*** Mamici de Mai - Iunie2007 *** (46)
Raspunsuri - Pagina 3
Alyna24 spune:
Ella, deja te-ai apucat de spalat?Eu ma gandeam dupa Pasti, incolo!Parca e cam devreme si se mai prafuiesc ele pana nasc!
Alyna 33+cu
Alyna24 spune:
Il stiu , Ella!Sunt super toate!Zic ca am facut alegeri super ok toate!important e sa se simta bebeii bine in ele!
Pe verde ti-ai luat?Ca si poohy tot pe verde!
Alyna 33+cu
bebeta spune:
Buna, fetelor!
VAD CA ACUM SE VORBESTE DESTUL DE MULT DESPRE ACHIZITII PENTRU BEBEI. DESI E VORBA MAI MULT DESPRE patut si carucior, m-am gandit sa revin la un subiect abordat acum cateva saptamani si va trimit lista mea denecesare pentru bagajul de spital. Poate foloseste cuiva, daca tot sunteti la cumparaturi... Mentionez ca eu nasc la Municipal.
Asadar:
BAGAJ SPITAL
Mamica:
- vata (2 pachete mari), tampoane de sani, comprese sterile, fe#351;e tifon
- algocalmin, supozitoare glicerina, Bephanten (rani la sani), Garmastan
- servetele nas, hartie igienica, sapun, periuta de dinti, pasta de dinti, pieptan, sampon, burete, crema de fata si de maini, lapte de corp, strugurel de buze, elastice de prins parul, clame
- prosop de fata, prosop corp - cutit, lingurita, furculita, farfurie, cana
- prosop moale pentru sani
- pompa de muls, mameloane de cauciuc sterilizate de acasa
- papuci de casa si slapi pt. dus
- sosete 3 perechi, camasi de noapte 2-3 bucati, halat
- chiloti, sutiene de alaptat, burtiera/ sal
- bani
- apa, biscuitei
- ceai pelin
- aparat foto, telefon mobil + incarcator
Bebelus:
- body, pantalonas, salopeta cu maneci, caciulita, botosei, eventual manusi
- scutecel, coltar din finet
- pampers, servetele umede, gel de corp si par, ulei de corp, prosopel moale
- Baneocin pudra, Carpicon unguent, crema de galbenele
- portbebe, cosulet sau landou pt. cand il scoateti din spital
Acte: C.I. (copie si original), adeverinta de salariat cu plata CASS, dosar de analize din sarcina
Daca doriti, am si o lista de necesare de achizitionat pentru acasa, sa gaseasca bebe tot ce-i trebuie. La cerere, o pot trimite.
Gata, am scris cam mult.
Va doresc spor la cumparaturi si sanatate multa!
Carmen 34+
ella_74 spune:
quote:
Originally posted by Alyna24
, deja te-ai apucat de spalat?Eu ma gandeam dupa Pasti, incolo!Parca e cam devreme si se mai prafuiesc ele pana nasc!
Alyna 33+cu
Alyna,
io mai am 5 saptamani fix pana la marele moment; teoretic e vreme pana atunci, dar daca mi se intampla ceva ? daca nasc mai repede? ce, io stiu ce planuri are baietelul meu?
M-am gandit si eu ca s-ar putea sa se puna praful chiar si in dulap, dar am zis ca o sa le pun in pungi din alea care se inchid ermetic.
Pentru mine e totul pregatit: camasutze care se deschid in fata, sutiene de alaptat, chilotei de unica folosinta si din bumbac, discuri absorbante pentru san,protectie de san din silicon,pompa Avent, bephanten, absorbante superplus, crema de corp si alte cosmeticale; io nasc la CMU si mi-au zis ca nu-mi trebuie trusa de epidurala, medicamente si nici alte consumabile, ca sunt incluse in pret, dar io-s pregatita oricum...
Cu logistica stau bine dupa cum vezi, sufleteste oi vedea
poohy spune:
Bine ai venit in odisee Lilly love! Sarcina usoara in continuare :)
Inca 2 mesaje si nu o sa trebuiasca sa mai astepti pana apar :)
Bebeta, si lista mea seamana cu a ta :) Lipseau numai beneocin si carpicon
Anca 31+
poze
bebelusa
bebeta spune:
Eu am spalat hainutele bebelinei cu detergent special pentru bebe, Surecare si balsam din aceeasi gama. Le-am luat de la Cora. Le-am si calcat, ca sa se dezinfecteze mai bine. Le-am impaturit si le-am invelit intr-una dintre peturicilr ei, ca sa nu se prafuiasca, dupa care le-am asezat intr-un raft al dulapului unde nu prea se deschide usa...
Am inteles ca si Persil sensitive e bun pentru rufele bebelusilor. Eu am rugat pe cineva sa-mi aduca din Germania; am inteles ca e mai ieftin si, posibil, ceva mai bun decat gasim la noi...
ella_74 spune:
bebeta,
utila lista, am scris in acelasi timp cu tine dar vad ca ma incadrez cat de cat la ce-ai scris, cu exceptia consumabilelor, de grija carora am scapat
Pentru bebe inca nu am pregatit bagajul, desi am cumparat tot ce trebuie.
ella+ 33
bebeta spune:
Poohy in unele maternitati te primeste cu haine pentru bebe si haine pentru tine (ex. Municipal), in altele nu-ti dau voie in salon decat cu hainele lor (ex Giulesti). Se pare ca oricat am steriliza noi acasa hainele copilului si pe ale noastre, nu e suficient. Asa ca ei iti spun ca pentru primele zile de viata trebuie sa lasi copilul cu scutecele din spital, ca sunt mai bine dezinfectate... Depinde unde nasti. Eu o sa nasc la municipal si acolo te lasa cu haine de acasa, dar cred ca si eu in primele zile o sa le las onoarea sa o imbrace ei pe bebelina, sa fiu sigura ca se adapteaza incet la microbii nostri cei de toate zilele! Am pregatit doar un rand de hainute pentru cand iesim din spital si, bineanteles pempersii si cosmeticalele pentru bebe.
Carmen 34+
ella_74 spune:
ai dreptate bebeta, si mie mi-au spus la CMU Elias ca in primele zile tre sa imbrac camasile lor, dar hainele pt bebe pot sa le aduc eu, de fapt asta a e singurul lucru pe care mi l-au cerut pentru bebe.
Si prefer sa imbrac la inceput ce-mi dau ei, fiindca am inteles ca te cam schimbi, indiferent cum alegi sa nasti .
bebeta spune:
Ma poate lamuri si pe mine cineva ce-i cu dopul gelatinos? Scria o fata la un moment dat ca a pierdut fragmente din dop... Cum il recunosti? Dupa pierderea lui se scurge imediat si lichidul?
Scuze pentru intrebare, daca pare aiurea, dar de cateva zile tot ganduri aiurea am!
Carmen 34+