Fetele din America (83)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Andrada iti multumesc! Raluca are si pasaport romanesc dar NU mai vreau sa i fac procura aia cu acordul tatalui la iesirea din tara.

DA! Cu Jon's avem mare noroc, au preturi bune si muuuulta papa din Europa. Noi de la ei cumparam telemea, Borsec, zacusca, cascaval f. bune.
Legumele, fructele au preturi bune. Si au de toate pana si turta dulce 9ruseasca dar e ca si cea de la noi) si halva.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Cand stateam in L.A. am fost si eu o vreme super-incantata de Jons, multa mancare etnica - in special est-europeana, inclusiv vin romanesc, zacusca sarbo-bulgareasca, branza romaneasca, compot de gutui s.a. - si preturi bune. Din pacate am avut la un moment dat niste experiente nu f. fericite cu carne cumparata de acolo, si pe urma m-am gandit eu mai bine ca de fapt nici legumele/verdeturile/fructele nu sunt intotdeauna de calitate f. buna si nici varietatea nu e prea mare.. asa ca am mai rarit-o.. dar pt. un salamior ca la mama lui/mea acasa, niste anchovies de 10 ori mai ieftine decat la Whole Foods si niste bobo Merci, tot as mai trece pe acolo.

La discutzia despre masini nu ma bag, ca in aproape un deceniu de America am reusit 'performanta' de a nu detine niciodata una, ma rog, teoretic sunt co-proprietara SAAB-inutzei (asa o alintam noi ) pretenului, da' practic e a lui, si dragalasa de ea a cam intrat in coma taman in ziua in care trebuia sa ma duca pe mine la aeroport da' cat a fost, a fost de incredere , as mai lua o surata suedeza la o adica .
Culmea e ca eu acum studiez facatori de masini, da' io nici nu produc, nici nu posed.

Anamaria, distractie placuta in Polonia! Eu am fost acum vreo sapte ani la Cracovia, nu mai tin minte mare lucru, stiu doar ca am fost la castelul Wawel si imi amintesc ca in mare mi-a placut arhitectura, atmosfera orasului. Localnici nu prea am ajuns sa cunosc pentru ca nu am stat prea mult si din cauza barierelor lingvistice (eu nu vb. poloneza, iar dintre cei pe care i-am cunoscut, f. putini vb. engleza, ceva mai multi germana, dar tot nu prea multi), dar cum tu mergi cu sotul tau si el are rude acolo, banuiesc ca asta nu va fi o problema pentru voi.
Ceea ce n-am sa uit niciodata a fost excursia pe care am facut-o de la Cracovia la Auschwitz.. M-a marcat. Inca am imaginile f. clare in minte, dar mai bine nu intru in detalii aici, e prea trist.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

quote:
Originally posted by zapacila

Ma mai bag si eu tot ca musca , nu dati cu pietre, dar am si eu o intrebare, mai e vreo romanca in upstate NY, ca deja stau aici de o luna si mie o sila , imi vine sa urlu ca nu am cu cine iesi si eu la o cafea. Cand stateam in San Diego alta poveste, picnicuri , chefuri, botezuri si alte minunatii impreuna cu romani, dar aici pauza

Noi am locuit in upstate NY pana anul trecut ( am stat in Buffalo). Sunt comunitati destul de mari de romani in Buffalo, Rochester , Syracuse dar toate sunt cam departe de tine nu?

Cami & Sofia
poze Sofia
filme Sofia

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=24150fb1164e749e8d7bae&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">clip cirese 8 Martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zapacila spune:

quote:
Originally posted by CamiM

Noi am locuit in upstate NY pana anul trecut ( am stat in Buffalo). Sunt comunitati destul de mari de romani in Buffalo, Rochester , Syracuse dar toate sunt cam departe de tine nu?

Cami & Sofia
poze Sofia
filme Sofia

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=24150fb1164e749e8d7bae&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">clip cirese 8 Martie

Sunt chiar foarte departe, cam la 6-8 ore de aici, tot asa ma pot duce in NY city, o gramada de romani si restaurante romanesti :))
O sa ma descurc eu cumva, multumesc mult pentru bunavointa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Fetele am un mesaj de la cineva care doreste deocamdata sa isi pastreze anonimitatea, aveti vreo idee sau sfat cum ar putea sa procedeze? Ea se afla in Virginia, stiti cumva ce se poate face cand esti vizitator in State te imbolnavesti si trebuie sa platesti bill-urile de la spital? Exista charity sau ceva de genul asta care ajuta un vizitator cu plata bill-urilor?

