DILEMA: de la 2 ani - gradi sau bona?????
Raspunsuri - Pagina 3
gonghy spune:
Ceau fetelor!
Fetita mea are doar 6 luni dar deja le aud pe mamici prin parc ca vorbesc unde sa isi inscrie copii la gradi.Deja ar trebui sa ma gandesc la acest aspect?? Nu ar trebui abia dupa ce face 1 anisor sa imi pun problema la ce gradi sa o dau??
Voi ce spuneti![]()
![]()
![]()
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
Laura si bebe Maya
catrinutza spune:
Buna seara mamicilor, pentru ca si eu consider ca gradinitza il ajuta pe copil mult mai mult sa se dezvolte si sa evolueze, am si eu o rugaminte la voi: spuneti-mi si mie numele gradinitelor din Bucuresti unde au primit copii mai mici de 3 ani...
Merci
Noki_Lara spune:
Gonghy - depinde ce vrei sa faci cu copilul. Daca poti sta acasa pana la 2 ani, e prea devreme de inscris, asta e clar. Daca nu, iar depinde ce vrei sa faci - gradi sau bona..intrebarea-dilema!![]()
Catrinutza- in principiu toate gradinitzele particulare au si grupe de cresa, adica de sub 3 ani. Unele - marea majoritate - iau d ela 2 ani, altele mai cu motz, de la 2.5 ani. E oferta suuper variata. Cauta pe Google gradinitze si gasesti stive. Apoi o sa incepi nebunia vizitatului...ehehe...vremuri grele!![]()
Poze cu Sarah si mami 
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 si www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4
Varsta Sarah
Everything matures...eventually!
Rufus spune:
Noi am optat pentru bona. Motivul? Nu vreau sa o supun pe Ana, la varsta asta, la eventuale boli care, in anumite conditii, nu ofera imunitate marita, ci sensibilizarea unui organism fraged. Cred ca un control mai strict la aceasta varsta este benefic dezvoltarii ulterioare.
Sunt constient de avantajul traiului in societate, ma gandesc doar ca are timp suficient sa se "socializeze".
poze multe cu noi
Ana a implinit un an
2006
2007
herra spune:
asta e si parerea pediatrei noastre: ca ceea ce castiga la socializare sau dezvoltare sau cum vreti sa o mai numiti, pierde la imunitate.
asa ca am gasit o doamna care deseneaza, picteaza, canta, recita si danseaza cu el.
oricum la gradi fac activitati dimineata, dupa care educatoarele pleaca acasa.
am sa mai caut si un club sportiv care are si grupa mica.
Gabrielama spune:
Noi am ales gradinita, tot de la 2 ani. S-a simtit bine acolo din prima clipa, merge cu mare bucurie, a invatat o gramada de lucruri, este un copil extrem de sociabil. Atentie insa, cel putin pentru prima perioada, iti trebuie un back-up la gradinita, respectiv o persoana de nadejde cu care puia sa poata sta acasa, pentru ca, inevitabil, va raci.
Succes!
Gabi
Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...
bubi spune:
eu nu cred in nevoia de socializare la 2 ani, nici macar la 3....noi am ales sa o dam pe Mara la 4 ani la gradinita, mi s-a parut prea mica sa o dau la program si sa nu mai am "control" asupra ei. Toata viata suntem la program, incepand cu gradinita si terminand cu pensia...Am vrut sa mai "copilareasca" putin, sa se mai rasfete cu program de voie. Asta a fost de altfel si recomandarea pediatrei! Si crede-ma ca nu e inapoiata fata de cei care au inceput gradinita la 2 ani ![]()
Acum nici o regula nu e universal valabila, depinde intradevar de ce noroc ai, fie la bona, fie la gradinita.
Mult succes, oricare ar fi alegerea voastra!
anca_vlad spune:
quote:
Initial creeata de Noki_Lara
Sunt intr-o maaare dilema.Fetitza mea face 2 ani in toamna, eu incep serviciul, deci trebuie sa rezolv cu cine va sta.
Eu inclin catre o gradi particulara - ca doar astea iau copii intre 2-3 ani. Ideea de bona nu-mi surade, ca am auzit atatea lucruri "de bine" despre ele si le si vad pe cele din parc, incat zau daca-mi vine sa-mi iau una pentru copil.
Pe de alta parte e maaarea problema a imbolnavirii frecvente in colectivitate. Ea este obisnuita cu multi copii, avem o gasca de 20 de copii in parc, dar stiti cum e la gradi...
Si e si perioada de inscrieri la gradi, deci nu ma pot lalai mult. Dintre toate cele vizitate, am cam ales Clara kindergarten, dar vroiam sa va cunosc parerea inainte de a o inscre.
Deci intrebaea mea pentru mamicile cu copilasi de aceeasi varsta: ce ati facut in situatia mea? Gradi sau bona?Cele cu copilasi la gradi, chiar s-au imbolnavit foarte des? Cam cat de des? Ca sa stiu la ce sa ma astept...
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Poze cu Sarah si mami
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 si www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4
Varsta Sarah
Everything matures...eventually!
cand am fost in situataia ta eu am optat pt cresa si apoi gradi, sunt gradi particulare care tin copii si pana la ora 19-19.30
din experienta mamei mele cu bona cand eram eu de varsta copiilor nostri nu as fi optat pt bona nici in ruptul capului le-am vazut in parc le-am auzit in parc ce si cum se ocupa de copii, iar faptul ca mai si vb din casa mamei nu ar fi nici un bai daca de copii s-ar ocupa cum trebuie!
nepotzica spune:
eu am ales bona la vremea respectiva si nu-mi pare rau.
probabil ca am pierdut un mare an educational "de modelat plastilina"... ca la varsta aia nu prea fac asa multe/diversificate lucruri la gradinita incat sa nu poata efectua bona aceste activitati.
AncaSiRoxana spune:
La mine dilema e amplificata de alti factori.
Sa va povestesc.
Roxana face 2 ani peste o saptamana si eu tot asa as fi vrut s-o dau la o gradi particulara din toamna, si apoi la 3 ani la stat. Dar eu o sa stau acasa cu sor-sa proaspat-nascuta
si mi-e teama sa nu apara frustrari de genul: da' de ce eu sa merg la gradi si Ilinca sa stea cu mami acasa? vreau si eu acasa! Iar tati e sustinator infocat al acestei idei, asa ca deocamdata, Roxi va sta acasa si anul asta cu mami si Ilinca. Dar eu vreau sa mearga la gradi [:((] Cred ca ar avea multe avantaje acolo!
Alta varianta la care ma mai gandesc este ca mama mea s-o ia cu ea la gradi din cand in cand - mama fiind chiar educatoare
- si sa vedem: daca prefera acolo decat acasa cu mine si sor-sa, o s-o inscriem la o gradi toata ziua, daca plange, o mai tin acasa.
Ma gandesc...
Nu stiu ce sa fac... 
Anca
mamica Roxanei Maria (26 august 2005)
si a Ilincai Teodora (29 iulie 2007)