Alaptatul-Help Line-(4)
Raspunsuri - Pagina 23
emaaimee spune:
Eliana, nu te uit. nu sunt sigura 100% de ceea ce vreau sa iti scriu, asa ca vreau sa mai citesc un pic.
Dana, ai schimbat ceva din rutina bb de cand a inceput sa fie suparacios? orice cat de mic: aveti mai multi vizitatori care vin sa-l vada pe bb decat in mod obisnuit? a inceput sa aiba si altcineva inafara de tine sa aiba grija de bb. mergeti mai des in vizite decat de obicei?etc.
sau a fost bolnavior cumva, sau tu?
un lucru f imp: am vazut ca nu se mai trezeste bb noaptea sa pape.de cata vreme doarme toata noaptea? pana la 6 luni e musai sa se pape si noaptea. un bb are nevoie de lapte pana la 6 luni si noaptea. chiar daca nu se mai trezeste el sa ceara. dupa 6 luni e ok sa doarma toata noaptea. e apt din p de v fizic pt asta. in afara de asta e f imp sa pape noaptea deocamdata si pt ca productia ta de lapte sa se adapteze nevoilor lui.
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
emaaimee spune:
Eliana, mi-e teama sa ma pronunt. as lasa procedura pana implinesc copii 6 luni. oricum e indicat ca mama sa aiba o alimentatie echilibrata sanatoasa in primele 3 luni. apoi poate sa inceapa o dieta care contine toate principiile nutritive de care au nevoie bb.adica nu: diete pompieristice care iti dau voie doar 2 boabe de mazare sau diata Atkins.intelegi ce vreau sa zic.
cremele si lotiunile de corp,incluzandu-le si pe cele care contin alfahidroxiacizi,nu sunt o problema pt mamicile care alapteaza.Nu se vor aplica pe san pt ca bb sa nu inghita crema.
cand vine vb de prod care se aplica extern(topic),pe piele, nimic nu trece direct in sange decat daca este specificat pe ambalaj(ca de ex:plasturii cu nicotina).
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
ylilimic spune:
emaaimee -
multumesc pentru ochiul vigilent si invitatia la acest subiect!
O sa incerc sa explic de ce am introdus alimentele in viata bebelusului de 4 luni si 20 zile (azi). Mai intai au fost colicii pe care cu greu i-au dovedit cu calmante si mult plimbat in brate. Apoi am suspectat un reflux gastroesofagian (bb avea arsuri dupa 1-2 min de supt/plangea si refuza sanul fie plin fie golit/varsaturi multicele chiar si la 2,5 ore dupa masa). Pentru reflux i-am dat 3 zile la rand un bibe de lapte cu Biotics (1 dim + 1 seara) si copilului i s-a parut mai usor asa, deja nu mai voia san, in schimb bea din bibe linistit ca un ingeras (ii mai dadusem bibe, cam 1-2 /sapt daca nu eram acasa, absolut la nevoie). Ramaneam fara lapte, ma simteam obosita, m-a prins si ora 4 dim treaza cu gandul la cum sa-l fac sa manance...Am luat Metoclopramid + hranit bine + lichide multe si vreo 3 zile am tinut copilul la san pentru orice planset. A fost greu dar si-a revenit. Insa nu se mai satura, si am ajuns dintr-o data intr-o lume haotica cu bb plangacios de foame la ore greu de presupus din partea mea. Ok, puseu de crestere dar cat?! Si atunci am zis sa incep usor, usor sa ii dau mancarica, indiferent cat mananca, important la varsta asta e tot sanul. Doar ca avand 2 copii, bb cere lapte la 3 ore maxim, e aproape imposibil sa iesim afara...planific o plimbare pana in parc si in centru deja se trezeste ... ma "ascund" bine si hranesc copilul care suge doar 3-4 min si gata, la joaca! Iar intram la magazine, hoinarim un pic, in drum spre casa cine urla de foame? BB...Nu accepta nimic in bibe decat lapte. Apa nu, suc nu, ceai de nici o culoare! Ma gandesc ca ma tine pt sete uneori, dar cum altfel sa-l determin?
Pentru ca uneori mananca si mai repede de 3 ore, nu avem 2 zile identice. Uneori uit si cand a mancat ultima data...
Voi ce ziceti? Ce ma sfatuiti? Ca formula in completare inseamna clar sa intrerupa suptul curand si nu vreau...
La multi ani sarbatoritilor zilei!
Nasterea 1 - Un puzzle cu flori de liliac -
Luca Matei - 05.11.2004
Nasterea 2 - In asteptarea d-lui Maslinuta! -
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=69848621" target="_blank"> slide 1 , www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=71222273" target="_blank">slide 2
ylilimic spune:
Ca sa vedeti cum nu se dezminte: a mancat 4-5 lingurite de piure de legume la h 13, apoi la 13:30 san, la 14 celalalt san si nani. S-a trezit la 16:20 pt san (cam 10 min din care 5 supt cu nadejde) si acum la 17:25 tot pt san (ambii, ca nu sunt asa de plini). Am crezut ca e timpul sa se trezeasca si am incercat sa vb cu el, sa il alint, insa cu ochii inchisi tot sanul il cauta. Iar face nani, nu cred ca pt multa vreme...totusi. Ce inseamna asta?
La multi ani sarbatoritilor zilei!
Nasterea 1 - Un puzzle cu flori de liliac -
Luca Matei - 05.11.2004
Nasterea 2 - In asteptarea d-lui Maslinuta! -
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=69848621" target="_blank"> slide 1 , www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=71222273" target="_blank">slide 2
alinuk spune:
Va pupik,
Sunt si eu o mamica de ianuarie februarie 2007, am o stelutza de ian/febr 2007 - o piciutanie exclusiv alaptata. Si tot mai trag de timp cu asta...macar pana pe la jumatatea lunii iulie.
