*** Mamici de Mai - Iunie2007 *** (46)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Bogalina, pai aseara inainte culcare am luat... Chiar imi zicea sotul ca trebuia sa ascult medicul si sa-l iau dimineata dupa micul dejun Nu stiu unde ai putea gasi lista aia... O sa incerc sa caut eu pent... poate gasesc ceva.

ELTEKA, nu suntem nici noi asa tineri... ca doar nu ai senzatia ca vorbesti cu KAY Pe ea intr-adevar o consider "TANARA" ... si apropos de pompa manuala de la AVENT... Si eu am vazut si de la NUK si de la AVENT si mi se pare mai buna aia de la AVENT, dar deh... cred ca mai bune sfatuitoare sunt mamicile cu experienta care au si folosit...

Poohy, Cristinamaria mersi

Si mie mi-a fost recomandat de vreo 2 sapt. dar de-abia aseara l-am inceput

Andrada 33+ cu Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Chris sunt foarte de acord cu tine! Nu trebuie cocolosit copilul! Depinde mult de mama! Si cum esti tu in sarcina! Sunt femei care atunci cand sunt insarcinate se cred bolnave! Si cand vin copii sunt foarte panicoase si nu lasa pe nimeni sa le atinga bb-ii de frica sa nu le d-ea microbi, sterilizeaza totul, spala separat...

Alina-Mirela 26+ cu MARIA
Poze burtica

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

Alynta,mi se pare ca e si munca inutila sa ii speli hainele separat,pe langa faptul ca-i faci rau...Doar nu te imbraci in costum sterilizat ca si doctorii in sala de operatii atunci cand mergi sa-l iei in brate ca plange...si doar nu te arunci in vana plina cu desinfectant de cate ori tipa,ori cand vine vreun musafir ce vrea sa il vada...Mi-am amintit ca ai cerut un link despre dopul gelatinos...Nu stiu cum sa-ti dau !...Eu am batut-dop gelatinos_si am dat cautare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeta spune:

Buna dimineata! Am ajuns si eu cu ceva intarziere la birou, dar azi am avut o dimineata mai grea, dupa o noua noapte aproape alba...
Andrada despre maternitatea Giulesti stiu de la o prietena care a nascut acum vreo 4 luni acolo: nu lasa nici mamicile, nici bebeii cu haine de acasa. Spun ca, desi par mai vechi, scutecelele din spital sunt mai bine dezinfectate. Dar va trebuie pempersi si cosmetice pentru bebe si cecelalte necesare pentru mama, in afara camasilor.
Androix multumesc pentru lamuriri. Trimit si listuta cu necesare pentru acasa, in mesaj separat. Poate sunt fete care mai au completari.

Carmen 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

BEBETA, mersi mult... adik nici mie nu-mi trebuie camasi de-acasa??? Aoleo... daca ale lor sunt scurte??? Mersi mult de informatii si daca mai afli cate ceva...eu sunt aici!!!

Nici eu nu vreau sa imi cocolosesc copilul... Ba chiar am de gand sa nu-i pun deloc caciulita si sigur NU SUNT NEBUNA!!!

Andrada 33+ cu Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamaria spune:

Bebeta trimiti lisa pe mailul comun? Sunt si eu interesata!

cristina 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Neata, fetele!
Dupa o noapte alba, m-am trezit si eu pe la 11!
Si e asa o galagie pe la mine ca taie astia copacii!
Suntem bine , facem iar valuri iar aseara a scos cred un picior sau calcai de m-am speriat(si chiar in cateva randuri)!Mi se ridicase burtica in sus rau de tot(se deformase) ca niciodata!
In rest, am o stare naspa rau!

Alyna 33+cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeta spune:

Trimit lista celor necesare acasa aici, pt. ca nu prea stiu cum e cu mailul comun... Scuze, dar eu am intrat destul de rar sa scriu (mai mult am citit), asa ca sunt cam in ceata cu mailul comun, parola, mesaje personale... Scuze, inca o data!

CUMPARATURI ACASA

- patut, saltea si lenjerie, dulapior bebe, masa de infasat, balansoar, veioza noapte, jucarii nou-nascut
- carut, port-bebe, scaun de masina, ham pentru bebe
- lighean/cadita pentru imbaierea bebelusului
- cantar, termometru camera, termometru baie, monitor audio
- gentuta speciala cu multe compartimente pentru plimbari
- storcator de fructe si aparat de pasat (abia pe la 5 luni)
- lapte praf (in caz ca nu puteti alapta)
- pomp#259; sān, sterilizator de biberoane si suzete
- pampersi, servetele umede
- batista bebelusului, pompita de nas, betisoare de urechi cu opritor
- gel baie (sampon + corp), sapun, lotiune hidratanta, crema antiiritanta, ulei corp
- comprese sterile pentru stergerea ochisorilor sau a altor zone
- ceai de musetel, anason cu chimen si ceai pentru colici, ceai obisnuit pentru bebelusi
- biberoane (6 - diferite marimi si forme), perie de spalat biberoanele, tetine NUK(cel putin 6, diverse marimi)
- suzete (desi nu trebuie folosite ecxesiv, ca afecteaza negativ dezv. bebeluli), perie de par bebe,
- tacamuri pentru bebe: lingurita, pahar, cana; bave#355;ici
- cateva rame pentru primele poze ale lui bebe
- trusa micutza de prim-ajutor:
- nr. de tel. pediatru, medic de familie, spitalul la care sunteti arondati;
- termometru (de preferat digital),
- paracetamol bebelusi (de preferat lichid) pentru calmarea durerilor;
- crema contra intepaturilor de insecte, iritatiilor,
- plasturi, fe#351;e bandaj de tifon, pansament, comprese sterile;
- crema antibacteriana pentru zgarieturi/taieturi;
- foarfecuta unghii bebe cu colturi rotunjite
- spirt, ser fiziologic + seringi, tinctura de iod/ propolis
-Glicerina boraxata / permanganat de potasiu pt gura (solutie slab rozacee: 1 pahar apa + 1-2 granule), Nidoflor, Supozitor cu glicerina,Supozitor Paracetamol,Supozitor Novocalmin

Haine:
- scutece de finet de diferite dimensiuni si grosimi
- cearsafuri saltea 3, paturici pentru dormit 2-4
- caciulite (simple si cu legatura sub gat) mai groase si mai subtirele, caciulitze de interior 2-3 buc
- pantalonasi, sosete 2-3 perechi, botosei
- camasute, body-uri pt 0-3 luni 4-6 buc, costumase cu totul-tip cosmonaut 2-3 buc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

Da chiar toata lumea a avut o noapte proasta? Eu m-am culcat plangand si m-am trezit la fel. Ca suntem singurele acasa si nu ne place .

Mica 32+ Maya Alexandra

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mamibiutza spune:

Neatza burtici,
stiu ca e trecut de 12, dar eu m-am trezit pe la 11 si ceva asa ca pt. mine e inca dimineata...
astazi facem si noi 34 de saptamani.. iar dupa-amiaza mergem la dr... abia astept sa vad cum stam

Andrada, eu iau tardyferon fol din sapt.20 si n-am avut nici un fel de probleme... greata in nici un caz... e adevarat ca la inceput imi era frica de constipatie, mai ales ca o prietena patise asa ceva de la el...dar pana la urma a fost ok... in ceea ce priveste ora, eu il iau cand imi aduc aminte... adica s-a intamplat sa-l iau si dimineata, dar si seara si n-au fost diferente...

Sobi, nu stiu de ce a fi mai buna salteluta cu nuca de cocos, dar iti pot da o idee de cum sa o protejezi pt ca evident se poate intampla ca bb sa ude asternuturile chiar daca poarta pampers...
exista niste scutece patrate sau dreptunghiulare... se numesc cearsafuri igienice pt copii... eu am luat unele 60/90 de la Happy (doar asa am gasit) si scrie si pe pachet ca pot fi folosite pt schimbarea bebelusului in timpul calatoriilor sau pt protectia saltelutei...

Liviana, bafta la eco si multa sanatate lui Matei!

fug acum sa ma pregatesc pentru dr.

muuulti

Mamibiutza 34 cu Maria Eleonora

Mergi la inceput