Fetele din America (83)
Raspunsuri - Pagina 16
ocebine spune:
Io inca nici macar cozonac nu am apucat sa maninc...nici friptura de miel...sint atit de satula doar din aperitive ca nu mai ajung la felul principal
Cu bebe de 6 luni la ocean...ce sa zic...cel mai important mie mi se pare sa ai hotelul foarte aproape de plaja. Este ideal pentru ca intri imediat sa-i faci un dush scurt, sa-l culci si sa-i pregatesti de papa. Daca trebuie sa intrati in masina si sa mergeti ceva drum e nitel mai complicat.
Sa aveti grija sa nu stati mult la soare...aici mie mi se pare soarele mult mai puternic decit in Romania (in Romania ma bronzam frumos aici ma prajesc in 10 minute chiar si cu SPF 30 - deci eu sint una d-aia cu mineci lungi pe plaja).
Noi am fost plecati in Polonia in vacanta si vreau sa zic ca a fost absolut superb...ne-am simtit excelent. Am plecat cu un mic hop (fara de care noi nu putem...intotdeauna am o tinichea de coada)...Vineri (ziua zborului) Alex s-a trezit cu pink eye asa ca a trebuit urgent la oftalmolog si am plecat cu picaturi de ochi in geanta...bineinteles ca adoua zi cine avea okii la fel? Nick!!!! Bine ca am vut suficient creierash sa-i spun doctorului sa-mi dea doua sticlute de picaturi (just in case)...asa ca umblam peste tot cu trusa de oki si de dinti a lui Nick![]()
Am vizitat majoritatea locurilor care le-am avut pe lista , copii au cooperat si le-a placut (le dadeam la fiecare un obiectiv la alegerea lor si s-au simtit partasi la planificare). Am ramas surprinsa de curatenia de acolo...absolut totul sclipea...pina si la tara, pe drum si in benzinarii (io am fix cu curatenia la baie in benzinarii)...totul era in ordine, totul aranjat...nici un morman de gunoi, nici o hirtie pe jos, nici o "aroma" pe strazi...pina la urma deja ma uitam dupa ceva rau ca parca mi-era ciuda
Lumea zimbitoare, amabila...te ajutau imediat daca intrai in incurcatura sau avea intrebari in plus.
Anamaria
I used to be indecisive, but now I'm not sure.
Marianca spune:
Ocebine,multumesc de raspunsul rapid.
Despre vacanta,noi am rezervat hotel chiar la plaja,eu cu asa copil mic nu fuseseram in vacanta niciodata,sa vedem.
Cit despre Polonia,mi-ai trezit amintirile din trecut,eu am fost la POLONIA cind aveam 16ani cu tatal meu si viitorul meu sot,tatal meu muncea acolo la constructie si eu am fost pe 3luni la munca,mi-a placut si mie curatenia lor,difera mult de America.
Noi eram linga Warshava intr-un satuc pe nume Radosci,frumos ca nu mai cuvinte.
Voi cu ce ati plecat,v-ati luat bilete de turism sau asa singuri?
Mi-a venit si mie in gind ca se poate pleca si de reinnoit amintirele in viitor,daca nu iti este greu sa-mi povestesti cum ati plecat si daca a fost scumpa calatoria.
Va pup,pa.
Mamica a trei pui. Anca(15.02.1998) Vladut(12.05.1999) Alice(21.11.2006)
poze
ocebine spune:
Noi am plecat asa de capul nostru...ne-am luat bilet de avion separat, si am rezervat hotelurile si masina de aici...In Varsovia am stat la Marriott (vizavi de Palatul Culturii...gen Casa Scinteii de la noi) iar in Cracovia la Zamek Korzkiew...Am fost o zi la Bialystok dar nu am ramas peste noapte.
