ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe(8)
Raspunsuri - Pagina 8
gabitu spune:
Boo-Oana draga mea cu cea mai mare placere va lamuresc. Cum bine stit la mine endo a fost naspa, grad 4. Medicul meu mi-a spus ca 1 an si ceva ovarele trebuie puse in repaus ca sa se vindece operatia. Schema de tratament a fost cea a doctorului. Pe atunci nu stiam ce este Dipherilinul si ca nu vine invazia dupa ce il intrerupi. Pentru a nu se dezvolta endo peste ranile interne mi-a recomandat sa iau la fix 4 saptamani de la injectie AC. Astfel ovarele au fost in repaus aproape i an jumatate.
Sper ca am fost mai claara acum.
Pupici
gabitu spune:
Geo asa cum am scris mai sus eu am luat tratament hormonal circa 1 an si jumatate. Eu imi doream sa imi dea voie sa intrerup AC mai repede dar...abia dupa 1 an a fost de acord. Ovarele mele s-au odihnit cred ca cel mai mult de pe aici .
Pupici
Madutz spune:
Ioana, multumesc ! O sa vorbesc cu T si despre histeroscopie sa vedem ce zice!
RaluT, stiu ca faci laparo zilele astea - bafta multa si te asteptam cu vesti bune! La ski a fost minunat - cred ca a fost cea mai buna zapada de anul asta! Lume putina, liniste, muzica buna la cabana in Valea Dorului - m-a pus pe picioare iesirea asta, ca sambata eram cu moralul la pamant! Noroc cu dragul meu sot care m-a luat pe sus si bine a facut!
la toate fetele si o saptamana tare buna!
Boo spune:
Eu zic ca mai au nevoie de un pic de odihna, asa .. cam 9 luni
De abia astept sa-mi iau analizele, dar au si astia de la Medsana un program... pot sa le iau intre 19.30 si 21.00 UFFF. Miercuri ma duc iar la dr Protopopescu sa i le arat si sa vad ce imi mai spune.
Pana atunci, ma doooooare burta. Simt ca am ovarele cat 2 pepeni, d'aia mari si rosii. Si am un nod in gat. M-am chinuit sa beau ceaiurile azi, parca nu intra nici unul
Poze
Avalon spune:
Buna, fetelor! Tot citindu-va incep sa-mi pun si eu mai multe intrebari... stiu ca e prematur sa mi le pun si ca in mare majoritate toti imi spun ca nu mi se va gasi endometrioza, eu tot imi fac probleme. Chiar in ziua histeroscopiei (eram programata si pentru laparoscopie dar am amanat-o din cauza unor cursuri si examene) l-am rugat pe dr.Ion Ionut sa-mi explice cateva lucruri, a fost foarte dragut si mi-a raspuns la tot ceea ce ma framanta. Una din intrebari era legata de aspectul endometriozei si daca leziunile respective arata intr-un fel anume, diferit de niste aderente 'obisnuite', mi-a spus ca leziunile au un aspect distinctiv si ca-si poate da seama ca e vorba de endometrioza vizualizandu-le (implanturile au o culoare si un aspect caracteristic) si a completat apoi: "oricum se recolteaza proba care este trimisa la laborator pentru confirmare"... asta pentru ca tot v-am auzit aici ca asteptati rezultatul anatomopatologic... Cat dureaza analiza asta? Voi cat ati asteptat?
Apoi, ar mai fi o intrebare: aveti inregistrarea operatiei? La Giulesti am inteles ca se poate inregistra.
... revin
gabitu spune:
Avalone la mine nu s-a putut filma, eu m-am operat la Municipal/Universitar. Mi-a facut 2 analize anatomopatologice, una la geata dupa ce a deschis si rezultatul a fost in cateva minute si a foua la parafina cu rezultatul in aproape 4 saptamani.
Eu zic sa nu iti mai faci sange rece inainte. Nu cred ca ai endo. Fii optimista.
Pupici
gabitu spune:
Boo-Oana chiar vroiam sa te intreb de ceaiuri. Daca le mai iei, daca au ceva rezultate....
Mu stiu ce sa zic legat de durere. Ia si tu ceva antiinflamator, poate cedeaza cumva durerea.
Pupici
cristy1977 spune:
buna fetelor,
va scriu si eu din nou in legatura cu problema mea, trebuie sa recunosc ca deja sunt speriata. de cand am facut prima injectie de zoladex, adica in a doua zi a cm, au trecut 21 de zile de sangerari(6 cm obisnuit, 5 zile sangerari usoare, 6 zile de cm si iar 5 zile de sangerari usoare). am vb. cu doctora mea si mi-a zis ca nu e normal ce se intampla si ca vrea sa ma vada urgent, asa ca lunea viitoare am programare la ea. este vreuna dintre voi care a avut astfel de probleme? credeti ca ar putea fi ceva grav sau o fi vb. doar de o dereglare hormonala? de la laparo nu cred ca este pentru ca in afara acestor sangerari ma simt f. bine.
Ariana, la tine cat a durat sangerarea?
va pup pe toate si sa stiti ca desi nu sunt prea vorbareata din fire, sunt in fiecare zi alaturi de voi si va doresc tot binele din lume
pupici
gabitu spune:
Cristy1977 bu stiu ce sa iti spun decat sa mergi mai repede la doctor. Nu vreau sa te sperii dar nu este normal ce spui tu. Eu cand am facut dipherilin-ul eram prin ziua 19-20 a unui CM si mi-a venit la 28 CM dar dupa, 3 luni nu s-a mai intamplat nimic. Nu poti ajunge mai repede la doctor? Nu este normal ce spui sa ti se intampla. Sa nu fie o alta cauza a sangerarilor.
Multa sanatate
Avalon spune:
...asa... continuarea... i-am spus doctorului ca nu as vrea sa trec la un nou FIV fara laparoscopie si aici mi-a spus ca parerile sunt impartite, unii sunt de parere ca endometrioza ar influenta negativ procedeul FIV, altii ca nu... dar nu e dovedit nimic. Cam multe necunoscute, nu-i asa?
Gabitu, deci obligatoriu atunci cand se depisteaza endometrioza se face analiza, nu-i asa? Si se specifica si stadiul in care este... merci
o sa revin, desigur, mai am intrebari