DILEMA: de la 2 ani - gradi sau bona?????
Raspunsuri - Pagina 2
Alex2 spune:
Hai sa va povestesc, daca-mi permiteti o experienta de curand. Ieri nu m-am simtit excelent asa ca mi-am permis sa "bolesc" putin in pat, de unde am coordonat activitatea la servici. Am anuntat-o pe bona ca desi stau acasa, ea se va ocupa de copil. A fost mai exact ptr prima data cand eram spectator la relatia lor. Adevarul e ca este o bunicuta excelenta ptr fi-miu, au o relatie deosebita, sufleteasca, el e topit dupa ea, de cand e cu ea nu face mofturi, nu da cu fundul de pamant, si alte nebunii care le facea, chiar arareori inainte, dar...sunt convins acum ca o educatoare s-ar ocupa de mai mult decat de supravegherea lui. Nu stiu ce fac mai exact bonele voastre, dar stiu ca la gradinita copiii au activitati, se ocupa de ei, este mai mult decat socializare sau un loc unde lasi copilul ptr ca mergi la servici. Din cauza faptului ca noi ne schimbam des domiciuliul am renuntat la ideea de gradinita ptr bona, dar acum sunt convins si votez PRO gradinita, iar din toamna am sa-l las la gradinita zilnic, chiar cu riscul de a fi dependent de un anumit loc.
Alexandru
Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...
sirimie spune:
Eu am incercat sa il dau la gradinita (unde nu i-a placut) si dupa 2 zile s-a imbolnavit, abia de curind am terminat tratamentul (lung) cu antibiotic. Si imi pun problema daca sa incerc la alta gradinita sau nu 
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/
Despre Andrei
lavi02 spune:
Noki, eu n-am fost nici la cresa, nici la gradi, dar in clasa I am tinut-o din boala in boala.
Din ce am vorbit cu directoarea de la gradi a Silviei cam toti copiii in primul an de gradi se imbolnavesc frecvent (mai des decat in anii urmatori); in afara de cei care au fost la cresa, care si-au facut deja stagiul acolo.
Celelalte argumente ti le-am zis la sub nostru.
Cat de des? Depinde f mult de la copil la copil. Sarah fiind totusi obisnuita cu grupul de copii, nu cred ca se va imbolnavi f des si f rau. Mama Omida ce sunt!
szivarvany spune:
Fetele, gradinita este de preferat oricarei bone.
Dar cine alege bona o face din mai multe motive, printre care NU exista gradinita cu program lung precum serviciul mamei - care nu are alt ajutor, deci ar trebui sa plece cu cateva ore mai repede de la servici, iar cand incep sirul de raceli - NU are cu cine sa lase copilul, deci clar ii trebuie un ajutor ...
Daria &
www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)
Ekipa albastra: Crystina - Mephala - Khristin - Daria 
dako spune:
da. bun subiect. dupa niste experiente mai putin placute la capitolul bone, am ramas la una..care se ocupa de pustanii mei de 1 an si 3 luni. iubire mare..si reciproca...:) dar, totusi sunt hotarata ca de la toamna sa ii dau la gradinita. cu riscul bolilor aduse de colectivitate, consider ca ar fi mai bine pregatiti pentru viata, din toate punctele de vedere...
a propos..fetele din bucuresti. ce gradinita imi recomandati in sectorul 2, pe langa liceul iulia hasdeu?!
ingridnen spune:
mamagiuliei are dreptate... gradinitele nu au program pana seara tarziu.... si ce te faci daca se imbolnaveste copilu ' (din pacate mai des in primul an, cum am constatat) si n-ai nici un ajutor. Nu poti sa-ti iei mereu concediu... asa ca trebuie sa alegi bona ca solutie de rezerva
Eu ma gandesc de pe acum (desi Cristi are doar 4 ani) cum va fi la scoala... pai si atunci imi va trebui bona, cine mi-l ia de la scoala ca eu vin la ora 8 seara acasa (si sotul pe la 5). Si ce fac cu el in vacante ? Asa ca "bona" ne cheama 
Ingrid si Cristi 4 ani
P&ANA spune:
Cu siguranta gradi..
