*** Mamici de Mai - Iunie2007 *** (46)
Raspunsuri - Pagina 19
ioana29 spune:
buna fetele,
raspund si eu la subiectul lansat de elteka. si eu mi-am dorit foarte mult o fetita, in parte din aceleasi considerente expuse de tine, dar si pentru ca am o nepotica de la sora mea, pe care practic am crescut-o de la cateva luni(sora mea fiind plecata in SUA). acum a plecat si ea si ii simt foarte mult lipsa, m-am atasat foarte mult de ea si speram ca avand o fetita as fi compensat intr-un fel, plecarea ei. pe de alta parte, sa stiti ca nu-i o regula ca fetele sunt mai apropiate de familie decat baietii. stiu cazuri in care fetele au fost foarte rebele si s-au despartit de familie de timpuriu, si la fel cazuri in care baeitii au fost foarte atasati de parinti, in special de mamme si le ajuta foarte mult. cred ca conteaza si cum ii cresti. in fine, ca sa nu ma mai lungesc. asa a vrut d-zeu, poate la al doilea bebe imi va indeplini si mie dorinta. cu toate astea, sotul meu zice ca nu m-ar vedea mama de fetita, ca sunt facuta sa fiu mama de baiat. 
carstea eu ma epilez de ceva vreme inghinal total cu ceara si pot sa spun ca e foarte bine din toate punctele de vedere. asa intentionez sa ma fac pana nasc si dupa. probabil ca ma voi face cu o zi inainte (eu nasc prin cezariana) ca sa nu apuce sa creasca.
va pupicesc,
Ioana
26+
ancamari spune:
Astia de la primaria sector 2 (dar inteleg ca peste tot e la fel) habar nu au cand se va plati acel 1,5 mil lei vechi pt trusou bebe, cei care depun acum cererea nu se stie cand vor primi banii.
Anca, 32s+
Andrei Cristian
burtica
ManuC1010 spune:
Buna fetelor!
pentru ancamari
Hai sa va povestesc cum am rezolvat cu programare la domnul doctor Iosup.
Am sunat la clinica Fortis (cea la care este Iosup cu Tutunaru) si nu aveau nici ei nimic liber pana cand imi trebuia mie, dar mi-au dat numarul de mobil a domnului doctor Iosup.
L-am sunat si a fost foarte dragutm M-a chemat luni la CMU la 8.30 (programul incepe la 9).
Merita retinuta metoda!
va pups si o zi buna :)
33+
carstea spune:
Alynta ,eu am mers la cosmetica periodic toata sarcina .Unul din motive este,asa cum spunea Androix ca imi este imposibil sa am o perspectiva a zonei.Ati auzit daca ar fi contraindicata epilarea cu ceara inainte de nastere?N-as vrea sa -mi se faca toaleta la spital.
SI INCA O INTREBARE:vOi inca mai
?
carstea spune:
Ma uit si eu pe B1.DACA LUCREAZA CINEVA IN INVATAMANT,POATE SA-MI SPUNA CINEVA DACA SE ACORDA SALARIUL BONUS PT NASTERE?
ralucami spune:
Salut fetele frumoase !!
Eu am avut o perioada - asa cum ma asteptam- cam de kko, dar bine ca a trecut, am reusit sa-mi intru in ritmul meu normal. Am fost in Kumamoto ( am condus 500km si la final eram mai fresh decat japonicile cu care am mers
), am discutat si cu sefa mea si astept un raspuns oficial privitor la contractul meu. Sa vedem...
Ieri am avut o zi atat de faina: am fost in vizita la amica mea romanca de aici. Sambata a nascut natural o fetita frumoasa de 3020g si ieri, cand au facut 3 zile, mi-am facut si eu prezenta
( aici la o nastere normala se sta in clinica 7 zile- timp in care ai timp sa te acomodezi cu bebe, se fac fel si fel de "cursuri": cum sa alaptam corect, cum sa imbaiem corect, cum sa ii facem masaj bblusului, cum sa ii facem o igiena corecta etc). M-am bucurat tare mult ca am cunoscut-o pe amica mea, pt ca am avut ocazia sa mai invat multe de la ea , sa ne mai "sfatuim" la anumite probleme.
Elteka nu stiu daca ai avut ocazia sa vezi, dar daca nu, iti spun eu: tampoanele de maternitate sunt diferite fata de cele normale/noapte pt ciclu abundent. Cele de maternitate au multa vata , sunt latutze in spate, si sunt dintr-un material gen ...tifon (in ideea ca pielea trebuie sa-ti respire). Nu stiu cum e la tine la spital, dar am inteles ca noua, la clinica asta ne ofera tot pe parcursul sederii. (incepand cu tampoane si terminand cu...servetele umede si betisoare de ureche). Poti sa vii fara absolut nimic la tine, doar cu asigurarea si Id-ul. ( ma rog, pijamale,papuci, periuta de dinti, ceasca de cafea...si cam atat).
