Fetele din America (83)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

quote:
Originally posted by Gabbriela

cea mai mizerabila cale... cunosc persoane mexicane care efectiv merg la medic, dau adresa falsa, dau numar de telefon fals si nu platesc un cent.. nu isi arata SSN, ID sau alte acte... oare romanii de ce nu pot face la fel?

sa mai incerce si pe medical sa vada ce programe au ... ajutor medical de la stat...

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Gabriela, chiar cunosc mama unei romance care s-a operat la umar aici, in Colorado Springs, si si-a dat adresa din Ro. Lulu a verificat-o. Asa ca nu a dat un ban din buzunar. Eu nu as face asa ceva. Dar altii ...

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Ciuf pai si pe tanti aia nu a intrebat o nimeni unde locuieste ea aici (SUA)? Ciudat rau.
In cazuri din astea ramane cu beleaua pe cap cel care a invitat o in SUA ca ei ce sa i ia?! Doar de asta faci si invitatie, in ea te obligi la cheltuieli (casa, masa, facturi oarecare) ptr cel pe care l inviti.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Sarumana pentru sfaturi si idei fetele, eu n-am stiut ce sa raspund ca nu m-am priceput deloc.

Oana_B
vesnica aspiranta
I love pink!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Nu ii ramine nici o belea pe cap, atita timp cit nu a dat nici un fel de informatii (SSN, DL ...) la spital.

Eu am fost cu mama la urgente de 2 ori, in 2 luni, cit a stat aici. A avut asigurare medicala internationala, platita din tara (ca stia cit ii de hipocondra si ca o sa-mi ceara sa o duc si pe la medicii de aici, ca pe cei din tara ii viziteaza lunar la urgente).
In fine, cind am fost cu ea, au intrebat-o numai la sfirsit despre asigurare. Cea mai mare "legatura" cu noi a fost doar adresa la care locuieste aici, iar noi stam cu chirie deocamdata, deci nu sintem proprietari ai adresei pe care a dat-o mama. In rest, mie nu mi-au cerut absolut nici un fel de informatii personale, asa ca nu au cum sa ma urmareasca pe mine daca cei de la asigurarea ei nu platesc.

La spitale au programe de reducere pentru cei care nu au venituri si alte categorii dezavantajate. Da-le telefon la customer service si cere sa vorbesti la Billings. Acolo probabil o sa iti ceara sa mergi la ei cu niste hirtii doveditoare ca nu ai o caruta de bani, cit iti cer ei, si iti pot da reducere si de 90%.
In primul an cind am venit aici (2000), cind nu stiam cu ce se maninca asigurarea de sanatate si deci nu aveam asa ceva, am ajuns la urgente, m-au "cazat" chiar si peste noapte si ziua urmatoare, dupa care mi-au dat drumul. Cind mi-au venit facturile, tot asa, pe bucatele, aproape m-am imbolbavit la loc, dar le-am dat telefon, le-am zis ca nu am dom'le bani sa le platesc lor atita. Asa ca mi-au cerut sa vin la office la ei cu niste hirtii (nu mai tin minte exact ce), si cind au vazut ca nu mint, m-au pus sa platesc numai 10% din toata panarama, vreo 250$, dar si aia pe bucatele, lunar.
Asa ca vezi ce iti scrie pe facturile primite, ca trebuie sa fie un numar de telefon de la customer service, si explica-le ca nu ai atitia bani.
Iar daca nu ai de gind sa vii si sa lucrezi aici, sa iti faci acte de rezidenta sau sa ceri cine stie ce credite (pe care oricum nu cred ca le primesti ca nu ai SSN aici), poti sa nici nu platesti, ca nu umbla dupa tine in Romania, si nici la vama nu trimit informatiile, ca sa zici ca nu te primesc in tara cind te intorci. Totul se duce la credit history, care se verifica numai daca aplici pt un credit pt ceva sau credit card.

Si ca sa vezi cit de umflate sint preturile de pe la spitale si medici, sa iti spun ce scrie pe facturile pe care le primim noi de la asigurare. Pentru o analiza la spital a fetitei au facturat vreo 550$, din care admisibil era numai vreo 80$ (!!!!! nu 550$ cum au cerut ei), asigurarea a platit 72$, iar noi trebuie sa platim doar 8$

Oana si Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

asa de multi oameni nepasatori si egoisti sunt in lumea asta ca nu ai idee.
eu ca idioata merg la ER de 2 ori si dau de fiecare data cate 1200 $ acum 5 ani, platesc integral suma, mai iau si tratament gresit si ajung cu intoxicatie medicamentoasa.. altii in locul meu ar fi facut plangeri si o caruta de banii ar fi primit, in schimb eu bleaga am ramas cu 6 luni fara sa am voie sa iau o pastila de cap si ma durea ingrozitor, si cu 2400 gaura in buget

Daca vrei se poate sa inseli birocrati astia tantalai din usa

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanuta spune:

Ma intorc un pic la discutia despre masini.
Fetele cu Oddisey, Honda face recall la masinile din 2005

http://www.msnbc.msn.com/id/17689720/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Fetelor,aveti idee cum pot afla ce taxe se cer platite daca vreau sa cumpar aici o masina,binenteles secondhand,si sa o trimit in tara,in Romania?Facurati asa ceva?De unde sa incep?Va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu informatii daca detineti,binenteles

Eu maica-mi pentru ca o stiu bolnavicioasa,cand am adusa pe 6 luni i-am cumparat o asigurare de calatorie care acoperea aceeasi perioada de jumate de an pentru doar $200,ceea ce nu mi s-a parut mult deloc.Bine,doamne multam ca nu avuram nevoie dar macar am stat linistita ca incaz de ceva nu suntem descoperiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Delia taxele vamale s-au desfintat in Ro.. in schimb exista taxa de prima inmatriculare....care pt masinile noneuro sint enorme...Deci nu prea merita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

ce activitate intensa aici .. .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zenon spune:

quote:
Originally posted by Gabbriela

Daca vrei se poate sa inseli birocrati astia tantalai din usa

Nu e vorba ca sint tantalai, e vorba ca se merge pe buna credinta a omului. Sintem noi, romanii, obisnuiti sa ne explicam si justificam pina in pinzele albe in fata statului, ca asa ne-a vazut 50 de ani, ca niste raufacatori a priorici. In America e altfel. E tara libera, iar statul e in slujba cetateanului, nu invers.

Mergi la inceput