GRADINITA?

GRADINITA? | Autor: Witchie

Link direct la acest mesaj

Sunt revoltata si nu stiu unde sa mai intreb.
Prietena mea, Paula ( o cunoasteti cu siguranta) incearca sa isi inscrie fetita la gradinita. Din pacate nu este primita nicaieri. Nu ma mira chestia asta pentru ca nici pe fetita mea nu au primit-o nicaieri ba pentru ca sunt multi copii ba ca e mijlocul anului scolar ba din alte motive.

Paula a obosit sa se certe cu directoarele de gradinite. Eu pot sa mai astept dar Paula ar vrea sa o duca pe Alexa la o gradinita normala.
Ce gradinita stiti care sa o primeasca pe Alexa? Va rog, daca stiti ca exista asa ceva, scrieti aici unde e si pe cine sa contactam.
Multumesc!

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Am buba!...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

uite ce am gasit

Centrul ESSMI -gradinita particulara pentru copii cu nevoi speciale - tulburari de vedere , de vorbire , diferite deficiente, etc. :

- terapii specifice : Braille, logopedie , OSM ,etc.
- cabinet psihologic
- cursuri de dansuri , gimnastica aerobica , karate.
Adresa :B-dul Camil Ressu , nr 42 , bl A12 , ap 3 , interfon 9003C , sect 3 Bucuresti
TELEFON :0724659139 0721949659

am gasit pe forumul SD ....nu stiu daca link*-ul nu se considera publicitate
http://www.sindromdown.ro/component/option,com_smf/Itemid,27/topic,65.msg2567/

sper sa va ajute ..tin pumnii


----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu'(02.03.05) si Spiderman (16.01.98)

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Este vorba de gradinita normala?
In grupa Monicai este un copil cu autism. I s-a recomandat integrarea in gradi normala si ei l-au primit pur si simplu.
Copilul respectiv e in al 2-lea an de gradi si a evoluat mult.

Scuze - acum am citit ca e vorba de Gradi normala.
Gradinita "Peter Pan". Daca vrei scrie-mi PM si iti dau nr. de mobil al directoarei.


Sorana si Monica (4 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Andreea, multumesc mult de tot.
Nu vreau sa ma intelegeti gresit sau sa ma judecati gresit.

Fetita mea vorbeste, merge, spune ce vrea, executa comenzi, este foarte cuminte......e ca si un copil care nu ar avea nimic. Ea este mai inceata in tot ceea ce face. Am fost si mai merg pana am sa o inscriu/duc la una normala la o gradi cu deficiente dar vreau ceva mai bun. Este bine si acolo dar vreau sa incerc si altceva.
Va multumesc ca ati raspuns solicitarii facute de Andreea.




Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Culmea e ca si eu sunt in aceeasi situatie cu Paula. Daria a mers la gradi aproape 2 ani, dar am retras-o pentru ca nu aveau grija cum trebuie de ea. Fetita mea nu merge, insa vorbeste si se cere la toaleta, dar daca o ignori... se scapa pe ea... In ritmul asta, facuse infectie urinara... Acum caut alta gradinita. Greu si cu deplasatul, pentru ca nu toate gradinitele au mijloace de transport... Of, nu mai stiu incotro sa ma indrept!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Paula ti-am raspuns si pe PM, nu stiu de ce sunt asa nauca dar am avut senzatia ca e vorba de copilul unei prietene de-a ta. Scuze

Paula - fetita ta sta foarte bine. Cred ca nu ar fi nici o problema integrarea intr-o gradi normala daca educatoarea e binevoitoare si un pic mai atenta cu copilul, in sensul de a avea mai multa rabdare cu ea decat cu ceilalti.
Iti spuneam in PM ca cei de la Peter Pan au acceptat un copil care nu vorbea si era si agresiv - si dupa parerea mea copilul a facut progrese incredibile!

Sorana si Monica (4 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zetapompilia spune:

Am o fetita de 13 ani, care in urma unor probleme aparute la nastere a ramas cu sechele. am descoperit in urma tomografiei ca are leziuni cerebrale pe partea stinga a creierului. intelege tot ce i se spune , dar lipseste limbajul activ.am incercat sa o integrez intr0o gradinita normala, dar fiind multi copii in grupa educatoare nu ii putea acorda timp suficient si era mai nult mobila in clasa. In urma cu 4ani am cunoscut un medic kinetoterapeut din Franta si m-a sfatuit ca singura sansa a oanei (fetita mea)este so infiintez un ONG pentru protectia copilului cu dizabilitai. am trecut la treaba, iar astazi, dupa 4 ani asociatia mea are infiintate 2 grupe speciale invatamint prescolar. Daca nu va sint acceptati copii in grupe normale , nu disperati. Grupele mele sunt intr-o gradinita normala , si sunt alcatuite din 8 copii cu dizabilitati, asa ca acesti copii pot primi tot sprijinul de care au nevoie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristianc spune:

Felicitari.

E greu ceea ce ai realizat. exista insa copii care se pot integra si pot evolua foarte potrivit intr-o gradinita normala . Numai ca educatoarea ar trebui sa inteleaga si sa stie cum sa interactioneze si cu ei . De asemeni si parintii celorlalti copii - deci sesiuni de informare, de formare, de comunicare etc.. ceea ce e f greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zetapompilia spune:

Buna seara din nou! Un copil cu retard sever are nevoie de foarte multa atentie! grupele de gradinita speciala se afla intr-o gradinita normala, copiii interactionind intre ei , au participat impreuna la diferite activitati. nu-mi doresc sa-i izolez, dar atunci cind trebuie da de lucreze cu ei este mai bine ca acest lucru sa fie separat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Am stat si mi-am facut lectiile pe tema asta si am ajuns la urmatoarea concluzie:
Aveti nevoie de un profesor de suport si de un profesor insotitor. Nu numai ca aveti nevoie, dar aveti si dreptul la un profesor insotitor. Cred ca daca ati solicita integrarea copilului in grupe normale de gradi precizand ca aduceti profesor insotitor, nu ar mai fi asa de reticente doamnele educatoare.
Va rog cititi aici:
http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=68911


Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Am buba!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zetapompilia spune:

Aveti dreptate, dar ce ne facem cu ceea ce gindesc ceilalti de linga noi? "Ce faceti doamna ne aduceti handicapati in gradinita?" Cum v-ati simti? Pina la a avea cele doua grupe ne-am confruntat cu foarte multe rautati. A-ti simtit durerea unui copil care este respins de ceilalti doar pentru ca este altfel? Eu da. am pornit cu grupe speciale tocmai pentru a reusi in timp sa-i ajutam pe oameni sa se schimbe. obisnuindu-se cu acesti copii printre ei, acceptindu-i , mai tirziu,sper, ii vor accepta si nu-i vor mai privi ca pe niste "curiozitati". Oana, fetita mea, pot spune ca este un copil norocos , pentru ca am avut posibilitati si am putut sa o ajut( vorbesc de recuperarea ei). La noi in judet pina acim 3 ani nu aveam logopezi, psihologi, iar despre integrarea in invatamint , ce sa mai vorbim. Deci ce ne facem cu copii de 13-14 ani care nu au frecventat nici gradinita , ii putem inscrie undeva ? Da S-ar putea . Intr-un centru de zi. dar noi nu avem asa ceva . De asta munca noastra este cu atit mai dificila.

Mergi la inceput