Anticonceptionale, sterilet sau abstinenta???!!!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Mariana, nu ma pricep... asta e ceva reversibil?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitaco spune:

eu stiu ca legarea trompelor e ireversibila.....deci odata legate, adio bb.

Gabriela si Mateea Ioana
Povestea nasterii

Cand iti vine sa plangi, adu-ti aminte de clipele in care zambeai;
Cand simti ca viata nu are nici un rost gandeste-te la cei ce mai au doar o zi de trait,
Cand simti ca vrei sa mori gandeste-te ca altii ar da orice sa traiasca...
Iubeste-ti viata, parintii si prietenii. E cel mai de pret lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

quote:
Originally posted by Porumbita

mama cangur... fiecare face cum il taie capul... dar sa ne intelegem:
AC/Sterilet NU este egal avort

PS- poate citesti si tu subiectul deschis de cataghe.. te asigur ca ea e un ginecolog excelent si materialele din care a facut sinteze sunt lucrari serioase nu pareri de 2 lei puse de un x sau y pe un site cu titlu bombastic...

Porumbita, multumesc de informatii.Am citit ce mi-ai recomandat si am tot respectul pt. cataghe.Dar nu face decat sa confirme ce stiam si ce am scris mai sus.Adica:

." pe axul hipotalamo-hipofizar – dupa cum spuneam, intreaga activitate a ovarului este guvernata de secretia de FSH si LH (hormoni gonadotropi sau gonadotrofine) din hipofiza; aceasta secretie este controlata de hormonii deja eliberati in circulatie, prin mecanismul de feed-back negativ. Prin aportul constant de concentratii foarte mici de hormoni din exterior (pilula), se realizeaza in singe aceste nivele hormonale care practic “pacalesc” hipofiza prin feed-back negativ, nivelele de FSH si LH se mentin si ele constante, peak-ul de LH nu mai are loc si prin aceasta este suprimata ovulatia. In ovar nu se mai dezvolta foliculii decit pina la anumite dimensiuni improprii ovulatiei (foliculi mici si mijlocii) si nu se mai selecteaza foliculul dominant.
2. pe endometru – determina o atrofiere a endometrului care nu este propice nidatiei (dar prin atrofiere endometrul poate sa si singereze, si de aici efectul secundar de spotting sau chiar singerari intermenstruale mai insemnate).
3. pe glera cervicala – aceasta devine, densa, opaca, impiedicand ascensiunea spermatozoizilor."
Trimise - 25/08/2004 : 23:53:06
--------------------------------------------------------------------------------

Contraceptivele orale numai cu progestative (POP)

Compozitie – aceste preparate contin numai o doza mica de progestativ (0,3-0,5mg).

Mecanismul de actiune - este in principal la nivelul glerei cervicale, a carei vascozitate creste, impiedicand astfel patrunderea spermatozoizilor;
- fac endometrul impropriu nidatiei;- scad motilitatea tubara;
- au si efecte asupra axului hipotalamo-hipofizar.

Avantaje: -efectul asupra metabolismului este redus (doza mica de progestativ, nu contin estrogeni) – nu influenteaza tensiunea arteriala, factorii coagularii, metabolismul hepatic;
- de ales atunci cand exista contraindicatii la estrogeni;
- recomandat femeilor care alapteaza, deoarece nu s-a demonstrat nici un efect negativ asupra lactatiei.

Dezavantaje: - eficienta mai scazuta decat in cazul COC;
- riscul ceva mai crescut de sarcina ectopica (extrauterina);
- sangerarea intermenstruala;
- amenoreea.

Preparate: Exluton, Microlut, Micronovum."

"Dispozitivele intrauterine cu progestativ

Ce este dispozitivul intrauterin (DIU, IUD, steriletul)

Este un mic dispozitiv care este introduce in uterul femeii de catre medic si care are efect contraceptiv. Cele mai utilizate astazi sunt DIU cu cupru si DIU cu continut de progestativ (Levonorgestrel – Mirena).

Mecanismul de actiune al DIU:

Fiind perceput ca un corp strain in uter, DIU va declansa o reactie inflamatorie locala (care este amplificata de cupru), antrenand in mediul intrauterin modificari care:
-afecteaza spermatozoizii (efect spermicid) si transportul acestora spre trompele uterine;
-impiedica fecundarea ovulului prin proteine eliberate ca rezultat al inflamatiei, care impiedica aderarea spermatozoizilor de ovul.
De asemenea, ca urmare a reactiei inflamatorii, endometrul va fi impropriu nidatiei.DIU active hormonal

Mirena – este un DIU care contine levonorgestrel, combinand efectele contraceptiei prin DIU cu cele ale contraceptiei hormonale prin progestativ. Astfel, la efectele DIU obisnuite, se adauga atrofia endometrului, cresterea vascozitatii mucusului cervical, scaderea motilitatii spermatozoizilor. La unele femei, Mirena impiedica ovulatia. Durata de utilizare este de 5 ani."

"Trimise - 26/08/2004 : 00:00:24
--------------------------------------------------------------------------------

Efecte secundare:

1.favorizeaza ascensionarea infectiilor din vagin/cervix catre tractul genital superior (uter, trompe, ovare);
2.pot sa apara mici dureri dupa insertie sau accentuarea durerilor la menstruatie;
3.menstruatii mai abundente sau sangerari intermenstruale pentru DIU inactive hormonal; sangerari neregulate sau amenoree(lipsa totala a menstruatiei) pentru Mirena;
4.perforatia uterului – de obicei in momentul insertiei;
5.expulzia DIU din uter;
6.sarcina extrauterina.Supravegherea medicala: "

Dupa modestele mele cunostinte de anatomie, nidatia inseamna ovul fecundat, adica ...bebe !!! Daca tu vrei sa ii spui ghem de celule e altceva...pt. mine si multi altii inseamna bebe adica om.
Risc de sarcina extrauterina ce crezi ca inseamna ??? Exact ca ovulatia se poate produce ! Urmarim firul logic nu?

