America-o curiozitate

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by AlinaCan

quote:
Originally posted by Andrada

Minus:
-asigurarile de sanatate
-distantele mari
-f putina diversitate (in mare e cam la fel oriunde te-ai duce)
-scolile/societatea/massmedia nu dezvolta un individ in relatie cu cei din jur ci un individ folositor societatii
-lipsa comunitatii careia sa ii pese
-lipsa unui sistem social, fara suport in situatiile de criza financiara, de sanatate, psihologica...etc
-saltul enorma intre cei saraci si cei bogati
-putine lucruri facute de mina omului care sa iti incinte ochiul si sufletul

Plus
-posibilitatea dezvoltarii profesionale
-natura e minunata
-lipsa unei comunitatii cu restrictii
-spatiu
-conditii medicale absolut fantastice
-patura medie ca venit destul de extinsa
-infrastructura bine pusa la punct (telefoanele, cablul, electricitatea...merg snur)
-oamenii sint draguti cind el ceri ajutorul
-casele sint mentinute in cea mai mare parte a Americii

A

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Ai 2 kestii care se bat cap in cap adica le-ai pus si la plus si la minus, si cum +X cu -X se anuleaza....:) Spui minus "asigurarile de sanatate" dar totusi plus "conditii medicale absolut fantastice"?
Apoi minus "saltul enorma intre cei saraci si cei bogati" dar totusi plus "patura medie ca venit destul de extinsa".

Eu zic ca si lipsa comunitatii careia sa-i pese se bate cap in cap cu oamenii draguti, gata sa sara in ajutor.
Edit, ca a mai sesizat cineva treaba asta.
Eu votez pentru a doua varianta. Intotdeauna am crezut ca romanii sint primitori, dar aici am avut mari surprize de la oameni (chiar necunoscuti) care ne-au sarit in ajutor in diverse imprejurari, sau cunostinte noi care ne-au invitat la casele lor de vacanta etc. Ba chiar am primit cheia de la o casa de vacanta (scumpa). Am cunoscut oameni primitori in Romania, dar nu am avut asemenea invitatii. Oi fi eu mai norocoasa, nu stiu!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Am uitat sa adaug ceva care imi displace profund aici: faptul ca oricine poate sa se duca intr-un supermarket cum este Walmart si sa isi cumpere o arma . mi-am adus aminte de asta pt ca saptamana trecuta am mers cu o colega de a mea si am invatat sa trag cu arma. Cand am vazut ca scoate ditamai gun-ul din portbagaj, mi s-a facut rau, eu ma asteptam sa vina cineva cu noi si sa ne supravegheze (fata tragea cu arma de la sapte ani). Atunci mi-am dat seama ca orice nebun poate sa mearga cu o arma in masina (ceea ce se si intampla de altfel, sunt foarte multi americani care au arme de foc in casa). Ei...chestia asta nu imi place ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

quote:
Originally posted by miereamara

Am uitat sa adaug ceva care imi displace profund aici: faptul ca oricine poate sa se duca intr-un supermarket cum este Walmart si sa isi cumpere o arma . mi-am adus aminte de asta pt ca saptamana trecuta am mers cu o colega de a mea si am invatat sa trag cu arma. Cand am vazut ca scoate ditamai gun-ul din portbagaj, mi s-a facut rau, eu ma asteptam sa vina cineva cu noi si sa ne supravegheze (fata tragea cu arma de la sapte ani). Atunci mi-am dat seama ca orice nebun poate sa mearga cu o arma in masina (ceea ce se si intampla de altfel, sunt foarte multi americani care au arme de foc in casa). Ei...chestia asta nu imi place ...

Aici nu am vazut asa ceva! Nici magazine de arme pe multe mile radius. In ce stat locuiesti??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eliza_p spune:

quote:
Originally posted by Siminaf

Nu faci decit sa-mi dai dreptate. Avind in vedere ca nu pot da pastile unui copil, am primit sirop preparat extemporaneu la farmacie. Deci vezi ca fiecare are adevarul sau?!

Asta mi-a fost si intentia, sa-ti dau dreptate. Am precizat doar ca si afirmatia Andradei este adevarata pentru Brand Names si ca nu-s diferente asa de mari de pret la un stat la altul, cum zicea altcineva mai sus.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by eliza_p

quote:

Nu faci decit sa-mi dai dreptate. Avind in vedere ca nu pot da pastile unui copil, am primit sirop preparat extemporaneu la farmacie. Deci vezi ca fiecare are adevarul sau?!

Asta mi-a fost si intentia, sa-ti dau dreptate. Am precizat doar ca si afirmatia Andradei este adevarata pentru Brand Names si ca nu-s diferente asa de mari de pret la un stat la altul, cum zicea altcineva mai sus.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ocebine

quote:
Originally posted by eliza_p

quote:

Sint antibiotice iefitne, nu-s toate scumpe. Doar acum 2 saptamini am dat 9$ (asta pt. ca uitasem acasa cardul de reducere 40%) pe Amoxicilina, pentru ca asigurarea nu acoperea doua tratamente luate unul dupa altul (a fost racit cel mare). Deci.... fiecare cu adevarul lui.

Simina, tu vorbesti de generic drugs care evident ca-s mult mai ieftine decat brand names. Ia intreaba tu la farmacie cat ti-ar fi cerut pentru: Amoxil, Dispermox sau Trimox (tot amoxicilina, nu?) si apoi scrie-ne aici cat ar fi trebuit sa scoti din buzunar si mai vedem cum e cu adevarul asta.

Generic drugs are copies of brand-name drugs that have exactly the same dosage, intended use, effects, side effects, route of administration, risks, safety, and strength as the original drug. In other words, their pharmacological effects are exactly the same as those of their brand-name counterparts.

Nu intodeauna ieftin = prost.

Anamaria

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Ce sa inteleg de aici? De unde ai dedus tu ca as fi zis eu ceea ce imi pui tu in carca?
Sau nu observi ca tu iti contrazici propria afirmatie mai sus?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Siminaf, in Florida locuiesc. Si chiar am fost la Walmart sa ma conving cu ochii mei si asa este. Daca vrei sa iti cumperi gun, ei iti fac un background checking de rutina, nu stiu exact in ce consta asta, dar si-a cumparat un coleg de al meu saptamana trecuta o arma si o sa-l intreb pe el.

Mergi la inceput

quote:

Ba mie tocmai asta imi place, ca stiu ca am cu ce ma apara la o adica daca vreun nebun decide sa intre peste mine in casa...

Mergi la inceput

Inseamna ca e legea mai stricta in California. Cel putin din ce am vazut - lipsa armelor de foc in orice magazin.

Mergi la inceput

quote:

Siminaf, in Florida locuiesc. Si chiar am fost la Walmart sa ma conving cu ochii mei si asa este. Daca vrei sa iti cumperi gun, ei iti fac un background checking de rutina, nu stiu exact in ce consta asta, dar si-a cumparat un coleg de al meu saptamana trecuta o arma si o sa-l intreb pe el.

Si da. Ai perfecta dreptate. Aici toata lumea are dreptul sa-si cumpere arma, nu numai VIP-ii ca in Romania. Este o libertate in plus de care e mai bine sa profiti decat sa te plangi.

Mergi la inceput