ELVETIA (tara cantoanelor) (11)
Raspunsuri - Pagina 3
ramona71 spune:
Mai intru si eu din cand in cand sa va salut!
Deocamdata astept...Luni am control si sunt tare curioasa sa vad ce imi zice dc!Sper sa nu mai astept mult...
Va pup si weekend placut!
Danelutza spune:
Mira important e ca esti prin zona. Serviciu usurel 
Ramona ce-ai facut la doctor, spune repejor ca m-ai facut curioasa ? 

ramona71 spune:
Pai ce sa iti spun...
totul ok.Treb sa astept .Teoretic am term pe 6 mai dar eu tot sper sa vina inainte
ca nu mai am rabdare.
Mi-a zis ca are deja in jur de 3.4oo.Am urmatorul termin pe 07 daca nu nasc pana atunci.
Va tin la curent![]()
Danelutza spune:
Ramona ai nascut sau tot astepti
, poate nasti pe 14 mai si e in aceeasi zi cu mine ![]()

miraklucker spune:
Lasa Danelutza, ca daca nu naste Ramona in 14 mai ai o sansa cu Anita, si ea asteapta sa nasca.
.
Noi suntem bine, cu vremea asta mai tot timpul pe afara, am inceput sa ne grill-uim mai in fiecare seara in curte, la vecini sau pe unde se nimereste.
Pe David nu-l mai aduni in casa, are un vecin de care nu se mai desparte....cat o tine, poate vara asta, ca, daca ne vom muta se termina. Acum asteapta ziua de maine sa vada Dampfzugi(locomotiva cu aburi) care trece pe la noi prin Arbon, si daca se poate sa se si plimbe cu ea
.
Eu ma chinui sa-i fac o asigurere medicala aici la matusa mea, dar se pare ca nu e posibil decat daca o anunt la primarie si sa o anunt nu se poate. Asa ca studiez ce as putea sa fac
.
Va pup
Mira mami de DAVID (15.08.2002) DARIA(20.11.2004) si SELIN (07.02.2006)
POZE CU NOI
Poze noi ....cu noi
ramona71 spune:
Nu am nascut!!!
INCA!!!!
sunt tot acasa in asteptare...umflata ,sacaita si abia astept sa vine Dario(pt ca asa se va chema)
In rest si noi tot cam pe terasa ne petrecem toata ziua.Azi si maine sotul e acasa ca nu lucreaza de 1 mai dar unde sa ma duc cu burtoiul asta...Asa ca ne invartim pe aici...Aseara zicea ca se duce la servici gratis astazi ca l-a zapacit Fabi
Cand e acasa numai pe capul lui sta"papi vreau cutare papi vino
...Si mie ce rau imi pare![]()
Va pup pe toate!
Danelutza spune:
Si noi tot pe afara, mai bine zis in gradina. Aseara am petrecut la vecini la gratarel, ne-am inteles cam greu ca ei sint din Zurich si vorbesc nemteste
, dar din iulie se muta aici si vor vorbi si italiana
. Au doi copii superbi fetita de 8 ani si baietelul de 4 ani, deci Isabella va avea companie.
Mira si unde va mutati ? Veniti la mine in partea italiana ? 
Ramona ce mi-as dori si eu sa se tina Isabella de coada lu'tat'su, sta un pic cu el prin gradina, dupa care tot de mini-fusta mea se tine ![]()
Ana unde-ai disparut, cind mai faci vreo vizita in zona mea ?

miraklucker spune:
Dane.. am mai spus eu, as veni si maine dar nu poci
....vreo 15 km mai incolo, sa-mi fie si mie mai aproape de servici, ca m-am saturat sa fiu in fiecare zi 3 ore pe drumuri.....dar sa nu fiu nici departe de Arbon si de lac, Dar suntem inca in cautari.
noi ne-am plimbat si cu trenul cu locomotiva cu abur.....le-am spus eu, mergem in Ro si-i plimb cat vor cu trenuri din astea
(era cu vagoane cu compartimente ca la noi
). O sa va pun si niste poze sa vedeti ce am vazut noi azi, dar poate joi, ca azi m-am chinuit cu altceva.
Va pup
POZE CU NOI
Poze noi ....cu noi
gehas spune:
Salut,
Am si eu cateva intrebari legate de Elvetia. Daca cineva poate si are timp sa-mi raspunda, as fi tare recunoscatoare (nu stiu in ce fel, dar stabilim dupa:))
Sa va spun doar ca eu si sotul locuim in Canada (Toronto) de 7+ ani si ne gandim la o relocare, mai aproape de Romania. Amandoi lucram in domeniul IT.
1. Cat de mult conteaza sa stii o limba oficiala (germana, franceza)? Te poti descurca la inceput numai cu engleza (fluent) si cu franceza (mediu)?
2. Cat de usor esti acceptat de elvetieni (partea franceza, partea germana)?
3. Care e salariu mediu, pentru o viata decenta si cu concedii in fiecare an?
4. Cat de accesibile sunt casele/apartamentele de cumparat? Ma gandesc la 2-3 dormitoare?
5. Care sunt orasele cu cele mai multe joburi in IT?
Cred ca e suficinet pentru moment. Sper ca nu v-am inoportunat 'sezatoare' si m-as bucura daca mi-ati raspunde.
Multumesc.
Gabi
miraklucker spune:
Gehas, hai ca incerc eu sa-ti raspund cat de cat. Poate te mai lamuresc si alte fete.
1 limba. Normal ca ar fi foarte bine daca ati cunoaste una din limbi, dar stiu si pe altii care sa-u descurcat si numai cu engleza. Stiu niste romani care au studiat aici in engleza si paoi si la servici (parca lucreza la ceva banca) vorbesc tot engleza. Pe parcurs au invatat si germana....sau va stabiliti in partea franceza, ca vad ca stiti franceza. Sunt muti care desii locuiesc intr-una din zone vorbesc si germana si franceza sau chair si italiana.
2. Casele si apart sunt destul de scumpe mai ales daca sunt la orase, sau in apropierea oraselor mari. Zürich-ul e ff scump, chair si locuintele de inchiriat, gaseste destul de greu ceva ca lumea....dar pe de alta parte si salariile sunt mai mari, si si oferta de lucru e mai buna.
....pe aici pe unde stam noi, in nord-est, la vreo 100km de Zürich casele sunt pe undeva de la 500 000 in sus. s-ar putea sa gasesti si mai ieftin vreo ocazie, dar rar. Apart noi tot pe acolo,sau mai mult. Poate te mai lamuresc si alte fete care stau pe acolo.
3. De descurcat va descurcati si cu un singur salar, mai ales de informatician. chiriile sunt destul de scumpe, asigurarea medicala nue nici ea putin, dar dupa spusele colegilor mei nemti, se plateste mult mai putin impozit decat de exemplu in -germania......noi mai ca nu mai platim nimic, ca avem 3 copii si un salar
......salarul mediu, hmmmm, nu prea stiu. unul min poate pe la 3000 , poate pe undeva 6-7000 brut pentru studii superioare sau chiar mai mult.
La ultima ta intrebare nu stiu sa-ti raspund, ca eu lucrez intr-un cu totul alt domeniu.
Poate o sa-ti mai raspunda si alte fete, cu toate ca suntem numai vreo 3-4 pe aici care mai scriem![]()
.....hmmmm, poate faceti schimb cu prietane mea. Ei vor sa plece de aici in Canada
.... si tot informatician e sotul ei.
sper ca ti-am fost cat de cat de folos.
La restul pupici, si sa dati de stire cadn apar bebeii....eu pandesc![]()
POZE CU NOI
Poze noi ....cu noi