Mamici de iulie-august 2007 (31)
Raspunsuri - Pagina 23
liadorian spune:
Gata, m-am mai calmat
... Va multumesc pentru intelegere!
Cat despre bebe, trebuie sa se obisnuiasca sa fie un luptator, sa nu inghita mizerii de astea! Norocul alora din minister ca m-am indopat cu No-spa de dimineata si nu mi-au provocat nici o contractie, ca ii dadeam in judecata pentru provocare de stres unei gravide!
Lia
S21
aylin_tarcan spune:
neata albinute! 
sa imi dau si eu cu parerea pe ici pe colo....ca sa mai treaca timpul.
chriszta, si eu stiu ca maalox e foarte bun
andutzy, bafta la morfo. sa vii cu vesti bune si cu bb gras si energic. si sa imi zici si mie cat costa asta de 20 de saptamani, ca saptamana viitoare urmez eu.
despre micoza, vaginita si alte alea...si eu am o micoza de care nu am scapat, nici cu galbenelele si nalba lui Tutu, vad ca nici cu septovag si nici cu bicarbonat. tu ce ovule iei? ca si eu vreau sa iau ceva (dar nu stiu daca clotrimazol, lomexin, colposeptine sau gynozol)
IR-urile nu sunt ingrijoratoare. optim era in jur de 0.4 (cum era 0.4-0.5 la 14 saptamani). eu asa stiu. deci 0.62 e un pic maricel. dar cum ziceau si fetele, nu e nimic de speriat. nu sunt mari, nu sunt de pregnyl etc....cum zicea si iosup: un pic mari, de la oboseala.
brazuca, capul sus si lupta pentru pacea voastra. eu am avut scandaluri cu mama toata viata pana cand am plecat val vartej din casa de la ea...si ce liniste a fost dupa aia.....nici nu imi venea sa cred ca poate fi atata armonie in viata! si noi te vom ajuta cum vom putea. o sa vezi, ca o sa fie super, si nu sa iti lipseasca nimic, pentru ca sunt niste fete extraordinare aici. capul sus si nu renunta!
fetele care ati aflat culoarea, sa va traiasca! si baieteii care au venit in forta!!!
ioana, felicitari pentru rezultatul de la eco!
Aylin,
18+ 
andutzy spune:
Carla, la oboseala mea se referea, cum ca de-asta nu scad IR-urile mele cu tot tratamentul facut.
claucia, eu am facut pregnyl, acum intr-adevar sunt valori scazute de la 0.68 si 0.72. Dar cica tot sunt mari pt varsta asta a sarcinii.
Anya, se pare ca am cazut si eu in capcana de care tocmai vorbeam zilele trecute...de curiozitate, tu valorile alea le-ai avut la 20 saptamani? Si nu ai luat nimic? Cred ca in 2-3 zile merg si la noul obstetrician...
Multumesc oricum de raspunsuri tuturor, nu scriu mai mult acum, sunt pe viteza si plina de nervi, aseara m-am certat si cu sotul tare de tot si dupa ce ca mi-era rau de oboseala, mi-a fost rau si de nervi!
Andra
Sapt21 cu
Horia Andrei si
Dragos Alexandru
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
aylin_tarcan spune:
otim, hai sa zic si eu ce stiu (nu prea multe din pacate)
1. IR = indice de rezistenta a fluxului sangvin pe arterele uterine si ombilicala. unii doctori le masoara doar dupa 32 de saptamani, altii le masoara la eco morfofetala mai devreme. daca sunt mari inseamna ca arterele opun o rezistenta mare sangelui la trecerea lui prin ele, si sangele cu papa pentru bb trece mai greu (ceva de genul asta din cate am inteles eu)
2. DBP = diametru biparietal (mai multe nu stiu, dar daca vrei ma uit in cartea de obstetrica pe care o am si gasesc eu ceva)
LA = lichid amniotic
restul...trebuie sa mai caut prin carte sa le identific, ca nu m-au preocupat
3. cordonul ombilical 3 vase cred ca inseamna faptul ca el are 2 artere si o vena (deci e bine)
vezica urinara in repletie mie mi s-a explicat o data cum ca facuse bb pipilica, alta data ca era plina. oricum ar fi, plina sau goala...una din ele e.
cam atata stiu eu. poate stiu fetele mai mult
Aylin,
18+ 
samadhi spune:
Buna dimineata fetelor !!!!!!!!
Aici e totul alb, de la copaci la tot restul ce poti cuprinde cu ochiul..... e frumos a iesit si soarele putin, dar azi noapte a fost viscol cu zapada......... ceva nasol, parca a venit iar iarna...... Asa ca brrrrrrrrr !!!!!!!!
