Mamici de iulie-august 2007 (31)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns otim spune:

aylin_tarcan , karligutza si pentru toate fetele multumesc pentru raspunsuri , mi-ati mai descretit fruntea , nu stiu de ce medicii prefera sa vorbeasca doar in limbajul lor si nu ne spune si noua macar ca este OK in parametrii . Nu tin in mod special sa stiu toate , ca altfel m-as fi facut medic , dar totusi doresc sa stiu daca puiutul meu este SANATOS , creste normal , si ca eu fac tot ce-mi sta in putere , inca din faza din burtica , ca lui sa-i fine bine . Am mai citit si eu pe internet si am aflat ca repletie de fapt plin , adica bebe nu a facut pipi . Ce simplu putea sa fie sa-mi spuna efectiv aceste lucru decat sa-mi pun eu o multime de intrebari si medicul sa fie deranjat de acest lucru . Dar ce sa-i facem , din pacate nu putem mare lucru .

20 saptamani Laurentiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Otim, IR-urile sunt arterele uterine prin care circula sangele catre bb. Initial ele opun un pic de rezistenta la fluxul marit de sange insa cu inaintarea sarcinii se relaxeaza si de aceea scad si valorile.
Mai precis, IR masoara rezistenta arterelor uterine si astfel doctorii isi si dau seama de cat aflux de sange merge catre bb.

Despre celelalte...nu prea stiu sa-ti spun.

Clau

21+

bb mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

otim, te inteleg perfect. si mie la 14 saptamani mi-a spus de vezica in repletie, si m-am intrebat daca e ceva in neregula sau nu. la mine insa pe langa faptul ca vreau sa stiu ca orice mamica responsabila ce face bb din burtica si sa inteleg eu tot ce se intampla pe acolo, eu regret ca nu m-am facut medic pentru ca a fost dragostea vietii mele. noroc ca prietena mea din copilarie a facut medicina, si am avut ocazia sa invat cu ea pentru fiecare examen si sa ii iau toate cursurile si cartile. asa ca in mod special imi place sa inteleg ce zic nenii doctori.

Aylin, 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Andutzy, Aylin, nu-mi vine sa cred... nu ramaneti la Tutu cu nasterea? Ei, bine nici eu

Va pup

Clau

22+

bb mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

samadhi... daca se poate dupa 15, pana pe 20 aprilie, atunci e super. Voi putea veni si eu (pupici ca esti asa grijulie cu mine! ), iar daca si fetele sunt de acord, va pupik pe toate si zic PREZENT la intalnire. Pentru a va orienta mai bine unde e locul propus de mine si ce hram poarta, dati un click pe www.carucubere.ro/" target="_blank">caru'cu bere.

Sa stiti ca nu se bea numai bere... aveti si un rezumat de meniu cu preturi cu tot pe site. Am fost de curand, pe 7 martie mai exact, si am papat papica buuuunaaaa "rau" si in plus sunt mult mai multe feluri de mancare + desert... am vazut ca pe site sunt prezentate doar 2 feluri la desert, dar va asigur ca au in jur de 10 pe clasorul de meniu din restaurant.

And by the way samadhi nu prea vrem sa te credem cu zapada, asa-i? .... ne-ai tot zis: fetelor, la Munchen ningeeeeee.. e zapada! e viscol, e una, e alta... si noi nimic... eu recunosc! nu prea pot sa cred, dar te cred! FANTASTICA VREME! aici cand tu ai spus de primii fulgi cu cateva zile in urma, era un soare afara de numa'! si 22 grade Celsius! iti dai seama cum puteam noi sa te bagam in seama cand Germania e la o aruncatura de bat de noi... dar acum, cand si la noi e un pic innourat si chiar mai picura din cand in cand ... te credem! ai grija de tine si fa focul in sobitza, daca ai!

karligutza, sapt.25
and... and... and...

printesa din burtica

Mergi la inceput

otim, ia uite!

Fetal biometric measurements (BPD, OFD, HC, AC and FL)

DBP = biparietal diameter (BPD)
LF = femur length (FL)
HC = head circumference
OFD = occipitofrontal diameter
AC = abdominal circumference

Aylin, 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otim spune:

aylin_tarcan - si de ce nu te indrepti spre medicina sau macar in domeniu ???? Mai ales daca iti place asa de mult ... Asa macar am avea si noi pe cineva in acest domeniu care sa ne aduca un zambet pe buze , iar apoi sa-i inveti pe viitorii studenti ca acest lucru este foarte important .

20 saptamani Laurentiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chriszta spune:

Buna dimineata tuturor.
Azi noapte am facut noapte alba ca am trait pe viu povestea "Vrajitorul din Oz". A fost un vant cumplit ca am crezut ca o sa ramanem fara acoperis. Se pare ca totul a fost ok pana la urma. Oare copii nostri vor mai apuca cele 4 anotimpuri?
OAANA eu voi naste cu epidurala (asta daca totul va fi ok si se va decurge conform planului) la o clinica-maternitate privata din Brasov. Directorul de acolo (este si medicul meu) ne-a spus la cursurile prenatale ca este o nastere mult mai eleganta si mai demna si pt femeie. Nu au existat in Brasov cazuri cu complicatii si de aceea in pretul nasterii este inclusa automat si epidurala, mai ales ca are cea mai buna echipa de anestezisti din Brasov.
Oricum cred ca mamicile care au nascut NATURAL ne pot spune ca nu este chiar placut si ca epidurala nu este o idee rea. In Occident se practica frecvent.
Dupa-amiaza merg la cursurile prenatale si chiar ne vor informa despre epidurala, asa ca maine va voi face un rezumat.
Multumesc fetelor pt sfaturi. MAALOX functioneaza.

Va doresc o zi excelenta! Si ne vedem un pic mai incolo... Pupici

Cristina 22+ si Eva Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

otim avem burtici care sunt medici (Anya, Alina...) dar sunt ocupate. Sa stii ca atunci cand intra raspund la tot ce pot.

Simona 19+ Matei Hisham

Nunta_2005 Dubai_2006 Burtica_2007

Mergi la inceput

ehe, otim...e prea tarziu din pacate. am 29 de ani...cine sa mai faca medicina acum? chiar ma gandeam ca as face-o asa, pentru mine, ca hobby. dar ... acum am o cariera, un serviciu foarte bine platit, posibilitati...cine o mai ia de la capat?
eu am fost crescuta foarte independent de mica, mi-am castigat banii de la 12 ani dand meditatii le germana (nu ca parintii mei nu ar fi avut sa imi dea, pur si simplu asa au decis ca e bine sa ne invete), la 16 ani am plecat de nebuna in franta unde am lucrat ca ghid turistic si eram invatata sa am banii mei, munciti de mine. tata a lucrat toata viata lui in strainatate, mama era in romania cam 3 luni pe an in rest lucrand ca profesor universitar in tarile nordice, iar eu eram invatata sa ma descurc singura. Astfel in acel moment eu am decis ca nu pot sa imi permit sa fac medicina pentru ca nu as avea bani sa ma intretin, si nici nu vroiam sa le cer alor mei (incapatanata si independenta cum m-au crescut). si acum regret ca am facut asa. dar pe de alta parte daca dadeam la medicina poate ca nu il mai cuosteam pe sotul meu. asa ca pana la urma tot raul spre bine.

hai ca m-am intins cu explicatiile mai mult decat v-ar interesa pe voi

Aylin, 18+

Mergi la inceput