ELVETIA (tara cantoanelor) (11)
Raspunsuri - Pagina 14
Mona_B spune:
Buna tuturor!
Citind postarea lui gehas actualmente rezident in Canada cu dorinta de relocare in Elvetia, as aprecia si eu cat mai multe informatii despre viata acolo, despre care am oarecare idee tot din auzite si din cautarile pe Internet. Noi locuim in prezent langa Toronto sotul e informatician iar eu asistent de marketing manager la o firma din zona, cu studii de franceza-engleza si fosta profa in Ro. Inainte de a sosi in Canada am locuit si muncit in Germania timp de cinci ani, unde s-a nascut si fiul nostru acum in varsta de 3 ani plus.
Suntem destul de bine in prezent dupa unele schimbari de scurta durata pe plan profesional, insa am inceput sa ne gandim si sa comparam fosta noastra viata cu cea de acum, dupa ce sotul a primit ocazia de a concura pt.un job la o banca din Zuerich ca Software Architect, ceea ce face in prezent pentru o renumita firma din Canada. E un contract pe un an cu solida posibilitate de extindere si extrem de bine platit.
Ce sa zic, ne-am bucurat initial mai ales ca el si-a evaluat sansele pentru jobul asta ca fiind foarte mari, deci ne-a cam pus pe ganduri discutia cu recruitera din Elvetia-cu care Cristian fusese in contact de mult timp-insa evident nu suntem inca pregatiti sa ne mutam inapoi in EU. Ramanem insa absolut deschisi perspectivei asteia insa as vrea sa aflu mai multe de la voi despre Zuerich in special, stiu de la niste amici din Germania care au muncit ani de zile in Basel si faceau naveta din Loerach din cauza pretului chiriei,- ca e foarte scump insa Toronto nu e cu mult mai ieftin iar costul vietii in general aici e in continua crestere in vreme ce calitatea lasa de dorit.
In concluzie, nu excludem o relocare in der Schweiz peste cativa ani cat imi ia sa-mi termin niste cursuri si sa mai punem in ordine una-alta. Amandoi suntem foarte buni cunoscatori de germana scris vorbit nivel avansat desi fluenta a mai scazut din cauza lipsei practicii, plus franceza engleza avansat.
Orice informatie inclusiv pareri si experiete personale pe care ati dori sa le impartasiti sunt binevenite!
Merci.
Mona
Danelutza spune:
Mona eu stau in partea italiana, nu cunosc cum e in partea germana, iar fetele vad ca nu prea mai scriu. Uite aici http://www.casa-romanilor.ch/ , intri la forum si vezi ce-ti raspund fetele care locuiesc la Zurich.
Avem poze in concurs www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=24" target="_blank">Isabella (puiutul in galben) si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=36" target="_blank">printesaIsabella
Mona_B spune:
Multumesc mult pentru raspunsul prompt Danelutza, o sa intru pe linkul trimis.
Asa ma amuza gandul de a o lua din nou de la capat pe alte meleaguri, o vreme ne gandeam la Australia, am renuntat insa la stabilirea definitiva acolo dupa ce am cantarit pros si cons, in plus nu suntem fericiti deloc sa ne stim asa departe de parinti. Avem prieteni in Germania cu care comunicam in mod constant si cred ca ii vom vizita anul viitor chiar daca pentru 2 sapt.doar. Elvetia e superba, desi greu accesibila multora, dar nu renuntam la ideea mutarii acolo, conditionata fireste de un job in IT, apoi restul.
O zi cat mai placuta va doresc!
Mona
Danelutza spune:
Mona in partea italiana, e mai cald, la mine aici e foarte frumos, avem si Svizzera (Elvetia) in miniatura, iar italianii sint latini, deci, pe-aproape ca "suflet". Daca vizitati Elvetia, incercati sa va duceti in cit mai multe locuri. Dar daca spui ca ati locuit in Germania, probabil sinteti obisnuiti cu "raceala" nemtilor, desi noi avem aici linga casa noastra, o familie de nemti, ma rog el e neamt, sint foarte de treaba, iar copiii nostri deja s-au imprietenit.
