Alaptatul-Help Line-(4)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Heelenutza pupik..

bine ca ne vdm si aici

Fetitz pedi noastra mi-a zia asa:
sa nu ma impacientez atata timpo cat kki chiar si la 3 zile nu e tare, ci e normal. Inseamna ca instinctul lui de a se screme - acel muschi al sfincterului - nu e ft bine dezvoltat...si ca asta se va face in timp!!

daca dupa 3 zile nu iese totusi afara ii poti pune un supozitor de copil. Eu i-am pus de vreo doua trei ori dar jumatate (am taiat unul de copil in doua)

asa ca relax... dupa diversificare cred ca se va regla pb asta... Eu mai am ceva, pe al 6 luni jumate voi incepe, adica pe la jumatatea lui iulie

pup

Alinuk si bb Teo 10 /01/2007
poveste de bb / / www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi de viata
...................................................
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

alinuk pupici si de la noi.
adev e ca nu pot sa spun ca imi fac f mari probleme mai ales ca am zis, nu pare a se screme, a-l durea ceva... si supozitor am mai bagat si noi, tot asa, cate jumate si-a incasat

poate sunt un pic off-topic, dar nu chiar... eu am inceput diversificarea. acum, nu stiu exact definitia diversificarii, dar dupa mine, inseamana ca incepi sa ii dai treptat un anume aliment zi de zi, dupa care introduci altul si altul. am inceput cu suc mere si voi continua cu porto si cu morcov. dar cate 30-40-50 ml pe zi, o singura data, intre mese, cand vin cu el de afara si e insetat. nu vreau sa inlocuiesc o masa, nu inca. de ce fac asta? pt ca din sondajele mele am observat faptul ca bebelusii care incep mai tarziu diversificarea accepta mancarea mai greu. si mi-e teama de asta. sa nu avem prob cu mancarea.

Helenutza + Horia Constantin (18feb2007) =

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

Helenutza noi am inceput diversificarea la 6 luni!N-am avut nici o probleme si a acceptat cu placere tot ce i-am dat.Nu-mi pare rau de asteptare si din cate am inteles studiile recente arata ca sistemul digestiv al lui Bb nu e pregatit inainte de 6 luni si se pot produce tot felul de alergii si de tulburari.
Sper sa iti fi folosit.

http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)

mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

quote:
Originally posted by ylilimic

emaaimee - multumesc pentru ochiul vigilent si invitatia la acest subiect!

O sa incerc sa explic de ce am introdus alimentele in viata bebelusului de 4 luni si 20 zile (azi). Mai intai au fost colicii pe care cu greu i-au dovedit cu calmante si mult plimbat in brate. Apoi am suspectat un reflux gastroesofagian (bb avea arsuri dupa 1-2 min de supt/plangea si refuza sanul fie plin fie golit/varsaturi multicele chiar si la 2,5 ore dupa masa). Pentru reflux i-am dat 3 zile la rand un bibe de lapte cu Biotics (1 dim + 1 seara) si copilului i s-a parut mai usor asa, deja nu mai voia san, in schimb bea din bibe linistit ca un ingeras (ii mai dadusem bibe, cam 1-2 /sapt daca nu eram acasa, absolut la nevoie). Ramaneam fara lapte, ma simteam obosita, m-a prins si ora 4 dim treaza cu gandul la cum sa-l fac sa manance...Am luat Metoclopramid + hranit bine + lichide multe si vreo 3 zile am tinut copilul la san pentru orice planset. A fost greu dar si-a revenit. Insa nu se mai satura, si am ajuns dintr-o data intr-o lume haotica cu bb plangacios de foame la ore greu de presupus din partea mea. Ok, puseu de crestere dar cat?! Si atunci am zis sa incep usor, usor sa ii dau mancarica, indiferent cat mananca, important la varsta asta e tot sanul. Doar ca avand 2 copii, bb cere lapte la 3 ore maxim, e aproape imposibil sa iesim afara...planific o plimbare pana in parc si in centru deja se trezeste ... ma "ascund" bine si hranesc copilul care suge doar 3-4 min si gata, la joaca! Iar intram la magazine, hoinarim un pic, in drum spre casa cine urla de foame? BB...Nu accepta nimic in bibe decat lapte. Apa nu, suc nu, ceai de nici o culoare! Ma gandesc ca ma tine pt sete uneori, dar cum altfel sa-l determin?
Pentru ca uneori mananca si mai repede de 3 ore, nu avem 2 zile identice. Uneori uit si cand a mancat ultima data...

Voi ce ziceti? Ce ma sfatuiti? Ca formula in completare inseamna clar sa intrerupa suptul curand si nu vreau...

La multi ani sarbatoritilor zilei!

