*** Mamici de Mai - Iunie2007 *** (46)
Raspunsuri - Pagina 8
Sobi spune:
Buna dimineata,
Andrada vad ca si tu esti matinala, parca ziceai ca ne trimiti niste info despre elevit?!
Mica, o prietena a vazut inglesina zippy la Roma cu 470 euro; la care cred ca trebuie sa adaugam si taxele de supra-bagaj de la aeroport... oricum sa-mi spui la cat le-a gasit sotul tau. noi mergem sa-l cumparam azi de la litaf - 2100 RON.
Ela_74 am vazut ca ai scris ca ai deja 8-9 lenjerii de patut pentru bebe? cum si de unde ai reusit sa achizitionezi atatea?!
Bebeta, orice lista care crezi ca ne e utila poti sa o trimiti pe mail-ul comun. De unde ti-ai luat camasile despicate pentru alaptat?
byu, un pupic pentru tine. in nebunia de mesaje de pe forum se intampla sa treci cu vederea unele din ele... felicitari pentru noua saptamana si tie si la toate fetele care au schmibat-o cristinamaria, monytza..
bogalina si pepsi multumim pentru sfaturile voastre - eu sunt tare constiincioasa si imi notez intr-un word tot ce scrieti voi legat de bebe...
revin si eu cu o intrebare ce a trecut neobservata: salteaua de patut trebuie sa fie din nuca de cocos? e o moda chestia asta sau e chiar utila? si cum protejam sa nu se ude salteluta - ca banuiesc ca ala mic fac des pisu in primele luni!
Andreea 26+ Vladut
POZE
andradap spune:
Sobi, pai... informatiile despre ELEVIT le-am dat... Era vorba daca intr-adevar se da gratuit / compensat sau nu . As am promis cand am plecat la dr. de familie ca va tin la curent... Stii, zisesera fetele acum vreo luna si ceva ca nu ar fi gratuite... Ei bine informatia asta era:
Statul asigura femeii gravide un supliment de vitamine lunar in valoare de 22 de lei (aproximativ). Cum ELEVITUL este vreo 37 lei, trebuie achitata diferenta... de 15 lei... Probabil sunt vitamine care costa 22 lei si deci pt care nu mai trebuie achitata nici-o diferenta...
Oricum pe mine TARDIFERON-ul asta ma omoara!!! Dar nu am ce face... ca aveam Hb doar 10 si Fe fix 37 (limita min. inferioara!)
Chiar... s-a mai confruntat cineva cu probleme (greturi in halul asta!!!) de la TARDIFERON...sau alt compus pe baza de Fe??? Ce ati facut fetelor??? Dupa cateva administrari... v-a mai trecut? V-ati mai obisnuit??? Plssss HELP!!! Ca imi vine sa vars de mooor!!!!
ELTEKA... veniti in EUROPA... in Romania sau in tara NORDICA a sotului tau? Ce bine ar fi sa veniti in Romania... Chiar ziceam cand am ramas gravida ca nu am cu cine schimba doua vorbe "desprecopii" ca noi nu avem prieteni casatoriti dar pai cu copii si nici cu cine sa se joace copilul nostru si acum am dat peste atatea mamici aici pe forum... unde mai pui ca sunt destule care stau pe langa mine si cu care sigur ma voi intalni la plimbare in parc
Si va rog... NU uitati daca puteti... puneti poze cu camasuta...sa vad si eu modelul de camasa de alaptat... MULTUMESC FRUMOS!!!
Andrada 33+ cu Antonio
bogalina spune:
Buna dimineata,burticute!
andradap,vad ca esti disperata asa ca incerc eu sa-ti raspund(si eu iau tot Tardyferon).Incearca sa-l iei seara la culcare dar nu cu lapte sau iaurt.Si vezi ca de la el,scaunul va fi de culoare neagra!(dar cred ca pe asta o stii deja!)
Spune-mi si mie unde gasesc lista cu medicamentele gratuite si compensate la care avem dreptul.
Ai grija de tine!
ELTEKA spune:
Andrada - nu in Romania Asa e daca voi sunteti tineri, cei de varsta mea cam toti au copii Da' lasa, nu fi trista, ca uite ce mamici dragute avem, precis va mai intalniti voi pe la pizza. Si-apoi, o sa fim mereu pe net, nu?
