Endometru,monitorizari,ovulatie,TB - 151
Raspunsuri - Pagina 13
danangie spune:
Buna seara.....sau buna dimineata,
Intru aici dupa o pauza destul de lunga....sunt o aspiranta mai veche din decembrie 2004. "Colegele" mele de pe atunci erau: CATRINEL 17, INGERAS26a, CarmiM, SHORICUTZA, ALEXIA 27, IONICA, PICAFLOR, MEGBENG si multe altele dar nu sunt aici pe lista.....
Povestea mea e ca in august 2004 incetasem sa mai iau anticonceptionale. Le luam de 6 ani. In septembrie am inceput sa planificam sa facem un copil. Am inceput incetul cu incetul sa ma interesez de tot ce era legat de fertilitate, ovulatie, examene, monitorizari. Si asa am dat in decembrie 2004 de acest site: DESPRECOPII. Aici am gasit o gasca de fete mereu gata sa-mi dea informatii utile si sfaturi.....sau sa impartaseasca din experienta lor. De atunci am inceput cursa nebuneasca care ma napadise: monitorizari ale ovulatiei, temperatura bazala, ecografii,recolatri de sange, asteptarea cu sufletul pana la gura sa vad daca vin rusii......extrema dezamagire la vedera nenorocitelor de pete rosii.....am trecut prin depresii din care imi reveneam destul de greu......prestatul la comanda. nu mai stiam ce-i aia placere.....eram amandoi si eu si sotul ca doua masini.......si nu ramaneam nici in ruptul capului. Eu cam de la varsta de 17 ani am chisturi pe ovare. Pe atunci, aveam amandoua ovarele cu chisturi. Am inceput tratament cu anticonceptionale. Un ovar se curata.....celalalt nu. Pe urma , invers.....se umplea din nou de chisturi cel curat si se curata celalalt. Si tot asa.....pana m-am decis a las totul balta. Mereu faceam ecografii si mereu aveam ovarul stang sau dreptul cu chisturi. Pentru multi ani am incetat cercetarile si m-am mai gandit la ovare. Pana in iarna lui 2004. Atunci am inceput din nou investigatiile sa vad daca mai am chisturi......si din pacate ovarul drept avea un chist cat o mandarina. Lichefibiabil. Cum nici in ruptul capului nu vrioiam sa fac laparo......m-am decis sa fac un tratament cu picaturi de muguri de coacaz si nu mai stiu ce.....asta se intampla in vara lui 2005. Dar dupa ce am terminat tratamentul.(care a durat 3 luni)....nu am mai facut ecografie. De ce? Eh.....o alta poveste lunga. Eu stateam pe atunci la Modena....un oras de aici in Italia. In octombrie 2005 sotul a gasit la Milano un spital unde se platea mult mai bine decat unde lucram pe atunci. Si vroia sa ne mutam la Milano. Eram extrem de indecisa si dezamagita pentru decizia care vroia sa o ia sotul meu. Nu vroiam sa plec de la Modena. Erau 6 ani de cand stateam in acel oras......aveam fratii mei acolo.....nepotica mea.....prietenii mei.....Pana la urma, mi-am urmat sotul. Am plecat din Modena. Doar ca aici la Milano contractul de munca era foarte diferit de cel de la Modena. Ma rog.....in putine cuvinte nu beneficiam de concediu de odihna, medical si nici de maternitate. Se platea bine dar nu beneficiai de aceste lucruri. Asa am decis sa merg la milano iar cu banii castigati sa incep investigatii mult mai amanuntite de ce nu reuseam sa raman gravida. Sotul nu vroia in ruptul capului sa faca spermograma: pe motiv ca el e sanatos.Deci.....uite asa incepe anul 2006 incepand sa ma feresc SA RAMAN gravida. E culmea, nu? Intrasem asa intr-o depresie ca nu reuseam sa mai fiu aceeasi de inainte. Cu o luna inainte nu-mi mai vedeam de capul de monitorizari si o luna dupa.....ma feream sa nu raman. Asta e.....
