indragostita de un masai
Raspunsuri - Pagina 9
lgireada spune:
Si eu credeam la fel ... ca Napirai isi intalneste familia kenyana.
Aici in Finlanda am un coleg din Kenya si chiar i-am povesit despre cartea asta; am comentat pe marginea ei. Cert e ca massai-i sunt un trib needucat care refuza orice forma de civilizatie. Nu spun ca restul tarii e prea dezvoltat; dar massai-i nu sunt acceptat nici de localnicii zonei, din cauza caracterului agresiv. Sunt foarte iubiti de turisti, consumatori de spectacol si senzatii tari. Si femeile simt o atractie deosebita pentru ei, lucru relativ neinteles de kenieni.
Intr-o zi mi-ar placea sa vizitez zona, sa vad locurile.
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums
Muuh spune:
lgireada mie din carte mi s-au parut extraordinar de egoisti si interesati material. Am pus lucrurile astea pe seama faptului ca acolo se traieste greu, sunt multe lipsuri. Dar povestea colegului tau imi confirma ceea ce credeam eu. Si nu Napirai nu s-a intors in Kenya pentru ca este minora si dupa obiceiurile lor tocmai buna de maritat sau cel putin asa era la momentul la care a fost scrisa cartea.
Miruna + Alexei (13.07.2006)
lgireada spune:
Eu cred ca e o forma de autoaparare. E f greu sa judecam cum am reactiona fiecare dintre noi daca am avea atatea lipsuri. E vorba in esenta de piramida trebuintelor sau a necesitatilor.
Nimeni nu poate zice ca nu ar fi mai rau sau mai egoist, daca ar avea lipsuri fundamentale. Boala, foamea, razboiul sunt toate lucruri care te schimba extrem de mult. Competitia, invidia sunt fenomene naturale, care apar in lipsa unui spirit cu orizonturi mai inalte.
Si orizontul larg nu apare decat proportional cu cunoasterea. E cumva un cerc vicios: lipsa de educatie => probleme; lipsa de orizont si de intelegere ca lumea e mai mult decat ceea ce vad ei => refuzul educatiei.
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums
Theiuta spune:
Fetelor, am vazut si eu filmul...mi se pare ca nu oglindeste nici jumatate din ce este in carte.
Si am mai vazut, ghiciti! Revedere in Barsaloi, chiar cu Corinne...ei, asta este chiar frumos:s-a reintilnit cu James, cu Lketinga, cu Mama, cu parintele Giuliano...
Theiuta
Mami si Nicolas
Sanatosi sa fim!
Carmenbr spune:
Fetelor, cum reusiti sa vedeti filmul? L-ati luat de pe net sau se gaseste de cumparat, inchiriat? Multumesc mult de ajutor.
3 anisori...uraaa!
lgireada spune:
quote:
Originally posted by Theiuta
Fetelor, am vazut si eu filmul...mi se pare ca nu oglindeste nici jumatate din ce este in carte.
Si am mai vazut, ghiciti! Revedere in Barsaloi, chiar cu Corinne...ei, asta este chiar frumos:s-a reintilnit cu James, cu Lketinga, cu Mama, cu parintele Giuliano...
Theiuta
Mami si Nicolas
Sanatosi sa fim!
Si cartea de unde? Ai gasit-o in romana? Abia astept si eu cartulia.
www.flickr.com/photos/10546994@N06/" target="_blank">Liliana
Theiuta spune:
Nuuuu, cartea inca nu a aparut.Filmarea a fost realizata in 2004, sigur cartea este ulterioara filmarii. Mai asteptam.
Theiuta
Mami si Nicolas
Sanatosi sa fim!
Carmi spune:
Theiuta, de unde ai descarcat ´Revedere in Barsaloi´?
Cartea a aparut deja, uite-o aici:http://www.buch.de/buch/13851/892_wiedersehen_in_barsaloi.html
Carmi si Fabiano-mic-si-scump (20.10.05)
miereamara spune:
quote:
Originally posted by Carmenbr
Fetelor, cum reusiti sa vedeti filmul? L-ati luat de pe net sau se gaseste de cumparat, inchiriat? Multumesc mult de ajutor.
Carmen & Ericutz (15.06.2004)
Ajutati-o pe Diana!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!
Carmen si eu l-am gasit pe net, dar ...eu nu am descarcat filmul pt ca era in limba germana cu subtitrare in limba spaniola, si nu inteleg spanish asa de bine (daca vorbesc in spanish mai inteleg cate ceva, dar cu scrisul nu prea).
3 anisori...uraaa!
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
http://forum.desprecopii.com/forum//photo_album_cat.asp?numeX=miereamara
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography