America-o curiozitate

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Sa stii ca m-am gandit si eu la posibilitatea asta, dar nu cred ca sunt in stare sa trag cu arma in cineva, adica nu as mai putea trai cu constiinta impacata dupa...in fine..cred ca e decizia fiecaruia, e posibil sa imi schimb parearea. Cat despre procesul in sine, ce m-a frapat pe mine este ca nu mi-am imaginat niciodata cat de usor este sa impusti pe cineva sau sa te ranesti pe tine, am avut un incident destul de neplacut, am uitat sa pun siguranta la arma si am apasat din greseala pe tragaci si mi s-a descarcat arma aiurea. Sincera sa fiu, m-am speriat foarte tare si atunci am realizat ca se pot intampla multe accidente...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eliza_p spune:

De aceea ar fi bine sa urmezi un instructaj special inainte; de obicei, asa se procedeaza.
Cu arma nu-i de joaca! De acum, atentie maxima in manipularea ei!
Dar cand esti la volan, te-ai gandit ce se poate intampla intr-o clipa de neatentie? Si cu masina poti omari pe cineva intentionat sau nu, deci ce-ar fi sa ni se interzica si dreptul de-a mai sofa din pricina asta? Ai fi de acord si cu cedarea acestui drept?

Mergi la inceput

Eu nu am spus ca as interzice, departe de mine gandul asta, am spus ca eu nu cred ca as fi in stare sa am o arma in casa, in special cand ai si copii, si ca mi-as dori ca cei care isi cumpara arma sa aiba parte de o verificare mai riguroasa.
Oricum, daca as locui intr-o zona izolate asa cum am vazut aici in Florida, oameni care pe o raza de cateva de zeci de mile nu aveau vecini, probabil m-as simti si eu mai in siguranta cu o arma in casa, cu conditia sa nu o folosesc eu :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eliza_p spune:

Cand o sa ai copii, ai sa vezi ca tocmai pe ei te vei stradui sa-i aperi cel mai tare si cu orice mijloace...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

fetelor am citit lucruri interesante in cele 5 pagini postate de voi si v-as ruga sa imi raspundeti si mie la o intrebare, numai si numai daca nu se supara pe mine Lucia3 fiindca imi permit sa intru peste subiectul deschis de ea. dar m-am gandit ca nu are rost sa deschid eu un alt subiect pe tema asta;
sotul meu trebuie sa semneze in curand un contract pentru 2 ani, in San Francisco si se pare ca prin septembrie-octombrie vom pleca acolo toata familia. salariul va fi 2500$. ce parere aveti despre oras? cum credeti ca ne vom descurca cu banii astia?
am vazut ca nici una dintre voi nu are trecut la locatie "san francisco" dar poate stiti de la alti prieteni sau ati auzit p'acolo despre "traiul" in acest oras.
sincer pe mine m-a bulversat complet vestea pe care mi-a dat-o sotul meu, mi-e putin frica dar in acelasi timp ma bucur ca voi avea ocazia sa ajung in tara tuturor posibilitatilor.
multe multumiri anticipate pentru eventualele raspunsuri.

Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb
poze Botez

varsta Erik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Sint si din Bay Area, cum sa nu? Dar un singur salariu pentru o familie e putin, mai ales in acea zona. Chiriile sint foarte mari, benzina e mai scumpa, probabil ca si alte produse, nu stiu sigur despre aceste alte produse. Sau poate firma ii va asigura si housing?! Si atunci ar fi cit de cit ok. Dar nu prea ok! Mai ales cu bebe mic.

Mergi la inceput

2500$ pe luna??? Daca sunt 2500 pe luna, sunt extrem de putini bani. California este un stat scump si o familie spun eu ca nu se poate descurca cu banii astia, mai ales daca aveti si copii.
Ca sa iti faci o idee: eu iau cam 1400 pe luna (bursa de la universitate). Chiria ma costa 450 pe luna (partea mea, pt ca apartamentul este 2bedrooms/2baths, deci per total este in jur de 900). Telefonul 60, electricitatea si cablul/internetul 70 (medie). Cam 200 se duc pe mancare, iar restul haine, carti, plimbari, distractii. tine cont ca nu am masina, cu masina s-ar mai duce ceva banuti pe benzina si asigurare. Florida este unul dintre statele cele mai ieftine, nu avem statal taxes (la salarii). California, eu stiu ca este scumpa, poate fetele din California sa iti dea mai multe amanunte. Oricum eu sunt singura, dar tb sa te gandesti ca daca ai si copii, trebuie sa platesti daycare-ul, aici am inteles ca e in jur de 600 pe luna. La inceput cand inchiriezi trebuie platit depositul la apartament, la utilitati, poate chiar cateva luni in avans. Poti cauta pe internet niste preturi estimative, ca sa iti faci cat de cat o idee, dar oricum raman la parerea ca 2500 sunt foarte putini bani, in special daca tu nu ai drept de munca si va trebui sa va intretineti toti din banii acestia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Draga mea, nu va descurcati cu 2500$/luna in San Francisco. Aici la mine in Indiana v-ati descurca bine merci. Cu banii astia ati putea poate locui ceva mai departe de SF si sa faca sotul naveta. Sau poate s-o putea, dar in cartiere proaste si nu vrei asa ceva. Noi am trait bine merci cam din suma asta timp de 4-5 ani, dar la 60 mile de San Francisco si cu apartament subventionat de univ-650$/luna. San Francisco e un oras foarte frumos, dar este unul dintre cele mai scumpe orase din America.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu sunt de parere ca asigurarile de sanatate sunt in general OK daca lucrezi. Cele dentale sunt mai proaste insa. Cu limita de 3000$/an totusi poti face destule. Atat am avut eu in 2004-2005, acum am asigurare de sanatate f. buna, deasemenea plan de pensie excelent, dar dental pauza-1000$/an. In California mie mi s-a parut sistemul social mai bun, poate mai bun ca in alte state. Asigurare de sanatate gratuita sau f. ieftina pt. cei cu venit mic. Totul acoperit. Am avut si eu pt. Bogdan Healthy Families cu 9$/luna si acoperea aproape tot 100%.
La plusuri eu vad, din punctul meu de vedere:

1. Un sentiment ca tu ca om de rand ai sanse sa iti atingi adevaratul potential in viata-dpdv profesional, perspective f. bune atata vreme cat muncesti.
2. Faptul ca esti tratat cu respect, lipsa dispretului fata de altii, toleranta.
3. Diversitatea este acceptata-de ex. nu ma simt deloc rau ca sunt emigranta.
4. O familie de muncitori cu unul-doi copii poate trai decent-casa cu trei dormitoare, bucatarie, sufragerie, doua bai, doua masini, mancare/haine tot ce vor, vacante mai putin de lux, mai mult la distante mici-dar exista credit cards intotdeauna daca vrei neaparat -stiu eu asa multe familii de muncitori care traiesc exact in aceste conditii descrise in zona Sacramento, California.
5. Curatenia din institutii
6. Natura
7. Inca mai exista locuri unde copiii se joaca liberi pe strada-asta la mine se intampla.
8. Faptul ca fiecare isi vede de treaba lui si nu se baga in sufletul /viata ta, nu iti dau sfaturi pe care nu le ceri si in general pastreaza discretia si distanta-altii ar trece asta la negative mie imi place f. mult.
9. Oamenii sunt amabili.-la mine chiar a venit o vecina cu placinta.
10. In orice orasel mic ai tot ce vrei: patinoar, bazine de inot, locuri de joaca pt. copii, teatre samd
11. Lipsa spagii pt. a obtine servicii de toata ziua-sanatate, scoala, servicii de stat samd

Pentru mine punctele 1 si 2 sunt motivele pentru care am plecat de acasa si sunt EXTREM de importante. Sa fi fost astea doar punctele pozitive si m-as fi declarat multumita.

Negative:
1. Viata este din ce in ce mai scumpa pe coaste, sunt din ce in ce mai putine locuri unde poti sa te muti acum, sa ai si job bun si sa si fie costul vietii acceptabil. Noi nu ne-am putea descurca in multe zone din California, New York, zona Washington DC samd samd samd. Trebuie sa cauti cu lumanarea unde mai poti sa "te asezi" si sa iti cumperi o casa nu un cotetz/cutie de chibrituri. Noroc ca noi am gasit o zona f. buna din acest punct de vedere.

2. Distante mari, naveta in multe cazuri, in orasele mari mai ales-nu e cazul la noi.
3. In orase mici accesul la cultura e mai dificil-desi exista un teatru ceva, daca vrei ceva special, de calitate, trebuie sa mergi in orase mari.-pt mine e OK ca nu am timp oricum, in timpul liber doar cu copilul la activitati pt. copii.
4. Mie personal nu imi place ca studentii dau evaluari profesorilor -ma irita la maxim
5. Nu prea ai cine stie ce arhitectura de vazut.
6. Concediile de maternitate inexistente sau f. proaste (fara plata).
7. Fondurile de la cercetare se reduc si banii se baga in razboaie.-asta ma intereseaza pe mine direct.

Alte comentarii: imprumuturile sunt pe 30 ani, dar dobanzile sunt destul de mici si cred ca exista oameni care isi permit sa plateasca mult mai repede. Dobanda mea e 5.5%. Noi am putea sa facem ceva eforturi sa achitam casa in 7 ani-asta am mai spus-o altadata.

America este extrem de diversa, asa ca e greu de obtinut un tablou unitar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anp spune:

Andrada zice: "Pentru americanii din centrul americii, statele sarace, banii abia le ajung de mincare, un concediu mititel de vreo saptamina si cumparaturi de la walmart, maninca mincare de joasa calitate si se uita la talk-showuri. "

Eu zic: Nu stiu unde locuiesti tu (probabil ca pe vreo coasta), dar Illinois si Minnesota sunt doar doua state din Midwest care nu sunt nicidecum sarace - ba din contra, cred ca au mai multi oameni bogati si mai multa cultura decat multe state de pe coaste. Si, ca sa-ti spun din ce mai stiu eu, chiar si Iowa este un stat bogat, mai ales datorita la "rednecks", asa cum ii numiti voi, care au o gramada de pamant si muncesc din greu... dar carora nici banii nu le lipsesc. Asta ca sa nu mai vorbim de Texas... si lista ar putea continua!

Acu' sa raspund la intrebare. Cei cu ceva scoala (colegiu si mai sus) o duc in general foarte bine; desi isi cumpara case facand un imprumut pe 30 de ani, ratele iti permit sa traiesti frumos, sa-ti faci vacante si sa mergi si la restaurant daca ti-e lene sau nu ai timp sa gatesti. Si multe altele...
Iar pt tanti de la supermarket exista casele mai vechi si mai micute, e drept ca nu in cartierul cel mai de soi, dar exista... In plus, mai e si varianta condominium, care in general e mai ieftina si pe care multi oameni si-o permit. Chiar ne-am uitat recent la case si mai stiu cate ceva.

Cred ca viata grea aici este pentru cei care NU VOR sa munceasca sau pentru cei care au luat-o pe o panta gresita (droguri). In rest, tot omul care munceste si nu are pretentii prea mari raportat la ceea ce stie sa faca poate avea o viata linistita, cu griji minime.

Mergi la inceput