Fetita mea cea mare a stat cu bona 2 ani iar la 3 ani a mers la gradi
si atunci am constatat ca de fapt copilul avea potential dar nu era
stimulata ,nu colora nu i se citea ,nu vorbea corect iar noi credeam ca acesta este ritmul ei insa a doua fetita (acum are 4 ani si 4 luni)
merge la gradi de la varsta de 1 an si 8 luni , am dat-o atunci pentru ca bona avea un deces in familie ,noi eram prea ocupati si am dus-o cu sora ei la gradi pentru o zi iar 2 saptamini ma rugam de ea sa plecam acasa de la gradi la ora inchiderii.
Nu pot spune ca nu a fost bolnava , o mica raceala , o indigestie , insa aceste episoade se pot intimpla oricand .
La gradi i se ofera altfel de educatie sunt stimulati sa invete si nu cred ca bona cit ar fi ea de rabdatoare tot nu poate avea activitati diverse in fiecare zi.
Te rog sa ma crezi ca imi pare foarte rau ca nu a mers si cea mare (are acum 6 ani si 9 luni si este in clasa I) la gradi la cel tirziu 2 ani.
MUTTA BAFTA
alina71
ankalaura spune:
quote:
Originally posted by ingridnen
mamagiuliei are dreptate... gradinitele nu au program pana seara tarziu.... si ce te faci daca se imbolnaveste copilu ' (din pacate mai des in primul an, cum am constatat) si n-ai nici un ajutor. Nu poti sa-ti iei mereu concediu... asa ca trebuie sa alegi bona ca solutie de rezerva
Eu ma gandesc de pe acum (desi Cristi are doar 4 ani) cum va fi la scoala... pai si atunci imi va trebui bona, cine mi-l ia de la scoala ca eu vin la ora 8 seara acasa (si sotul pe la 5). Si ce fac cu el in vacante ? Asa ca "bona" ne cheama
Ingrid si Cristi 4 ani
Ba unele gradinite au program pana seara, plus program in luna august. Pentru cand va ajunge copilul la scoala, exista afterschool.
Cel mai important este sa nu se imbolnaveasca puiul prea serios. Daca prinde niste raceli de bun simt, poti mentine gradinita fara probleme.
Si eu ajung acasa cam tot pe la ora 8, uneori pe la 7, alteori pe la 9, dar niciodata la 6. Sotul meu insa, la 5 iese pe usa firmei! Asa ca ia el copilul, vine acasa, il hraneste....
Intamplator, pana acum am dus fata in vacanta de vara la ai mei, dar acum m-am asigurat cu o gradinita unde nu sunt vacante. Pot sa consider ca am avut noroc, dar mi-am propus sa ma folosesc de avantajele pe care le ofera Bucurestiul si sa nu mai ajung sa am nevoie de bona.
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza
Noki_Lara spune:
Fooooarte utile toate parerile! Meritati o pajiste de 

!
Sarah mea nu e bolnavicioasa- slava cerului - si Doamne jauta sa ramana sa pe viitor. O alta bila alba la noi ar fi ca in caz de boala as putea sa o las la mama - dar nu a la long, normal, ca doar de-aia imi si pun problema de gradi sau bona, ca nu poate avea EA grija de ea pe termen lung. Sau imi pot lua eu medicale in caz ca e musai, ca imi permite serviciul meu mai lejer.
Cred ca voi opta pana la urma pentru gradinitza. ma gandeam s-o inscriu acuma pentru la toamna, de la un an si 11 luni. Las o marja de acomodare de o luna pana incep eu serviciul si vad cum se descurca. In cel mai rau caz - cel de boala non-stop - Doamne fereste, o retrag si caut bona. Dar sa speram ca nu va fi cazul...
Ce ziceti?
Poze cu Sarah si mami 
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 si www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4
Varsta Sarah
Everything matures...eventually!