GRADINITA?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Zeta, foarte frumos.
Felicitari.Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Va rog sa ma iertati ca-mi vars naduful aici, dar nu am idee cui sa-i spun si sa ma si inteleaga: suntem intr-o tara de cacao, unde persoanele (si mai ales copiii) cu dizabilitati sunt tratate execrabil! Nu mai pot de furie si neputinta! Pana la urma si la coada, nimeni nu vrea s-o primeasca pe fii-mea la gradi, pentru ca n-are cine s-o duca la baie si s-o ajute sa manance! Deci, la o gradi normala nu se pune problema, iar la grupa speciala este lasata sa zaca in scaun pana la sfarsitul programului, nebagata in seama... Treaba aia cu integrarea in colectivitatea "normala" e o abureala! Asa ceva nu se accepta... Nu stiu ce o sa ma fac cand va trebui sa mearga la scoala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zetapompilia spune:

draga akella,
ai dreptate. integrarea copiilor cu handicap sever in grupe normale, nici mie nu mi se pare o solutie eficienta.De ce ? pentru ca acestia sunt doar mobila . Nimeni nu le ofera sprijin . sunt doar spectatori. tocmai de aceea , noi , o mina de parinti , ne-am grupat intr-un ONG, si am infiintat grupe speciale. Acestea sunt integrate in gradinite normale, dar se lucreaza separat. Sunt si activitati pe care le desfasoara impreuna cu ceilalti copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Ana, parca nu stii ca tot ce se face pt. ei este de ochii lumii si sa ne arunce in ochi ca se face ceva si pt. ei. La noi in sect. s-au dat bani , puncte, .....pt. cursuri de integrare...si cine primeste copii???? NIMENI.
Eu sunt satula de toti. Te lupti cu morile de vant. Daca vrei sa te implici sa faci ceva pt. acesti copii nu te accept sa nu vezi magariile care se fac. Sunt rari cei ce isi fac o fundatie, asociatie care sa si ajute. Imi este scarba de tara asta. Pacat ca nu pot sa-i ofer Alexei o viata mai buna si trebuie sa inghit umilinta ca sa fie primita, sa fie tratata.....sa fie acceptata de societate.
Vezi poate poti sa o lasi cu cineva in timpul programului. Cunosc o mama care sta cu baiatul la gradi 4 ore. Pote poti si tu.
E greu si nu avem ce sa facem. Eu sunt disperata ce am sa fac dupa ce incep munca. Zilnic ma gandes cine ma va ajuta, cum am sa fac......

Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Alexa e simte bine la gradi dar eu tot nemultumita sunt. Nu o duce la baie, nu-i da apa.....dar trec cu vederea pt. ca se simte foarte bine, se joaca, a mai invatat si unele lucruri. E vesela, se pupa cu toti copii, o trateaza normal ca pe orice copil, se joaca cu ea.....si asta este foarte bine. Poate cu timpul va cere????

Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zetapompilia spune:

buna seara Paula,
Vad ca nu sunt singura care noaptea bintui pe net. In cele doua grupe pe care le-am infiintat, pot spune ca totul merge bine. Avem parinti care stau cite unul pe zi in clasa ptr. a sprijin educatorul. , iar grupele sunt formate din 7 copii. Sa stii, ca atita timp cit si parintii se implica in ed. si recuperarea copiilor, totul iese cit se poate de bine.Eu credeam ca in bucuresti , treburile stau mai bine, dar constat, din cele spuse de mamici, ca nu este chiar asa.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Daria va merge din toamna tot la 218, gradinita unde a mai fost si de unde am retras-o ca nu se ocupau de ea. Insa intentionez sa nu las lucrurile asa: daca tot lucrez in creierii inspectoratului general, ma voi interesa cum sta treaba cu profesorii itineranti, cine si cum stabileste programul gradinitelor (cel zilnic, dar si cel calendaristic...), si ma mai intereseaza oferta educationala - PROGRAMA! Trebuie sa iau atitudine, sa incerc sa pun lucrurile in miscare macar la amarata asta de grupa speciala de la 218, pentru ca vreau ca fii-mea sa fie independenta cand va fi mare, sa mearga la scoala, la liceu, sa se faca ce doreste in viata. Sunt constienta ca nu pot schimba intreg sistemul, insa macar daca reusesc sa imbunatatesc situatia pentru cei 15 copii de la grupa speciala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Ana, mai bine ai schimba nesimtita de directoare de la acesta gradinita si pe urma sistemul. Eu nu mai calc pe la ei.Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Paula, ieri am stat de vorba cu una dintre inspectoarele mari si i-am spus de problemele de la 218; n-am uitat sa-i spun si cum ai fost tu tratata cand ai vrut s-o inscrii pe Alexa. A ramas cu gura cascata. Nu si-a inchipuit ca lucrurile pot sta chiar atat de rau. Se va organiza o inspectie inopinata si in mod sigur va iesi scandal mare... Pe Daria nu am unde s-o duc in alta parte, deocamdata, pentru ca la gradinitele normale nu vor s-o primeasca si n-am aflat inca de o alta gradi cu grupa speciala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Ana, poate pana la urma facem si noi gradinita noastra??? Luam exemplul celor din provincie.
Eu nu am bani si nici spatiu dar poate ....gasim o solutie.Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)

Mergi la inceput