Avem acum 8.1kg si 65 cm (ne-am nascut cu 3.2kg si 51cm)
Va pun si eu o intrebare: in continuare se mai iau vitamine: elevit, acid folic, fier, calciu????
care dintre ele si pana cand???
Impotriva caderii parului aveti vreun remediu????
multe multumiri
Alinuk si
bb Teo 10 /01/2007
poveste de bb / / www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi de viata
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
ddana spune:
Emaaimee, multumesc mult pentru raspuns. M-am gandit mult la ce ai scris, nu cred ca s-a schimbat nimic in viata lui bebe. Dar o sa fiu atenta la asta.
BB-ul meu doarme pana dimineata la 5 cam de la 6-7 saptamani... Sa-l trezesc noaptea pt alaptat?
...si vroiam sa intreb, poate stie cineva: e adevarat ca primul ciclu anunta iminenta pierderii laptelui?
Multumesc!
Dana
alinuk spune:
quote:
Originally posted by ddana
Emaaimee, multumesc mult pentru raspuns. M-am gandit mult la ce ai scris, nu cred ca s-a schimbat nimic in viata lui bebe. Dar o sa fiu atenta la asta.
BB-ul meu doarme pana dimineata la 5 cam de la 6-7 saptamani... Sa-l trezesc noaptea pt alaptat?
...si vroiam sa intreb, poate stie cineva: e adevarat ca primul ciclu anunta iminenta pierderii laptelui?
Multumesc!
Dana
Sa stii ca si bb Margicutza doarme de pe la 8 sapt toata noaptea - ultima masa la miezul noptii si apoi dimineata intre 7 si 8.
Mie cand avea bb 4 luni, mi-au venit cubanezii. In afara de unele stramboceli in cele doua zile (ca deja a treia era pe duca sau se obisnuise si domnisorul) in care pp ca lapticul isi schimbase un pic gustul, altceva nu s-a intamplat.
Am laptic slava domnului in continuare....
acum bb are aproape 5 luni, peste o sapt astept sa-mi vina tura doi de cubanezi...
Cred totusi ca raspunsul la intrebarea ta nu este unul 100% categoric. Depinde de reactia fiecarui bb si organism de mamik in parte...
Alinuk si
bb Teo 10 /01/2007poveste de bb / / www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi de viata
Nimic nu-i intamplator!
elyanne spune:
quote:
Originally posted by emaaimee
Eliana, mi-e teama sa ma pronunt. as lasa procedura pana implinesc copii 6 luni. oricum e indicat ca mama sa aiba o alimentatie echilibrata sanatoasa in primele 3 luni. apoi poate sa inceapa o dieta care contine toate principiile nutritive de care au nevoie bb.adica nu: diete pompieristice care iti dau voie doar 2 boabe de mazare sau diata Atkins.intelegi ce vreau sa zic.
cremele si lotiunile de corp,incluzandu-le si pe cele care contin alfahidroxiacizi,nu sunt o problema pt mamicile care alapteaza.Nu se vor aplica pe san pt ca bb sa nu inghita crema.
cand vine vb de prod care se aplica extern(topic),pe piele, nimic nu trece direct in sange decat daca este specificat pe ambalaj(ca de ex:plasturii cu nicotina).
ALAPTATUL HELPLINEde piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
si multumesc pt. raspuns. Despre dieta nici nu poate fi vorba 
M-a lamurit intre timp cosmeticiana... se poate pune termocuverta pana la burta... sa nu intre si sanii la 70 de grade
www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena (23 octombrie 2004),
Andrei si
Mihai (3 martie 2007)
Helenutza23 spune:
buna fetelor! intru direct pe subiect, asa ca:
bb papa numai laptic de al meu. mulg tot si ii dau in bibe. in fine, nu intru in amanunte, cine m-a mai citit pe forum stie despre prob mea cu sanii.
am vreo 3 prob:
1. de ce de la o luna puiul nu si-a mai marit cantitatea de lapte baut-> cu asta m-am lamurit citind postarea lui sweet_sm de la inceputul capitolului.
2. de ce puiul face kk chiar si la 3 zile? nu stiu ce sa cred pt ca nu pare constipat, kk e moale ca si consistenta, el nu se vaita de burtik, nu se screme... mi-e neclara situatia, nu stiu daca ar trebui sa iau ceva masuri.
3. l-am cantarit acum fix 2 sapt si ieri. am constatat ca nu a luat decat 280g ceea ce mi se pare f putin. de ce? cei 280g mi s-au infipt in creier
mentionez ca in prima luna a luat 1100g, in a 2-a 1000g, in a 3-a in jur de 600, maxim 700. s-a nascut cu 3700g pe cai f naturale si am iesit cu el cu 3500.
dau aceste detalii in speranta ca vor ajuta pt un eventual raspuns.
Helenutza +
Horia Constantin (18feb2007) = 

Helenutza23 spune:
dupa ce am facut postarea anterioara, am reusit sa mai citesc asa ca la prob nr 3, cea cu luatul in greutate, m-am lamurit. am vazut ca multe mamici au aceasta problema care de fapt pare-se ca nu e chiar o problema... a mai ramas chestiunea cu kk la care astept totusi un raspuns...
si asa, un pic din gandurile mele, dupa ce am mai citit pe la acest subiect... oare cat voi reusi sa ma mulg sa ii dau in bibe? sper sa am puterea sa o fac inca cateva luni... oricum sanul il mai ia cand e agitat sau cand ii e sete, intre mese. sa sper oare ca voi renunta vreodata la mulsul asta si el va suge o masa integrala la san?
acum fug sa alimentez obiectivul! ![]()
Helenutza +
Horia Constantin (18feb2007) =