Anticonceptionale, sterilet sau abstinenta???!!!
Raspunsuri - Pagina 5
Black_Forest spune:
Cu citiva ani in urma am fost si eu la cabinet medical sa imi prescrie anticoncepitonale dar medicul mi-a spus ca cel mai sanatos e prezervativul si daca iau anticoncepitonale voi resimti efectele secundare care sint alte probleme ce trebuie rezolvate si tin o viata, si nu mi-a recomandat nici un anticonceptional.
dolly0303 spune:
Salutare la toata lumea!
Fetelor,la vasectomia partenerului nu v-ati gandit?Mie una mi se pare o solutie sigura si are avantajul ca spre deosebire de legarea trompelor la noi,e reversibila.Nu vorbesc din experientza ptr ca noi suntem in faza in care incercam sa facem un
si nu vine,dar asta deja e alta poveste.Dar,daca voi ajunge in situatia de a imi dori sa previn o sarcina...alegerea mea ar fi vasectomia.
va pup pe toate si sa fiti iubite!
Happiness is good health and a bad memory
Porumbita spune:
pai vasectomia/legare de trompe cand ai deja nr de copii doriti; pana atunci alege fiecare ce crede ca e mai bine pt el...
mamacangur spune:
quote:
Originally posted by XIO
Mi-a fost de ajuns sa vad la linkuri "sfaturi ortodoxe"
Era unul si catolic...
http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)
mamica fericita!
mamacangur spune:
quote:
Originally posted by Porumbita
mamacangur au mai fost n subiecete a cate 20 de pagini pe DC (daca dai o cautare le gasesti si singura);
sincer... chestia AC= avort sau sterielt=avort mi se pare asa o ineptie ca nici macar nu merita luata in considerare, daramite sa mai si discuti pe marginea ei...
Cred s-a mai discutat e inevitabil,nu am mai avut insa timp de cautare...
"mi se pare" intr-adevar ti se pare, poate mai tarziu nu ti se va mai parea si in plus poate altora nu li se pare.
pana atunci nu strica sa vezi un alt punct de vedere, mai ales cand e prezentat tot de medici nu?
Oricum fiecare decide ce si cat poate face...dar e bine sa fii informat.Si am ajuns la concluzia ca medicii nostri ori nu stiu ori nu vor sa spuna anumite lucruri...nu prea stiu care din cele 2 variante e mai rea!
http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)
mamica fericita!
Porumbita spune:
mama cangur... fiecare face cum il taie capul... dar sa ne intelegem:
AC/Sterilet NU este egal avort
PS- poate citesti si tu subiectul deschis de cataghe.. te asigur ca ea e un ginecolog excelent si materialele din care a facut sinteze sunt lucrari serioase nu pareri de 2 lei puse de un x sau y pe un site cu titlu bombastic...
Anderra spune:
Eu sunt curioasa, pentru ca nu am gasit nicaieri sa ma documentez in sensul asta, nu inteleg , nu pricep de ce femeilor peste 35 de ani nu le le este recomandat sa foloseasca anticonceptionalele.
Care sunt efectele adverse dupa aceasta varsta? Sau ce se intampla?
pisigri spune:
trebuie sa recunosc ca, fiind intotdeauna o persoana clinic sanatoasa, am ignorat destule din recomandarile "din carti" cu analize periodice, vizite la gineco etc. toate astea erau pt mine ceva ce trebuie facut cind..nu te simti bine.
am decis insa impreuna cu sotul ca vrem un bebe si am hotarit sa ne facem analizele inainte de a ramine eu insarcinata.
si uite asa am aflat de o rana pe col, destul de urita, am facut PAPS si am trecut prin citeva zile de tortura psihica...de am pus si eu mina si m-am documentat mai acatarii.