Viata a mers inainte. In iulie 2006 m-am casatorit. Am mers in "luna" de miere. Am facut una, alta......dar absolut nici un examen pentru a investiga de ce nu pot ramane gravida. Nu stiu de ce......Adica stiu: eram prea multumita!! Adica, nu mai eram stresata! Nu ma mai monitorizam! Nu mai luam temperatura bazala! Nu mai controlam momentul ovulatiei! Nu mai recoltam sange! Gasisem placerea in a face dragoste! Ma regasisem pe mine insumi. Eram fericita! Stateam bine asa. Si nu ma feream sa nu raman. Am zis: cum a vrea D-zeu! O cunostinta mi-a zis ca am abandonat ideea sa fac un copil. Eu i-am zis ca nu e adevarat. Sunt resemnata. Daca D-zeu a decis ca inca nu e momentul sa am un copil.....atunci voi astepta rabdatoare. Aceea persoana mi-a zis: eu cred ca daca tu ai stii ca nu poti face copii nu ai mai sta asa linistita. O persoana care s-a dovedit a nu fi ceea ce credeam eu. Si uite asa.....a trecut si anul 2006. Din 2007 mi-am schimbat tipul de contract. Adica cu toate concediile , cu maternitate. Si uite asa mi-am zis: Doamne sunt in mainile tale. Prestam cand aveam chef.....si accentuam cand simteam durere la ovare(semn de spargerea foliculului). Dar fetelor, nici asa nu ramaneam. Si nu ma feream deloc. Atunci a inceput sa se instaleze in mine gandul ca poate intr-adevar eu nu pot face copii. Sotul in continuare nu vroia sa faca spermograma. Am inceput sa avem "discutii" destul de aspre pe aceasta tema. Si uite asa ca aproape nu ne mai vorbeam. Dar pe urma, mi-am zis.....tu Dana nu trebuie sa reactionezi asa. Ai uitat cand te simteam bine? Si uite asa m-am impacat cu sotul.....si uite asa ca am facut dragoste fara sa ma gandesc daca sunt la ovulatie sau nu.
Pana cand intr-o zi...........
Cum eu cu , cumnata mea avem menstra in aceeasi zi de ceva luni incoace.....dar ne veneau rusii mereu in aceeasi zi. Luna aceasta saptamana trecuta imi spune: acu' 2 zile mi-a venit ciclul....tie? Am inmarmurit. Pentru exact in aceea secunda mi-a inghetat sangele in mine si am inceput sa sper si sa fac calcule. Doar ca.....nu-mi aminteam cand am avut ultimul ciclu. Dupa cum v-am mai zis nu ma mai monitoram, nu mai scriam nimic legat de ovulatie sau prima zi de ciclul. Si nu reuseam sa imi aduc aminte ziua ultimului ciclu.Si asa am inceput cu sotul sa facem socoteli peste socoteli. Se infiripase in noi niste emotii si o frica imensa. Zilele treceau si rushii nu mai veneau. Pana cand saptamana trecuta pe la sfarsit.....eram la munca de noapte......o durere groaznica de burta. Ma uit pe chiloti.....2, 3 picaturi de sange....sters tare. Mama mama....ce ma demoralizasem!!!! Imi pusesem deja tamponul.....cel intern. Am anuntat deja sotul ca-mi vine ciclul......Dimineata cand am ajuns acasa.....m-am dus in baie sa-mi schimb tamponul si.....nu aveam nici macar o picatura de sange pe tampon. Atunci??? Ce D-zeu imi zic. Dureri ca la ciclul le aveam din ce in ce mai des. Si niste intepaturi de ovare si de uter, mama mama. Trec zilele dar rushii nu vin........Sanii ma mananca ingrozitor. Seara cand eram in momente de intimitate cu al meu sot.....el se uita la sanii mei .....mama dar ce umflati sunt. Parca ti-ai pus silicoane. Eu am sanii mici. Deci diferenta se vede. Deci, dureri de burta si ovare incontinuu, sani si mameleoane extrem de sensibili, greata nu. Somn da.....ca mereu am fost o somnoroasa. Urinat des da. Dar mereu am urinat des dat fiind ca beau cam 3 l de apa pe zi. Daca nu si mai mult. Doar ca ieri dupa amiaza la munca...fetelor nu reuseam sa-mi tin ochii deschisi. Era incredibil!! Ma uitam la pacienti cu ochii intredeschisi. De 2, 3 zile o foame extraordinara!!! Pofte nu am. Ieri durerea de spate jos la osul sacru. Cum azi noapte am avut o noapte teribila din cauza agitatiei si a curiozotatii daca sunt sau nu gravida......nu am dormit deloc. Dimineata la munca un somn.....ameteli....Cand am ajuns acasa la pranz am mancat si m-am culcat sa ma pregatesc de tura de noapte care ma aseptam. Doar ca inainte sa ma culc i-am zis sotului sa se duca sa-mi cumpere un test. M-am decis. E timpul. E inutil sa mai astept......dat fiind ca dupa socoteli ultimul ciclul l-am avut pe 19 sau pe 20 februarie. Nu-mi aduc aminte cu exactitate. Si asa a venit seara si am facut testul. In 30 de secunde am avut rezultatul: pozitiv. Da....sunt gravida!!! Nici nu-mi venea sa cred!!! Am coborat cu sotul la o alta framacie sa iau un alt test: CLEARBLU. L-am facut tot in seara aceasta. Pozitiv si asta. Deci, fetelor.....D-zeu m-a ajutat sa raman gravida. Sunt emotionata, nu stiou cum sa reactionez.....inca nu am anuntat pe nimeni din familie.....adica stie sora mea si cumnata.......dar pe ascuns.... vestea o voi da dupa ce fac analiza de sange saptamana viitoare. Sotul la fel.....e beat de fericire......nu stie cum sa se comporte.....nu stie cum sa-si arate fericirea.....in seara aceasta am deschis sticla de vin cumparata de la Paris in 2004.....si care am zis ca o vom desface atunci cand voi ramane gravida. Deci, s-a intamplat fetelor. Atunci cand te astepti mai putin. Fara stres, fara monitorizari su cu mare inceredere in D.zeu. Va doresc la toate sa ramaneti gravide, sa impartasiti si voi aceste momente unice si de magie. Rugati-va la D-zeu si incetati sa sperati......si nu insistati prea mult cu monitorizarile. Aaa.....dupa socoteli.....am prestat pe 5, 6, 7 martie. Pe 5 dimineata am simtit durere la ovarul stang cel curat. Deci, am prestat dupa ce probabil s-a spart foliculul.....3 zile la rand. Dar de placere, nu pentru ca ovulasem.La urma, bineinteles ca ziceam : hai celula prinde-te! Eu am uter retrovers. Nu in totalitate. In prima zi(adica pe 5) am facut-o normal, dupa ce s-a terminat placerea m-am dus imediat sa ma spal. Nu am stat in nici un fel de pozitie. A doua zi(pe 6), dupa ce am terminat am stat lipiti unul in altul cam pentru 3,4 minute. Nu stiu de ce. Ne simtisem prea bine si vroiam sa gustam momentul placerii pana in fund. A treia zi (pe 7) dupa act.....imi pusesem perna sub fund.......glumind cu sotul hai ca de data asta se prinde. Dupa aceea eu nu m-am mai gandit la asta. Pana in ziua cand , cumnata mea imi spusese ca-i venise cilcul.
Asta e tot. Am vrut sa scriu tot carnatul asta de poveste poate este cineva in asteptare si are simptomele mele, poate va ajuta cu ceva felul cum au evoluat lucrurile la mine.
Va salut.....scuzati ca am ocupat atata spatiu si "pe data viitoare"!!
Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta
POZELE MELE
alic spune:
bravo tie, Danangie; felicitari si sa dea Dumnezeu sa fiti sanatosi si tu si bebe! sarcina usoara!intr-adevar, trebuie sa ai mare rabdare, iar cu la comanda, ai dreptate, nici mie nu-mi place, dar asta e....
ps. m-am uitat in albumul de nunta si am vazut ca esti ieseanca de-a mea
in alta ordine de idei, la cat timp dupa se poate face un test de sarcina?