Miniuta, am vazut eu o chestie pentru tine la Avent, se cheama Niplette, uita-te tu pe pagina lor sa nu pun eu reclama.
Eu aici nu am gasit decat pompa Avent manuala. O fi buna??? Ca eu nu mai am nervi sa mai colind magazine, imi ia cate o ora dus si una intors sa merg la Babies R Us, plus multi bani pe transport..
Si mai o chestie: la alaptat la san trebuie barbita??? Adica bavetica? Sau doar batiste/prosoape de pus pe umar ca protectie in timpul actiunii "ragait"?
Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
Poza minunii mele/Viata in formare
dianalaura spune:
Buna dimineata!
Multumesc fetelor de urarile de bine pt nepotica mea...azi o lasa acasa...abia astept sa o vad!
Carstea, felicitari pt carucior!
Lilly love, bine ai venit!Felicitari pt baietel!
Alyna24, mancarimile s-ar putea sa fie de la sarcina...in sensul ca ti se intinde pielea la maximum si de aici rezulta mancarimile...dar eu nu sunt o persoana avizata..poate Andrada sau Paflo, care e medic dermatolog, ar putea sa iti dea mai multe lamuriri!
Legat de cum spalam hainele lui bebe...eu le-am spalat pe cele cumparate (char daca sunt noi, sigur au pus o gramada mana pe ele, si mai stiu eu in ce praf o fi stat) separat, in masina de spalat, cu detergent normal, dar in cantitate mai putina (la masina de spalat). Si chiar am vorbit cu verisoara mea, cea cu fetita de 3 ani, si zicea ca ea doar pana a avut fetita 3 luni le-a spalat hainele fetitei separat, si tot cu masina, si cu detergent normal si cu balsam, si apoi le-a spalat impreuna cu hainele ei (sunt doar ea cu fetita). Si fetita e bine merci, nu are nici o problema...si din cate am auzit cu cat incerci sa ii feresti mai mult, cu atat le va fi imunitatea mai scazuta si apoi vor fi probleme pe viitor. Eu v-am spus cum fac eu...acum ,ficare va face cum va vrea.
Iuliabraila, ma bucur ca bebelul e bine...noi mai rezistam, ca deh, suntem mamici!
Liviana, imi pare rau ca ai avut probleme cu Matei...bine ca acum sunteti bine. Exact asa a patit si prietena mea cu Serban, doar ca el a "achizitionat" din spital si un inceput de otita si o raceala zdravana. Asa ca foarte bine ai facut ca te-ai externat.
Monytza, si eu mi-am luat o camasa de noapte cu nasturei in fata si maneca scurta...dar o sa im ipun si o pereche de pijama cu pantaloni. Eu care sustineam sus si tare ca in maternitate nu prea iti da voie, am aflat acum ca cel putin la cezariene nu te controleaza zilnic la "dansa", si poti purta pantaloni (mai spre sfarsitul perioadei de stat in spital, ca la terapie intensiva....)
byu, stai linistita..cum nu te baga nimeni in seama? suntem multe insa si nu putem raspunde de fiecare data tuturor. Si mai ales la subiect. Uite, de pilda, fetele au povestit in ultimele pagini de baby expo, de ce modele de carucioare au cumparat...dar eu nu pot sa le raspund la subiect, pt ca eu nici nu am fost la baby expo, nici nu avem in oras asemenea carucioare (si chiar daca am avea, sincer nu imi permit sa dau mai mult de 5 milioane pe un carucior), asa ca am citit postarile lor, dar nu am avut ce comentarii sa aduc.
Acum plec sa fac un dus si ies in oras, am ceva comisioane de facut...apoi revin. Si azi vreau sa imi cos puloverasul, l-am terminat aseara, si acum urmeaza faza nasoala - asamblatul. Daca de tricotat am mai tricotat eu cand eram mai mica, de asamblar nu am facut-o niciodata...o sa am ceva dificultati la atasarea manecilor banuiesc, dar nu ma dau eu batuta. . Plus ca zilele astea am promis sa o ajut pe o vecina, sa ii scriu proiectul pt licenta (cel putin o parte, care este gata), asa ca iar stau la scris la calculator.