Nu mi s-a perut extrem de scump fata de calitate (ma refer la hoteluri)...de zburat am zburat cu LOT pentru era singurul zbor direct...mie mu imi place sa fac escale cind am copiii cu mine si in plus a fost cel mai ieftin.
Anamaria
Marianca spune:
Pai,ati rezervat hotelul si masina pe ceva site,asa inteleg,daca da da-mi si mie ceva informatii,te rog,si scuze pentru deranj.
Nu am mai vazut nimeni sa scrie despre vacanta in Polonia,imi place ca acolo nici odata nui noroi e totul acoperit cu nisip,asa e la ei pamintul.
Mersi de raspuns.
poze
ocebine spune:
Pentru avion am sunat direct la LOT, pentru hotel direct la siteul Marriott(eu am un fel de cont de Rewards cu ei si pentru fiecare noapte care o petrec primesc puncte si apoi nopti gratis) iar pentru castelul din Cracovia, l-am gasit pe net...uite siteul: www.donimirski.com/en/cms_id/zamek_korzkiew" target="_blank">Zamek Korzkiew.
Masina eu intotdeauna inchiriez de la www.alamo.com/" target="_blank">Alamo pentru ca niciodata nu mi-au facut suprize neplacute. Prefer sa stiu dinainte EXACT cit ma costa, nu cu fel de fel de fine print...
Anamaria
corneliaa spune:
Hop si eu cu o rugaminte.
Am o prietena care vrea neaparat o pompa de san electrica cu recipientul de sticla. Stiu ca sunt mofturi dar deh...stiti si voi cum e sa fii gravida si sa vrei cai verzi pe pereti....Una peste alta am tot cautat de mi-au sarit ochii din cap si n-am gasit nimic.
Stie careva vreo marca cu asa ceva?
Multumesc anticipat....
Marianca spune:
Ocebine,multumesc ca ai rabdare cu mine,cu toate explicatiile,vorbeam cu sotul de Polonia,El mai mult ar prefera in Romania la munti,eu Polonia.
poze
Marianca spune:
Corneliaa,eu am nascut in noembrie 2006,si tot am fost in cautare ca sa fie de sticla,dar degeaba ca numai de plastic gaseam,poate incerci sa dai search la Google.
poze
conchita spune:
Cornelia, dar ce de sticla? e stiut faptul ca anticorpii din laptele matern "se agata" de sticla mai mult decat de plastic, plus ca daca prezervi laptele la frigider in containere de sticla am inteles ca isi pierde proprietatile mai repede decat in containere de plastic. de aceea nici nu se prea fabrica din sticla si nici nu sunt recomandate aici. mai e si faptul ca nu e chiar safe sa umbli pe langa bebe cu biberon de sticla
corneliaa spune:
MUltam de sfaturi.
Ideea e ca degeaba fac eu propaganda anti sticla ca daca doamna mamica are piticeii deja prinsi unde trebuie nimic nu mai schimba nimic. Asa ca n-am decat sa ma conformez. O inteleg ca si eu am avut o gramada cand am fost gravida de se uitau toti la mine ca la o femeie nebuna.
Stiti voi: nu manaca branza ca fac listeria, nu mananc carne ca fac toxoplasmoza, spalam fructele de le inebuneam....si apoi dupa ce-am nascut jalea lumii: vreau sterilizator, vreu umidificator, vreau...vreau....ete asa am adus familia in faliment iar obiectele cumparate au zacut in debara dupa cateva folosiri. DEh.....hormonii sunt devina. Acu daca as mai naste odata cred ca n-as mai avea atatia.Marog asa cred....
Am cautat si n-am gasit pe toate motoarele de cautare.Asta e....ori se impaca cu ideea , ori n-am ce face.
Inca odata multam fain de sfaturi.Fug sa-mi incotosmanez copilul sa-l scot afara ca tipa de plictiseala.Dar zau ca m-am saturat de vremea din Chicago. Ninge mai dihai ca asta iarna.
Va pupicim Cornelia si Alex