Mic de statura
Buna ziua!
Vreau sa va cer o parere. Ce pot face pentru ca Mihaita sa fie mai inaltut? Nici eu (1.65) si nici taticul lui (1.70) nu sintem inalti, dar mi-as dori ca puiul meu, atunci cind va fi mare sa fie un tip bine.
Ar fi bine sa fac ceva incepind cu aceasta virsta sau sa mai astept (2 ani si 8 luni)?
Cu drag, Mihaita si mami Mihaela.
Raspunsuri
mmi spune:
Nu va suparati ca insist, desi sint cam prea noua pe aici, dar nu-mi da nimeni nici un sfat? Sport, mincare de vre-un anumit fel? Altceva?
Mihaela.
Adela spune:
Pai eu n-am nici un sfat din pacate....
Am citit ca inaltimea copilul la 2 ani inmultit cu 2= inaltimea de adult.
Cat masoara copilul?
Adela&Julia
bubi spune:
dau si eu cu parerea, numai prin sport, cred, dar tot mostenirea e de baza! cu mancare- ma indoiesc.
bubi
SANATATE MULTA!
tinatache spune:
Eu stiam ca inaltimea de la 1,5 ani x 2 da inaltimea lui ca adult:))) Sporul cred ca l-ar ajuta: inotul formeaza f bine, mai ales la baieti, si deja poti incepe sa-l duci la cursuri. Altceva, la varsta asta, nu prea ma duce mintea... Mai tarziu: baschet.
Cristina, mamica cu burtica
mmi spune:
Masoara aproximativ 90 de cm, dar comparindu-l cu alti baietei, chiar mai mici decit, el este micut.
Nu este o problema grava, dar stiti si voi cum sint mamicile.
si va multumesc mult de raspunsuri (desi citesc de mult timp forumul nu mi-am facut curaj sa scriu pina acum).
mirela.mustaciosu spune:
Din cate am discutat cu un medic pediatru inaltimea de la varsta asta nu e elocventa pentru a sti cat de inalt va fi ca adult. La pubertate ar putea "sa-si dea drumul" si sa se inalte intr-un ritm alert sau sa pastreze un ritm constant de dezvoltare si sa nu aiba o evolutie spectaculoasa din punctul asta de vedere. Cred ca ceva sport ajuta copilul sa se dezvolte armonios, inotul e unul din sporturile pe care le poate incepe de mic si care cu siguranta modeleaza frumos corpul. Nu stiu daca e o regula, dar am observat ca in ultima vreme inaltimea copiilor nu mai tine cont de bagajul ereditar, stiu o groaza de adolescenti din parinti nu prea inalti care au peste 1,80m inaltime. Nu cred ca e cazul sa iti faci probleme. Dar un sport nu-i poate face rau. Poti incerca.
lilach spune:
Noi avem aici o actrita care masoara cam 1.50m si are doi copiii care sint inalti baiatul din cite am inteles de la ea are 1.90 si fata 1.70 deci nu este o regula generala.Bineinteles ca e recomandat sa faca sport si daca se poate baschet sau volei,handbal.
Aici am o prietena care si-a facut probleme ca are copii prea mici si a fost cu ei la doctor [stiu ca la-e facut radiografie la mina pentru a putea stabili cam cit anume vor creste].
Unul dintre baieti stiu ca primeste hormoni de crestere dar al doilea creste chiar daca intr-un ritm mai lent.
Tin sa precizez ca a inceput sa i-a hormoni doar la virsta de 10 ani.
ella& laura,andrei,andra
PITI spune:
NU STIU DACA ESTE ADEVARAT DAR AM VAZUT LA TELEVIZOR UN REPOTTAJ IN CARE CINEVA SPUNEA CA CU AJUTORUL OULELOR DE PREPELITA CRUDE A CRESCUT IN INALTIME.MA BATA GANDUL SA-I DAU SI LA AL MEU .NU ARE CE RAU SA-I FACA ,ORICUM EL MANANCA DEJA,DAR FIERTE NU CRUDE
Danza spune:
quote:
Originally posted by mirela.mustaciosu
Din cate am discutat cu un medic pediatru inaltimea de la varsta asta nu e elocventa pentru a sti cat de inalt va fi ca adult. La pubertate ar putea "sa-si dea drumul" si sa se inalte intr-un ritm alert sau sa pastreze un ritm constant de dezvoltare si sa nu aiba o evolutie spectaculoasa din punctul asta de vedere.
Subscriu din prorpie experienta. La 1.5-2 ani abia daca ma vedeam de sub masa. Pana in clasa a 4-a am fost a 3 de la coada, apoi treptata ajungeam cam pe la mijlocul sirului. Am crescut fff mult vara dupa a 8-a, incat intr-a 9-a eram a 2-a de la inceput. Acum am 1.74 m. Cred ca crescusem vreo 10-15 cm, desi cresterea asta brusca mi-a dat o groaza de probleme: afectiuni ale coloanei, probleme cu tensiunea intercraniana, dureri de cap infernale, ameteli si dureri de spate pana la luarea mersului (efectiv ma prabuseam jos).
Cu drag,
Dana, mamica lui Danuz - 1 an si 8 luni pe 20 mai
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599
Danza spune:
quote:
Initial creeata de mmi
Buna ziua!
Vreau sa va cer o parere. Ce pot face pentru ca Mihaita sa fie mai inaltut? Nici eu (1.65) si nici taticul lui (1.70) nu sintem inalti, dar mi-as dori ca puiul meu, atunci cind va fi mare sa fie un tip bine.
Cum am zis in mesajul precedent eu am 1.74 m, iar tati 1.67 m. Danutz e cam scundut si stiu cui ii seamana. Mi-ar place si mie mult sa fie un pic mai inaltut decat taica-sau. Ar fi cred ca haios sa merg alaturi de fiul meu care sa fie mai scund decat maica-sa. La noi datele sunt urmatoare> s-a nascut cu 52 cm, la 1 an avea 75 cm, iar acum ar fi avand vreo 86 cm.
Despre sport sunt de acord cu fetele, inotul e ideal sau sa faca exercitii la bara (eu atarnam foarte mult si nu pt a creste ci pt ca imi placea mult). Voi cauta si eu pe aici ceva, desi nu cred ca gasesc - e jale in sensul asta, nu se face nimic pt copii.
Dar despre mancare, am auzit la TV ca avocado ar contine ceva care sa stimulze cresterea. Nu stiu cat e de adevarat, dar merita sa incerci, mai ales ca nu face nici un rau sa manance si ceva fructe exotice.
Cu drag,
Dana, mamica lui Danuz - 1 an si 8 luni pe 20 mai
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599