Felicitari tuturor care ati schimbat saptamana, maine o schimbam si noi!
diana 31+ STEFAN
asa creste bebe
poze
alynta27 spune:
Buna dimineata fetelor!
Lilly love bine ai venit pe forum si sa fii o mamica fericita si sanatoasa! Felicitari pentru baietel!
Bebeta e utila lista ta! si eu am una si incep sa tai de pe ea, pe masura ce cumpar cate ceva!
Cristinamaria,byu si monytza felicitari pentru saptamanile implinite!
IuliaBraila foarte bine ca bebelusul creste! Felicitari!
Ibelciug imi pare rau ca ai stat in spital! Nu e deloc placut!
Poohy si eu mi-am cumparat camasa cu despicaturi in zona sanilor si i-mi place foarte mult! Ideia cu capsele e foarte buna!
Arthura e intradevar un sfat util! Pe masura ce mergi la curs poate ne mai spui si noua una alta!
Bogalina chiar ca se cunoaste experienta, ca esti tare informata! Si eu lucrez in mediu toxic, cu substante similare (Institut de cercetare chimica), dar de cum am ramas insarcinata nu stau in laborator deloc! Lucrez la un referat in birou! M-au pus sa semnez acte, precum ca nu lucrez cu substante chimice! La noi se fac verificari si se teme conducerea sa riste! Tu unde lucrezi?
Alina-Mirela 26+ cu MARIA
Poze burtica
Pozele mele
chris27 spune:
Dragele mele ,va scrisesem sambata un mesaj destul de lung pe care ,din neglijenta l-am pierdut(nu eram logata)...Am vazut ca ati discutat despre acele camasute care se leaga la spate...Desi am nascut in iunie ,eu nu am prea folosit...Mult mai practice mi s-au parut body-urile care se deschid intre picioare pt a-i schimba doar scutecul,la nevoie... -Un copil care petrece mult timp la san,nu inseamna ca si suge destul...Aici am gresit eu!Dupa nastere am rugat frumos sa-mi fie cantarit copilul inainte si dupa supt1Mi s-a zis ca suge cat trebuie,sa nu imi fac griji...Cand m-au lasat acasa,am continuat alaptarea...Sugea o ora da,o ora nu,zi si noapte...Eram foarte bucuroasa ca mananca bine...Dupa 2 sapt,cand a venit asistenta acasa l-a dezbracat si mi-a spus ca nu a luat in greutate suficient...si l-a trecut pe lapte praf...era atat de infometat incat a fost in stare sa goleasca la o masa o sticluta plina de 250 ml...Au fost atatea semne ca el nu papa suficient,isi baga pumnisorii in gura,dar eu nu am stiut sa le interpretez...pur si simplu credeam ca daca petrece atata timp la san e clar ca am lapte destul pt a-l hrani...Mai ales ca primisem unda verde de la maternitate...Ca acolo nu iti arata nimeni cum sa alaptezi,asta e partea a doua...Ca uitau mereu sa mi-l aduca la alaptat,dupa cezariana,e un lucru foarte urat...mereu trebuia sa dau telefon si sa intreb:Bebelusul 31 nu vine la alaptat?Din acest motiv ,a doua zi dupa cezariana am urcat un etaj ,sa fiu sigura ca ajung sa-l pun la piept,fara a mai fi nevoie sa ma milogesc sa mi se aduca copilul MEU...La o ora de la nastere am aflat ca ii fusese foame si ca l-au hranit(cu lapte praf).Am simtit ca mor de ciuda,dar nu am avut cu cine ma certa...Hainutele lui le-am spalat mereu la masina...cu ale noastre,cu detergent obisnuit si nu am avut probleme niciodata...ideea e ca nu am vrut sa-l tin ca intr-un glob de sticla...Nu am exagerat nici cu sterilizarea lucrurilor...L-am luat peste tot cu noi,inclusiv la iarba verde,la gratar,din primele zile...si nici acum nu stie cum e sa fi bolnav,ori ce sunt alea antibiotice.Are 5 ani si de la 2 e in colectivitate,la creasa ,apoi la gradi...La 4-5 luni era in port-bebe la taica-su pe bicicleta,mergeam 20 km pana la raul timis,la iarba verde...Sfatul meu este sa nu exagerati cu strilizarea lucrusoarelor,ori cu imbracatul prea gros,sa-l lasati sa cunoasca treptat lumea asa cum este ea,sa aiba timp sa isi faca imunitate...pentru ca nu ne putem trai viata intr-un mediu fara microbi si bacterii.Daca il veti feri mereu de toate,corpul lui nu va sti sa lupte si la primul contact cu raceala ori alti virusi se va imbolnavi.Eu asa am facut si nu imi pare rau...
