Copilasi de iunie-iulie 2003 (80)
Raspunsuri - Pagina 5
Andra_ spune:
Buna fetele,
Dana - hi, hi, sper si eu sa fie valabila teoria cu bb2, desi la noi mai cuminte ca Luca nu stiu cam cum ar putea fi...probabil exemplar. Dar la cit de agitat se dovedeste pina acum bb2, ma indoiesc, ba din contra am un feeling ca va revansa toata cumintenia lui Luca, pe care in burta il "pindeam" realmente sa miste si degeaba. Om trai si om vedea, va dau seama si eu la sondaj peste citeva luni.
Amik - va luati casa sau v-ati luat deja si o mobilezi, scuze dar n-am priceput. La Ikea ai ajuns? Eu am vazut catalogul, dar la mobila am incercat sa trec rapid ca noi tocmai ne-am cumparat mobila in sufragerie si nu vroiam sa vad ceva si sa-mi spun "asta era mai frumos/ ieftin etc", in schimb la alte decoratiuni si prostii...abia astept sa pot iesi. Si am auzit ca au seturi de asternut de pat ptr copii fr. misto si la preturi bune
Apropo de asternuturi de pat si de paturi, cum mobila noastra ptr camera copiilor va fi gata (sa speram) abia pe la mijlocul lui aprilie, sotul meu a insistat sa comand un leagan ptr junior, si azi am purces, tocmai l-am primit: ma gindeam ca-mi aduc un colet pe care-l depozitez pe undeva inca o luna de-acum, cind-colo, mi-au adus www.babycomfort.ro/index.php?cmd=show_product&id=320" target="_blank">leaganul cu lenjeria montata, e minunat, dar...e exact ce-mi mai lipsea din casa . Astept acum sa vina Luca de la gradi sa vad reactia, sper sa nu vrea sa doarma in el...ca n-are decit 88 cm
Maadi - imi suna cunoscut asta cu "dar miine merg la gradi?", numai ca la mine circul continua si dimineata, si la gradi...
pup u (AMR 7)
Andra
alinuta spune:
Andra - leaganul e super! Asa ceva mi-as dori si eu, avind in vedere ca patutul de la Alex e cam maricel, dar mai negociem. Stiind ca am cam de toate ramase de la Alex, nu prea m-am agitat sa cumpar mare lucru pentru goanga mica, dar zilele astea asa m-a luat o euforie in ale cumparaturilor, ca nu m-am putut abtine sa nu dau iama in magazine. Si atitea sint, si frumoase, si ochioase, noroc cu mama ca ma mai oprea, ca altfel gauream bugetul artistic rau.
Alex e "ocupata" nevoie mare: are 2 "egg-hunt"-uri de onorat, 1 petrecere de Paste si inca e preocupata de ce sa-l roage pe Iepuras sa-i aduca.
Duminica vorbea Adi cu maica-sa la telefon, si cum de la o virsta incepi sa mai tii si "contabilitatea" vecinilor, il aud pe al meu "Chiar a murit mos Nicolae?" Nu trec 5 secunde, ca si aud dup-dup-dup pina la mine in camera, Alex, vizibil marcata de veste, cu buzita de jos lasata a plins, imi spune intr-o mare viteza "Mami, a murit mos Nicolae! Acum cine mai aduce bobo si ciocolata la papucii mei?" Va spun, am trait o mare drama, suspinind alaturi de copil, care nu se lasa convins ca mosul care tocmai decedase era un vecin si nicidecum mosul cu delicatese pentru papucii ei.
Crisa - sa-ti traiasca micul crestin, abia astept sa vad poze cu frumosii tai!
De Gabi mai stie cineva ceva? Gabi - daca ne citesti, da un semn sa stim ca esti bine, burtica e bine, Stef e bine si el - ce mai, transmite 2 vorbe prin cineva.
Eu una abia astept Pastele, mai ales ca e mama aici si se pune pe facut bunataturi, asa ca anul asta m-am scos. Mie si lui Alex ne revine sarcina sa pictam ouale, si noroc cu mama ca mi-a adus vopsea de acasa, pentru ca nu vreti sa stiti in ce fel arata ouale colorate aici: roz, verde fosforescent, mov straveziu, nicidecum culorile cu care eram obisnuita acasa.
Va pup si numai de bine sa auzim!
Alina si Alexandra
amik spune:
oua roooz??? hai maaah....
andra, nu ne-am luat inca nimic, dar eu cand sunt super exaltata, cand cad si ma multumesc cu casuta pe care o avem acum...nu stiu cum e mai bine, sa ne mutam acum la 3 camere, sau sa mai asteptam un an-doi si sa o facem direct la curte? uuuf....
sunt zbuciumata rau, asa mi-e felul.
Alexandra mare, Alexandra mica(10 iulie 2003)
Andra_ spune:
Ca sa vedeti ce matinala sint , probabil o sa-mi intru in mina repede cu bb mic din punctul asta de vedere...e 8:25 si deja am facut o gramada de chestii, inclusiv pregatit copilul ptr gradi.
Amik - eu din punctul asta de vedere cu exaltarea sint la polul opus, si cind vad lucrurile concretizate tot nu-mi vine a crede. Cit despre casa, dupa indelungi discutii si variante, noi am ajuns la concluzia ca deocamdata stam in cele 3 camere ale noastre, in care nu mai avem loc oricum (mai ales de cind cu leaganul ), daca nu mai putem si nu mai putem sa ne descurcam vom cauta 4 camere intr-un bloc vechi, ca de cele noi la minim 200,000 euro nu ne putem apropia, si asta e. In schimb, eu nu vreau sa-mi pun pielea la saramura ptr urmatorii 20-25 ani (adica cam toata viata) ptr o casa, ci prefer sa facem concedii frumoase si sa ne permitem alte chestii, pe care un credit de casa le-ar taia de pe lista. Recunosc ca sint influentata si de faptul ca ai mei toata viata au "facut" case: intii platit apartamentul din Dristor in care am copilarit, pe care in 2001 l-au vindut cu chiu-cu vai cu vreo 15,000 dolari, chiar inainte de boom-ul preturilor la case, si pe care probabil acum ar lua spre 100,000 euro . Apoi casa de la Breaza, construita de tata incet-incet din '93 de cind a luat pamintul, si din cauza careia tot liceul si facultatea n-aveam bani ca "trebuie sa punem acoperis la Breaza, trebuie sa punem gresie la bReaza etc". Si last but not least, casa bunicii din Fundeni, la care mereu a trebuit consolidat, refacut ceva, si nu mai departe de saptamina trecuta a zburat juma de acoperis cind a fost vintul acela puternic, iar acum of course trebuie refacut acoperisul . Asa ca impresiile mele despre case sint din pacate proaste, recunosc ca prefer siguranta de la bloc cu neajunsurile vecinilor, ghenei sau spatiului restrins...Si intre timp astept cu nerabdare ca tot mai multi prieteni si cunoscuti sa-si constuiasca case pe la periferia orasului sa-i putem vizita in week-end-uri , iar noi raminem binisor la bloc, in Dristor. Hai ca am divagat destul, la urma-urmelor fiecare face alegerile personale, eu te sfatuiesc (iarasi ) sa o luati incet-incet spre 3 - 4 camere, apoi spre casa, ca aveti toata viata inainte si e complicat sa te inhami la un proiect de constructie (asta am inteles ca vreti sa faceti, nu sa cumparati direct o casa construita), e complicat sa rezolvi problema drumului la job/ gradi/ scoala daca esti mai la marginea Bucurestiului...ce mai: "viata e complicata si are o multime de aspecte"
Alinuta - sa stii ca leaganul e intr-adevar frumos, Luca insa a facut o mini-criza aseara cind a venit si l-a vazut la el in camera, a pus un bot si a inceput sa se poarte urit brusc, era clar ca e deranjat. A fost si greseala de abordare a bunica-sii, care l-a adus acasa si i-a spus pe drum ca il asteapta o surpriza la el in camera, drept care copilul cum a intrat in casa s-a dus glont acolo...ca sa dea de un leagan de bebelus!!! Asta dupa ce de luni de zile vorbim de cum o sa-i facem lui pat de baiat mare, la etaj, si a naibii mobila e gata abia pe 15...iti dai seama cum a picat leaganul . L-am imbunat eu, a trebuit desigur sa-l punem in leagan sa vada ca n-are loc...Cit despre alte lucruri de bb, eu ma stradui ca macar haine sa nu mai iau, ca am tone, dar sint alte chestii care intre timp s-au stricat/ le-am dat (si nu le-am mai capatat inapoi) care acum trebuie luate. Nu ca nu mi-ar placea
Apropo de ouale de Paste: mi-am propus sa fac oua rosii cu Luca, dar am uitat sa pun vopseaua pe lista de cumparaturi a sotului...care ieri s-a intors cu oua gata vopsite de la Carrefour. Acum sint in dilema: sa mai vopsesc si eu oua sau sa ma multumesc cu culorile superbe pe care le am deja?
Dana - aveti varicela sau ati scapat? Sper sa aveti un Paste linistit!
Bibi - doamna, stiu ca tu vroiai sa iei carusel cu telecomanda ptr Ianis: ai luat, a fost bun, ce fel? Eu am gasit 2 modele si acum sint in dilema, desi inclin ptr www.buburuza.com/Scripts/prodView.asp?idproduct=2765" target="_blank"> asta. Am mai gasit unul nu asa vesel de la chico...si cam atit
Sint happy azi, ieri m-am simtit mai bine, miine intru in saptamina 34 ...
pup u,
Andra (AMR 7)
amik spune:
andra, ai dreptate in ce spui! nu stiu ce vom face pana la urma.trebuie discutat si paradiscutat.