ginecologul la care am fost si-a pus miinile in cap cind a auzit ca am luat timp de vreo 2 ani lo-femenal, la recomandarea medicului de familie (totodata prieten de familie) inscris si intr-un program de planning familial. in plus, mi-a explicat ca situatia ranii de pe col (care ar fi putut fi provocata de un chiuretaj terapeutic facut tot de ea) a fost evident agravata de administrarea acestor anticonceptionale; citind si informindu-ma, am vazut si eu ca administrarea de estrogeni produce modificari la nivelul jonctiunii intre epiteliul de tip vaginal si cel de tip uterin, zona la care sint localizate cea mai mare parte a ranilor (si cancerelor) de col uterin...
in plus, dupa 1 an jumate de lo-femenal am inceput sa ma ingras si cu aer; mi-am impus o dieta alimentara stricta la un moment dat, sa vad daca nu cumva..."maninc eu prea mult". apoi am decis sa intrerup anticonceptionalele (decizie care l-a cam indignat pe medicul care mi le recomandase, si care sustinea sus si tare ca din nu stiu cite femei inscrise in acest program eu as fi singura care ma pling ca ma ingras)...
am acum mai bine de 1 an de cind folosim doar prezervativul, si pe noi nu ne deranjeaza deloc. ma rog, poate unora li se pare ca e o "grija in plus" sau ca "strica romantismul", dar noi am transformat punerea prezervativului intr-un joc erotic in care de fiecare data apare si un elemnt de noutate sau de amuzament, asa ca... pentru ca eu nu am de unde sa-mi dau seama de asta, sotul meu mi-a spus ca pe el nu il deranjeaza in nici un fel prez dpdv al...intensitatii senzatiilor, si l-am vazut tinind predici pro-prez si unor amici mai.."fluturasi" care au relatii sexuale cu multe tipe, si care prefera sa faca sex neprotejat, asumindu-si toate riscurile (care nu sint putine in cazul partenerilor sexuali multi si...relativ necunoscuti).
de asemeni nu am inteles niciodata povestea cu "prez nu e sigur, se rupe, trebuie tinut cu mina in timpul actului sexual" si alte de-astea pe care le-am mai auzit. eu nu stiu ce fel de prezervative folosesc cei carora..li se rup, sau ce fel de nazbitii fac ei de reusesc aceasta performanta, dar noua nu ni s-a intimplat niciodata, si am folosit prezervative din cele mai diverse modele, facute de o caruta de firme. singura neplacere am resimtit-o tot eu, facind la un moment dat o iritatie locala de la lubrifiantul unei marci anume de prez.
ca sa revin la AC: desi le-am intrerupt de mai bine de 1 an, desi nu mai iau in greutate, nu reusesc sa slabesc. am 1.60m si 67 de kg si n-am fost niciodata asa. marturisesc ca nu imi place sa fac efort fizic, asa ca tentativele mele de a merge pe la sala esueaza in mod lamentabil in prima luna. totusi imi controlez alimentatia, si variatiile de greutate sint infime, iar la fiecare aniversare/sarbatoare in familie ajung fix de unde am plecat. dar acum sint fericita ca nu ma mai ingras; si o scot eu la capat pina la urma si cu slabitul...
asa ca, dincolo de orice, un sfat: documentati-va BINE inainte de a incepe sa luati un anumit tip de AC. consultati-va si medicul gineco, si medicul de la planning familial, si alegeti un cabinet de planning in adevaratul sens al cuvintului, nu medici care au facut si ei un curs de un week-end si care administreaza ce AC le trece prin cap. si, orice ar fi, oricare ar fi teoriile voastre despre fidelitatea in cuplu...retineti ca dintre toate metodele contraceptive, prezervativul este SINGURA care te fereste si de BTS, nu doar de o sarcina.
mariana tache spune:
eu m-am linistit..... dupa 2 copii mi-am facut ligatura de trompe! n-am luat niciodata anticonceptionale, iar steriletul imi repugna.
Succes in luarea deciziilor corecte pt voi!
Mariana,
Stefan (20.04.04),
Simon (30.08.05)
poze cu noi: 1 , 2 si 3
Nasterea lui Stefan
Nasterea lui Simon
Sanatate Maxima!!!