Copilasi de iunie-iulie 2003 (80)
Raspunsuri - Pagina 3
Cornelia spune:
Pupici fetelor!
Sunt datoare cu niste multumiri. M-ati facut sa ma simt foarte mandra de copii mei si mai aveam putin si ma hotaram sa mai fac unul citind atatea complimente.
Claudya, bine ai revenit acasa si refacere rapida!
Andra cum a fost la baby expo? Sa reformulez : esti bine?
Inchei aici ca sunt la birou, deci se presupune ca am treaba si nu timp de DC.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze
crisotexa spune:
Salutare fete dragi!
Scriu si io acu' cand doarme toata casa .
Ultimele trei saptamani au fost ai mei la mine si am alergat sa-mi scot parleala pentru toata sarcina: Cora, Carefoure, Metro, Ikea, Baby Expo, Moluri, doctori (e super dr. Stanciu - am fost si cu Tudor si cu Rares care a avut dupa botez o viroza intestinala)+homeopat...
Botezul a iesit super. Cand am pozele (pe care abia astept sa le vad ca-s facute de un profesionist) le postez, sa ma laud si eu cu baietii mei dragi.
Cornelia, ca intrebai de Baby Expo. Nu e chiar un targ adevarat ( a fost Petru la Munchen la un targ de jucarii si alte alea ) insa poti alege cate ceva. Eu am achizitionat pentru Tudor: sepci super faine (cautasem in oras de innebunisem si geaba), tricouri, o geaca si un set de chiloti de trecere de la pampersi la chilotei pentru perioada de dezvatare de a face pipi in pat (sunt frantuzesti). Cica absorb pipi-ul insa ii creaza o senzatie de rece si greutate care il deranjeaza. Va tin la curent daca sunt buni de ceva. Pentru Rares am luat: o pernuta sub forma de U foarte faina pentru cand papa, sta pe burtica sau pe spate si cand o sa tea in fundulet (poate fi foloste si pe perioada de sarcina, sa dormi cu ea intre genunchi - am verificat si e tare fain). Poate mai dau si azi o tura pe acolo, ca ieri n-am stat decat juma de ora.
Alina, m-a distrat teribil faza cu povestea citita de mama ta. Ma bucur ca te resfeti si tu un pic.
Andra, inca nu am inceput tratametul cu homeopatele pentru ca Tudor face acum un tratament dat de dr. Stanciu.
Canadiencelor, vad ca va merge bine. Io tot va duc doru la intalnelile noastre. Partea mai naspa e ca sunt din ce in ce mai rare. La modul cum cresc familioanele noastre.....era si cazul.
Vineri, cand veneam cu Tudor de la doftor, pe un vant teribil, imi zice: Mami, uite cum alearga cerul... Visatorul mamei...
Si ca sa incurajez in continuare gravidutzele, Rares e un copil de pus la rana. Din ce ziceau Bychi si Bibi si ai lor sunt la fel de cuminti. Cred ca faptul ca mamicile sunt mult mai relaxate, conteaza enorm. Tinem pumnii!!
Pupa Crisa
PS: Andra, stai cuminte
anamaria spune:
salutare fetele !
in graba mare, n-am mai avut timp deloc sa intru nici macar sa va citesc, azi am reusit sa citesc doar astea 2 pagini din seria 80...
miercuri plec in antalya, in delegatie, la o conferinta si am avut de pregatit tot felul de materiale, plus destul de mult de lucru in perioada asta la serviciu.
copiii sunt bine, sunt putin ingrijorata cum se vor descurca 5 zile fara mami in tzara, si de asemenea cum o sa ma descurc eu fara ei atata vreme... nu am nici roaming, imi pun sperantza ca voi avea legatura la net si poate ca o sa pot lua legatura cu ei pe messenger...
sambata am fost prin metro si mi-am cumparat oua colorate de pasti, din germania; sunt superincantata de ele, in sfarsit mi-au iesit si mie ouale de pasti ca din reviste!
dana - intzeleg ca vreti sa plecati in delta?! cand? cu amandoi copiii?
noi planuim sa plecam la vara, in august, cu amandoi baietzii; o sa stam la cort, si pe undeva sunt un pic ingrijorata vis-a-vis de mancare, dar pana la urma poate ca dau de vreun filon de aur si ne vom permite sa mancam la restaurant cele 4-5 zile cat stam acolo. oricum, copiii de pe acum abia asteapta sa mergem la mare si sa dormim in cort! (si eu, de altfel... )
despre biberoane eu am poate pareri invechite dar sunt fan NUK, cu tetine ortodontice! am avut si vreo 2 bibe chicco, si ales mi-au placut... dar oricum oferta de acum e mjult mai variata, ma uitam si la carucioare cate modele au aparut, mult mai accesibile dacat pe vremea cand aveam noi nevoie, facute in Ro si par destul de solide si aratoase!
va pe toate, mai vorbim cand mai vorbim, chiar daca nu apuc sa intru atat de des cat as dori sa stiti ca ma gandesc mereu la voi...
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery
crisotexa spune:
Claudya, sanatate multa iti doresc. Ma bucur ca esti bine .
Marta, vad ca te-ai cam plimbat pe la Roma. Super poze. Cum oi fi avut tu curaj sa pleci cu ambii copii, nu stiu. Mie nu-mi vine sa plec in vacanta (cu vizitat una alta) nici cu Tudor, din cauza somnului de la pranz. Scrie-ne cum te-ai descurcat cu ei, poate mai invat si io ceva .
Andra, si mie mi-a placut mult ideea de biberon fiziologic care seamana cu tatica mamei. Insa lui Rares nu . Eu am folosit biberoane de la Chicco cu tetina rotunda, cu gaura cea mai mica (S), ca e un mancacios si se inneca cu lapticul. Am incercat zeci de tetine. Numa alea au mers si le-am gasit tare greu, mai ales ca io stau in centru (Berceni) . Asa ca nu lua en-gros ca s-ar putea sa te pacalesti.
Azi pleaca ai mei asa ca ma fac iar casnica....
Pupa Crisa
anamaria spune:
am reusit sa mai recuperez si eu din ce ati scris, asa ca mai am ceva completari:
martta - super pozele si ce sa zic, nu pot decat sa te admir pentru silueta ta!
eu la aproape 4 ani de la ultima nastere arat de parca abia as fi nascut/ urmeaza sa nasc de 3 luni ... dar important e sa ne simtitm bine in pielea noastra... (si la asta ma ajuta enorm niste ciocolata... )
cat despre cum ati reusit sa vizitati vaticanul si restul cu doi copii dupa voi... NO COMMENT! cinste voua!
noi suntem inca in faza in care am cazut de acord ca cupiii oricum nu intzeleg mare lucru din monumentele/ muzeele/ magazinele pe care le vizitam noi in vacantze peste hotare, asa ca nu are rost sa ii caram dupa noi cand vor mai creste, mergem sa repetam... ca oricum de venetia si roma nu poti zice niciodata ca ti s-a luat, sau ca ai vazut destul...
dana - habar n-am ce-i cu sistemul asta isofix de zici tu, noi avem un renault symbol si scaun obisnuit pt 9-18 kg (marca CAM), se prinde prin spate cu centura din dotarea masinii si copilul il legi in scaun cu centurile scunului. mie mi s-a parut super ok, doar ca materialul cu care este tapitzat este foarte "transpiracios" asa ca puneam un prosop peste.... nu stiu daca ti-am fost de vreun ajutor...
ma gandesc ca daca mergi la un magazin cu scaune auto pt copii si ii rogi sa probezi sa vezi cum se aseaza in masina ta te vei lamuri poate mai bine?!
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery
gio spune:
Crisa, felicitari pt micul crestin! Asteptam poze, mai ales ca ma bate si pe mine gandul sa apelez la prietenul unei colege de serviciu pt poze profesionale.
andra, ceva impresii de la targ?
fetelor, bebelusii nr 2 sunt ei cuminti, dar aia nr 1 sunt sub orice critica. pe mine una ma termina taisia, e dezastru deocamdata.
incercam...incercam sa dregem busuiocul
pupici
Andra_ spune:
Buna fetele,
sa stiti ca am supravietuit destul de bine vizitei la Baby expo, dar...fost-ei leleo cit ai fost, si-ai ramas un lucru prost! - cam asta ma caracterizeaza lately pe mine. Dupa o ora de plimbare usoara pe acolo, doar prin pavilionul principal, aveam o burta intarita ca o ghiulea, asa ca m-am indreptat spre casa rapid, unde n-am mai fost in stare sa fac nimic toata ziua, si-am zacut. Cert e ca, fata de prima luna de stat acasa, cind mai puteam iesi ca ma simteam ok, acum nu se mai poate, imediat incep contractii, dureri, ghionturi si alte aluzii subtile cum ca patul ma maninca inca 7 saptamini de-acum.
De cumparat, am cumparat doar crema de corp si gel de spalat de la Mustela ca vroiam musai, si citeva hainute. Cu biberoanele...m-am infipt la standul Chicco unde erau scumpe (adica 33 RON ala cu gitul intors, care pe net se gaseste pina-n 30 RON), nici vorba de oferte sau amabilitati, si cum ai mei vor pleca in Italia dupa Paste, m-am gindit ca merita sa fac vinzare de-acolo, decit de-aici...asa ca n-am luat nimic. IN alta ordine de idei, cumnata-mea mi-a dat o punga de biberoane pe care le-a incercat si ea la nepoata-mea cea frumoasa si care nu maninca, asa ca am un Chicco, niscai Nuk, un B-free, niste Avent...o sa le incerc intii si dupa aia cumpar ce ii place domnului in cauza. Ironia sortii ar fi sa am lapte si sa vrea sa suga copilul, desi sper sa nu, ca nu-mi doresc deloc sa alaptez, dar daca se poate, nici nu pot sa ma pun contra
In rest, afara de haine care erau multe, dar de studiat atent, restul lucrurilor le gasesc si pe net, iar preturile sint chiar mai bune decit erau la tirg, asa ca...o sa incep sa comand ca o doamna de acasa...leagan, scoica, cos pampersi, cadita, carusel...si alte nimicuri
Martta - sa-ti spun si eu ca m-ai umplut de respect cu silueta de liceu si cu faptul ca ai plecat cu ambii copii in excursie , cred ca deschidem un fan-club
Dana - la tirg n-am aflat nimic, dar dintr-un ghid ptr siguranta auto cica sistemul Isofix se aplica doar fotoliilor auto din grupa 1 (9-18 kg), grupele 2 (15-25 kg) si 3 (22-36 kg) nu sint prevazute cu sistem Isofix
pup u,
Andra (AMR 7)
martta spune:
quote:
Originally posted by gio
fetelor, bebelusii nr 2 sunt ei cuminti, dar aia nr 1 sunt sub orice critica.
Mamix2
maimutzica mare & maimutzica mica
vis de ianuarie
clipa mea de glorie
Ieri, Alexia dormea. Cand l-am chemat pe Vladut sa-i dau ceva, a luat-o la fuga spre dormitorul Alexiei, a tarantit usa...care usa, bineinteles, s-a blocat. In urletele Alexiei, am negociat cu Vladut sa plece din fata usii si in 2-3 minute am reusit s-o deschid...
Bine, la mine si Alexia promite mult! N-ar ceda pt nimic in lume o jucarie. Ma mir ca se joaca frumos cu o minge pe care le-am luat-o ieri. Stau amandoi in pat, in fund si paseaza mingea.
Andra: la mine Alexia a sarit peste faza cu biberonul. A preferat sa bea direct din canita.
Anamaria: sper sa ai timp sa te si relaxezi in Antalya!
Crisa: Alexia manca si dormea in carucior(merci inca o data, Andra, pt idee!) ca un purcelus, iar pe Vladut il culcam cum ajungeam in camera. Nu ma intrebati cum arata Roma dupa ora 20!
La sfarsitul lui mai vrem sa plecam in Grecia cu niste prieteni care au o fetita de seama lui Vladut si o alta fetita cu 3 sapt. mai mare decat Alexia. Acolo vor dormi, cu siguranta, la pranz.
crisotexa spune:
Mai fetelor,
Animatie mare pe aici . Nu dau cu pietre ca nu-s mai breaza. Io imi beau cafeaua la o muzica greceasca, cu Rares adormit in scaunelul scoica. Cuminte tare copilul asta. Oricum cred ca o sa semene cu mine, mai iute, ca frate-su e un mare lenes (vezi tatal)... Mi-a zis mama ca eu am fost foarte cuminte asa ca acum trag roadele .
Aditzu, intrebai de interactiunea parintilor cu educatoarele. Io le intreb en-gros cand ma duc pe acolo (in special despre ce au invatat ca sa-l mai descos apoi pe Tudor). In general sunt dragutze si imi spun ce face odrasla. Problema e ca nu face el prea multe fata de alti copii . Lui ii arde numa de joaca. Nu-i place sa coloreze, sa deseneze. Creatiile lui cred ca sunt 99% contributiile educatoarelor. Pentru ca a facut Rares 3 luni si e cumsecade, de acum merg eu sa-l iau pe Tudor de la gradi, sa aflu cat mai multe. Partea mai naspa e ca n-am timp acasa sa-i citesc povesti, sa desenam si alte alea.
Haioasa tare Irina cu nasturii. Ce-o fi in mintea ei legat de asta. Cred ca esti tare curioasa.
Ma bucur ca s-a marit ziua ca mai sta si el afara dupa-amiaza.
Kehleyr, ce mai faceti? Cand ai inceput diversificarea (cu toate ca nu-i prea relevant pentru mine ca tu alaptezi)?
Andra, degeaba dau io acilea cu gura sa stai cumintica ca tot n-ai sarit Baby Expo. Ia uite-o !
Bibi, cum fu la Londra????? Asteptam impresii povestite marca Bibi.
Plange copilul meu cuminte .
Pupa Crisa
aditzu spune:
Buna Fetele,
Azi am completat fisa de inscrierea a copilului la gradi pentru la anul si am dat avans taxa marita pe luna septembrie .
In mare banuiesc de unde i se trage fobia cu nasturi si capse ( ca de astea am uitat sa va spun), la vremea respectiva , cand era Iri mica, n-am dat atentie la bodoganeala lu' soacra-mea care tot timupl se plangea ca nu poate, ca nu vede, ca n-are ochelarii , ca sunt mici cand era de descheiat si incheiat nasturi sau la capse la bluzele sau body-urile Irinei, si uite asa a stresat copilu care a tras concluzia ca poate sa ramana cu hainele agatate de ea si prefera sa nu se riste. In fine asa-mi trebuie daca am copil cu memorie de elefant.
Asa cand le mai prind in toane bune mai imi spun si mie cate ceva, dar in majoritatea timpului, la intrebarea "ce a facut copilu' azi ? " raspunsurile sunt de genul : educatoarea 1 - super bine; educatoarea 2 - ganditoare : "pai sa ma gandesc, a da... bine, foarte bine". Acum mai nou a ramas o singura educatoare cea cu "super bine".
Mey fetelor si pe mine ma umple de respect plimbaretele si mai ales cele cu 2 copii, noi inca nu ne-am invrednicit sa iesim din tara cu Irina tot am amanat momentul, poate anul asta ne miscam.
Intrebari : 1 - are cineva inaltator de chiuveta ? are ventuze ? sau care e principul de nu aluneca pe gresie?
2 - unde gasesc alte de tipuri vopsele de oua? nu din cele traditionale, astfel incat sa pot sa pictez ouale cu pensula impreuna cu Irina, numai la asta viseaza.
Pa Adi