obligatoriu la prematuri, la cei cu icter prelungit si afectiuni hepatice). Daca te pot lamuri cu ceva vis-a-vis de recomandarile vit K in functie de alimentatie si formele recomandate ,cu placere.( cu toate ca sunt sigura ca ai inteles poate mai bine decat mine).

Vad ca multe fete se plang de bubite. Eu ma lupt de cateva luni cu pielea mea sensibila care a devenit si mai si in aceasta perioada. Am facut si o urticarie -prima din viata- asa ca am vizitat dermatologul de mai multe ori.Ceea ce m-a atentionat dr. am sa va spun si voua poate va ajuta. Nu folositi detergenti care contin clor, nu balsam de rufe, nu gel de dus parfumat(ideal cel pentru copii). Hainele care vin incontact cu pielea sa fie din bumbac si pe cat posibil albe,interzisa lana.Evitati hainele care va strang si va lasa urme pe piele ,mai ales in pliurile de flexie. Aveti grija la alimentele care au aditivi,conservanti, rosii ,ceapa verde,citrice cu coaja portocalie, ciocolata, condimente.
Pentru ingrijirea pielii am primit Trixera (crema de corp)si Cold Cream (gel dus zilnic) de la Avene. Mi se pare f. important de consultat dermatologul fiindca sunt persoane care fac bubite specifice sarcinii fara nici o legatura cu alimentatia sau igiena si e bine sa se stabileasca un diagnostic corect pentru a nu tine regim alimentar in zadar.

MEDA si 23+

Anya.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Multumesc fetelor care m-au mai felicitat pt printesa! Noi am dormit putin la pranz pt ca obosisem rau, si acum ne-am intors fresh.

Acum pot sa povestesc mai pe larg despre eco, pe care am facut-o la Spitalul Judetean Ilfov. Am avut ghinionul sa nimeresc exact cand aveau urgente la amniocenteza asa ca am asteptat cam 2 ore sa intru la eco. Asa de mila mi-a fost de bietii oameni cu amniocentezele! Atata grija se citea pe fetele lor! I-am multumit lui Dumnezeu ca mi-a dat un bb sanatos si ca nu am avut probleme in sarcina. Deci...dupa 2 ore am facut eco, unde dr din pacate nu a avut absolut deloc chef de vorba, dar macar aparatul era super bun si am putut vedea totul pe monitor. Nici macar pe CD nu mi-a pus ecografia, doar poze mi-a dat, iar 4D a folosit cam 1 min nu mai mult. Asta poate si pt ca pretul e mult mai mic decat la clinicile particulare.

Am niste nelamuriri cu IR-urile. Acum e prima oara cand mi se masoara asa ceva si am inteles ca nu au iesit asa bine. Scrie:
AQm: 0.77
AUD: 0.35
AUS: 0.51

Imi explica si mie cineva daca stie ce inseamna valorile respective si de ce sunt cam proaste?

22+ Maria

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Fetele, un sapun intim cu un PH de 4,5 este daunator pielii? Stiu ca ideal este 5.5, dar mai mic sau mai mare este riscant sa strice echilibrul si sa dea iritatii, uscaciuni ale zonei, etc???

AndraSapt22 cu Horia Andrei siDragos Alexandru

Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput