Copilasi de iunie-iulie 2003 (80)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Buna fetele,

Crisa - pai mai draga, cum sa ratez (total, ca si-asa tot ratare fuse) baby expo, din septembrie visez la el... Oricum mi-a prins bine macar ca invatatura de minte, sa nu-mi mai misc burta pe nicaieri afara de doctor...nu stiu ce fac de Paste, macar pina la ai mei m-as duce sa mai scot si eu nasul in curte, sa zac pe sezlong acolo in loc de canapeaua mea de-acasa

Martta - Italia, Grecia...frumos... Daca vor avea si companie copiii, sigur va fi mai bine si ptr voi. Mincarea e fr. buna in Grecia, mai ales daca iti place iaurtul, musai incercati un iaurt cu miere , in schimb unde am fost noi erau fr. multe albine, vezi sa ai ceva in caz de intepaturi la tine, desi sper sa nu fie cazul.

Aditzu - noi avem inaltator ptr chiuveta, care e un scaunel cu cauciuc pe margine ca sa nu alunece, il folosim cu succes de vreun an (l-am achizitionat de la Ikea anul trecut de Paste), si ptr chiuveta, si ptr wc, ca Luca n-a facut la olita aproape deloc, a preferat wc-ul cu reductor; mai nou intra singur si in cada, isi pune singurel scaunul si se urca. N-am avut incidente, e ok...
Despre feed-back de la educatoare, la noi numai de bine: saptaminal scriu in caietul copilului ce au facut in saptamina respectiva (tema gen primavara, instrumentele muzicale, corpul etc.) si la ce-a "excelat" copilul din dotare . Ultima data mi-au scris ca i-a placut sa cinte cu instrumente si ca si-ar dori sa cinte la pian . Asa ca la anul il voi inscrie la activitati suplimentare la pian, ca anul asta mi s-a parut prea mic, si stiu ca mi-a zis si Marox ce stia de la prietena ei profesoara de pian. Voi nu aveti caiet? Ai putea sa propui sa faca si la voi la gradi, ptr ca de fapt ar trebui sa fie facute. Vorbeam cu o prietena care a facut pedagogicul, si-mi spunea ca ei asa sint invatati, ca ptr copii chiar pina spre clasa 3-a, 4-a, sa aiba caiet de comunicare cu parintii, numai ca nefiind "motivate" educatoarele si invatatoarele prefera sa uite acest amanunt; acum tu stii cit de "motivati" sint la voi la gradi, poate reusesti sa faci o schimbare.

Romana - cum mai stai cu programul de reconversie familiala a sotului? Te-ai dat bolnava?!... Ca eu iti garantez succes folosind acest principiu: pe linga cumparaturi, al meu sot spala vase intensiv de 2 luni, si mai nou s-a apucat de gatit...serios: saptamina trecuta a facut musaca, in w-e tocanita de ficatei cu ciuperci, miine-poimiine va fi un nou Jamie Oliver

Apropo de musaca, dialoguri cu Luca in w-e:
_Luca hai sa maninci!
_Ce-mi dai, ca eu nu vreau musaca?! (auzise ca avem musaca, a facut tati musaca etc.)
Ii pun musaca cu iaurt, ii intind farfuria.
_Da' ce-i asta, eu nu vreau musaca...
_E o mincarica, uite, cu carnita...ti-am pus si iaurt...
Ia, maninca, mai ia o furculita.
_E buna, Luca?
_Da, e delicioasa!
_Pai ti-am zis eu ca-i buna musacaua?
_Pai ce, asta e musaca?

Si a mincat-o, of course, era cam ofticat ca s-a pacalit, dar n-a mai comentat. Ba chiar l-a laudat pe Tati cind a venit acasa . Din seria "cum e turcul, si pistolul": acum citiva ani eram la Breaza, luasem o pastrama de oaie super, luase si Tata, am facut-o la gratar, al meu sot insa nu maninca oaie. Asa ca i-am dat-o pe cea luata de Tata cu titlul de pastrama de vaca, s-a minunat ce buna e, a mincat fr. fericit...si cam la fel a reactionat la final cind i-am spus ca vaca respectiva behaise de fapt

pup u,
Andra (AMR 7)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditzu spune:

Andra - pai tocmai asta e , din punctul meu de vedere 1200RON/luna ar trebui sa fie destul de motivant pentru carnetel, deocamdata primim vinerea o foaie cu poeziile sau cantecelele invatate in timpul saptamanii dar nepersonalizata. O sa bag fitilu' cu carnetelul, faza e ca, chiar as vrea sa fie pe bune , nu aceleasi cuvinte frumose pentru totii copii sau fraze stereotip.

Pa Adi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madic spune:

Buna fetele,

Iacata-ma si pe mine dupa o absenta relativ motivata , din cauza de treburi la birou si mutare colegi.