Nasterea 1 - Un puzzle cu flori de liliac - Luca Matei - 05.11.2004
Nasterea 2 - In asteptarea d-lui Maslinuta! - www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=69848621" target="_blank"> slide 1 , www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=71222273" target="_blank">slide 2

te inteleg f bine. am trecut prin asta. multa, multa rabdare, stiu ca e frustrant.mai ales cu 2 copii. ai putea incerca sa ceri ajutor unei rude, etc.
da bebelui sa suga la cerere. fara restrictie, nu ii trebuie apa.
cum ti-ai dat seama ca nu se satura? daca e vioi si uda 5-6 nappies/zi e ok.
program haotic, adica mai mult fara program,absolut normal. ore imprevizibile de papa, normal.asta chiar e nevoie fiziologica la varsta lui. puseul de crestere poate dura si cateva saptamani.
da, stiu ca iti place programul copilasilor unor colege de grupa, insa bb e prea mic pt un program.acum numai el stie cat ii trebuie sa pape. si mai stie ca ii trebuie doar lapte, fara solide. lapte de la mami, nu formula.
nu-i nimic daca va pregatiti pt parc mergeti, avantajul vostru. nu va trebuie sticluta.laptele in san nu se strica, formula da. n recipiente pt laptele praf,apoi apa pt lapte, apoi... cate ustensile numai pt lapte.
ce ti-as sugera eu:
incearca sa vezi latura pozitiva a fiecarui lucru.
bucura-te de bb in fiecare clipa, incearca sa il cunosti, urmareste-i reactiile. incearca sa il implici pe Luca cat se poate de mult in viata cotidiana cu un bb mic. adica schimbati-l impreuna pe Adam, cerei celui mare sa iti aduca jucarele pt bb cand il schimbi, hainute,sosete,servetele,etc. la fel si la baie: sa aduca prosopul,etc.bucura-te de copii tai, odihneste-te noaptea in loc sa te gandesti la fleacuri. da, fleacuri ti se vor parea daca apuci sa te odihesti un pic. vei avea mintea mai limpede si nu ti se va parea totul atat de sumbru.
bucura-te de perioada asta asa cum e dificila si frumoasa, apoi vor veni alte etape.diferite, dificile, dar pline de realizari: primii pasi,primele cuvinte, etc.
nu are rost sa pierzi momentele astea unice.relax mami, faci o treaba f buna.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

quote:

Ca sa vedeti cum nu se dezminte: a mancat 4-5 lingurite de piure de legume la h 13, apoi la 13:30 san, la 14 celalalt san si nani. S-a trezit la 16:20 pt san (cam 10 min din care 5 supt cu nadejde) si acum la 17:25 tot pt san (ambii, ca nu sunt asa de plini). Am crezut ca e timpul sa se trezeasca si am incercat sa vb cu el, sa il alint, insa cu ochii inchisi tot sanul il cauta. Iar face nani, nu cred ca pt multa vreme...totusi. Ce inseamna asta?

Nasterea 2 - In asteptarea d-lui Maslinuta! - www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=69848621" target="_blank"> slide 1 , www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=71222273" target="_blank">slide 2

daca suge des inseamna ca isi mareste productia de lapte. trebuie sa suga mai des ca sa faci mai mult lapte. faptul ca ai sanii moi nu inseaman ca nu ai lapte.dupa 6 sapt de la nastere ei se obisnuiesc si produc atat cat are bb nevoie. daca ii trebuie mai mult se pune la treaba sugarul si gata.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

emaaimee - chiar plecam la culcare convinsa ca nu am primit raspuns dar bine ca macar in proportie de 80 luasem hotararea de a mai intarzia diversificarea pana cand s-o arata Adam din nou interesat de farfuriile noastre. Fiul cel mare este un scump care pe langa faptul ca are grija de Adam f mult, ma si ajuta/intelege/asculta. Ajutor din exterior nu e posibil din varii motive. Bine ca am totusi sot, unul cooperant si asta e de apreciat.
Adam cred eu ca nu ii ajunge pentru ca suge chiar si la 2 ore, insemnand ca nu e satul, nu?

Multumesc pt raspuns si sper sa ne fie si noua ceva mai usor de acum incolo. Si mie imi convine mai mult alaptarea, e mai comoda din multe p.d.v. Multumesc inca o data pentru timpul acordat!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by alinuk

Va pupik,

Sunt si eu o mamica de ianuarie februarie 2007, am o stelutza de ian/febr 2007 - o piciutanie exclusiv alaptata. Si tot mai trag de timp cu asta...macar pana pe la jumatatea lunii iulie.

Avem acum 8.1kg si 65 cm (ne-am nascut cu 3.2kg si 51cm)

Va pun si eu o intrebare: in continuare se mai iau vitamine: elevit, acid folic, fier, calciu????

care dintre ele si pana cand???

Impotriva caderii parului aveti vreun remediu????

multe multumiri

Alinuk si bb Teo 10 /01/2007
poveste de bb / / www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi de viata
Nimic nu-i intamplator!

ia pana la 6 luni prenatale cu multivit si fier,ia si acid folic separat(400mg/zi) si iti trebuie 1000mg calciu/zi-nu osifica fontanela lui bb cum am auzit de mii de ori( eu am luat si pe durata sarcinii). daca nu iti iei suficient din prod lactate, completezi cu comprimate de calciu.pe ambalaje scrie cat calciu are 100ml din prod x.eu am luat pana la un an de la nastere si apoi la 2 zile si tot le-am mai rarit.
pt par: in afara de vit si o dieta echilibrata:fructe, legume, peste. profita din plin de sezon. si multa apa.

Edit:
am uitat de oleaginoase(nuci, alune, arahide, fistic)- cat intra in causul palmei e suficient) si ulei extravirgin de masline in salate(o lingurita e de ajuns/ portie, gatit isi cam pierde din proprietati)

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

quote:

emaaimee - chiar plecam la culcare convinsa ca nu am primit raspuns dar bine ca macar in proportie de 80 luasem hotararea de a mai intarzia diversificarea pana cand s-o arata Adam din nou interesat de farfuriile noastre. Fiul cel mare este un scump care pe langa faptul ca are grija de Adam f mult, ma si ajuta/intelege/asculta. Ajutor din exterior nu e posibil din varii motive. Bine ca am totusi sot, unul cooperant si asta e de apreciat.
Adam cred eu ca nu ii ajunge pentru ca suge chiar si la 2 ore, insemnand ca nu e satul, nu?

Multumesc pt raspuns si sper sa ne fie si noua ceva mai usor de acum incolo. Si mie imi convine mai mult alaptarea, e mai comoda din multe p.d.v. Multumesc inca o data pentru timpul acordat!

isi mareste productia de lapte bb. stai linistita ca se satura. daca suge, apoi ia o pauza si il auzi ca inghite laptele si apoi iar suge, pauza de inghitit, etc.apoi se opreste singur ca e satul.
scuze ca nu pot raspunde atat de prompt cat as vrea, sunt f busy la munca-am niste proiecte de facut si deadline-uri nasoale, apoi cu casa noua, acasa, etc. dar pe cat posibil mai arunc un ochi pe aici si cand am un pic d vreme mai scriu pe aici

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ddana

Emaaimee, multumesc mult pentru raspuns. M-am gandit mult la ce ai scris, nu cred ca s-a schimbat nimic in viata lui bebe. Dar o sa fiu atenta la asta.
BB-ul meu doarme pana dimineata la 5 cam de la 6-7 saptamani... Sa-l trezesc noaptea pt alaptat?
...si vroiam sa intreb, poate stie cineva: e adevarat ca primul ciclu anunta iminenta pierderii laptelui?
Multumesc!

Dana

nu are Eluxtonul nici o legatura. posibil puseu de crestere+colici. cu multa rabdare veti trece si peste asta.
eu asa zic ca ii trebuie lapte micutului.
nu anunta primul ciclu iminenta pierderii laptelui. cm mi-a venit cand avea fata 7 luni. am alaptat-o pana la 18 luni. si nu sunt singura.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by elyanne

quote:
Originally posted by emaaimee

Eliana, mi-e teama sa ma pronunt. as lasa procedura pana implinesc copii 6 luni. oricum e indicat ca mama sa aiba o alimentatie echilibrata sanatoasa in primele 3 luni. apoi poate sa inceapa o dieta care contine toate principiile nutritive de care au nevoie bb.adica nu: diete pompieristice care iti dau voie doar 2 boabe de mazare sau diata Atkins.intelegi ce vreau sa zic.
cremele si lotiunile de corp,incluzandu-le si pe cele care contin alfahidroxiacizi,nu sunt o problema pt mamicile care alapteaza.Nu se vor aplica pe san pt ca bb sa nu inghita crema.
cand vine vb de prod care se aplica extern(topic),pe piele, nimic nu trece direct in sange decat daca este specificat pe ambalaj(ca de ex:plasturii cu nicotina).

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

si multumesc pt. raspuns. Despre dieta nici nu poate fi vorba n-am de gand atata timp cat alaptez si in plus fg in plus n-ar fi o problema... Problema mea e celulita
M-a lamurit intre timp cosmeticiana... se poate pune termocuverta pana la burta... sa nu intre si sanii la 70 de grade ... asa ca nu cred ca mai este vreo problema...

chiar nu e nici o pb in cazul asta.
sa ne zici cum stai cu celulita, suna tentant tratamentul tau de infrumusetare.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput