*** Mamici de Mai - Iunie2007 *** (46)
Raspunsuri - Pagina 10
ancamari spune:
Am citit tot dar ati scris intr-un ritm in care eu nu m-am putut tine de voi cu discutile. Raportam si noi schimbarea saptamanii, de ieri chiar.
Cedez programare la eco la CMU Arcul de Triumf, Dr. Adela Dinu, 3 aprilie, ora 9:00.
Eu adorm dupa 1 noaptea, nu ma mai lasa bebelica sa adorm, se joaca pana oboseste.
Vali5, uite mai jos cum o sa-l cheme pe micutul meu!
Nu va suparati ca nu scriu fiecareia in parte, dar multumesc celor care au postat sfaturi si urez sanatate celor care au probleme (ele sau copilasii de acasa)!
Va pup, incerc sa fiu mai activa!
Anca, 32s+ Andrei Cristian
burtica
bebeta spune:
Andrada daca ti-ai facut sau cumparat camasa, ia si tu una la tine, poate ii convingi... nu stiu ce sa zic. Prietena mea a avut 2 la ea, dar nu au lasat-o sa-si puna decat camasa de spital. Intr-un fel e mai bine asa, pentru cineva care nu obisnuieste sa poarte camasi acasa (eu, de ex.).
lilky spune:
BUNA DIMINEATA BURTICUTZELOR,
La multi ani Kay si Ileana!Stiu ca e cam tarziu .
Nu v-am mai scris de ceva zile, scz,.Tot incerc sa ma fac si eu bine, ma ustura nasucul decat l-am suflat.Credeam ca mi-a trecut si am iesit sambata din casa si uite ca mi-a revenit.Homeogenul ancamari exact cum ai spus nu e bun de nimic. Pana la urma mi-am cumparat Voseptol, ca ragusisem de tot.Si continui cu ceaiurile...
Maine mergem si noi la control sa vedem daca a ramas colul inchis!Sper sa am noroc.Puiuta mea azi e f jucausa, da tot timpul aproape din picioruse.
Eu de 2 zile am inceput sa spal hainutele fetei de mana.Asa o sa fac prima oara, sa le si cunosc si sa vad din care ies culorile.Si le si calc.Dar merge greu ca nu pot sta aplecata, dar aseara m-a ajutat si sotul.
Ieri mi-a venit patutul de la babydesign, e f dragut.Pana la sfarsit. sapt. o sa pun si o poza sa-l vedeti.
SobiFelicit.pt.salteluta.Sper ca ai luat-o de la babycomfort, ca sunt mai bune!Si pt. cine spunea ca nu intelege la ce sunt bune aceste saltelute, sa va scriu propietatile lor:
Cel mai important accesoriu pentru sanatatea copiilor!
Fibra de cocos compactata este practic un burete natural din lemn:
De ce este important?
permite aerarea (aerul circula prin salteluta , avand cel mai redus risc de apnee);
fiind o structura din lemn, este stabila termic. Asigura confortul termic, vital pentru bebelusi!
structura din lemn absoarbe excesul de umiditate, asigurand un mediu uscat si sanatos ( mediul umed si temperatura favorizeaza dezvoltarea germenilor, larvelor si micro-organismelor care se afla in fibrele naturale).
forma fizica este cea mai stabila dintre toate saltelutele destinate copiilor. Nu se deformeaza in timp, respectiv revine foarte usor la forma initiala!
De ce sunt Saltelele oferite de Babycomfort cele mai bune din lume:
sunt fabricate in Austria, cu o tehnologie revolutionara, foarte costisitoare( autoclava) ce asigura:
tratarea placilor din fibra de cocos sub presiune si temperatura inalta pentru distrugerea oualelor , germenilor si larvelor care se afla in structurile naturale ;
in aerul introdus in autoclava, se injecteaza un agent antiseptic, care asigura neutralizarea in timp a aparitiei si dezvoltarii de culturi microbiene si alti factori periculosi pentru dezvoltarea copiilor;
sunt inlaturate particulele poluante, existente la celelalte tipuri de saltelute vegetale( iarba, segras,etc), pe care, fiind uscate natural, se depune praful si toate pulberile toxice existente in aerul zilelor noastre;
structura din cocos este invelita in netesut PE antialergic, si tesatura de bumbac, absolut netoxica, atestata OKOTex;
Pupici!
