Anticonceptionale, sterilet sau abstinenta???!!!
Raspunsuri - Pagina 7
Gandacel spune:
quote:
Originally posted by mamacangur
-fiecare suporta
consecintele faptelor sale,mai devreme sau mai tarziu.
Exact asta imi spuneam si eu citind ultimele pagini... Cand esti prins in valtoarea discutiilor si a faptelor (rutina zilnica si ambitii personale) pierzi uneori din vedere ca fiecare din deciziile tale va avea consecinte concrete, mai devreme sau mai tarziu. Si mai uitam ca copii platesc pacatele parintilor!
Pisigri, gandeste-te ca aducerea pe lume a acelor copii de care spui tu nu este o crima, este ispasirea unor pacate, este purificarea unor suflete, fie ale parintilor, fie ale sufletelului acelui copil care de o astfel de viata avea nevoie pe pamant pentru a isi vedea mai departe de evolutia lui. Sunt un rau necesar, parintii nu pot fi condamnati pentru aducerea lor pe lume, poate cel mult pentru alte fapte comise anterior si pentru care acum platesc. Citeste chiar pe forum ce simt parintii unor astfel de copii la http://forum.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=80 sau in alte parti.
Foarte bine a facut cine a postat mai devreme link de pe sfaturi ortodoxe. In urma cu cateva saptamani si eu am trecut pe acolo, tot studiind despre diferitele metode de contraceptie, vrand sa stiu cat mai multe despre indicatii/contraindicatii, efecte adverse etc. Si m-a interesat si aspectul religios, desi sunt atee... Si a contat foarte mult ce am gasit scris acolo. De ce sa nu fim corecte si sa nu acceptam ca fiecare ia o decizie in functie de multe criterii, care au un grad mai mic sau mai mare de importanta. Unele dintre noi tin cont poate 100% de aspectul religios, altele poate il ignora total, pentru altele sanatatea primeaza si nici un alt aspect nu mai conteaza. Eu de exemplu nu mai pot duce o noua sarcina si asta este si motivul pentru care cautam sa gasesc metoda contraceptiva ideala dupa ce nasc acum. Ca va trebui sa iau masuri cat de repede. Ba chiar am studiat si ce am putut gasi despre avort. De ce? Pentru ca m-am gandit ca trebuie sa pun in balanta inclusiv contraceptie vs. avort. Macar sa stiu ce implica, nu ca sa aleg, Doamne fereste, avortul ca metoda de a nu mai avea alti copii!
Ca sa inchei, vad ca aici sfaturile sunt date cam asa: consultati endocrinolog, ginecolog, insa cand a venit vorba de preot unele au fost reticente. Eu as veni si as mai baga in discutie un alt unghi: consultati-va cu sotul. Ca si el reprezinta un factor de decizie, parerea lui conteaza, zic eu.
In plus fata de cele discutate pana aici, eu mai folosesc o alta metoda contraceptiva, sau mai bine zis de planning familial. La mine functioneaza corect. E drept ca nu se potriveste oricui, ca nu toata lumea "citeste" corect informatia. Ma refer la glera cervicala, care se modifica semnificativ in perioada ovulatiei. Eu o recunosc imediat, nu m-am pacalit niciodata. Ca sa ma verific, am avut initial o perioada de vreo 4 luni de verificare, cu teste de ovulatie. Adica atunci cand mie mi se parea ca glera imi spune ca ovulez, luam un test si mi-l faceam. Era pozitiv, insemna ca am recunoscut-o corect. Dupa cateva luni in care mi-am dat seama corect cand erau zilele in care aveam interdictie la sex, am avut curajul sa ma bazez numai pe detectarea glerei, fara alte verificari. Am folosit metoda ca sa raman insarcinata prima data, am stiut si cand am ramas a doua oara ca era exact ziua in care ar fi trebuit sa ne abtinem, ori s-o facem cu prezervativ. Sunt tentata sa fac acelasi lucru si acum, dupa ce voi naste. Pana atunci, studiez in continuare problema, ma consult cu sotul si medicul ginecolog. Cu preotul nu ma consult, pentru ca deja stiu care e pozitia bisericii si, mai ales, am vazut cu ochii mei lupta ingrozitoare pe care o femeie o da cu pacatele cand este pe patul de moarte. Si as face tot ce tine de mine in timpul vietii incat sa nu ajung in situatia respectiva. E oribil.
Gabitaco, eu am luat acum cativa ani (2001) Diane 35 pentru ovare polichistice, ca sa ma ajute cica sa pot ramane insarcinata dupa aceea. N-am patit nimic altceva decat ca mi s-a patat fata ingrozitor si nici acum n-am scapat de acele pete maro, eu care inainte aveam un ten curat. Si ceva haios sau nu prea: dupa intreruperea tratamentului mi s-au micsorat sanii destul de mult si si-au revenit dupa mai mult de 6 luni. Nu stiu daca astea doua efecte sunt trecute pe prospect. Nu ma intereseaza acum, pt ca am contraindicatie la contraceptive orale. Acum studiez steriletul si legarea trompelor, ultima nu prea imi surade. Insa eu sunt in situatia de a lua masuri definitive, nu ca tine, care esti tanara si o sa mai vrei copii poate, la un moment dat.
