*** Mamici de Mai - Iunie2007 *** (46)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bogalina spune:

Scuze dar te-am botezat ELTEKA!Ti-as fi dat mielul dar esti asa departeeeee.
andradap,spune-mi de unde ai atata energie la cat de mica esti?Te droghezi?(cu cafea bineinteles).Apropo de cafea,mi-e dor fetelor de o ceasca de cafea aburinda si cu putina frisca....
alynta27,iti ofer si tie una daca esti asa somnoroasa!Iti ramasesem datoare cu un raspuns.Eu lucrez intr-un laborator de chimie si oficial cand am anuntat institutia ca sunt insarcinata,toata lumea a luat foc.De ce as fi eu mai privilegiata decat altele?Ce,inainte,lumea nu a fost gravida?Ma rog,au vrut sa-mi schimbe locul de munca ca,daca mi se intampla ceva...Oricum s-au purtat urat.Am ramas tot in laborator(desi puteam sa cer in alta parte),gandindu-ma ca nu mai stau mult si intru in concediu.oficial,redactam buletine iar neoficial....Cred ca ai inteles.De abia acum cand au citit in regulamentul de ordine interioara,si-au dat seama ca am avut dreptate.Pupici pe burtici!Ai grija de tine!
Gravidutelor,voiam sa va intreb de ieri:ce mai mancati?ca eu m-am cam saturat de toate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Salutare, Salutare...

ELTEKA,super informata ca de obicei! am citit si io mai tarziu prospectu cat si despre DHA asta, dar daca stiam ca imi sitetizezi tu asa de bine ma lasam pagubasa. Sa nu iti spun ca am dat copy-paste la ce mi-ai scris si i-am trimis si sotzului. Sinteza e sin ciclu punct ochit, punct lovit! Multzam.

Cat despre Omega 3 la Nord americani e o adevarata nebunie cu asta. Bineinteles, pana la proba contrarie.
Si, tu nu uiti nimik?! Io am zis sa imi notez ca daca nu scriu atunci uit sa dau un raspuns si imi pare rau ca uneori cineva asteapta. Ce metoda folosesti? biletel sau Omoga3?

Andrada, m-a uns la suflet randurile scrise de tine..dar as vrea sa fiu io asa de ordonata. In realitate nu -s

Acu sa scriu ceva din amintiri:

Alina24, citisem la un moment dat o intrebare/nelamurire de a ta in legatura cu salariul la nastere in cazul in care tu in 2007 nu ai lucrat deloc fiind in concediul medicap, presupun. Da, ai dreptul ca ca esti salariat. Contractul tau nu a fost desfiintzat, nici macar suspendat, cum ar fi cazul CIC cand numai primesti prime de Craciun, 8 martie sau alte prime care se acorda in mod normal.

Gabiu, S-a mai discutat dar mai scriu inca o data: in concediul de maternitate (fie el pre sau postnatal) primesti salariu brut, mai putin sanatatea CASS adika 6,5%. Asta daca salariul tau nu depaseste de nu stiu cate ori sal mediu/minim (?) pe eco adika cca 44 mil, parca.

Ancamari, m-am uitat pe net dar pana nu vorbesc cu moasa nu stiu ce sa iti spun in legatura cu perna. asa din privit nu mai decid pt ca toate site-urile sunt din ciclu cele mai bune din lume(copyright ELTEKA)
Imi aduc aminte, prima oara cand am aflat de ea am fost ferm convinsa ca copilul il asezi in potcoava respectiva , asa ca imi trebuie un sfat avizat. Dar imi fac sperante ca nu sunt singura ca habar nu avea cum se urilizeaza si mai sunt si altii.

Cat despre tema in discutie, mi-a placut cum ai raspuns Sobi, dar io is cu 2 baietii . SA recunosc, am o strangere de inima, cum spune Elteka dar nu am constietizat-o decat atunci cand aproape toti cunoscutii mei au ramas un pic dezamagiti de faptul ca si noi o sa avem un alt baiat. Sunt multe de povestit dar sunt convinsa ca daca e sanatos totul va fi bine, sper sa se inteleaga cu R sa fie cei mai buni preteni, asa cum sunt io cu fratii mei. Subiectul ramane deschis, ce mai liste si liste cu +/- care oricum sunt spulberate de acest bb mik.

Gata pauza mea de cafea....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Bun afetele,
Ieri am fost la ctrl cu M si doctorita ne-a certat caci trebuia sa nu-i dam alimente care lui M nu-i plac (ca de ex cerealele si pe care sotul i le-a facut dimineata caci nu mai aveam lapte praf in casa). Am revenit din nou la regim si o vom lua gradual cu introducerea celorlalte alimente. Aseara insa dr a scos un porumbel pe gura care mi-a dat de gandit. Acum cateva sapt, lui M i-a iesit giardia si de aceea i-am administrat Zentel. Incepand cu a doua doza, au inceput deranjamentele dese la stomac si varsaturile. Pana atunci facea doar usor moale. Mi se pare un motiv f plauzibil pt ca baiatul meu nu a avut niciodata probleme degiestive asa de mari si nu cred ca o bacterie poate sa faca asa de multe rele, mai ales ca M a fost o per lunga pe antibiotic.