ALICe
felicia_ spune:
Danangie, FELICITARI din tot sufletul! Nu iti imaginezi ce mult ma bucur pentru tine! Ma bucur pt fiecare noua graviduta, dar parca pt cele mai vechi bucuria e mai mare! Numele tau imi este cunoscut, cred ca tu scriai deja mai rar cand am intrat eu pe forum, in septembrie 2005... Ai vazut ca din vechea gasca, multe sunt gravidute sau au nascut!(Picaflor, Sheherezada, Megbeng, Ingeras, Ionica, Alexia27, mai nou M-Oana)... e drept ca mai suntem vreo cateva (Mishu, Motzunica, Melutzica, Iepurila, Bubuleana...) dar urmam si noi! Trebuie!
Jasmin012 spune:
ALIC, eu am facut un test de sarcina la 10 zile dupa conceptie si a iesit negativ. La 15 zile l-am facut pe al doilea si a iesit pozitiv. Deci poti face testul in prima zi de intirziere a ciclului.
danangie spune:
Buna din nou,
ALIC multumesc mult de urari. Da mi-s ieseanca. Mai exact din Pacurari. Tu? important e sa te desprinzi putin de rutina asta si te relaxezi.....toti imi spuneau asa: tre' sa ma relaxez. Niciodata nu-i credeam!!! Ce stiti voi? Cum faci sa te relaxezi? Dar a functionat. Si e foarte frumos si cu rezultat
FELICIA multumesc si tie de urari. Daaaa!!! Chiar ce mai face MISHU? IEPURILA? Mama e o gramada de cand nu mai stiu nimic de ele. Si da pe atunci intram rar.
In rest, eu nu am greturi,am ceva ameteli, mai am dureri de abdomen si intepaturi la ovare.....una din lucrurile care ma cam preocupa. Maine m-am programat sa ma duc la doctorita.
O zi buna, tuturor!
Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta
POZELE MELE
AngeliquedeS spune:
Jasmin si Danagie, nu am avut timp sa postez sa va felicit, doar v-am trecut pe listuta. Sa dea Dumnezeu sa fiti sanatoase si voi si puiutzii vostri!!!!
Pupici
Angelique
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere...
Marea
Cristinna spune:
Felicitarile mele Danangie.
Sa ai parte de sanatate si sa te bucuri de fiecare moment al sarcinii in timpul celor 9 luni
La cele care nu au reusit INCA sa se bucure de vestea celor 2 liniute rosii, le spun sa nu isi piarda speranta niciodata si sa fie convinse ca se va intampla si minunea lor. Ba mai mult , sa fie CONVISE de reusita lor si astfel bebicu isi va face aparitia cand asteptarea va fi minima
Va pupa o fosta aspiranta (2 ani) si minunea mea
Cristinna si puiutul
David Cristian 25.01.2007
danangie spune:
ANJELIQUE iti multumesc de urari.....cand m-am vazut pe lista aproape ca mi-au dat lacrimile. Cat am mai sperat sa fiu pe aceasta lista......si acum vazand nick-ul meu acolo.....face efect. E frumos si sa dea D-zeu sa vina magia si la voi.
CRISTINNA , iti trimit PM.
POZELE MELE
Jasmin012 spune:
ANGELIQUE , iti multumesc din suflet si iti doresc si tie un , sper sa-l ai curind.
Felicitari si lui DANANGIE
felicia_ spune:
Jasmine, am uitat sa te felicit! Dar tu nu te superi, nu? Felicitari, sa ai un bb cuminte si sanatos!
Ehe... Cristinna, ce trece timpul! Pupici si tie si puiutului!
Danangie, cu Mishu mai vorbesc din cand in cand, zice ca e "babatie" si nu mai scrie, dar stiu eu ca nu si-a pierdut speranta! Iepurila a mai intrat nu de mult, avea o sangereare cidata parca, apoi nu mai stiu ce a facut...