Vali5 spune:
Buna dimineata!
dianalaura, sa-ti traiasca nepotica!
lilly love, bine ai venit in odisee! Sarcina si nastere usoara! Si noi am vrut sa punem numele Cristian baietelului nostru, dar ne-am gandit la acelasi lucru ca si voi - ca toata lumea il va striga Cristi. Si ne-am hotarat pentru Andrei.
cristinamaria, wow, 36 saptamani! Felicitari!
IuliaBraila, ma bucur ca bebe e asa grasunel
Liviana, imi pare rau sa aud prin ce a trebuit sa treci cu Matei! Sper sa isi revina cat mai repede la starea normala si BB2 sa fie bine! Sa ne anunti ce afli la eco.
Nu mai am timp sa citesc si ultimele 2 pagini. Trebuie sa revin la treaba. Aveti grija de voi!
Valentina 34+ Andrei
Poze
poohy spune:
Neata burtici :)
Byu, imi pare rau daca nu ti-am raspuns Sunt multe mesaje, si daca nu stiu sa raspund, nu am ce sa zic
PiticaSiGogosica, multa sanatate si de acum inainte . Acum trec saptamanile astea. Eu tocmai l-am socat pe doctorul de familie cand i-am zis ca vreau sa ma duc la servici pana in mai.
Andrada, cum zicea si Alynta, camasile au niste despicaturi in dreptul sanilor (in parti) cu un pic de material petrecut. Le-am pus capse pentru ca oricum se mai desfaceau :) Mi-as fi luat camasi cu nasturi in fata - dar pe astea le-am gasit si sunt ok.
Despre Tardyferon - eu nu am inceput inca sa iau - dar de cand mi-a prescris am simptoamele descrise :)) Adica ieri pentru prima oara in sarcina am mancat niste chiftelute (cam multe ca muream de pofta) si mi-a fost si rau aseara si azi noapte... Plus scaun mai inchis/verde. Dar trece :) Acum m-ati speriat sa iau Tardyferon. Astept sa imi revin cu stomacul.
Chris27, sper sa fiu si eu o mamica la fel ca tine Adica sa nu imi cocolosesc copilul. Mama asa a fost cu noi - si a fost foarte bine. Stiu si pe cineva care a fost super (dar super protector - la 10 ani un pahar de apa trebuia incalzit la temperatura camerei etc) cu copilul - si acum se vad urmarile. Dar cum o sa fiu o sa vad abia cand vine gagalicea :)) Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ.
I-am aratat si sotului mesajului tau si a decretat ca mergem la gratar la vara :))
MaryLou, tu ziceai de cumparaturi in Bulgaria. A mai aparut un articol.
http://www.hotnews.ro/articol_68354-Pod-de-sacose-peste-Dunare.htm
Vorbind de preturile de pe net/din state si cum nu poti comanda in Romania - si eu ma enervez rau. Ne-am impacat cu cumparaturile pentru bebe, dar sotul vrea si camera video (sa o filmeze pe gogoasa in burtica si afara). Si mie mi-e ciuda cand vad pretul din state si pretul de aici. Nici nu prea mai avem bani dupa atatea cumparaturi, si probabil zicem pas daca nu reusim sa rugam pe cineva sa ne aduca din state (pentru ca al meu sot are si pretentii la camera).
pupici,
Anca 31+
poze
bebelusa
cristinamaria spune:
'neata!
Andrada eu iau Tardyferon de vreo 2 luni! Am experimentat starea de greata la inceput dar mi-am revenit!!
Byu am citit si eu ce ai postat insa n-ai pus nicio intrebare si din acest motiv n-au raspuns fetele!
Liviana ma bucur ca este mai bine Matei! Sanatate multa!!
cristina 35+