Despre intalnire vad ca pareriile sunt impartite, mie imi e egal locul, atat doar sa nu se fumeze ca asta e cel mai deranjant pentru multe dintre noi. Iar perioada o propun sa fie de dupa Pasti si pana in 20 aprilie ca pe 21 aprilie plec inapoi........
Asa ca poate facem pe 16 aprilie ca sa fie si KARLIGUTZA sa nu se supere draga de ea...... si nici iedea cu locul unde la dat nu e rea, cel putin pentru majoritatea ar fi usor de gasit, mai ales ca cunoasc si eu zona aia...... in schimb nu tot Bucurestiul......
Trebuie sa ne gandim si unde e mai ieftin si unde e mancare buna, ca sa aiba fiecare acces !!!!! Cine se ofere sa organizeze si sa rezerve locuri ?????? Ca sa stiim si noi ca suntem multe si sa avem un nr. de tel. unde sa sunam in caz de mai multe informatii.......... deci cine se ofera ???????
LIA - imi pare rau de ce ti s-a intamplat e chiar nasol.
18+ 

aylin_tarcan spune:
andutzy....cine? ce? cum? eu sunt cu capul ametit, mai ales de cand caut si eu doctor pentru mine....am ramas la mihalache (ioana
) pana acum. dar mi-au mai zis fetele de unul altul....de tine insa...
nu imi aduc aminte...poate ca ai spus si sunt eu varza cu tot magne b6 cu tot....mai ai pe cineva pe langa tutu? sau renunti la tutu? zi si mieeee
Aylin,
18+ 
karligutza spune:
Buna dimineata! s-a trezit si io! am vazut aici o listuta cu intrebari la care nu s-a dat inca raspuns. Iata o parte din raspunsuri le gasesti aici otim pentru ca Anya20 ne-a explicat cateva lucruri in capitolul 30, pagina 7. Or citeste mai jos; am citat-o in intregime!
quote:
originally posted by Anya20
Carla, la varsta asta de sarcina lungimea craniocaudala a fatului nu se mai poate masura cu precizie si nici nu foloseste la nimic. greutatea se apreciaza in functie de diametrul biparietal, lungimea femurului si alte rapoarte ale unor astfel de masuratori.
lungimea colului uterin nu creste pe masura ce avanseaza sarcina, ci chiar scae progresiv. masuratorile sunt diferite, in functie de aparat, dar mai ales de iscusinta ecografistului.
bataile cordului fetal sunt in limite normale. frecventa cardiaca scade cu varsta. probleme apar la valori de sub 100batai/minut, dar ti-ar fi spus dr daca erau probleme.
Anto, revin la IR-uri, sa-ti raspund la intrebare.
IR este asa-numitul indice de rezistivitate, care alaturi de IP (indicele de pulsatilitate), ne ofera informatii despre presiunea, calitatea fluxului si viteza sangelui prin diverse artere si se masoara la eco doppler. la gravide se urmaresc acesti indici la nivelul arterelor uterine si arterei ombilicale.
IR este defapt un raport intre presiunea sistolica (maxima) masurata in vasul respectiv si suma dintre presiunea sistolica si cea diastolica. este evident astfel ca IR-ul se coreleaza direct proportional cu tensiunea arteriala.
si ca o curiozitate, s-a constatat ca IR-urile mari si hipotrofia fetala sunt corelate cu gradul de stres si anxietatea materna. asa ca nu degeaba se recomanda ca o gravida sa fie linistita si echilibrata.
aceste masuratori pot fi influentate de calitatea aparatului si de dr care le evalueaza (de ex IR-urile pot aparea fals marite atunci cand dr apasa prea tare cu transductorul pe burta gravidei, cand evident presiunea sangelui creste).
in principiu am observat ca nu sta nimeni sa explice aceste lucruri si mi se pare simplu ca dr sa arunce asa o vorba: ai IR-urile marite. pai adica? ce inseamna asta? viitoarea mama nu este datoare sa stie aceste prescurtari, ci sa i se spuna cel mult ca s-ar putea sa fie o problema la nivelul vaselor care hranesc copilul si ca trebuie urmarit acest aspect.
multe dintre voi nici n-ati auzit despre ele, pentru ca probabil sunt in limite normale si nu are rost sa fie mentionate.
Alina,
karligutza,
sapt.25and... and... and...

printesa din burtica
andutzy spune:
Aylin, am un medic la Caritas, dar momentan doar m-am conversat cu el, inca nu am ajuns la consultatii. Oricum nu raman la TUtu cu nasterea!
Andra
Sapt21 cu
Horia Andrei si
Dragos Alexandru
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
Simo78 spune:
Deni pe unde esti? Te resimti dupa petrecania de aseara? 
Simona
19+
Matei Hisham
Nunta_2005 Dubai_2006 Burtica_2007