Ce mi s-a parut demn de retinut: am vazut ca sunt 2 tipuri de servetele umede: pt bebelusi si pt mamici. La mine la clinica se dau servetele umede (ambalate unul cate unul , steril) pt folosit la baie, in loc de hartie igienica. Si mi s-a parut "inteligenta" treaba. In prima seara , dupa ce nasti, la noi se da un pachet din partea clinicii ( tot asa: cu tampoane, cu servetele umede, cu un kit special pt buricutul copilului cu iod, dezinfectant, plasturi sterili etc etc). In pachetul respectiv am vazut ca sunt si niste prosopele -tampoane. (nu stiu sa le descriu exact, dar au cam 70x80cm si le poti pune pe pat in cazul in care ai sangerari mai abundente si ti-e frica sa nu patezi asternuturile). Eu care am oroare sa fac "gafe" de-astea am apreciat ca s-au gandit la asa ceva. Si inca ceva care mi-a atras atentia: baia este in camera ( inca o bila alba) si tot pt discretie ei ofera hartie speciala pt invelit ....ce folosesti tu si nu poti sa arunci in wc. Eu cred ca o sa-mi cumpar pungute de-alea de gunoi menajer, negre, cam cat palma de mari. Hai ca de-acum am dat in SF-uri cu atatea amanunte, dar daca nu vb cu voi...atunci cu cine?! (sotului meu mi-e rusine sa detaliez chestii de genul asta, ca la urma urmei e barbat si oricata intelegere ar avea , nu poate pricepe chestii de-astea de ... "finete"
)
Daca tot m-am pus pe scris: ti se face masaj la sani pt venirea lapticului , in timpul travaliului ti se face- daca e nevoie- masaj ( de ambele tipuri:perineal si normal
), ti se da un tabelas unde trebuie sa notezi ora cand ai alaptat si de cate ori a facut bebe kk si pisu. Pt sfarcurile cu probleme am inteles ca iti dau ei un fel de unguent (si pt acasa). Pernutele de alaptat, cele gen donuts pt mamici, centurile elastice postnatale , prosopele /camasute/ pampesi pt bebe iti dau ei/ le poti folosi pe cele de la clinica.
Din ce am discutat si cu alte japonici, am inteles ca si la alte clinici "procedurile" sunt in mare parte asemanatoare. Sper ca si in cazul nostru sa fie la fel. Aaa, pe bebe ti-l aduce in camera daca vrei, dar poti foarte bine sa il lasi in camera nou-nascutilor.Ieri cand am fost in vizita la amica mea, de cand am intrat in camera am vazut patutul mic si ceva care misca.
- si nu-ti zic cum mi-au iesit ochii din orbite, caci era pt prima oara in viata mea cand vedeam un nou nascut asa de aproape. ![]()
Cam atat in mare, sper sa te ajute cat de cat , informativ, mesajul meu. Acum cand stiu ce ma asteapta parca m-am linistit total.
Stati sa trimit mesajul asta si revin . (daca l-am pierdut, om m-am facut!
)
POZE BEBE
Film eco 4D
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
cristinamaria spune:
DidiAlex cateva poze sunt facute de mine deci sunt in saptele camerei...
Apar totusi in vreo 2 poze.. sunt intre Mica si Florina!
cristina
35+
andradap spune:
Bogalina... Am energie... ca daca nu am pe ce s-o consum... De-aia il astept pe BEBE cu nerabdare!!!
Apropos... daca nu ai probleme cu tensiunea... ai putea lua o cescuta de cafea... ![]()
Didialex
... nici eu nu-s chiar asa de ordonata... Desi recunosc ca SUNT destul de obsedata de "ordine si DISCIPLINA" 
Liviana multa sanatate lui Matei si tie multa forta sa duci cu bine aceste greutati!!! 
Cristinamaria... eu nu ma gandesc ca daca cumpar atunci e de rau...si va pati ceva BEBE... ci ma gandesc ca daca pateste si eu intru in camera si vad toate lucrurile cumparate pt el... nu-mi va fi oare mai greu sa trec peste moment??? Sper sa nu dati cu rosii in mine si sa ziceti ca gandesc MACABRU... dar DEH grijile de mama ![]()
Carstea... eu ma fac la fel ca si ininate... Adik pe picioare cu aparatul iar la.... cu lama... Eu inca mai reusesc sa ma fac singura si fara oglinda... Dar sa vedem cat ma mai tine asa...
Ancamari, eu am ajuns prea tarziu... si nu am pucat decat 2-3 minute din emisiune...
Ceva nou?
Ralucami, bine-ai revenit!!! 
Andrada
33+ cu
Antonio
ioana29 spune:
Carstea, apropos de
eu n-o mai fac de prin luna a treia. si nu ca as fi avut probleme, dar al meu sotulet are pitici pe creier ca l-ar vedea ala micu, sau ca ar simti ceva, si ca nu poate. e o chestie pe sistem nervos.
la inceput m-am simtit aiurea, frustrata, credeam ca nu ma mai doreste, dar am mai vorbit si cu alte fete care au patit la fel si m-am linistit ca nu sunt singura. o sa-si revina dupa, dar atunci s-ar putea sa nu mai vreau eu
voi ati patit asa ceva?
lilky spune:
Buna burticutzelor,
Am reusit sa dorm si eu noaptea mai bine.M-am trezit acum o ora si acum ma pregatesc pt. doctor, ca merg la 15.00 sa ma controleze, sa vedem daca mai am colul inchis...Din pacate nu are ecograf, dar acolo merg sapt. viitoare.
Va pup pe toate!
sobi
Liliana
34+ cu micuta
Diana Gabriela
Pozele mele