Alexandra mare, Alexandra mica(10 iulie 2003)
alexandrueduard spune:
Buna dimineata!
Ieri iar am tras-o cu Alex. A facut , in a 3-a zi deja, febra 39. Am sunat medicul lui, care m-a chemat la cabinet, cu copil febril, tinand cont ca are si ore de teren, si chiar era in acele ore. Ma rog, am trecut peste asta, i-am zis ca am sa o mai sun sa o tin la curent cu starea lui. Cand a facut 39 am sunat-o si ...mi-a inchis telefonul. Am chemat ambulanta, pt ca mi-era teama sa nu creasca mai mult. Am avut noroc de un medic care il mai vazuse o data. Concluzia lui: rino-laringo-amigdalita si reactie adversa la eritromicina, antibiotic ce il lua pt stafilococul auriu. A re pe el si 2 pete rosii, ca la alergie.Mi-a schimbat antibioticul si mi-a dat Klacid(pt uz pediatric). El facea febra la o ora dupa ce ii administram eritromicina.
Am dat la ambulanta 199 lei si s-a dus mama mea cu reteta la medicul lui de familie, ca macar medicamentele sa mi le dea gratis. Dr. s-a suparat f rau ca am chemat ambulanta si nu ne-a dat reteta gratuita, pe motiv ca nu la- consultat ea (orgolii ranite). Ca ea a discutat ceva cu mine la telefon, ca ma astepta la ora 15 (cand bietul copil a facut febra la ora 12, desi ii pusesem si un novocalmin in fundulet). Ma rog, sper sa se faca bine .
Magda si Alex(3 ani si 6 luni)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’
Magdone spune:
Offf mai Magda, multa sanatate, Doamne ce ma enerveaza fazele astea, ce tupeu pe dr!!!! cum sa nu-ti dea reteta gratuita??? de parca n-as sti cum e...
Si Razvan a fost bolnav, de-abia am scapat a 2-a oara de gastroenterita sau mai stiu e ce e aia, l-am tinut 2 zile acasa, si de miercuri iar la gradi, dar vad ca a inceput cu plansetele dimineata, cand il las. A slabit saracul de nu-l mai recunoasc, parca s-a subtiat asa, totusi se pare ca s-a mai si inaltat ca pe cantar nu arata multe kg in minus. A fost e o epidemie prin gradinita, ceva de groaza, mai mult de jumatate din copii au avut asa ceva. Sper c-am scapat.
Madic, Ce cuvinte mai in gura Mariucai... mai fa-i un fratior:)
Alinuta: scumpa tare Alexandra, e clar ca am ajuns la varsta in care trebuie sa fim foarte atenti ce spunem de fata cu copiii.
Apropo de case, si noi suntem in cautari febrile, vrem sa ne cumparam ceva cat mai curand, dar pana acum nu mi-a placut nimic mai frate, cred ca am vazut vreo 20 de case, i-am si zis agentului sa nu i se para ca suntem carcotasi dar totusi daca-mi cumpar o casa vreau sa si imi placa sa stau in ea si sa nu bag bani multi la inceput ca n-am de unde . E super de treaba saracul, daca nu ne plimba peste tot, ne duce, ne aduce acasa...e timisorean, plecat dupa Revolutie din tara am fost si eu si am vazut casa lui, ce casa??? palat nene
Madishor: si zi asa te tii de concerte?/?
Crisa, sa-ti traiasca micul crestin, asteptam poze!
Bibi, cum a fost la Londra? sa nu ne zici ca ai ramas pe acolo
Sanatate si un weekend frumos!
va pup
Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
angelik spune:
in loc sa te plangi de doctori, ai face mai bine sa-ti reamintesti ca singura fiinta despre care stie ceva si-o poate recunoaste, si a carei atingere ii este familiara unui copil este MAMA ....ea este cea care-i poate oferi protectia, ii "leagana" ritmul batailor inimii. Daca ti-ai permite sa-ti imbratisezi copilasul sa-i spui cateva cuvinte cu gingasie nu ar mai aparea atatea boli psyhosomatice care coplesesc astazi omenirea.
Nu stiu cum se petrec lucruriile in alte tari,dar la noi, copilul e lasat langa fiinte straine,obosite de ne-iubire(in majoritatea cazurilor) ...
A mangaia copilul cu mainile,cu glasul,cu privirea, si a-i spune multe cuvinte care sa-i dea putere ...e un ritual sacru care i se cuvine mamei...Eaaaa trebuie sa fie prima care sa cuprinda la piept mica viata si sa inteleaga ca de fapt tine in brate Marea Viata,eterna ,vasta ,nemarginita....si sa nu se mai intrebe atat de ce nu fac medicii "miracole" in a-i insanatosi copilul!!!