Liliana 34+ cu micuta Diana Gabriela
Pozele mele
chris27 spune:
Bebeta,multumim frumos pt listuta!Chiar ca e complexa...A propos de lucruri cumparate si nefolosite...Pudra pt fundulet(nu lasa pielea sa respire si bubitele nu se vindeca).am folosit mai mult marsupiul,stau la etaj si caruciorul era mai usor de coborat...Am preferat sa ofer copilului suzeta pt ca stiu ca un degetel varat in gurita face mai mult rau decat o suzeta ce respecta forma anatomica a corpului.Cum l-am dezvatat?Usor de tot...Am tot taiat din suzeta(partea ce se baga in gura)Putin cate putin zilnic,pana n-a mai avut ce apuca...As mai adauga pe listuta,betisoare urechi pt bebe(Dupa baita).Otitele nu sunt de neglijat la sugar!Iar pt regurcitari(obligatorii dupa fiecare masa),un prosopel pe umarul meu...Babetici,de-abia cand am inceput diversificarea...sunt acum din material cauciucat si se pliaza sub forma unui buzunarel,sa pice acolo mancarea,indoind cateva capse.Referitor la baita bebeului :va sfatuiesc sa puneti pe fundul caditei un prosop,va va fi mai usor sa-l spalati daca nu aluneca...Le place apoi sa fie masati(au stat 9 luni in pozitie chircita in pantec)...
chris27 spune:
Scuze,am vrut sa scriu ca era mai greu de coborat caruciorul!Andrada,si eu am aceleasi complexe cu picioarele mele...Am camasi numai pana in pamant!...Byu,un pupic special pt tine...Si iarta-ma daca am pierdut cumva ,din gresala,vreo intrebare la care aveam raspuns...Daca nu stiu sigur ceva de obicei tac.....
bebeta spune:
Sobi si eu am luat scutece absorbante pentru schimbarea copilului sau protectia saltelei. Se numesc aleze, marca SENI, le gasesti la Cora. Sunt de 2 forme: 60/60 sau 60/90.
Si am mai gasit ceva foarte interesant. Langa magazinul Piciul dinspre gara (cumm vii de la Guvern, pe langa Spring Time si te indrepti spre gara)e un magazin de copii, cam de moda veche ce-i drept. Nu stiu cum se numeste, dar e chiar vecin cu Piciul. Am intrat intr-o doare la ei si surpriza: am gasit un fel de scutec protector, cam cat o paturica de lung (daca il tai in doua, ar iesi 2 bucati cam cat scutecelele patrate de finet). E foarte interesant: pe dos e un material cauciucat sau plastic, iar pe fata e ca un prosop. Deci, nu e de unica folosinta ca alezele, ci se poate spala. Eu chiar l-am spalat la masina, cu paturicile bebelinei, l-am si calcat si e ok. CRed ca ar fi o achizitie buna, dar era 400.000.
Carmen 34+
bebeta spune:
Chris bune sfaturi. Asa mi-au spus si mie prietenele proaspete mamici ca fac. CRed ca sunt si betisoarele pentru urechi pe lista. Eu am luat de la farmacie unele cu opritori (speciale pentru urechile bebelusilor, ca sa stii unde sa te opresti, sa nu ranesti copilul).
andradap spune:
Bebeta pt listuta; nu mi-am cumparat inca si nici nu mi-am facut camasa... De-aia te intrebamn sigur sigur ca sa stiu daca mai iau sau nu... mai ales ca nici eu nu port camasi de-obicei si deci dupa nu as mai avea ce face cu el Mersi inca o data de raspuns!
Lilky, multumim pt. explicatii... gata trec salteaua asta pe listutza... deci de la BABY COMFORT
Chris27... asta este oi trece eu peste complex cand m-oi vedea cu minunea in brate
Andrada 33+ cu Antonio
chris27 spune:
Andrada ,adevarul e ca mi-am luat camasile de la mana a doua...Eu nu port asa ceva acasa,niciodata(prefer tricourile sotului)...Cele de firma erau scumpe(pt mine),iar turcismele erau sintetice...Am scapat ieftin si sunt multumita...Cu banii ramasi voi lua ceva pt bebelina...ori pt cel mare...Recunosc ca am momente cand ma intreb daca nu a murit nimeni in ele...
lilky spune:
andradaVezi ca sunt 3 tipuri, in fctie si de dimensiunile patului http://www. babycomfort.ro/index.php?cmd=product_catalog&id=11(fara spatii).
Eu le-am vazut la expo si m-am hotarat la varianta: de 140 cm (am pat de 70x140) la 299 Ron ca e cu lana merinos si pt. ca patu;l meu se transforma in pat junior asa ca o pot folosi pana la 50 KG ale copilului!Eu zic ca merita.
Referitor la protectia saltelei va sfatuiesc sa mergeti la IKEa, ca acolo am fost eu sambata in loc sa stau in pat sa ma fac bine:au o protectie o fata bumbac/alta cauciuc:75x150 cm la pret de :15.5Ron si am luat si prosopele de fata, f bune calitativ:10 buc.30x30 cm la 9.9Ron.Le-am si spalat si se comporta minunat.
Chris27
Liliana 34+ cu micuta Diana Gabriela
Pozele mele