DILEMA: de la 2 ani - gradi sau bona?????

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anymony spune:

Fetele, eu am fost astazi sa vorbesc de gradinita, sa o dau din septembrie 2008, cind face 2 ani si 7 luni...
Sa vedeti ce raspunsuri...
Una la mina inscrierile incep din mai-aviz amatorilor, dar ca Ioana mea nu are sanse ca nu are inca 3 ani, ci doar 2 ani si 7 luni. deci Ioana va mege la gradi probabil la 3 ani si 7 luni. Asta la stat.Directoarea mi-a zis ca e cererea f mare si nu poate refuza copii care atunci fac 3 ani... faza e ca am inteles ca sunt gradi care primesc si sub 3 ani-dar eu voiam la asta ca e la 5 min de casa, si...daca nu o iau eu o poate lua matusa mea care sta tot pe linga...OFFF.
Totusi am o vecina a carei nepoata face 3 ani acum in decembrie si a fost primita...deci compromisuri se fac. acu sa vaz de unde vine...."compromisul".
Miine ma duc la una particulara care e a Mitropliei ,tot in zona -e mai scumpa, dar am inteles ca primesc si mai mici. Ma duc sa incerc...tineti pumnii.
Eu in februarie ar trebui sa incep serviciul,cind imi face fata 2 ani, sincer nu as lua bona, desi vorba voastra am vazut si multe super, dar si multe "belele", dar nu am ce sa fac. trebuie sa gasesc deci o cresa cred, dar aproape de casa nu-i nici una... Si Ioana mea daca nu is face somnul dimineat acum trebuie nu te intelegi cu ea.
A mea maninca cum poate singura, de pampers nu am scapat inca dar suntem pe drumul cel bun, devorbit te intelegi cu ea-executa tot si e tare harnicuta.
Asa ca si eu as opta pentru "colectivitate"...indiferent cum se numeste ea...Cit despre boli, fiecare cu imunitatea lui si acum sunt atitea stimulente, incit...putem face fata!!!

Any si Ioana-Catalina (12.02.2006)

www.dropshots.com/anymony/" target="_blank"> poze Ioana-Catalina

Povestea nasterii Ioanei-Catalina

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=21fc06911023d376aa686b" target="_blank">Iubirea noastra Ioana-Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Ady, intr-adevar, la 2 ani si 7 luni e cam mica de gradi. Noi am inceput la 3 ani si 6 luni si am pastrat si bona, pentru cazuri de urgenta...care au fost multe ! Iar cu imunostimulatoarele astea incep sa am dubii, am incercat o gramada si tot e bolnav copilul In octombrie nu a fost decat o saptamana la gradi si santem deja in grupa mijlocie... asa ca... traiasca bona

Ingrid si Cristi 4 ani si 8 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kristinutza spune:

cred ca ideal este sa mearga la gradinita/cresa program scurt si dupa pranz cu o bunica de treaba sau o bona de incredere.
sau cu bona/bunica, dar si socializare cu alti copii - parc, vecini cu copii, cerc de activitati pt copilasi mici etc.

ceva inainte sa implineasca 2 ani l-am dat pe radu la gradinita. nu m-as indura inca sa-l las pana seara la 7 la gradinita, asta ma gandesc pentru 3 ani incolo... dar recunosc ca am si un sprijin de nadejde in soacra mea.

m-am cam grabit, ca-s pe final pe program de serviciu. sper ca s-a inteles ceva.

cristina, mama de radu (09.10.2005)
www.flickr.com/photos/cristina_balanean/sets/" target="_blank">poze si www.dropshots.com/new.php?userid=128437&cdate=20060625&cimg=0" target="_blank">video
www.cercrecreativ.go.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Georox spune:

Buna ! Tocmai mi-am dat fetita de 1 an si 3 luni la o cresa de stat ! A fost bine in primele doua zile, a mancat a dormit, insa a reusit deja sa ra cceasca, iar educatoarele de acolo, mi-au zis sa o aduc in continuare pentru ca daca o opresc acasa i se agraveaza raceala. Ne tratam cu panadol si picaturi de nas , sper ca in wk sa se refaca. Noi nu ne permitem o bona, oar eu trebuie sa imi caut de lucru pentru ca nu se mai poate. Stam si in chirie, situatia este chiar ideala! Sper ca Sofia sa se adapteze totusi. II place cand o duc acolo, dar mai plange dcand se desparte de noi...E totusi prima saptamana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Noki_lara, iti recomand calduros Cresa! Copilul e mare la 2 ani, nu mai e bebelus, are nevoie de alti copii, de socializare, acolo invata poezii, cantecele, are persoane pregatite sa aiba grija de copii, pedagogi, nu bone care asteapta sa treaca ora si sa-si ia salariul. Are un program fix, se imunizeaza, sunt mult mai mari avantajele fata de o bona.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Eu am angajat bona de la 1 an si 4 luni, am avut noroc de o bona buna care se poarta foarte frumos cu copilul. E drept ca ma port foarte bine cu ea, am platit orice ora suplimentara, a plecat acasa cu taxi cand am venit la 10 seara. Intotdeauna am ajutat-o cu bani sau mancare, orice a avut nevoie, la randul ei nu s-a uitat niciodata la ceas, ca sa zic asa.

Din vara vreau sa o dau la program scurt la o gradinita particulara (va avea 2 ani si 4 luni) ca sa invete niste chestii in colectiv, ea inca nu vorbeste. Voi pastra bona pe acelasi salariu...
E adevarat ca eu sunt singura-singura, fara parinti, tatal Carlei locuieste in Belgia... deci probabil o sa tin bona pana in clasa a 5-a.

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Salut!
La mine dilema a aparut mai devreme de 2 ani. Piticuta are abia un an si aproape 2 luni iar in mai cind va avea si 5 luni va trebui sa merg la serviciu. Deci va trebui sa aleg. Cu bona, dupa ultimele "stiri" si ce am mai vazut si eu in vara prin parc, parca nu mi-as lasa copilulsingur cu ea in casa. Iar bunici nici nu avem in oras si nici nu as apela, ca de cite ori vin o razgaie de imi i-a saptamaini bune sa o dezvat. M-am gandit la cresa si din ce am citit pe forum, e incurajator. Chiar am fost si am vazut vreo doua de stat deocamdata, dar am program de vizite saptamina viitoare. Educatoarele mi-au facut o impresie buna. Sper sa fie ok si sa gasesc o cresa unde sa o primeasca in mai,c amai peste tot spun pt septembrie ceea ce pt mine e cam tarziu.

Lacramioara mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

anymony abia acum am vazut ca si tu esti din Iasi. Te-am vazut si la clubul iesencelor.
Lacramioara mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)

Mergi la inceput