Epilaj acasa - de la A la Z

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denisabia spune:

Citindu-va stau si ma intreb cum de puteti sa va epilati singura.Eu de vreo 9 ani merg la cosmetica pentru epilat tot tacamul.Foarte rar mai folosesc crema depilatoare , cand e ceva urgent.Eu am portiuni in care parul numai creste sau e foarte mic , s-a deschis si la culoare.Vorbind cu cosmeticienele imi marturiseau ca nu se fac nici ele singure , doar mustata si la picioare cat e posibil.Sfatul meu defapt al lor a fost sa nu se foloseasca ceara care se reincalzeste.Faceti o inverstitie si luati-va o rola(sau cum ii spune) cu ceara la tub si niste benzi.Pentru mustata puteti folosi un bat de la o inghetata pentru a o intinde pe fata.Uleiul dupa epilat obligatoriu , iar cele care stiti ca aveti pielea iritabila luati Cutaden de la farmacie , usuca bine eventuale cosulete ce apar dupa epilat.
Un lucru care l-am descoperit de curand.Dupa ce mi-a fost luata mustata , mi-a pus cosmeticiana 10-15 min o masca din argila pe locul unde a pus ceara.Ea facea foliculita si cu asta a scapat , sa stiti ca nici eu n-am mai facut cosuri care apareau dupa epilarea ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Denisabia- eu ma epilez inainet de a fi cosmeticiana,nu e tocmai confortabil dar se poate si nu cred ca are cineva aici vreun rost sa minta.
Cat despre ceara refolosibila,nu stiu ce cosmeticiana ti-a zis asa ceva,poate pt ca salonul respectiv folosea un altfel de ceara si trebuia s-o promoveze si mai e un motiv ca a mai curat cu cea unica dar nu are aceleasi calitati.
Eu aveam cliente studente in buc dar se faceau in braila tocmai pt ceara refolosibila.Printre cliente erau cele de la sanipid,care crede-ma ca stiu foaret bine ce inseamna pericolul epilatului.
Orice microb se distruge la 70grade (daca retii cu gripa aviara care era indicat sa o fierbi la 70grade si apoi e ok)IN salon ti se cere sa folosesti alcool de 90grade pt a dezinfecta o penseta(ca sa nu-mi zici ca si penseta sa fie de unica folosinta) ca sa nu existe riscul de transmitere HIV sau acel aparat de dezinfecatare care cosmeticienele respective ce au zis stiu toate astea,iar ceara se topeste la 120garde asa are aragazul si asa si aparatul!

Ceara asta se foloseste de ani buni si nu a transmis boli daca a fost folosiat cum trebuie.Restul e reclama a salonului,pe care am facut-o si eu cand un distribuitor venea cu o oferta buna si sefa mea cerea s-o accept.

La piele nu vor fi probleme atata timp cat ceara e in garantie si e folosita asa cum trebuie.
Foliculina nu dispare dintr-o masca daca e sa fie intr-o cantitate mare.De regula dupa primul epilat se face o iritatie dar a doau oara deja nu mai apare,iar cele car o fac de fiecare data nu e o problema decat de genul cantitate mare de foliculina ca la axila sau inghinal.

*****BEBE*****

Mergi la inceput

stefaniya le admir pe fete ca suporta durerea de a se epila singure.Da si eu ma faceam cu ceara refolosibila acum 8-9 ani cand se folosea la salon.Nu te contrazic , dar crede-ma am calcat prin multe saloane , unele dintre cosmeticiene au ajuns sa-mi fie prietene si daca m-au mintit imi pare rau ca o transmit mai departe si eu.Sa stii ca eu am niste zone unde fac uneori bubite si n-o fac de ieri , de azi.Am o piele mai sensibila , destul de usor iritabila.Am impartasit din experienta proprie , fiindca e tare bine cand gasesti intr-un loc solutii pentru problemele tale.

Mergi la inceput

Denisabia- e foarte bine ca ai impartasit din experienta,ca la urma urmei de-asta sunt discutii aici,sa ne dam cu parerea si sa fie ceva bun,constructiv.
Tu ai afirmat ceva si eu am adus argumente contra la unele spuse de tine,dar,acum fiecare va lua ceea ce crede ca e mai bine.
Eu nu spun ca te-au mintit cosmeticienele doar ca ma mira ca nu ti-au adus si argumente de ce nu ar fi buna cea refolosibila.Cat despre pielea ta sensibila nu cred ca are legatura cum ca ceara ar transmite pielii tale ceva,mai ales ca acum nu mai folosesti,decat cea de unica folosinta.