Sanatate!
Gandacel
36+ si Bogdanel (14.11.2005)
gabitaco spune:
Gandacel... nu sunt tanara defel...am 33 de ani... dar am suferit mult cand am pierdut a doua sarcina... am ramas cu o anemie f severa si cu teama de a mai face alt bebe.Mateea a venit pe lume dupa multi ani de asteptari si sunt fericita ca o am. Ca sa nu fortez norocul ii multumesc Lui Dumnezeu pt ce mi-a daruit... O familie minunata si implinita. De bb 2 deocamdata nu poate fi vb... poate- am zis poate mai incolo... dar nu e musai...Conteaza mult si aspectul religios dar asta nu inseamna ca trebuie sa privim intr-o singura directie 
Gabriela si
Mateea Ioana
Povestea nasterii
Cand iti vine sa plangi, adu-ti aminte de clipele in care zambeai;
Cand simti ca viata nu are nici un rost gandeste-te la cei ce mai au doar o zi de trait,
Cand simti ca vrei sa mori gandeste-te ca altii ar da orice sa traiasca...
Iubeste-ti viata, parintii si prietenii. E cel mai de pret lucru.
mamacangur spune:
Gabitaco spiritele nu s-au incins dar calculatorul e mijloc de comunicare limitat...nu poate reda mimica, nici intonatia, nici privirea
inca!
In mod sigur nu scrie nici o mamica aici pt. ca n-are altceva de facut, ci pt. ca vrea sa impartaseasca altora din ce stie.Asa am gandit si gandesc si de aceea am indraznit sa scriu.Acum sa ma iertati daca nu pot fi de acord cu voi,dar daca va ajuta la ceva sa stiti ca si eu am trait in sec. 20 timp de 4 ani cand am luat Mercilon si Coral 21,dar prefer sa ma intorc intr-un sec. cand asemenea mijloace nu erau inventate.Suferinta psihica e cea pe care n-o mai vreau si incertitudinea(nu voi sti niciodata daca in acest timp a fost creat un copil pe care l-am avortat apoi, si nu voi sti la fel ce s-a intamplat cu hormonii respectivi in organismul meu...).Repet , fiecare face cum poate si cat poate... eu atat am putut si sunt mult mai bine acum ca am renuntat la ele.
cunosc preoti care tolereaza prezervativul, dar nu cred ca e o idee buna
cat despre metoda simpto-termala unii considera ca un minim de abstinenta e totusi un minim de efort, in plus folosesti ceva lasat de Dumnezeu...de sigura e sigura daca o aplici corect( ca si altele, nu?).Si contrar unor pareri(inclusiv a mea sia sotului, mai demult)nu slabeste casnicia, nici n-o pune in pericol...din contra, cei 2 devin mai uniti.
Cam asta ar fi...pe scurt.![]()
http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)
mamica fericita!
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by mamacangur
....
cunosc preoti care tolereaza prezervativul, dar nu cred ca e o idee buna
cat despre metoda simpto-termala unii considera ca un minim de abstinenta e totusi un minim de efort, in plus folosesti ceva lasat de Dumnezeu...de sigura e sigura daca o aplici corect( ca si altele, nu?).Si contrar unor pareri(inclusiv a mea sia sotului, mai demult)nu slabeste casnicia, nici n-o pune in pericol...din contra, cei 2 devin mai uniti.
Cam asta ar fi...pe scurt.
http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)
...
Da, prezervativul nu e o idee buna. Mult mai buna este SIDA si restul bolilor cu transmitere sexuala care pot transforma o femeie normala intr-una stearpa (asta ca sa ma exprim in limbajul potrivit afirmatiilor tale).
Sincer mi se pare o ipocrizie foarte mare sa pui semnatura respectiva sub comentarii de genul celor pe care le faci.
Tragediile prin care trec unii copii nedoriti, vietile lor condamnate inca din pantec pentru ca parintii lor nu au folosit nici un mijloc contraceptiv mi se par pacate mult mai mari in fatza lui Dumnezeu decat evitarea conceptiei lor.
In ceea ce priveste explicatiile medicale, as vrea sa clarific niste aspecte in mod eronat prezentate pana acum la acest subiect.
Toate mijloacele contraceptive existente au ca rol principal impiedicarea FECUNDATIEI (care presupune pe langa contactul ovul-spermatozoid si rezultatul acestui contact adica oul fecundat).