Bafta multa !
Avem poze in concurs www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=24" target="_blank">Isabella (puiutul in galben) si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=36" target="_blank">printesaIsabella
blue eyes spune:
Danelutza, eu ma zbat pe aici ca un peste pe uscat ca nu stiu cum sa fac sa ma mut in Ticino, si tu pui sare pe rani deschise povestind ce frumos e la tine: reao! Glumesc, nu poti vorbi altfel de Ticino, care e Paradisul pentru noi, cei care ne chinuim in partea germana. Dar nu glumesc referitor la seghe mentali.
Mona, eu m-am cam saturat sa traiesc pe tabla de sah, unde totul e bine delimitat in alb si negru, fiecare are parceluta sa bine definita; la fel si regulile de joc sunt bine explicate. In fine, regulile clare in stilul elvetic isi doresc locuitorii multor tari, dar aici mi se par oamenii foarte incorsetati. Si nu putini elvetieni spun ca nici lor nu le place cum sunt ei, dar nu se pot schimba.
De munca poti gasi, mai ales in Zürich. Cum ti-a zis Danelutza, Casa Romanilor e cea mai indicata adresa.
Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!
Danelutza spune:
Te astept in partea italiana .
Nu ma laud ca-i frumos in partea ticinesa, doar imi dau cu parerea si exprim ceea ce au spus musafirii veniti in zona
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=24" target="_blank">Isabella (ingerasul cu galben) si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=36" target="_blank">printesaIsabella reprezinta *Clipa mea de viata*
blue eyes spune:
Hehe,Danelutza, eu m-as muta maine, daca ar fi asa de simplu. Nu stiu cum o fi pentru altii, dar vremea si mentalitatea de aici imi dau mult de furca. In fine, vom trai si vom vedea. Pana una alta, cred ca o sa ajung de Rusaliile catolice la Lugano cateva zile.
www.youtube.com/watch?v=9hMrY8jysdg" target="_blank">I want to break free
Danelutza spune:
Dar cind sint rusaliile la catolici, ca nu stiu ?
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=24" target="_blank">Isabella (ingerasul cu galben) si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=36" target="_blank">printesaIsabella reprezinta *Clipa mea de viata*
blue eyes spune:
intre 10-12 mai; pe 11 e si ziua mamei in partea germana. Nu stiu cum e in Ticino cu ziua aceasta. Sau e valabila data de 8 martie?
www.youtube.com/watch?v=9hMrY8jysdg" target="_blank">I want to break free
Mona_B spune:
Salut fetelor!tocmai am vazut ca au aparut elvetienii din nou pe prima pagina si mi-am zis sa intru sa citesc.
Blue Eyes, vielen Dank pentru postare, e chiar asa suparatoare tabla ta de sah? Eu dupa aproape 3 ani de Canada am ajuns sa tanjesc dupa un pic de incorsetare de care te plangi tu, ca m-am cam plictisit de "diversitatea" din Ontario. Motivul principal ar fi apropierea de rude in special de parinti ca restul nu merita mentionat.
Si mai vine si sora mea, proaspat emigrata in Ontario, cu ideea relocarii peste cativa ani si unde crezi? Franta ori Elvetia.
Ea s-ar fi stabilit bucuroasa in Montreal dar noi fiind in Toronto am convins-o sa ramana cu noi.
I-am scris saptaman trecut prietenei mele din Hannover despre oportunitatea de job a sotului in Zuerich si ne-a indemnat din rasputeri sa nu pierdem sansa...ea e nemtoaica si a lucrat cateva luni in Basel, pe contract limitat, ar fi ramas forever acolo, calitatea vietii e net superioara multor tari vest europene in opinia ei.
Ei, daca acum inca nu suntem gata de mutat, in viitorul apropiat vom fi mai mult ca sigur.
Va doresc tuturor o primavara frumoasa!Aici tocmai am inceput sa ne bucuram de ea.
Mona