Nimeni nu poate garanta ca in decurs de ani nu va fi macar o ovulatie, care duce la fecundare care duce la impiedicarea nidatiei = AVORT.Nici un doctor oricat de bun ar fi.
Concluziile le desprindem singuri.

"

http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)

mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

chiar si pe site-urile producatorilor de anticonceptionale scrie destul de clar ca unul dintre efecte este impiedicarea nidarii ovulului fecundat. care ovul fecundat daca teoretic nu se produce ovulatia? si cu DIU la fel:" Dispozitivul intrauterin(steriletul) previne sarcina prin inducerea unor modificari la nivelul uterului (inflamatorii, vasculare, traumatice, hormonale, cresterea activitatii fibrinolitice a endometrului). Principalul rezultat este impiedicarea nidarii oului".
daca si producatorii recunosc chestiile astea , nu mi se pare ca sunt doar " pareri de 2 lei puse de un x sau y pe un site cu titlu bombastic..."
din punctul meu de vedere, ovulul fecundat e deja viitorul copil, deci a nu-i permite nidatia e tot un avort, doar ca la o varsta foarte mica a sarcinii, cand nici nu esti constienta ca ea exista.

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

quote:
[ pareri de 2 lei puse de un x sau y pe un site cu titlu bombastic...

Porumbita eu am citit ce a scris cataghe,rand cu rand,nu m-am multumit doar cu titlul...Si cred ca am facut f. bine.
X sau Y sunt jurnalisti respectiv medic.
Ma opresc de la alte comentarii caci nu vreau sa devin ironica, n-avem nimic de castigat astfel...
Numai bine si ...lectura usoara!

http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)

mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

poate e mai putin important faptul ca pentru mine impiedicarea nidatiei nu este sinonima cu avortul...

nu voi accepta niciodata amestecul convingerilor religioase in treburi care tin evident de stiinta, de medicina...oricum, desi nu e topicul potrivit, crimele cele mai mari (privind copiii) nu sint reprezentate de montarea steriletului sau de AC. crima este sa aduci pe lume un copil grav bolnav pentru ca nu vrei sa accepti intreruperea de sarcina in primele luni. crima este sa aduci pe lume un copil nedorit "dat de dumnezeu" pe care nu ai cu ce sa-l cresti. "crima" (exprimindu-ma exagerat) este sa iti periclitezi o casnicie fericita pentru ca 5 zile pe luna ai menstruatie si 10 zile pe luna folosesti metoda calendarului...

optiunea mea a fost in final prezervativul. l-as recomanda cu caldura oricui vrea sa evite riscul unei sarcini. insa din motive legate strict de sanatate. pentru ca daca e sa o luam asa, si prezervativul este un "corp strain"...si prezervativul este condamnat de biserica, care vede in el o cale spre desfriu...si in final prezervativul duce la "irosirea" acelor celule care au puterea de a crea o viata.

am depasit totusi faza "asa a dat domnul", asa ca...sa ne limitam la pro-uri si contra strict medicale legate de AC si/sau sterilet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

mamacagur si adita.. in nici un caz nu am sa intru in discutii cu voi ref la AC/sterilet = avort...

s-a discutat si rasdiscutat subiectul...

iar parerea mea este ca NU exista egalitate...
in plus eu militez pt dreptul femei de a decide daca vrea sau nu sa faca avort... (ceea ce nu e cazul cand foloseste sterilet sau AC;
si as vrea sa nu se intelega ca avortul e o metoda contraceptiva sau ca as fi de acord ca o femeie sa faca n avorturi doar pt ca nu vrea sa foloseasca o alta metoda contraceptiva...);

din pct meu de vedere discutia e incheiata;
oricum fiecare face cum il taie capul/il lasa convingerile religioase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valicalin spune:

bravo,pisigrisunt total de acord cu tine!si apropo -cumnata mea are 38 de ani ,are sterilet si n-am auzit-o sa se vaite.

Mergi la inceput

quote:
din pct meu de vedere discutia e incheiata;
oricum fiecare face cum il taie capul/il lasa convingerile religioase

Intr-adevar!Si as mai aduga un singur lucru-fiecare suporta
consecintele faptelor sale,mai devreme sau mai tarziu.
O zi frumoasa tuturor!

mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitaco spune:

vad ca s-au cam incins spiritele pe aici...
Parerea mea .... mai bine previi o sarcina decat sa aduci pe lume un copil nedorit... apar sentimente ne neimplinire, frustrari care isi pun amprente micii fiinte care e total nevinovata
Chiar si abstinenta e un pacat... asa ca ia sa mai reflectam un pic, ca doar traim in secolul 21 si nu in secolul 14... facem copii pe banda rulanta???
Eu votez clar pt contraceptie ...

Gabriela si Mateea Ioana
Povestea nasterii

Cand iti vine sa plangi, adu-ti aminte de clipele in care zambeai;
Cand simti ca viata nu are nici un rost gandeste-te la cei ce mai au doar o zi de trait,
Cand simti ca vrei sa mori gandeste-te ca altii ar da orice sa traiasca...
Iubeste-ti viata, parintii si prietenii. E cel mai de pret lucru.

Mergi la inceput