Despre noi, Mariuca iarasi tuseste si-i curge nasul, fara febra, o doftoricesc eu cu naturiste si sper sa scapam pana la vacanta.
Legat de activitatile la gradi, noua ne pun pe un panou langa clasa fisele tuturor copiilor si o foaie cu punctajul aferent, iar daca ai intrebari, poti vorbi cu educatoarea. Eu ma duc zilnic dimineata s-o duc la gradi, dar prea mult nu discut cu ele, ca fie-mea e printre cei docili (la gradi ) si nu ridica probleme. Fisele ei sint OK, cu multimile stam bine acum, asa ca prea mari discutii nu avem.
Mai nou, dupa ce m-am enervat eu cu engleza si le-am tot zis sa puna si doamna de engleza la panou o foaie cu ce-au facut in saptamana respectiva, vad ca a inceput sa apara si cate-o fisa de engleza.

Si tot legat de engleza, imi spune Mariuca intr-o zi: mami, am invatat animalele domestice - vaca, pisica, soricelul... O intreb: si cum se zice la vaca, mami? Mariuca zice: muuuuu . No comment.

Si alta, ma plimbam cu ea duminica in parc, doar noi doua, si la un moment dat imi zice:
M - cand am sa cresc mai mare o sa va am pe voi?
eu - da, mami, o sa ne ai
M - si cand o sa fiu mare asa ca tine, tot pe voi o sa va am?
eu - da, mami, sa ne tina Doamne-Doamne sanatosi si o sa ne ai
M - ...ca daca nu, o sa raman singura de tot. O sa-l rog eu pe Doamne-Doamne sa va tina, sa nu raman singura.

Si iac-asa, iar ajungem la dilema: copil unic, sau frati?

In alta ordine de idei, mai stie cineva ceva de Gabi? A facut cineva vreun demers la admini?

Va pup fetelor si incerc sa dau mai des pe-aici, si la scris, nu numai la citit.

Madi si Mariuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

salutare fetelor.
intru si eu sa citesc si ... suntem pe pagina 3.
la noi nu prea sunt noutati. multumim lai DD ca suntem sanatosi. alex merge la gradi si ii place. din pacate nu prea mai am timp sa ma ocup de el. am foarte mult de lucru. se saptamana viitoare poate intru in concediu.
tot incerc sa il pregatesc pe alex sa renunte la patut. deja e prea mare si plapumioarele sunt mici. aseara m-a anuntat ca doarme singur in pat, iar noi sa ne mutam la sufragerie. m-am bucurat si eu cu sotul ne-a schimbat culcusul. din pacate la pranz dadaca l-a culcat tot in patut. lui alex i-a placut singur in camera asa ca sper sa doarma mereu in pat.
la olita am reusit sa renuntam definitiv si destul de usor.
acum alex asteapta sarbatorile, caci stie ca mergem la bunica unde vine iepurasiul care lasa printre flori oua de ciocolata si diverse figurine. el are un cosulet in care le aduna. anul acesta ne-a anuntat ca trebuie sa cumparam un cos mai mare caci anul trecut au fost cam multe si cosul prea mic.

mandic tare simpatica mariuca.
va pup caci trebuie sa ma intorc la proiectele mele.

19+ 21.07.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

mai aveam cateva comentarii

andra si alex mai face cu luca cu mancarea. sunt tare simpatici.

adi cam scumpa mi se pare gradinita. la noi e 600RON/luna la privat. e drept ca sunt doar trei gradinite private.

si eu am de gand sa propun caietelul la gradinita. pentru noi ar fi foarte bine si nu am mai stresa educatoarele. sper sa fie de acord educatoarea.

andra sper sa te simti mai bine sa poti profita si tu de sarbatori.
tare asi fi vrut sa ajung si eu la BE, dar se pare ca nu am de ce sa regret. noua ne trebuie carucior si scaun de masina, dar cred ca le vom lua de pe aici.

va pup

19+ 21.07.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madishor spune:

Salutare doamnelor!

am fost la concert la Eric Clapton alaltaieri. Misto rau, doar ca nu se auzea prea grozav - ori de la arhitectura salii (de fapt un stadion imens - 17000 de locuri - acoperit) ori de la ceva ingineri de sunet aburiti. Pentru mine a fost socant si modul in care se poarta lumea la concert aici - obisnuita cu lumea cuminte si cam scortoasa din tara, m-am trezit aici intre 15000 de oameni veseli care mancau, beau bere (!!!culmea, poti bea bere la concert dar altfel nu poti sa cumperi din supermarket), strigau unii la altii, se foiau si barfeau ca la bodega (ba chiar vreo 3 si-au aprins niste tigari care nu miroseau deloc a tutun). Dupa ce s-a terminat deschiderea (Robert Cray - m-as fii dus la concert si numai pentru el) s-au mai potolit si au aclamat cu un entuziasm molipsitor de credeam ca se darama magaoaia de sala si m-am trezit ca imi place atmosfera de fapt.

madishor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

Buna dimineata!
Nu am mai scris , dar v-am citit zilnic.
Noi nu suntem prea bine, parca azi era mai linistit, Doamne ajuta!
Am facut exudatele naso-esofagiene, pt ca aveau la gradi un copilas sispect de scarlatina. Dupa ce i-am facut aceste analize ne-au sunat de la gradi ca a fost alarma falsa. M-am dus sa-i iau rezultatele si am vazut ca i-a iesit streptococ auriu in nasuc. Asa ca suntem pe eritromicina (la care a iesit sensibil la antibiograma). Colac peste pupaza, de 2 zile face febra (dela 37 la 38,6). Asa ca suntem acasa si aici cred ca vom ramane pana dupa Paste.M-am saturat de medicamente, raceli si toate bubele rele luate de la gradinita. Nu vom renunta, dar mai fac o pauza. Trebuie sa-si revina pt ca e f obosit dupa atatea raceli.
Va doresc multa sanatate si aveti grija de voi si de copilasi!

Magda si Alex(3 ani si 6 luni)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Buna mamici si pitici,
Desi nu am mai reusit sa scriu de ceva timp, sa stiti ca, printre picaturi, am reusit sa va citesc. Eu imi schimb serviciul si am de predat, la cel vechi, la cel nou de preluat, si cam merg in paralel cu amandoua, lucru care-mi ia foarte mult timp.

Magda - Multa sanatate lui Alex.
Madishor - You lucky girl! Imi place Eric Clapton la nebunie. Noi speram sa ajungem la concertul lui Rolling Stones din tara.
Romana - Ceva noutati sau imbunatatiri?
Andra - Tare faza cu musacaua. Noi am avut o chestie asemanatoare cu prunele pasate la blender. Nu-i place lui Calin cum arata pasta de fructe cu pete rosii si i-am spus ca sunt capsuni si atunci au fost foarte bune.
Madic - Mai dat peste cap cu ce a spus Mariuca cand erati la plimbare, apropos de copil singur sau in doi, trei...

Noi suntem bine, de aproape doua saptamani nu am mai intrerupt gradinita si cred ca suntem pe calea cea buna. Mai miorlaim putin dimineata inainte de plecare, seara invariabil intrbam acelasi lucru - "Maine dimineata iar mergem la gradinita? Dar de ce, am fost destul, nu mai vreau.", dar una peste alta este OK. Cand ajungem la gradinita nu mai avem nimic.

Cum stati cu pregatirile de Paste? Ce o sa aduca iepurasul? Calin are o lista foarte mare, cred ca ar trebui sa vina ursul nu iepurasul.

Pupici multi si multa sanatate la bolnaviori!
Maadi si Calin (19.07.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

am disparut ca magarul in ceata!

suntem ok. eu sunt pe ultima suta de metri a unui concediu medical de 2 sapt pentru raceala fiica-mii, apoi a mea. nimic grav, dar wtf, de ce sa nu profit?!

alexandra se indreapta incet, dar sigur, catre starea ei oisnuita cu privire la mancare, adica iar de-abia mesteca si mancam UN ou fiert in 45 MIN!!!!

eu sunt agitata rau pentru ca am inceput sa cautam un apartament cu 3 camere- asta dupa ce am vrut si bloc, si curte, si sediu pt firma si am ajuns la concluzia ca e musai sa le facem pe rand si cu cap, cat de cat. asa ca stau calare pe telefon si pe reviste de decoratiuni interioare si vizite in showroomuri de mobila.m-am imbolnavit grav cand am vazut ce frumuseti se pot cumpara cu bani muuuuulti!!!!

alexutza e o dulce!!! ii cumparam de Iepuras role - mi-am luat si eu- si de-abia asept sa plecam impruena in parc. sper sa se descurce mai bine decat pe bicicleta unde nici acum nu stie sa pedaleze

va pupam cu drag!

andra, iti tin pumnii!

Alexandra mare, Alexandra mica(10 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Magda - multa sanatate si insanatosire grabnica. Sa va linistiti pana de Paste ca sa puteti sa va bucurati si voi un pic.

Aditzu - si eu am inaltator de chiuveta, e luat de la Happy Baby, e de plastic, nu are ventuze, dar nu a alunecat niciodata. Acum costa 45 RON - stiu ca tocmai i-am luat unei nepoate.

Crisa - noi am inceput diversificarea pe la 5 1/2 luni cu suc de morcov si de mar. Dupa care supa pasata, apoi fructe pasate etc. Din cate stiu eu la bebelusi alimentati artificial se recomanda pe la 4 luni sa incepi.

Andra - mersi de informatii, uite ca m-ai lamurit in sfarsit, macar sa stiu sa nu mai caut.

Eu tot astept bubele de varicela. Adica le astept, dar nu le astept... intelegeti voi . Stefania inca nu are nici un semn in schimb am gasit niste pete suspecte pe Sofia asa ca in seara asta vine pediatra sa o vada. Ea este si foarte sensibila la piele asa ca poate este numai o iritatie... Noi vroiam sa plecam maine la Sibiu peste w/end, sa vedem daca mai reusim...

Subscriu la teoria cu bb2 cuminte. Nu numai mai cuminte, dar la noi cel putin este mult mai vesela, mai prezenta, mai hotarata. Fetele mele sunt foarte diferite.

Mergi la inceput