*****BEBE*****

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alot spune:

buna fetelor...
am si eu o intrebare....
a incercat cineva ceara de unica folosinta de la VEET?
stiu ca aceasta marca este cunoscuta si in Romania .. si de asta gasesc aici... tare as vrea sa incerc.Pana acum foloseam doar crema pt zona inghinala ... cred ca ceara ar fi totusi o optiune mai buna ...

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Oricum, Roxana poate sa incerce singura sa se epileze sau sa roage o prietena si in felul asta invata amandoua. Nu e imposibil, oricum trebuie sa mearga la un salon intai, ca sa ''fure meserie''. Si sincer chestia asta cu ceara de unica folosinta cred ca este promovata mai mult pt. castigul saloanelor, cum spune si Stefanya. Un epilat cu ceara de unica folosinta este ceva mai scump decat unul clasic. Si eu am pielea sensibila si dupa epilat mi se fac niste pete rosii dar te asigur ca asa era si la salon(unul din Dorobanti, deci bun).
Si mai vroiam sa spun de ce am renuntat eu la epilatul la salon. Am fost odata, in perioada ciclului, si a incercat sa-mi puna de vrea 2 ori ceara si nu s-a luat. Am plecat cu parul dupa mine la mare si m-am dat cu crema de epilat. Mi se pare neprofesional sa nu incerce sa puna in sens invers cresterii parului sau orice alta metoda, numai sa nu platesc pentru un serviciu ne facut. Si din lipsa de timp, se foloseste ceara mult mai fierbinte decat ar fii recomandat. Deci decat sa risc sa-mi apara varice mai bine ma depilez singura acasa la temperatura suportata de mine sau cu epilatorul.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deya spune:

stefanya te rgo ajuta-ma cu un sfat.la linia slipului am facut niste bubite care deranjate s-au transformat in niste semne foarte urate
cu ce sa dau ca sa treaca? pana acu nu prea faceam da de 2 epilari parca tot mai multe sunt si foarte foarte inestetice....

te pup si astept raspuns

Mergi la inceput

Cred ca nu m-am facut bine inteleasa.In cazul meu ar fi imposibil sa ma epilez pe unele zone cum ar fi inghinal , pe picioare in partea din spate , pe o portiune din spate unde fac si bubite.Am niste probleme hormonale si fiind bruneta pilozitatea e mai accentuata.Cand eram clasa a4a m-am gandit sa ma dau cu lama pe maini sa scap de par.Desigur ca mi-a crescut si mai mult.Vazandu-ma mama ca devenisem complexata din cauza asta m-a dus la salon.De atunci am extins zonele pe care ma epilez.Asa ca din pacate am idee despre ce vorbesc.
Sincer desi dau mai multi bani imi convine mai mult ceara de unica folosinta la salon , fiindca cea refolosibila n-as stii cat de bine ar fi incalzita si daca a fost schimbata la timp.Conteaza sa gasesti si o persoana care sa-si dea interesul.Am tot zis ca incerc cu o prietena sa ne epilam , dar am tot amanat , poate prind curaj de la voi.
Daca aveti pielea uscata , aveti grija sa va hidratati bine cu creme , fiindca epilatul va fi mai dificil si va va durea mai tare.

Mergi la inceput

Deya - eu am folosit si pt mine si pt cliente "Demofarm" de la Farmec,un unguent foarte bun asta daca bubitele iau un aspect neplacut si nu doar acea iritatie a radacini dupa epilat.Daca la salon nu foloseste gel de dupa epilat si nu spirt atunci incearca sa-ti cumperi tu unul,ajuta foarte mult.Ce ai schimbat de un timp de apar,poate materialul chilotului sau poate folosesti un sapun puternic?Incearca sa folosesti doar lenjerie de bumbac pana rezolvi cauza.
Denisabia - in 10ani de epilat banuiesc ca pilozitatea ta a mai scazut si perioada de lama a trecut demuuuult,ca doar toate am facut prostia asta de a incerca lama.
Cat despre ceara salonului,acum se folosesc aparate care topesc,strecoara ceara,deci nu are cum sa mai fie cu par ,asta in caz ca salonul nu foloseste un vechi aparat.De la inceput tu ai folosit ceara de unica folosinta?Nu sunt bine documentata dar parca nu a aparut asa de mult...
Ideea e ca daca tu te impaci bine cu ceara de unica folosinta si preferi confortul de la salon e foarte bine,ca al urma urmei trebuie sa traim si noi cosmeticienele

*****BEBE*****

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deya spune:

stefanya multumesc pentru raspuns.te pup

Mergi la inceput