Uf, am ajuns inca o data la concluzia ca ne trebuie multa forta si rabdare. Eu deja am sentimentul ca ma rup in doua. Pe de o parte ma gandesc la dulceatza nenascuta care mi-a aratat ieri chipul frumos la eco si pe de alta parte mi se rupe sufletul cand il vad pe M bolnavior. Am insa speranta ca D-zeu ne intareste si asa vom putea trece peste greutati. Vreau sa-l duc pe M sa-l impartasesc si sper sa pot face si pt mine acelasi lucru.
In rest, cate kg am sau ce dimensiune are burta acum mi se par probleme absolut minore...Altele sunt grijile..

Mica, pui pe web poza de la 4D cu fetita? Eu am fetzisoara pe caseta video, nu si printata si e mai greu s-o scot de pe film. Te rog nu mai plange ca esti singurica. Pai cand o sa vina BB si sotul va pleca din nou ce-o sa faci? Categoric nu-ti va fi mai usor atunci decat acum. Incearca sa faci ceea ce-ti place, citeste o carte, uita-te la un film, etc. Daca te plictisesti in week-end, te invit pe la noi in vizita, ce zici? Sau la o plimbarica in parc. Ca sa te consolez mai mult, afla ca si sotul meu o sa ma lase singura pe la sf lui aprilie vreo sapt si tine cont ca-l mai am si pe M sa-i port de grija...

Didi, febra a avut un pic aseara, 37.4, insa nu stiu cat de relevanta e cea luata rectal cand are diaree...La subrat nu ma lasa sa i-o iau, insa ii ardea un pic fruntea. Dimineata era insa bine. Enterol si ercefuryl a luat si M, inainte de a intra in spital si nu l-a ajutat prea mult. Mananca si sarat, ii plac bake rols cu sare. Cat priveste orezul, banana si radacinoasele, nu vrea sa le vada, darmi-te sa le si manance. Se impaca bine doar cu branza de vaci si merele coapte. Ma uit si dupa ylilimic, merci de pont.
Ancamari, la cresa il voi duce dupa Pasti, mai exact dupa o luna. Acum M sta acasa cu bona, pana la Pasti cand imi iau eu CO de odihna.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si 29s cu baby-boy2

Forum despre Flori Presate (3)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamaria spune:

Buna dimineata!
Fetelor taman ce ma laudam ca dorm mai bine si uite ca noaptea trecuta abia daca am strans 2 ore de somn
Vroiam sa va spun ca eu am chemat un preot sa-mi sfinteasca casa( asta daca tot am terminat renovarile) si l-am intrebat care este parerea lui legata de cumparaturile inainte de nastere... ce credeti ca mi-a spus... in nicio carte bisericeasca nu este scris nimic legat de asta deci, din punctul lui de vedere, astea nu sunt decat superstitii si nu sa impaca prea bine cu biserica! Acum eu nu sunt foarte religioasa insa cred ca are dreptate! Ce zici Andrada ?
Liviana sanatate multa lui Matei si tie forta sa treci peste!!
Sa aveti o zi frumoasa!

cristina 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

am revenit..ce rapida sunt !!

miniuta, am primit raspunsul asteptat. Mamica respectiva imi spunea ca si-a comandat-o din ro pe adresa mamei ei.

Cristinamaria, am revezut la un moment dat pozele de la intalneala si nu am zarit nici una cu tine! te-ai ascuns bine, bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Fetelor,as vrea sa va intreb ceva referitor la ce am citit intr-un articol:voi cum va epilati acum?megeti la cabinetul de cosmetica presupun ...
Am citit ca ultimul epilat se realizeaza cu o saptamana inainte de DPN dar nu cu ceara ci....cu lama.
Voi ce ziceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:
Originally posted by lbelciug

Bun afetele,
Ieri am fost la ctrl cu M si doctorita ne-a certat caci trebuia sa nu-i dam alimente care lui M nu-i plac (ca de ex cerealele si pe care sotul i le-a facut dimineata caci nu mai aveam lapte praf in casa). Am revenit din nou la regim si o vom lua gradual cu introducerea celorlalte alimente. Aseara insa dr a scos un porumbel pe gura care mi-a dat de gandit. Acum cateva sapt, lui M i-a iesit giardia si de aceea i-am administrat Zentel. Incepand cu a doua doza, au inceput deranjamentele dese la stomac si varsaturile. Pana atunci facea doar usor moale. Mi se pare un motiv f plauzibil pt ca baiatul meu nu a avut niciodata probleme degiestive asa de mari si nu cred ca o bacterie poate sa faca asa de multe rele, mai ales ca M a fost o per lunga pe antibiotic.

S-o fi dat peste cap flora intestinala. ENTEROL 2 pliculete pe zi, minim 4-5 zile. Noi am tras cu diaree, fara voma e drept, toata vara trecuta. Nu asimila nimic, ajunsese super slabanog, iar el saracu nu a fost niciodata vreun dolofan. In baza pediatrei am stat luni de zile asa. Pana mi-am luat inima in dinti si i-am dat de capul meu enterol. prima data i-am dat doar un plic pe zi ca mi-a fost teama si cand am mers la pedi, inca nu ne trecuse, si ma lua si la misto: "a pai trebuia minim 2 pliculete pe zi ca sa faceti ceva" dar atat nici nu mi-a zis faceti asa sau asa, doar m-a ironizat ca n-am stiut cum sa-i dau. Si m-am enervat si i-am dat asa cum a spus si l-am pus pe picioare.
Dupa ce ca nu prea avea pofta de mancare si ca trebuia sa-l tin la regim mai si facea kk la maxim 10 minute dupa ce manca...
Bafta multa sa va faceti bine ca tare nasol este!

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Bogalina urat din partea colegilor! Cred ca rar se intampla ca o graviduta sa fie privita cu ochi buni, la serviciu! Li se pare ca ei muncesc in locul tau! Si eu, dupa cum vezi, sunt revolatat pe situatie! La mine mi s-a vorbit frumos in fata, dar pe la spate sunt absolut sigura ca s-a comentat la greu... Dar mi se dadeau si sageti pe fata! Sefa mea zicea cand era o masa (ziua cuiva,o ocazie...):"Cine vrea sa faca copii sa vina la Policondensare!"(asa se numeste laboratorul meu) Plus ca nu le vine bine deloc ca voi sta 2 ani acasa cu bb-lusa! asta e! E dreptul nostru pana la urma! Eu fac doctoratul aici la forma cu frecventa si il intrerup pentru cresterea copilului!
Carstea eu ma epilez inghinal cu crema, cu toate ca am si aparat(il folosesc doar pe picioare). Am folosit o buna bucata de timp bicul, dar se indesise foarte tare parul si era si foarte aspru, apoi ma iritam! Momentan tu ce folosesti?
In legatura cu cafeaua, eu beau cate o gura! Am o ceasca mica(cel mai mic tip)care o pun pe jumatate!

Alina-Mirela 27+ cu MARIA
Poze burtica

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Carstea, cum avem acelasi medic pot sa-ti povestesc cum e treaba cu epilatul la nastere:
Deci la prima sarcina eu m-am facut cu lama, cand mi-a crescut burta a devenit aproape imposibil asa ca asta a ramas pe ultimul plan. Cu doua zile inainte de nastere am zis totusi ca e cazul sa defrisez si eventual sa "improspatez" opera la o saptamana ca sa fiu sigura ca e mereu in regula. Eiiii si m-am facut eu, am stat cred o ora jumate in baie, chinu dreq ce mai
Cand se rupse apa, intre altele ma gandesc si la freza. Zic: vai ce bine ca am muncit cu atata sarg acu doua seri, da hai totusi sa iau la mine o lama, nu se stie ce nimeresc p-acolo si sa am totusi lama mea.
Ajung la spital, ma internez, vine si medicul sa ma vada si dupa ce ma consulta o roaga pe asistenta ca inainte de a ma da jos de pe masa sa-mi faca toaleta Nici eu nu stiu de unde atata prevedere pe capul meu ca mi-am luat din bagaj lama noua noulitza si-o tineam in mana in caz ca. Deci retineti eram facuta de 2 maxim 3 zile.
Deci daca va faceti cu lama, imrpospatati freza la plecarea de-acasa, sau luati lama noua la voi si tineti-o in mana mereu
La sarcina asta am zis ca sunt o duamna si ma fac cu ceara la cosmetica. Ei as, sunt o putoare si tot la lama am ajuns, chiar zilele trecute ma gandeam cam cu cat timp inainte ar trebui sa ma duc sa ma faca... Dar am concluzionat ca nu e nici o nenorocire daca nu ajung o sa iau iar lama noua la mine si o sa arat ca pomu de craciun: intr-o mana o sa am lama si telefonul, in alta o sticla de apa, aparatul de fotografiat, pe o masuta mereu sub okii mei geanta cu acte si alte treburi si tot asa...

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamari spune:

Buna dimineata!
Care aveti intrebari in legatura cu CIC, este emisiunea "ne priveste" pe B1tv, puteti intra si in legatura telefonica si pe e-mail!

Anca, 32s+ Andrei Cristian
burtica

Mergi la inceput