Ca unele din ele au si actiune secundara asupra uterului pt a il face impropriu nidarii oului e adevarat, dar nu aceasta este actiunea pt care sunt indicate ca anticonceptionale.
Nu exista nici un produs anticonceptional (medicament oral, intravaginal sau dispozitiv intrauterin) care sa aiba doar rol de a impiedica nidarea.
Concluzia: este o greseala imensa sa pui egal intre ANTICONCEPTIONALE si AVORT. Nici macar motivele religioase nu sunt suficiente pt a sustine o asemenea aberatie (am si pentru asta argumente dar evident ca nu aici este locul potrivit pentru ele).
As vrea sa te contrazic si in ceea ce priveste metoda simpto-termala sau abstinenta. Ele sunt doua metode CONTRACEPTIVE care nu difera foarte mult (cel putin din punct de vedere religios) cu celelalte (mai putin "naturale"). Au in fond acelasi scop, acela de a impiedica o sarcina.
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
gabitaco spune:
mai...mai... vad ca de la revolutie incoace ...toata lumea a devenit bisericoasa.... dar oare credem cu adevarat in ceea ce afirmam???
Eu imi mentin parerea... mai bine contraceptie decat o sarcina nedorita care in final poate duce la un avort, sao daca pastrezi sarcina poare rezulta o viata plina de remuscari si reprosuri pentru intreaga familie.
Un copil trebuie sa fie primit cu multa dragoste de familie
, trebuie sa fie un motiv de bucurie si nu unul de frustrari... si uite asa ... nu ar mai fi copii abandonati... iar tumamacangur nu ai mai avea motiv sa-ti pui acea semnatura ![]()
Gabriela si
Mateea Ioana
Povestea nasterii
Cand simti ca viata nu are nici un rost gandeste-te la cei ce mai au doar o zi de trait,
Naty spune:
Si eu am aceeasi problema ca si Cristina C.
Am luat cativa ani anticonceptionale in "tinerete" (Microgynon) si m-am simtit excelent cu ele.
Dupa nastere nu am mai suportat nici un fel de anticonceptionale. Cum iau o pastila, cum vomit.
Steriletul mi se pare OK, eu nu am optat inca pentru el fiindca mai vreau un copil la un moment dat si nu vad de ce mi l-as pune ca sa am ce sa scot.
Insa dupa ce-l nasc pe al doilea, as vrea sa pun sterilet.
Deocamdata ramanem la prezervativ.
lgireada spune:
Diane 35 nu sunt genul de pastile care se recomanda a fi luate pe viata, au o gramada de contraindicatii... doar daca sunt administrate sub supravegherea medicului, sa mergi la control o data la vreo 3 luni.
Cand esti cu adevarat religioasa tii cont de post, de vineri, de duminici, etc. Ai sa vezi ca sansele de a crea un bb se diminueaza mult. Stricto senso, biserica iti da dezlegare la sex doar marti si joi, maritata fiind.
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums
gabitaco spune:
quote:
Originally posted by lgireada
Stricto senso, biserica iti da dezlegare la sex doar marti si joi, maritata fiind.

Gabriela si
Mateea Ioana Povestea nasterii
Gandacel spune:
Eu marti discut din nou cu ginecoloaga despre ce optiuni am. Cu sotul deja am stabilit ca nici unul din noi nu va vrea alti copii, daca se intampla ceva cu unul din ei vom incerca sa facem fata, fara sa ne propunem sa inlocuim o pierdere cu o noua nastere. Spun asta, pentru ca majoritatea medicilor nu recomanda legarea trompelor, dat fiind ca e o masura definitiva, care cu mare dificultate este reversibila si nici atunci nu iti garanteaza nimeni o sarcina.
Spiritele se incing mereu cand se ating subiecte delicate, intime. Si nu ma refer la contraceptie, ci la valori si credinte. Dar cine se supara, ori de ce?!
Aici doar ne sfatuim, eu v-am povestit experienta mea cu anticonceptionalele si ce calcule imi fac eu acum... ca si in alte cazuri, efectele secundare pe care le-am "experimentat" eu pot sa nu apara la alte fete, dupa cum eu nu m-am ingrasat (ca sa dau doar un exemplu) iar altele da. Fiecare organism reactioneaza diferit, chiar acelasi organism va reactiona diferit peste cativa ani, cand echilibrul hormonal va fi altul decat acum. Deci, e chestie de alegere de moment. In plus, nu ar trebui sa ne facem probleme extrem de mari atat timp cat nu luam in considerare masuri definitive (cum fac eu). Oricand vom vedea ca ceva nu merge exact cum am dorit, ori daca incepem sa dorim altceva, e clar ca ne vom orienta catre alta optiune, si cineva va deschide un nou subiect ca cel de fata...
Gandacel
36+ si Bogdanel (14.11.2005)