As vrea sa stiu ce se poate face cand necesiti interventie medicala de urgenta, apelezi la servicii de specialitate, ajungi la spital, afli ca ai hipertensiune cu palpitatii, ti se regleaza tensiunea arteriala si-ti dau drumul acasa.
Te-au adapostit in timpul asta pe un pat (numarul 7) din emergency room (care costa 500 de dolari) pentru vreo cateva zeci de minute, ti se fac analizele de urina pe care nu le-ai solicitat si din care evident ca nu ti se descopera nimic, pentru ca nu ai luat stupefiante de genul: amfetamine, benzodiazepine, cocaina etc.
Se gasesc urme de sange, doar erai chiar in prima zi a menstruatiei.
Analizele astea de laborator costa 721 USD.
Chiar ma mir ca n-am facut macar un preinfarct pana acum la vederea totalului de plata.
Astea ti se intampla in State, unde ai venit ca vizitator, nu ai asigurare, nu ai medicul tau si trebuie sa platesti totul.
Iti vine si onorariul doctorului care afli ca e 400 de dolari.
Noroc ca intai au venit hospital bills, am avut un soc dar mi-am revenit repede ca m-am gandit ca daca mor pe-aici prin zona ca sa-mi fie deplasat corpul in Romania se plateste vreo 10000 USD, din cate am auzit.
Dupa vreo cateva zile bune mi-a venit si bill-ul care acopera "the professional fee".
Ti se specifica ca trebuie sa platesti, ei stiu ca esti in vizita in SUA dar n-au nici un fel de compasiune.
Poate ar trebui sa mai discut cu personalul de la spital, cu doctorul, nu stiu exact cu cine e mai nimerit sa vorbesc.

Am citit pe forum ca mama lui AC, fiind in aceeasi situatie, cand a venit la fata ei in vizita in America a primit de la doctorul care o externase indicatii despre un program de charity, i-a pasat de ea, stiind ca sunt prea mari cheltuielile pentru un vizitator in SUA.
N-as fi mers la spital, dar mi-a fost foarte rau la vremea respectiva, era ca un atac de panica si imi si vedeam sfarsitul. Nu-mi simteam extremitatile, ochii imi erau midriatici etc.
Eram lipsita de putere, nici nu mai imi amintesc cum am reusit sa merg pe picioarele mele, in masina nu mai stiam exact cum se urca.
Nu puteam sa-mi scriu numele, dar am fost insotita de cineva care a completat unele din formalitati in locul meu.
Mi-au facut un chestionar al vietii mele, ca sa zic asa, iar eu vorbeam si in romana si in engleza, incat se uitau aia la mine ca la o aratare.
M-am speriat, acasa in Romania mai fusesem la spital o singura data
in toti anii mei de viata, iar stare de sincopa n-am mai avut.
E un mail kilometric,din pacate,am vrut sa explic cum am putut mai bine prin ce trec si de ce nu prea inchid ochii noaptea.
Vreau sa stiu ce posibilitati am sa rezolv situatia asta grea.

Oana_B
vesnica aspiranta
I love pink!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl spune:

OanaB,
Imi pare rau pt. persoana in cauza, e o situatie f. nasoala; asta e in america trebuie sa platesti daca nu ai asigurare; din cite stiu eu pt cei care vin in vizita cei care le face invitatia isi asuma responsabilitatea ca intretine si plateste totul pt. persoana invitata; corectati-ma daca gresesc;
eu am vrut sa o aduc pe mama mea la mine, dar este f. bolnava si fara asigurare nu are ce cauta aici, deci m-am uitat cam cit ar fi asigurarea pt ea si la virsta ei este 900 de $ pe luna....
totusi, trebuie sa existe ceva programe pt cei saraci, mexicanii si alti ilegali care sint pe aici si care merg la spital nu platesc nimic ca n-au de unde...si mexicancele care vin sa nasca in state si nu au asigurare...asa ca sint sigura ca trebuie sa existe si o metoda pt. cei care nu au bani, din pacate nu am descoperit-o inca...

http://www.totsites.com/tot/bebepoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Trebuia sa mearga la o free clinic.....sunt peste tot in State uite aici pt Virginia www.vafreeclinics.org

Din cate am inteles nu a fost vorba de operatie desi cred ca si la free clinic se fac ceva operatii.

Acum nu stiu daca se poate scuti de plata, eventual sa plateasca in rate, sunt multe spitale care accepta, dar sa nu platesti deloc....habar nu am.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Imi pare rau dar nici eu nu stiu raspunsul. Poate doar sa obtina o esalonare a datoriei si s-o plateasca in rate, cum a zis mai sus blackpanterro..
Sanatate, sa nu mai treaca prin spitale

O intrebare pentru newyorkeze: cum se zice la loboda si unde o pot gasi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

cea mai mizerabila cale... cunosc persoane mexicane care efectiv merg la medic, dau adresa falsa, dau numar de telefon fals si nu platesc un cent.. nu isi arata SSN, ID sau alte acte... oare romanii de ce nu pot face la fel?

sa mai incerce si pe medical sa vada ce programe au ... ajutor medical de la stat...

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by Oana_B

Fetele am un mesaj de la cineva care doreste deocamdata sa isi pastreze anonimitatea, aveti vreo idee sau sfat cum ar putea sa procedeze? Ea se afla in Virginia, stiti cumva ce se poate face cand esti vizitator in State te imbolnavesti si trebuie sa platesti bill-urile de la spital? Exista charity sau ceva de genul asta care ajuta un vizitator cu plata bill-urilor?

As vrea sa stiu ce se poate face cand necesiti interventie medicala de urgenta, apelezi la servicii de specialitate, ajungi la spital, afli ca ai hipertensiune cu palpitatii, ti se regleaza tensiunea arteriala si-ti dau drumul acasa.
Te-au adapostit in timpul asta pe un pat (numarul 7) din emergency room (care costa 500 de dolari) pentru vreo cateva zeci de minute, ti se fac analizele de urina pe care nu le-ai solicitat si din care evident ca nu ti se descopera nimic, pentru ca nu ai luat stupefiante de genul: amfetamine, benzodiazepine, cocaina etc.
Se gasesc urme de sange, doar erai chiar in prima zi a menstruatiei.
Analizele astea de laborator costa 721 USD.
Chiar ma mir ca n-am facut macar un preinfarct pana acum la vederea totalului de plata.
Astea ti se intampla in State, unde ai venit ca vizitator, nu ai asigurare, nu ai medicul tau si trebuie sa platesti totul.
Iti vine si onorariul doctorului care afli ca e 400 de dolari.
Noroc ca intai au venit hospital bills, am avut un soc dar mi-am revenit repede ca m-am gandit ca daca mor pe-aici prin zona ca sa-mi fie deplasat corpul in Romania se plateste vreo 10000 USD, din cate am auzit.
Dupa vreo cateva zile bune mi-a venit si bill-ul care acopera "the professional fee".
Ti se specifica ca trebuie sa platesti, ei stiu ca esti in vizita in SUA dar n-au nici un fel de compasiune.
Poate ar trebui sa mai discut cu personalul de la spital, cu doctorul, nu stiu exact cu cine e mai nimerit sa vorbesc.

Am citit pe forum ca mama lui AC, fiind in aceeasi situatie, cand a venit la fata ei in vizita in America a primit de la doctorul care o externase indicatii despre un program de charity, i-a pasat de ea, stiind ca sunt prea mari cheltuielile pentru un vizitator in SUA.
N-as fi mers la spital, dar mi-a fost foarte rau la vremea respectiva, era ca un atac de panica si imi si vedeam sfarsitul. Nu-mi simteam extremitatile, ochii imi erau midriatici etc.
Eram lipsita de putere, nici nu mai imi amintesc cum am reusit sa merg pe picioarele mele, in masina nu mai stiam exact cum se urca.
Nu puteam sa-mi scriu numele, dar am fost insotita de cineva care a completat unele din formalitati in locul meu.
Mi-au facut un chestionar al vietii mele, ca sa zic asa, iar eu vorbeam si in romana si in engleza, incat se uitau aia la mine ca la o aratare.
M-am speriat, acasa in Romania mai fusesem la spital o singura data
in toti anii mei de viata, iar stare de sincopa n-am mai avut.
E un mail kilometric,din pacate,am vrut sa explic cum am putut mai bine prin ce trec si de ce nu prea inchid ochii noaptea.
Vreau sa stiu ce posibilitati am sa rezolv situatia asta grea.

Oana_B
vesnica aspiranta
I love pink!

Stiam pe cineva in NY care a facut o cerere speciala pentru interventie chirurgicala. S-a aprobat si nu a platit nimic.
Cred ca vreo clinica gratuita ar putea sa o sfatuiasca in sensul asta, poate programul respectiv era strict pentru NY.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput